Miten mennä Krabista Koh Lantaan

Miten mennä Krabista Koh Lantaan

Joten, haluatko tehdä reissun etelään Krabista Koh Lantaan? Valmistaudu vaihtamaan vilkas thaimaalainen satama rentoon saareen jossa on piilotettuja rantoja ja bambubaareja, joissa kylmät oluet ja kookospähkinät kilisevät auringonlaskussa. Veneellä matka vie mantereen rannikkoa pitkin hieman yli 43 kilometriä pujottelemalla Koh Jumin saaren kallioisten vuorovesialtaiden ja koskemattomien mangrovemetsien väliin, ennen kuin se kiinnittyy Ban Saladanin kaupungin laituriin. Vaihtoehtoiset reitit voivat viedä sinut maanteitse Hua Hinin laiturille ja sitten sillan yli Koh Lantaan, mikä tarkoittaa, että tämä matka on mahdollista tehdä edes poistumatta autosta.

Tämä opas esittelee kaikki matkavaihtoehdot reitillä Krabi – Lanta, tarjoten tietoa nopeimmasta, mukavimmasta ja halvimmasta vaihtoehdosta.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Krabista Koh Lantaan taksilla2 h41€Varaa verkossa
KKrabista Koh Lantaan jaetulla tila-autolla3 h12€Varaa verkossa
Krabista Koh Lantaan normaalilla lautalla2 h10€Varaa verkossa
Krabista Koh Lantaan pikaveneellä1.5 h41€Varaa verkossa

Krabista Koh Lantaan taksilla

Krabista Koh Lantaan taksilla
Taksin varaaminen sekä Krabin lentokentältä että Krabin kaupungista on helppoa 12Go.asia-sivustolla

Aika – 2 tuntia
Hinta – 40-65€
Mukavuus – 5/5

On tosiaan mahdollista katsella Andamaanienmerta Koh Lantan kullanvärisiltä rannoilta vain kaksi tunnin Krabin lentokentän terminaalista poistuttuasi. Miten? Hanki vain yksityinen kuljetus terminaalista hotellisi aulaan, ja koko matka voidaan tehdä 120 minuutissa käyttämällä paikallisia teitä, lyhyttä autolauttamatkaa ja siltaa, joka yhdistää itse Koh Lantan kaksi osaa.

Reitti seuraa valtatietä 4 kaakkoon, ennen kuin se kääntyy 4206-tielle rannikolle. Kun saavut rannalle, sinun on jonotettava autolautalle. Ne kulkevat kuitenkin säännöllisesti ilman erityistä aikataulua klo 6.00–22.00. Sen jälkeen nopea ajomatka läpi Koh Lanta Noin – Lantan hiljaisemman pohjoisosan – ja lopulta sillan yli lomakohteisiin, joissa useimpien kävijöiden hotellit ja bungalowit odottavat rannalla.

Siri Lanta-silta, joka yhdistää Koh Lanta Noin Koh Lanta Yaihin
Siri Lanta-silta, joka yhdistää Koh Lanta Noin Koh Lanta Yaihin

Vain kahden tunnin ajo mukaan lukien nopea autolautta on kaikki, mitä tarvitaan Krabin lentokentän vaihtamiseen Lantan taivaansinisiin Andamanin vesiin.

Yksityisellä siirrolla A:sta B:hen menemisen kauneus on se, että se on kaikkien nopein reitti, jos tulet Krabin lentokentälle. Taksit vievät vähän kauemmin, jos lähdet Krabin kaupungista tai Ao Nang Beachiltä, koska ne sijaitsevat hieman lännemmässä. Silti, tämä on yksinkertainen, nopea ja kätevä valinta. Se sisältää noudon mistä tahansa sovitusta paikassa ja kuljetuksen aivan hotellisi oven eteen Lantan puolella.

Lisäksi matkan ei pitäisi olla liian kallis. Hinnat voivat olla niinkin alhaiset kuin 45 euroa per matka, mutta se koskee koko ajoneuvoa. Jaa se neljän matkaryhmäläisen kesken ja maksat vähemmän kuin jaetuista tila-autoista tai lautoista. Voit myös napata itsellesi halvimmat taksihinnat etsimällä ja varaamalla hyvissä ajoin 12Go.asia-sivustolta.

Krabista Koh Lantaan jaetulla tila-autolla

Krabista Koh Lantaan jaetulla tila-autolla
Yhteisellä tila-autolla kulkeminen on alle puolet yksityisen taksin hinnasta

Aika – 3 tuntia
Hinta – 12€-16
Mukavuus – 4/5

Jos pidät tarkasti silmällä budjettia, jaetut tila-autot tarjoavat edullisemman vaihtoehdon yksityisautolle. Ne seuraavat suunnilleen samaa reittiä kuin taksi, vain lisätyillä pysähdyksillä muiden asiakkaiden hakemiseksi. Tämä lisää vähän aikaa kokonaismäärään, joten odotettavissa on noin kolme tuntia matka-aikaa ennen kuin voit liukua varvassandaaleihin ja napata itsellesi kylmän Changin Long Beachillä.

Jaetut tila-autobussit tarjoavat tasapainon budjetin ja mukavuuden välillä Krabin ja Koh Lantan välisellä tiellä.

Sesonkiaikana marraskuusta maaliskuuhun, jaetut kyydit lähtevät Krabin kaupungista ja Krabin lentokentältä klo 8–20 noin tunnin tai kahden tunnin välein. Tämä tarkoittaa, että sinun ei pitäisi koskaan olla kyytiä vailla. On kuitenkin viisasta varata kauan ennen kuin lähdet Hymyjen maahan. Monilla matkustajilla on hinku Koh Lantan mäntyjen reunustamille rannoille, joten bussit voivat täyttyä nopeasti. Tutustu 12Go.asia-sivuston hakutyökaluun etsiäksesi paikkasi nyt.

Huomaa, että jaetut tila-autot päättävät matkan Koh Lantan pääkaupunkiin. Se on Ban Saladan. Se sijaitsee saaren pohjoiskärjessä. Läheisyydessä on paljon hotelleja ja ruokapaikkoja, mutta parhaat rannat ovat etelämpänä. Sinun täytyy vaihtaa Tila-auto songthaewiin tai tuk-tukiin tavoittaaksesi ne. Long Beachin perheystävälliselle alueelle se maksaa noin 10-14 euroa. Kantiangin romanttisen häälomakeskuksen valkohiekkaiselle lahdelle maksat 22 euroa.

Krabista Koh Lantaan normaalilla lautalla

Krabista Koh Lantaan normaalilla lautalla
Jos menet lautalla, sinulla on paljon hyviä näkymiä, mutta se ei toimi ympäri vuoden

Aika – 1.75 tuntia+ (vain lauttamatka)
Hinta – 10€+
Mukavuus – 4/5

Phang Nga lahden poikki kiitämisessä on jotain erityistä saapuaksesi trooppiseen paratiisiin mangrovelehtien ja kookospalmujen keskeltä. Se on seikkailu, jota tarjotaan ihmisille, jotka päättävät ajaa säännöllistä lauttayhteyttä Krabin ja Koh Lantan välillä.

Ne lähtevät joko Kong Ka -laiturilta tai Klong Jirad -laiturilta – molemmat helpon matkan päässä Krabin keskustasta – noin neljä kertaa päivässä pääkaudella. Sieltä se on suora reitti etelään. Nappaa istuin kannelta, jos mahdollista: montaasi syrjäisestä Koh Sriboyasta ja unisesta Koh Jumista itäisellä puolella, kun taas Koh Phi Phin karu siluetti näkyy länsipuolella.

Istu ylös kannelle ja katsele Thaimaan Andamanin upeita saaria, kun suuntaat Koh Lantaan Krabista.

Tulet samaan paikkaan kuin jaetut tila-autot: Ban Saladan. Sieltä on erittäin helppo päästä melkein mihin tahansa Koh Lantassa. Jaetut taksit ajavat lännessä sijaitsevaa päätietietä viedäkseen matkustajia suosikkilomakeskuksiin – Long Beach (loistava perheille), Khlong Khong (hedonistisempi reppureissaajien keskus), Kantiang (lemmenloma pariskunnille). Vaihtoehtoisesti on yksityisiä taksivaihtoehtoja, mutta ne maksavat enemmän.

Lautat eivät yleensä kulje sesonkiajan ulkopuolella. Merenkäynti voi olla rajua, joten sinun kannattaa etsiä tiellä kulkevia vaihtoehtoja Krabin ja Koh Lantan välillä toukokuun ja lokakuun välillä.

Krabista Koh Lantaan pikaveneellä

Krabista Koh Lantaan pikaveneellä
Pikavenematka on jännittävä, vaikka se ei säästä paljon aikaa

Aika – 1,5 tuntia+
Hinta – 41€+
Mukavuus – 3/5

Pikavenekuljetus Krabista Koh Lantaan ei oikeastaan lähde itse Krabista. Tämän matkan ensimmäinen etappi on ajomatka Hua Hinin laiturille, saman jonka tekisit, jos tekisit koko matkan autolla. Rannikolle saavuttaessa ei tarvitse kuitenkaan jäädä odottelemaan autolauttaa. Menet suoraan tyylikkäälle pikaveneelle ja matkustat Ban Saladanin satamaan.

Lyhyen lauttamatkan ja Koh Lanta Noin läpiajamisen ohittaminen voi säästää noin 30 minuuttia sesonkiaikana. Kun mantereen ja saaren välisellä salmella on vähän ruuhkaa, matka-ajat ovat melko vertailukelpoisia.

Tästä huolimatta näiden mukana tulee annos adrenaliinia ja hauskanpitoa. Ne viilettävät aivan Andamaanienmeren aaltojen yli väistellen hiekkarantoja ja mangrovepuita ja tuovat sinut laiturille alle 15 minuutissa. Kun saavut, sinun on vaihdettava minibussiin tai taksiin, jotta pääset lomakohteeseesi. Se maksetaan kuljettajalle erikseen, joten muista tinkiä!

Matka Krabista Koh Lantaan ei ole pitkä. Voit valita kyydin rannikolle kumipuiden ja banyanien läpi ja ylittää pienen salmen autolla. Tai voit hypätä veneeseen ja katsella Andamaanienmeren kauniita saaria pyyhältämässä ohitsesi. Joka tapauksessa olet hoitanut matkustamisen kahdesta neljään tunnissa, ja olet valmis katsomaan vaaleanpunaisia auringonlaskuja ja nauttimaan kylmän juotavan rannalla.


Krabista Koh Lantaan FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Krabista Koh Lantaan?

Pysy kuivalla maalla ja valitse jaettu tila-auto Koh Lantan ja Krabin välillä, jos haluat säästää mahdollisimman rahaa paljon hierontoihin ja oluille auringonlaskun aikaan. Niiden liput maksavat yleensä alle 16 euroa, kun ne varataan etukäteen 12Go.asia-sivuston kautta. Sinun on jaettava kyyti muiden matkalaisten kanssa ja otettava huomioon joitain lisäkustannuksia päästäksesi rantabungalowiisi, kun olet saapunut Ban Saladaniin.

Mikä on nopein tapa päästä Krabista Koh Lantaan?

Suunnittele matkasi niin, että taksi noutaa sinut hotellistasi Krabissa tai odota saapuvien lentojen terminaalin ulkopuolella ja voit olla matkalla Lantaan, ennen kuin olet syönyt tahmean mangoriisisi. Hyvien teiden ja säännöllisen autolautan ansiosta matka yksityisellä kuljetuksella on yleensä nopein kaikista. Voit varautua noin kahden tunnin matka-aikoihin kumpaankin suuntaan. Sitten on myös pikavene vaihtoehto, mikä tarkoittaa jonojen ohittamista mantere-saari-lautalla ja menemistä suoraan Ban Saladaniin. Ne voivat olla nopeampi valinta, kun sesonkiaikana on paljon liikennettä.

Miten pääset Krabista Koh Lantaan?

Krabi ja Koh Lanta ovat vain noin 40 kilometrin päässä toisistaan, joten on paljon tapoja siirtyä yhdestä toiseen. Suosituin on todennäköisesti jaetulla tila-autolla, joka käyttää rannikon tieyhteyksiä viedäkseen sinut rannoille ja palmujen alle vajaassa kolmessa tunnissa. 12Go.asia-sivusto antaa sinun myös vertailla ja varata hintoja yksityisten taksinkuljettajien kanssa, jotka voivat tehdä matkan vain kahdessa tunnissa. Vaihtoehtoisesti voit mennä veneellä nauttiaksesi Andamanin roiskeista matkalla Ban Saladanin laiturille Koh Lantassa.

Kuinka kauan lauttamatka Koh Lantasta Krabiin kestää?

Ei kauaa. Vain nopea 90 minuutin tai kahden tunnin matka lautalla Andamanin sinisen veden yli on kaikki mitä vaaditaan matkaan laiturilta laiturille. Tosin tuskin edes huomaat sitä – näkymät Koh Jumin paratiisisaarille ja Phi Phisille ovat todella upeita!

Kuinka paljon taksi Krabin lentokentältä Koh Lantaan maksaa?

Taksien hinnat vaihtelevat paljon. Tyypillinen hinta on noin 41 euron luokkaa, mutta olemme nähneet vieläkin halvempia hintoja. Paras tapa varmistaa edullinen matka terminaalista trooppiseen hiekkaan on etsiä niin pitkälle ennen matkaa kuin mahdollista 12Go.asia-sivustolta. Voit verrata kaikkien taksi- ja kuljetusyritysten kustannusten välillä kahden tunnin reitillä määränpäähäsi.

Kuinka kaukana Krabi on Koh Lantasta?

Linnuntietä Krabi ja Koh Lanta ovat vain 43 kilometrin päässä toisistaan. Se on se suora reitti, jonka lautat kulkevat Kong Ka -laiturilta, joka kulkee pisteestä toiseen Andamaanienmeren itäreunan läpi. Kuljet pidemmän matkan – noin 60 kilometriä – ajaessasi autolla tai pikkubussilla, koska teiden on kuljettava pitkät matka vihreillä mangrovealueilla ennen kuin pääset Koh Lantan pohjoiskärkeen.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: