Miten mennä Koh Samuista Koh Phanganiin

Miten mennä Koh Samuista Koh Phanganiin

Yhdestä trooppisesta paratiisista toiseen, matka Koh Samuista Koh Phanganiin on vain lyhyt loikka Thaimaanlahden taivaansinisten vesien yli. Nämä saaret ovat nousseet kahdeksi Thaimaan suosituimmista lomakohteista viime vuosikymmenien aikana.

Ensinnäkin on Samui, ja Chawengin kimalteleva valkoinen hiekka sekä tyylikäs Bo Phutin kylpylä. Ja sitten on Phangan, Täydenkuun juhlien koti, ja runsaasti palmujen reunustamia piilotettuja rantoja. Siirtyminen yhdestä toiseen on itsestäänselvä eteneminen kaikilla alueen reiteillä. Lisäksi matkan tekemiselle on monia tapoja, mukaan lukien nopeat lauttayhteydet, jotka suorittavat 31 kilometrin reissun hetkessä …

LiikennevälineAikaHintaLiput
Koh Samuista Koh Phanganiin nopealla lautalla45 min5€Varaa verkossa
Koh Samuista Koh Phanganiin katamaraanilla30 min11€Varaa verkossa
Koh Samui-Koh Phangan normaalilla lautalla1.5 h4€Varaa verkossa

Koh Samuista Koh Phanganiin nopealla lautalla

Koh Samuista Koh Phanganiin nopealla lautalla
Songsermin lautat ovat sekä turvallisia että mukavia

Aika – 45 minuuttia (vain vene)
Hinta – 5-8€
Mukavuus – 4/5

Monet Koh Samuin ja Koh Phanganin välillä kulkevista suorista veneyhteyksistä kuuluvat erittäin nopeiden luokkaan. Ne eivät kuitenkaan ole nopein tapa kulkea laiturilta laiturille täällä (tarkista alla olevat katamaraanit sitä varten). Silti ne hoitavat matkan keskimäärin 40-45 minuutissa, jotenmatka ei koskaan tule viemään suurta osaa ranta-ajastasi Haad Rinissä.

Vaihda Samuin hohtavat rannat Phanganin viidakon reunustamalle rannikolle vain 45 minuutissa nopealla lautalla.

Etsi Songsermin ja Seatran Discoveryn tarjoamia palveluja. Ne ovat arvostetuimpia yrityksiä, jotka tarjoavat lippuja matkalle lahden yli. Näiden kahden välillä ei ole juurikaan eroa, Songsermin veneet lähtevät Nathonin laiturilta Koh Samuin länsipuolelta, kun taas Seatran Discovery liikennöi yhteyksiä suositussa Bangrakin hotelli- ja bungalow-alueella pohjoisessa.

Vaikein osa näistä on pääsy lauttamatkan molemmille puolille oleviin laitureihin ja sieltä pois. Onneksi voit helpottaa kaikkea tätä valitsemalla jonkin 12Go.asian yhdistelmäretkistä. Ne maksavat hieman enemmän – yhteensä noin 20 euroa – mutta lupaavat noudon ja toimituksen mihin tahansa majoitukseen molemmilla saarilla. Sinulla on kuljettaja, joka odottaa hotellisi aulassa Samuin päässä, ja taksi, joka odottaa sinua Thong Salan satamassa viemään sinut bilepaikalle Phanganissa. Helppoa, vai mitä?

Koh Samuista Koh Phanganiin katamaraanilla

Koh Samuista Koh Phanganiin katamaraanilla
Lomprayah-katamaraani on nopein (ja hauskin!) vaihtoehto mennä Koh Samuista Koh Phanganiin

Aika – 30 minuuttia (vain vene)
Hinta – 11 euroa noudolla hotellista
Mukavuus – 5/5

Yksi tärkeimmistä syistä valita katamaraani Koh Samuin ja Koh Phanganin välillä on, että sitä hoitaa Lomprayah. He ovat arvostetuimpia matkanjärjestäjiä, joilla on lauttareittejä Thaimaanlahdella, ja heillä on huippuluokan asiakaspalvelu, tehokas lipunmyynti sekä nopeat veneeseen nousu- ja poistumisajat satamissa.

Katamaraanit ovat nopeita ja mukavia vaihtoehtoja Koh Samuista Koh Phanganille.

Myönnettäköön, niiden hinnat eivät ole huokeimmasta päästä. Maksat noin 11-12 euroa kyydistä rannalta rannalle. Saat kuitenkin hyötyä mukavasta kuljetuksesta, joka on yksi nopeimmista yhteyksistä saarten välillä, ja valita kolmesta lähtöpisteestä. Tältä osin lännessä on Nathon-laituri, Pralan-laituri lähellä Maenamin hotellikaistaleita ja pysäkki lähellä Bangrakin Big Buddha Beachin bungaloweja pohjoisessa. 12Go-sivusto tarjoaa käteviä yhdistettyjä kuljetus- ja lauttalippuja, joiden pitäisi tehdä pääsyn bungalowistasi johonkin yllä olevista helpommaksi.

Yhteensä Lomprayah suorittaa viisi kuljetusta Koh Phanganiin joka päivä. Varhaisimmat lähtevät noin klo 8. Viimeisin kello 17.30. Koska katamaraani on nopea vaihtoehto, matka veden yli Thong Salan saapumispisteeseen on vain puoli tuntia. Se tarkoittaa vähemmän odotuaaikaa; enemmän aikaa nauttia auringosta Haad Rinin vilkkaalla rannalla.

Koh Samui-Koh Phangan normaalilla lautalla

Koh Samui-Koh Phangan normaalilla lautalla
Jos tulet merisairaaksi helposti ja pidät mieluummin hitaasta veneestä, kannattaa harkita Raja Ferryn lauttaa

Aika – 1,5 tuntia
Hinta – 4€
Mukavuus – 4/5

Jos nautit tuulisesta veneretkestä, josta on näkymät kimalteleville trooppisille rannoille ja huojuville palmuille, saatat haluta mieluummin pidemmän matkan, jonka saat valitsemalla normaalin lautan. Nämä hitaammat veneet lähtevät Koh Samuin lounaiskulmasta Lipa Noin laiturilta. Ne ovat suurempia kuin katamaraanit, ja kestää noin 1,5 tuntia ennen kuin lautta saapuu Thong Salan satamaan.

Normaali lautta ei ehkä ole nopein, mutta se on yleensä halvin matkustustapa Koh Samuista Koh Phanganiin.

Rajaa Ferry on reitin pääyhtiö. Voit varata lippuja heiltä 12Go.asia-sivuston kautta, sekä paketteja, jotka sisältävät minibussikuljetukset hotellin aulaan molemmissa päissä (ne maksavat hieman ylimääräistä, noin 15 euroa kumpaankin suuntaan).

Yleisesti ottaen hidas vene on kaikista edullisin vaihtoehto Samuin vaihtamiseen Phanganiin. Keskihinnat ovat vain 5 euron luokkaa, minkä pitäisi jättää hieman enemmän rahaa neonmaalille ja cocktailämpäreille, kun Täydenkuun juhlat lähtevät käyntiin.

Hyvää matkaa, ihmiset! Vain 30 minuutin katamaraanimatkalla, joka erottaa sinut hauskasta, hedonistisesta ja suorastaan upeasta Koh Phanganin saaresta, ei tarvitse muuta kuin levittää aurinkovoidetta, laittaa bikinit ja shortsit valmiiksi ja varata liput. Nähdään Täydenkuun juhlissa!


Koh Samuista Koh Phanganiin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Koh Samuista Koh Phanganiin?

Jos pidät tiukkaa budjettia, hidas lautta on paras sinulle. Se ei oikeastaan ole ollenkaan niin hidasta – matka laiturilta laiturille kestää noin 1,5 tuntia. Lisäksi sinulla on aikaa heittää hyvästit Koh Samuille yläkannelta ja katsella, kun Phanganin palmujen päällystämät kukkulat tulevat näkyviin. Tämän vaihtoehdon pitäisi tehdä vain noin 5 euron loven kukkaroosi, mutta saatat haluta maksaa hieman ylimääräistä, kun varaat 12Go.asia-sivustolta, ja sisällyttää siirron veneeseen Lipa Noissa.

Mikä on nopein tapa päästä Koh Samuista Koh Phanganiin?

Katamaraaniveneet tarjoavat nopeimman tavan vaihtaa yksi saari seuraavaan. He viilettävät Thaimaanlahden kimaltelevien vesien yli Koh Samuin pohjoisrannalta Thong Salan laiturille alle 35 minuutissa. Se kestää yleensä kuitenkin hieman kauemmin, kiitos kuljetusten hotelleista satamaan. Kaiken kaikkiaan matkan voi tehdä alle kahdessa tunnissa, jos varaat yhden kätevistä yhdistelmälipuista 12Go.asia-sivustolta.

Kuinka pääset Koh Samuista Koh Phanganiin?

Veneellä – tietenkin! Puhumme kahdesta saaresta. Tämä tarkoittaa, että kyyti yhdellä lautoista, joka kulkee yli 31 kilometriä kristallinkirkkaan Thaimaanlahden yli, tulee aina olemaan valitsemasi kuljetus. Onneksi reitillä toimii useita eri yrityksiä. 12Go.asia tekee valintojen vertailusta erittäin helppoa riippumatta siitä, haluatko säästää rahaa Täydenkuun juhliin ja löytää halvimman vaihtoehdon, tai haluatko vain saapua Koh Phanganiin mahdollisimman nopeasti.

Kuinka kauan kestää päästä Koh Samuista Koh Phanganiin?

Kaikki riippuu siitä, minkä lauttayhtiön valitset. Joukon nopein on Lomprayah. Heillä on katamaraaniyhteydet, joiden avulla voit vaihtaa Samuin Koh Phanganiin niinkin pian kuin 30 minuutissa. Sitten tulevat esimerkiksi Seatran Discovery ja Songserm. Niiden suurnopeuslautat kulkevat reitin noin 45 minuutissa. Lopuksi, hitain vaihtoehto on silti vain 1,5 tuntia satamasta satamaan, ja sitä hoitaa Raja Ferry. Haluat myös lisätä noin tunnin matkasuunnitelmaan, jotta voit ottaa huomioon taksikuljetukset hotelliisi tai hostelliisi molemmilla puolin.

Kuinka pääsen Koh Samuin lentokentältä Koh Phanganiin?

Paras tapa päästä Koh Samuin lentokentältä Täydenkuun juhlien kotiin on napata itsellesi yhdistelmälippu 12Go.asia-sivustolta, joka sisältää taksin terminaalilta laiturille. Saattaa olla parempi maksaa hieman enemmän ja valita joko nopea lauttavaihtoehto tai katamaraani, vain koska ne lähtevät Samuin pohjoisrannan lähtöpisteistä, paljon lähempänä paikkaa, jonne lennät. Jos olet varannut vain lauttalipun, muista käyttää terminaalin ennakkoon maksettuja taksiasemia. Ne tarjoavat kyytejä suoraan Bangrakin ja Nathonin laitureille (12 euroa ja 24 euroa).

Kumpi on parempi: Koh Samui vai Koh Phangan?

Älä kysy sitä! Molemmat ovat erilaisia. Molemmat ovat mahtavia! Koh Phangan tuli tunnetuksi Thaimaan vastauksena Ibizalle, kiitos lähinnä jättimäisten juhlien, jotka tapahtuvat joka kerta, kun on täysikuu. Suuntaa Haad Riniin nauttimaan niistä, noin 40 000 muun juhlijan kanssa. Koh Samui puolestaan on enemmän perheystävällinen, rentoutumiseen ja lepoon soveltuva rentoutumiskeskus. Itärannikon rannat ovat tunnetuimpia – Lamaista Chawengiin – mutta pohjoisessa Maenamissa on luksushotelleja hiekkarantojen ääressä. Minne menet riippuu vain siitä, mitä haluat thaimaalaisesta seikkailustasi.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: