Hvordan man kommer fra Hat Yai til Koh Lipe

Hvordan man kommer fra Hat Yai til Koh Lipe

Turen fra Hat Yai til Koh Lipe dækker mere end 140 kilometer af det sydlige Thailand. Den vil tage dig over de skæve toppe af Banthat Mountains, gennem den gamle jungle hvor makakaber svinger sig og over akvamarinen af Andaman havet. Målet? At udskifte larmende nat basarer og chili-duftende flydende markeder, med hvide sandstrande og nogle af de mest klare vande Sydasien kan tilbyde.

Desværre har Koh Lipe ikke sin egen lufthavn. Det betyder at turen altid involverer en krydsning i båd, men du kan vælge at skrue op for hastigheden med en privat transfer til havnen, eller spare nogle baht ved at tage de lokale busser.

TransportTidPrisBilletter
Hat Yai til Koh Lipe med minivan og speedbåd4 t120 krBestil Online
Hat Yai til Koh Lipe med offentlige minibusser og færge5 t110 kr
Hat Yai til Koh Lipe med taxi og båd4 t460 krBestil Online

Hat Yai til Koh Lipe med minivan og speedbåd

Hat Yai til Koh Lipe med minivan og speedbåd
Smart En Plus kombinerede minivan og speedbåd billetter kan bestilles på 12Go.

Tid – 4 til 6 timer
Pris – 120+ kr
Komfort – 4/5

Uden tvivl den mest almindelige måde at rejsende i syd Thailand, vælger at komme mellem Hat Yai og Koh Lipe på, er med en kombination af minivan og speedbåd. Det er en rejse der normalt tager omkring fem timer fra start til slut, selvom der er nogle selskaber der lader dig sætte tæerne i det bomuld-hvide sand på Koh Lipe efter kun fire timer på farten.

Minivan/minibusser og speedbåde har længe været den mest populære metode at hoppe fra de flydende markeder af Hat Yai til de palme-fyldte kyster af Koh Lipe på.

Når vi snakker om selskaber… er der mange at vælge imellem. Højt vurderede Smart En Plus er ubetinget det ypperste valg, dog er deres tilbud meget det samme som pakken hos Dee Travels, Sukhothai Tour, og Satun Pakbara Speed Boat Club. Den primære forskel er hvorfra du bliver hentet i Hat Yai enden, men det kommer vi ind på senere. Med så mange selskaber der kæmper om passagerer, skal du forvente at priserne varierer. Generelt set er alt omkring 120 kr. en god handel.

Første del af turen er kun til lands. Den slingrer mellem det fjerne bagland til vesten af Hat Yai, før man bevæger sig op over vandet i skove med palmer og teaktræer og derefter ned til kystens lave veje omkring Mu Ko Phetra National Park. For at sige det på en anden måde – vil du have rigeligt at se på ud af vinduet! køretid er typisk omkring 1.75-2 timer i alt.

Speedbåde ved Pak Bara Pier
Speedbåde ved Pak Bara Pier

Ved Pak Bara Pier, vil du få dit første glims af det glitrende Andaman hav. Det er der alle spedbådene holder til. Fartøjerne har plads til 30-40 passagerer, sat i tre rækker. Det tager dem 1.5 time at komme fra fastlandet til Lipe. De er hurtige, men også kendte for at være en ujævn tur, så forbered dig hvis du er en rigtig landkrabbe.

Den bedste måde at organisere en kombineret minivan og båd billet er ved at søge på 12Go.asia. Blot tast dine rejsedatoer og destination og voila: Så kan du sammenligne alle selskaber og priser ved et enkelt blik. Udover det får du overblik over hvilke selskaber der har opsamling i Hat Yai by, hvilke der kører fra Hat Yai Bus Station og hvilke der kan sende dig afsted fra lufthavnen – som er perfekt hvis du flyver ind fra Bangkok og vil mod øen hurtigst muligt.

Hat Yai til Koh Lipe med offentlige minibusser og færge

Hat Yai to Koh Lipe by ferry
Færge ved Pak Bara Pier klar til at opsamle passagerer til Koh Lipe © Rachata Chintawong / Shutterstock.com

Tid – 5 til 7 timer
Pris – 110-120 kr
Komfort – 3/5

Du behøver ikke køre med de organiserede rundrejse selskaber på turen fra Hat Yai til. Det er også muligt at klare turen i to adskilte dele. Dog skal du regne med at bruge lidt mere tid, lidt flere forhandlinger og flere ting at få styr på. Du vil også finde ud af at de offentlige bus forbindelser ikke er lige så behagelige. På den lyse side er der et ekstra pift af eventyr hvis du er alene og du kan spare lidt penge hen ad vejen.

Offentlige busser kunne spare dig en smule på vejen til Koh Lipe, men de vil måske tage en time eller to længere at gennemføre.

Start ved Talad Kaset Station. Du vil skulle tage en taxi dertil hvis du lander i lufthavnen hvis du flyver sydpå – turen tager omkring 15 minutter i almindelig trafik, og man kan prutte sig ned på en fornuftig pris. Du går efter at hoppe på en minibus til Pak Bara. De kører hver time i højsæsonens måneder (november-april), med den tidligste afgang kl. 08:30 og den seneste kl. 18:30. Billetterne skulle være 20-25 kr. ikke mere, ikke mindre.

Et par timers køretur gennem rismarkerne og de tågede bjerge der separerer Hat Yai fra Andaman kysten, er hvad det kræver at få dig til bådene. Hvis ikke du har forudbestilt en færgebillet med 12Go, så vil du skulle finde boderne og bestille din billet der. Det kan blive hektisk i havnen, så vær klar på at komme i kø.

Derefter vil du være ombord på en af de sædvanlige ruter, som opereres af Smart En Plus, Bundhaya Speed Boat, og Satun Pakbara Speed Boat Club. Selve bådturen koster omkring 90-110 kr. Når de købes om dagen. I højsæsonen er der afgange over morgenen, med den seneste omkring 15:00. Dog har vi altid sagt, bestil din billet i forvejen – det hvide sand og koralrevet af Lipe tiltrækker tusinde af rejsende, så der er kamp om pladserne.

Hat Yai til Koh Lipe med taxi og båd

Hat Yai til Koh Lipe med taxi og båd
Jolly Travel er et af taxi selskaberne der kører fra Hat Yai til Pak Bara Pier.

Tid – 4 til 6 timer
Pris – 460+ kr
Komfort – 5/5

Der er intet som at trille ud af lufthavnen i Hat Yai frisk fra en forbindende tur fra Bangkok, til at møde en chauffør klar og ventende med dit navn på et skilt. Det er hvad der er på menuen for folk der betaler for privat transfer til havnen. Ja, det er den dyreste rute til kysten, men den ekstra komfort og det faktum at du deler køreturen med hele dit rejsehold, gør måske det hele værd.

En privat taxi fra lufthavnen er et fint valg hvis du ikke vil vente yderligere for at komme mod Lipe.

Selvfølgelig er lufthavnen ikke det eneste sted du kan blive opsamlet. Hvis du vælger en chauffør i taxi er det også en god måde at komme til bådene på i Pak Bara, hvis du måske har valgt at befinde dig udenfor byen, tættere på det vuggende Khlong Hae Floating Market (Hat Yais ypperste attraktion). I alt tager de 2-2.5 timer at nå til molen, men med minimale stop og forsinkelser, sammen med airconditioner og behagelige sæder.

Når du rammer lystbådehavnen, vil du skulle følges med alle andre på færgen. Det er her en forudbestilt billet vil være en fordel, da du kun vil skulle betale havn gebyret på 20 THB og gå direkte ombord på båden. Hvis ikke du besidder en sådan billet, vil du skulle betale for din tur på en af billetkontorerne, hvilket kan være besværligt under tør sæsonen. Med begge billetter medfølger en 1.5 timer krydsning til Koh Lipe, hvor du vil hoppe fra dæk til turkisblå hav der lægger sig perfekt op ad det hvide sand. Ikke dårligt, vel?

Koh Lipe er drømmen for mange rejsende. Det er det Thailand du har set på postkort og i brochure – glitrende sand, stille kokosnød barer og hængekøjer ophængt mellem høje palmer. Alle ruterne ovenfor er måder du kan bytte regionens primære transport midtpunkt i Hat Yai, til strande og kyster. Nyd rejsen!


Hat Yai til Koh Lipe OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Hat Yai til Koh Lipe på?

Du vil nok kunne spare lidt ved at satse på den offentlige minibus forbindelse mellem Hat Yai og Pak Bara havn, hvor bådene til Koh Lipe sejler fra. Dog vil vi sige at der ikke er meget at spare – en håndfuld mønter i bedste tilfælde – prisen på en kombineret billet bestilt gennem 12Go.asia er stort set den samme. Vi snakker en billet til 110 kr. mod 120 kr. med ekstra besværligheder og rejsetid at tilføje til den billige løsning.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Hat Yai til Koh Lipe på?

Der er helt klart intet hurtigere end en privat taxi hele vejen til havnen og så en speedbåd direkte over Andaman havet til det glitrende sand på øen Koh Lipe. Du skal bare have i mente at du vil betale en del mere for en transfer i den stil, mens en delt minibus med selskaber som Smart En Plus og Dee Travels, tager stort set samme tid men lander en del billigere. Du kan sammenligne udvalget på 12Go.

Hvordan kommer man fra Hat Yai til Koh Lipe?

Den er nem – med båd! Du sætter sejl mod en ø husker du nok? Men før du sætter sejl, skal du nå til havnen. Her kan du vælge dit foretrukne transportmiddel. De fleste vælger en organiseret minivan bestilt igennem 12Go.asia. Andre vil hoppe på en bus fra Hat Yai stationen. Andre foretrækker en forudbestilt taxi.

Hvor lang tid tager det fra Hat Yai til Koh Lipe?

Fra start til slut, tager de fleste ture til paradisøen Koh Lipe omkring fire til fem timer. Det er mest fordi at selskaberne tilpasser turene i minibusserne med bådenes afgange, så du vil nå frem til Pak Bara Pier og finde en færge klar og ventende på dig. I højsæsonen er det en god idé at forvente lidt forsinkelser. Stadigvæk skulle Lipe aldrig være mere end seks timer fra Hat Yai.

Hvilken måned er bedst for Koh Lipe?

December og januar i Koh Lipe er simpelthen vidunderlige. Varme dage med 25-30 grader, stort set helt fri for regn og et roligt hav med koraller og fisk, alt kombineret for at få det bedste frem i øen. Dog løber højsæsonen officielt fra november til tidlig maj, når alt er tørt og tilrettelagt. Der er også en hel del flere muligheder med forskellige båd selskaber der kører disse måneder, som gør det meget nemmere at komme fra Pak Bara Pier til Hat Yai, end når du rejser under monsunen.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: