Hvordan reise fra Hat Yai til Koh Lipe

Hvordan reise fra Hat Yai til Koh Lipe

Turen fra Hat Yai til Koh Lipe dekker mer enn 140 km av det sørlige Thailand. Den vil ta deg tvers over de ruglete toppene av Banthat fjellkjeden, gjennom urskog jungelen med lekende makaker og over den krystallklare Andaman sjøen. Målet? Å bytte ut travle natt basarer og de duftende flytende markedene, til fordel for hvite sandstrender med noe av det aller klareste havvannet sørøst-Asia kan stille opp med.

Uheldigvis er det ingen flyplass på Koh Lipe. Det vil si at det alltid må involveres en båttur i reisen til og fra, men valgene er dine, enten du vil sette opp farten på turen med privat transport til havnen for hurtigere adgang, eller spare noen baht og hoppe på en delt buss.

TransportTidPrisBilletter
Hat Yai til Koh Lipe med minibuss og speedbåt4 h170 krBook Online
Hat Yai til Koh Lipe med offentlig minibusser og ferje5 h150 kr
Hat Yai til Koh Lipe med taxi og båt4 h640 krBook Online

Hat Yai til Koh Lipe med minibuss og speedbåt

Hat Yai til Koh Lipe med minibuss og speedbåt
Smart En Plus kombinert med minibuss og hurtigbåt billetter kan du booke på 12Go.

Tid – 4 til 6 timer
Pris – 170+ kr
Komfort – 4/5

Den aller vanligste måten reisende kommer seg mellom Hat Yai og Koh Lipe på, er ved å velge en kombinasjonsreise med minibuss og hurtigbåt. Det er en utflukt som vanligvis tar rundt fem timer fra start til ende, selv om noen operatører kan ta deg til de sukker-hvite Lipe strendene i løpet av kun en fire timers reise.

Minibusser og speedbåt har lenge vært den mest populære måten komme seg fra de flytende markeder i Hat Yai, til den palme-frynsete kystlinjen til Koh Lipe

La oss snakke om operatører…det er en håndfull å velge mellom. De som scorer høyt på vurderinger er Smart En Plus, de regnes som det beste valget, selv om deres tilbud ligner de til Dee Travels, Sukhothai Tour, og Saturn Pakbara Speed Boat Club. Hovedforskjellen er at du blir hentet i Hat Yai, mer om det siden. Med alle tilbudene de konkurrerende selskaper har til passasjerer kan du forvente varierende priser. Generelt vil alt omkring 160 kr være et kjempekupp.

Den første delen av reisen er på land. Veiene snirkler seg gjennom den avsidesliggende landsbygda vest for Hat Yai, før det går i retning opp til høyder i fjellet kledt av palmer og teak skog, og deretter ned til lavlandet nært kysten rundt Mu Ko Phetra National Park. For å si det på en annen måte, du vil ha utrolig mye å se på fra vinduet under reisen dit! Kjøretiden er typisk på rundt 1,75 til 2 timer totalt.

Hurtigbåter ved Pak Bara Piren
Hurtigbåter ved Pak Bara Piren

Ved Pak Bara kaien, vil du få et glimt av det glitrende Andaman havet. Det er der alle hurtigbåter dokker. Fartøyene har nok kapasitet til 30-40 passasjerer, som blir sittende på rader av tre. De bruker omkring 1,5 timer for å frakte deg fra fastlandet til Lipe. Det er raskt, men turene dit er kjente for å være noe gyngete, så gjør deg klar om du er en landkrabbe.

Den beste måten å organisere kombinasjonsbilletten med minibuss og båt på er gjennom 12Go.asia. Bare klikk inn reisedatoene og destinasjonen, dermed kan du sammenligne alle tilbud fra de forskjellige turoperatørene. Du får oversikt over hvem som tilbyr å plukke deg opp i Hat Yai sentrum, som drar fra Hat Yai busstasjon og som tar deg med i en fei, i retning Koh Lipe direkte fra flyplassen. Dette passer perfekt om du kommer fra Bangkok, og vil være på øya så snart som mulig.

Hat Yai til Koh Lipe med offentlig minibusser og ferje

Hat Yai til Koh Lipe med offentlig minibusser og ferje
Ferjen ved Pak Bara Piren klar til å plukke opp passasjerer til Koh Lipe © Rachata Chintawong / Shutterstock.com

Tid – 5 til 7 timer
Pris – 150-170 kr
Komfort – 3/5

Det er ikke et must å reise med de organiserte turoperatørene fra Hat Yai, til Koh Lipe. Det er også mulig å reise i flere etapper. Men husk at du bør regne med noe lenger reisetid, pruting, samt utrede stegene underveis. Du bør også huske på at de offentlige bussene ikke er like komfortable. På en annen side kan du vente deg å føle et snev av eventyr, og i tillegg kan du spare noen kroner.

Med offentlige minibusser kan du spare litt på veien til Koh Lipe, men det kan ta én time eller to lenger å fullføre reisen.

Start ved Talad Kaset Station. Du må få fatt i en taxi som tar deg dit fra flyplassen om du ankommer via luftveien, det tar omtrent 15 minutter i normal trafikk, forsøk alltid å forhandle frem en rettferdig pris. Det du ser etter er en minibuss mot Pak Bara. De kjører én gang i timen i høysesongen (november-april), med avganger så tidlig som kl 8:30 på morgenen og den seneste drar kl 18:30. Billetter bør koste 25-35 kroner, hverken mer eller mindre.

Det som trengs for å komme frem til båtene, er noen få timers kjøring gjennom risåkre og det disige klippelandskap som skiller Hat Yai fra Andaman kysten. Om du ikke har forhåndsbooket en ferjebillett på 12Go, bør du stålsette deg og finne veien til billettluken, ting kan bli hektisk ved havnen, så forvent å stå i kø.

Så kommer det til å velge en av de vanlige båt krysningene operert av; Smart En Plus, Bundhaya Speed Boat, Satun Pakbara Speed Boat Club. Båtturen i seg selv koster rundt 120 til 150 kr når du kjøper den samme dag. I løpet av høysesongen. Er det hyppige avganger om formiddagen frem til kl 15:00. Uansett anbefaler vi alltid å booke i forkant, det er tross alt en turistmagnet vi snakker om, setene fylles fort opp.

Hat Yai til Koh Lipe med taxi og båt

Hat Yai til Koh Lipe med taxi og båt
Jolly Travel er en av tilbyderne av taxiturer fra Hat Yai til Pak Bara Pier.

Tid – 4 til 6 timer
Pris – 640+ kr
Komfort – 5/5

Det er ingenting som kan sammenlignes med å kjøre ut fra flyplassen i Hat Yai fra en transit i Bangkok, for å bli møtt av en sjåfør som henter deg med et skilt med navnet ditt på. Det er det som venter de som har bestilt privat-transport til havnen. Ja, det er den mer kostbare veien dit, men legger du til komfort og det at du mulig kan dele kostnadene for taxien mellom gjengen du reiser med, kan det definitivt være verdt det.

En privat taxi fra flyplassen er et godt valg om du vil oppleve en overfart til Koh Lipe som går lekende lett.

Selvsagt er ikke flyplassen det eneste stedet du kan bli plukket opp. Alternativet med privatsjåfør er også en flott måte å komme seg til Pak Bara båtene om du har valgt å oppholde deg utenfor sentrum, for eksempel nærmere de flytende marked i Khlong Hae (attraksjon fra øverste hylle). I alt tar det 2 til 2,5 timer å nå piren, men her kan du nyte få stopp og forsinkelser, i tillegg til aircondition og behagelige seter.

Når du kommer frem til marinaen, vil du menge deg med de andre reisende ombord i ferjen. Det er her du vil være fornøyd med å ha en forhåndsbestilt tur. Fordi du trenger kun å betale de 20 THB havneavgiften, og så rusle rett på båten. Om du ikke gjør det må du skaffe deg en billett i en av billettlukene der, noe som kan bli en travel affære når høysesongen er på. Uansett vil kryssningen ta 1,5 time til Koh Lipe, der du omsider kan hoppe av dekk i det turkise vannet som skvalper mot en perfekt hvit sand. Ikke værst det vel?

Dette er ser ut til å være en drømmereise for mange turister, det ligner de bildene som du kan finne i en reisekatalog eller på postkort. Skinnende sand, chill stemning med barer og hengekøyer under kokospalmene. All infoen du finner over kan hjelpe deg med planleggingen for å reise fra regionens hovedknutepunkt Hat Yai til vidstrakte strender og krystallklart vann. Nyt turen fullt ut!


Hat Yai til Koh Lipe Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å komme seg fra Hat Yai til Koh Lipe?

Du kan spare noe ved å satse på den offentlige minibussen, mellom Hat Yai og Pak Bara havnen der Koh Lipe båtene legger ut fra. Men om du booker en kombo-billett fra 12Go.asia vil det muligens kun være snakk om noen få kroner spart i sammenligning, omlag 150 kr mot 170 kr. For det billigere alternativet, kan du beregne noe ekstra kronglete planlegging og muligens lenger reisetid.

Hva er den raskeste måten å reise fra Hat Yai til Koh Lipe?

Den hurtigste måten er å ta en privat taxi til kaien, og deretter en hurtigbåt for å krysse Andaman sjøen til den glitrende sanden på Koh Lipe. Ha i bakhodet at en slik reiserute vil være mer kostbar, i forhold til delt minibuss med selskap som Smart En Plus og Dee Travels vil ta deg sammen tid, men du vil få mye billigere transport. Finn ut her på 12Go hva som passer din reise planlegging.

Hvordan ta seg fra Hat Yai til Koh Lipe?

Helt enkelt og greit med båt, du skal jo til en øy! Det er selvsagt praktisk å finne kaien før du hopper ombord på båten. Da kokes det ned til transport alternativene for å nå havnen, minibuss som bookes via 12Go.asia er et populært valg for flere. Andre vil gå for bussholdeplassen i Hat Yai og finne transport derfra, eller noen vil foretrekke å forhåndsbooke en taxi.

Hvor lang tid tar det fra Hat Yai til Koh Lipe?

Til paradiset Koh Lipe tar de fleste turer fra start til ende omkring fire til fem timer. Turoperatørene har gjort det slik at minibuss tidene matcher med båtene, da vil du ankomme Pak Bara piren og med letthet rekke ferjen som står klar. Gjennom høysesongen er det fornuftig å beregne noe forsinkelser. Likevel bør Koh Lipe tuen ikke ta mer enn seks timer fra Hat Yai.

Hvilken måned er den beste for Koh Lipe?

Desember og januar i Koh Lipe er rett og slett vidunderlig. Temperaturen ligger på 25-30 varmegrader på dagen, nesten ikke en regndråpe. Alt dette kombinert med stille hav fullt av koraller og undervannsliv, vil øya kunne vise seg fra sin beste side. Fra november til tidlig mai er regnet for å være den offisielle høysesongen, når det er relativt tørt og hett alle månedene gjennom. Det vil også være flere båtavganger tilgjengelig da, som vil forenkle prosessen med å dra fra Hat Yai og ta seg fra Kaien Pak Bara, enn under monsoon sesongen.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: