Hvordan man kommer fra Krabi til Koh Lanta

Hvordan man kommer fra Krabi til Koh Lanta

Så du overvejer at tage rejsen ned sydpå fra Krabi til Koh Lanta? Gør dig klar til at bytte den travle thailandske havn ud med en tilbagelænet ø af skjulte strande og bambus-barer, hvor kolde øl og kokosnød rimer på solnedgang. Med båd strejfer turen fastlandets kyst lige over 43 kilometer, gyngende mellem sten og tidevands-pytter ved øen Koh Jum og de urørte mangroveskove, før du går til anker ved molen i byen Ban Saladan. Alternative ruter kan tage dig via vejen til Hua Hin Pier og så krydse broen til Koh Lanta, hvilket betyder at du kan klare turen uden at forlade bilen.

Denne guide går igennem all rejse mulighederne på ruten fra Krabi til Koh Lanta, med information på den hurtigste, behageligste og billigste tilgængelig.

TransportTidPrisBilletter
Krabi til Koh Lanta med taxi2 h310 krBestil Online
Krabi til Koh Lanta i en delt minivan3 h91 krBestil Online
Krabi til Koh Lanta med normal færge2 h75 krBestil Online
Krabi til Koh Lanta med speedbåd1.5 h300 krBestil Online

Krabi til Koh Lanta med taxi

Krabi til Koh Lanta med taxi
Det er nemt at bestille en taxi både fra Krabi lufthavn og Krabi Town på 12Go.asia

Tid – 2 timer
Pris – 300-500
Komfort – 5/5

Det er faktisk muligt at kigge forbi Andamanhavet fra den gyldne strand på Koh Lanta, en små to timer efter at komme frem til ankomsthallen i Krabi lufthavn. Hvordan? Du skal bare score en privat chauffør fra terminalen til hotel lobbyen og hele turen kan klares på 120 minutter ved hjælp af lokale veje, en kort bilfærge og en bro der forbinder de to ender af selve Koh Lanta.

Ruten følger motorvej 4 syd-øst, før den fletter ind på vejen 4206 til kysten. Når først du rammer breden, vil du skulle stå i kø til bilfærgen. Dog sejler de regelmæssigt uden et fast skema fra kl. 6 om morgenen til 22 om aftenen. Derfra er det en hurtig køretur over Koh Lanta Noi – den mere stille nordlige del af Lanta – og endelig over broen til resorterne hvor de fleste besøgende vil finde deres hotel og bungalow ventende ved stranden.

Broen Siri Lanta forbinder Koh Lanta Noi til Koh Lanta Yai
Broen Siri Lanta forbinder Koh Lanta Noi til Koh Lanta Yai

Kun to timer kørsel, som inkluderer en hurtig bilfærge, er alt det kræver at bytte Krabi lufthavn ud med det turkisblå Andaman vand ved Lanta.

Det smukke ved at gå fra A til B i en privat taxi, er at det er den hurtigste rute af dem alle, hvis du flyver ind i Krabi lufthavn. Taxi vil tage en smule længere tid, hvis du kører fra Krabi by, eller Ao Nang Beach, da disse steder ligger en smule længere vest. Stadigvæk, er det en simpel, hurtig og oplagt mulighed. Det inkluderer opsamling ved hvert ønsket sted og afsætning lige ved hotel døren på Lanta siden.

Udover det, for turen ikke banken til at ringe. Prisen kan være helt ned til 300 kr. pr. tur, men det er for hele køretøjet. Delt op mellem en rejsegruppe på fire og du vil betale mindre end for en delt minivan eller færgebåd. Du kan også score dig selv de billigste taxi priser ved at søge og bestille god tid i forvejen på 12Go.asia.

Krabi til Koh Lanta i en delt minivan

Krabi til Koh Lanta i en delt minivan
At køre med en delt minivan er mindre end halvdelen af prisen af en privat taxi

Tid – 3 timer
Pris – 90-120 kr
Komfort – 4/5

Hvis du holder skarpt øje med bath regnskabet, vil en delt minivan tilbyde et mere overkommeligt alternativ til privatbilen. De følger stort set den samme rute som taxierne, men kun med pitstops for at samle kunder op. Det ligger lidt tid til den totale rejse, så du kan se frem til tre timer før du kan glide i klipklapperne og gribe dig en kold Chang på Long Beach.

En delt minivan bus er balancen mellem budget og komfort på vejen mellem Krabi og Koh Lanta.

I højsæsonen mellem november og marts, kører der minivans fra Krabi Town og Krabi lufthavn fra kl. 8 om morgenen til kl. 20 om aftenen med intervaller på en til to timer. Det betyder at du aldrig vil mangle et lift. Det er stadigvæk en god idé at bestille lang tid i forvejen, før du lander i smilenes land. Mange rejsende sætter hjertet efter Koh Lantas fyrretræs strande, så busser kan hurtigt blive fyldt op. Tjek 12Go.asias søgeværktøj ud og sikrer dig dine sæder nu.

Vær opmærksom på at de delte minivans vil lande midt i den primære by på Koh Lanta. Det er Ban Saladan. Det er rigtigt, på spidsen af øen. Der er rigeligt af hoteller og spisesteder i nærheden, men de bedste strande er længere syd. Du vil skulle udskifte minivan med songthaew eller en tuk-tuk for at nå frem. Frem til det familievenlige område ved Long Beach, koster det omkring 350-500 THB. Til det romantiske bryllupsrejse resort og hvid-sands bugt af Kantiang, vil du betale mod 800 THB.

Krabi til Koh Lanta med normal færge

Krabi til Koh Lanta med normal færge
Hvis du tager færgen vil du have rigeligt af godt udsyn, men den kører ikke hele året rundt

Tid – 1.75 time+ (kun på færgen)
Pris – 75+ kr
Komfort – 4/5

Der er noget specielt ved at suse over Phang Nga Bay for at finde tropiske paradise mellem mangrovene og kokosnød træ skovene. Tja… det er sådan et eventyr der venter folk der vælger at sejle med den almindelige færge mellem Krabi Town og Koh Lanta.

De sejler enten ud fra Kong Ka Pier eller Klong Jirad Pier – begge inden for rækkevidde af central Krabi – omkring fire gange om dagen i højsæsonen. Derfra er det en direkte tur sydpå. Find et sæde på dækket hvis det er muligt: En montage af fjerne Koh Sriboya og den sovende ø Koh Jum suser forbi østsiden, mens silhuetten af Koh Phi Phi sidder i den varme dis i vesten.

Sid på dækket og se den vidunderlige ø i den thailandske Andaman flyde forbi, som du sejler mod Koh Lanta fra Krabi.

Du vil ankomme i samme havn som de delte minivans: Ban Saladan. Det er super nemt at komme til stort set hvert et hjørne af Koh Lanta derfra. Delte taxier køre ad vejen ved hovedkysten i vesten for at aflevere passagerer ved favorit resorterne – Long Beach (perfekt til familier), Khlong Khong (et mere backpacker midtpunkt), Kantiang (en for forelskede par). Alternativt, er der mulighed for privat taxi, men de koster mere.

Færger har det med ikke at sejle i lavsæsonen. Havet kan være voldsomt, så du burde kigge efter en mulighed på en asfalts vej, mellem Krabi og Koh Lanta mellem maj og oktober.

Krabi til Koh Lanta med speedbåd

Krabi til Koh Lanta med speedbåd
Speedbåd turen er fed, dog vil du ikke spare meget tid

Tid – 1.5 time+
Pris – 300+ kr
Komfort – 3/5

Speedbåd ruten fra Krabi til Koh Lanta sejler faktisk ikke fra selve Krabi. Første trin på denne tur, er en tur til Hua Hin Pier, det samme sted du skulle hen hvis du tog turen i bil. Dog er du ikke nødt til at blive hængende ved bilfærgen når du når kysten. Du vil gå direkte ombord på en lille speedbåd og suse afsted til havnen i Ban Saladan.

I alt kan du spare 30 minutter, ved at undgå den korte færgetur og køreturen over Koh Lanta Noi i højsæsonen. Når der er et lille problem på ruten mellem fastland og øen, er turen meget sammenlignelig tidsmæssigt.

Når det er sagt følger der en masse adrenalin og sjov med til turen. De skyder direkte over bølgerne af Andamanhavet, undviger sandbakker og mangrover, for at få dig til molen på under 15 minutter. Når du ankommer vil du skulle skifte til en minivan eller taxi, til at få dig til dit resort. Turen på øen bliver betalt seperat til chaufføren, så husk at prutte om prisen!

Turen fra Krabi til Koh Lanta er ikke en lang en. Du kan vælge mellem ture med gummi og banyan træer langs siderne til kysten, til at krydse det lille stykke i bil. Eller du kan hoppe på en båd og se de smukke øer af Andamanhavet trille forbi. I begge tilfælde vil du være færdig med at rejse omkring to til fire timer, klar til at nyde den lyserøde solnedgang og knappe en kold øl på stranden.


Krabi til Koh Lanta OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Krabi til Koh Lanta på?

Så skal du holde dig til det tørre land og dele en minivan for at komme mellem Koh Lanta og Krabi, hvis du er ivrig for at spare så meget som muligt til massage og øl ved solnedgangen. Billetter til disse koster normalt under 120 kr, når de bestilles i god tid med 12Go.asia. Du vil komme til at dele oplevelsen med andre medrejsende og regne lidt ekstra med, når du skal til din strand-bungalow fra Ban Saladan.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Krabi til Koh Lanta på?

Planlæg at have en taxi klar til at hente dig ved hotellet i Krabi Town eller vente lige udenfor ankomsthallen i lufthavnen og du vil være på vej mod Lanta før du kan spise en mango sticky rice. Takket være gode veje og en regelmæssig bilfærge, er turen med privat chauffør som regel den hurtigste af dem alle. Du kan forvente en rejsetid på omkring to timer hver vej. Der er også speedbåd muligheden, hvilket vil sige at springe over køen ved færgen og komme direkte til Ban Saladan. De vil sandsynligvis være det hurtigste valg, hvis der er meget trafik i højsæsonen.

Hvordan kommer man fra Krabi til Koh Lanta?

Der er kun omkring 40 kilometer mellem Krabi og Koh Lanta, så der er rigeligt med muligheder for at hoppe fra den ene til den anden. Den mest populære er nok med en delt minivan, som bruger kyst vejene til at få dig til strandene og palmerne på under tre timer. På 12Go.asia kan du også bestille ture med privat chaufføre, der kan klare turen på kun to timer. Alternativt kan du tage turen i båd og nyde saltvand sprøjtet af Andaman på ruten til Ban Saladan Pier på Koh Lanta.

Hvor lang tid tager færgen fra Koh Lanta til Krabi?

Ikke alt for lang tid. Små hurtige 90 minutter til to timer susen over det slubrende blå vand af Andaman fra mole til mole, er alt det kræver for at komme mellem disse øer med færge. Du vil næsten ikke bide mærke til det, dog – er synet af paradis øerne Koh Jum og Phi Phi utroligt flotte!

Hvor meget koster en taxi fra Krabi lufthavn til Koh Lanta?

Priser på taxier varierer meget. En typisk pris vil være omkring 300 kr, men den ses også lavere. Den bedste måde at sikre sig selv en god handel på, er ved at søge i på billetter så god tid som muligt på 12Go.asia. Der kan du sammenligne alle de forskellige priser af alle taxi og bus selskaber på to timers ruten til din destination.

Hvor langt er der fra Krabi til Koh Lanta?

Hvis du trækker en lige linje er der kun 43 kilometer mellem Krabi og Koh Lanta. Det er den direkte rute som færgerne tager ud af Kong Ka Pier, som går lige igennem det østlige hjørne af Andamanhavet fra punkt til punkt. Du vil køre en større distance – omtrent 60 kilometer – i bil eller minibus, da vejene skal navigere omkring de grønne mangrove sumpe før ankomsten i Koh Lantas nordlige spids.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: