Miten mennä Surat Thanista Koh Phanganiin

Miten mennä Surat Thanista Koh Phanganiin

Suurin osa Surat Thanin hälinästä on tosiasiallisesti matkustajia tekemässä matkaa Thaimaan lahden loistaville saarille. Se tarkoittaa, että löydät itsesi hyvin käytetyltä reitiltä, kun menet Surat Thanista Koh Phanganiin. Bussit, lautat ja runsaasti kokeneita matkanjärjestäjiä ovat valmiina viemään sinut kaupungista palmujen reunustamille rannoille ja Täydenkuunjuhlien tuliesityksiin. Sinulla on jäljellä vain valita pikaveneiden, katamaraanien ja VIP-linja-autojen välillä 106 kilometrin matkalla.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Surat Thanista Koh Phanganiin bussilla ja katamaraanilla3.5 h€21Varaa verkossa
Surat Thanista Koh Phanganiin bussilla ja nopealla lautalla4 h€11Varaa verkossa
Surat Thanista Koh Phanganiin VIP-bussilla ja lautalla3.5 h€12Varaa verkossa
Surat Thanista Koh Phanganiin normaalilla lautalla4.5 h€11Varaa verkossa
Surat Thanista Koh Phanganiin taksilla ja lautalla4 h€27Varaa verkossa

Surat Thanista Koh Phanganiin bussilla ja katamaraanilla

Surat Thanista Koh Phanganiin bussilla ja katamaraanilla
Jos olet menossa Surat Thanin lentokentältä, paras vaihtoehto on Lomprayah-bussi ja katamaraani

Aika – 3,5 tuntia
Hinta – €21
Mukavuus – 5/5

Miksi loikoilla Surat Thanissa, kun sinua odottaa Mae Haad Beachin vaaleanpunaisen sävyinen hiekka? Bussi-katamaraani-yhdistelmän ottaminen Surat Thanista Koh Phanganiin varmistaa, että odotteluun menee vähemmän aikaa ja aikaa jää enemmän auringon ottamiseen rannalla. Kaikki tämä kiitos nopeimman valittavissa olevan veneyhteyden (ylitys yksin kestää vain 2,5 tuntia) ja kätevän kuljetuksen Surat Thanin lentokentältä laiturille.

Surat Thanin lentokentältä Koh Phanganin pehmeälle hiekkarannalle alle neljässä tunnissa on suunnilleen niin nopeaa kuin voit toivoa.

Matkaa hoitaa arvostettu Lomprayah-matkayhtiö. He eivät ole halvin, mutta he saavat kiitoksia tehokkuudesta ja nopeudesta. Pikkubussi noudot ovat Lomprayahin omalta pysäkiltä saapumisterminaalissa. Sieltä siirryt suoraan Tapeen laiturille, josta lähtevät kaikki saarille suuntautuvat nopeat katamaraanit. On normaalia löytää yksi lähtö aikaisin aamulla (noin klo 8) ja toinen lähtö aikaisin iltapäivällä (noin klo 14.30).

Lomprayah Catamaran - Seating Options
Pari istumapaikkaa saatavilla Lomprayahin katamaraanilla

Itse lauttamatka on nopea mutta miellyttävä. Veneissä on istuinalueet, joissa on tuolirivit ja ilmastointi. Sään salliessa (ja yleensä se sallii näissä osissa!) useimmat matkustajat kilpailevat paikasta ylä- tai alakannella ulkona. Tällöin voit tuntea suolaisen suihkun Thaimaanlahdelta, kun viiletät itään Koh Phangania kohti, katsellen mantereen mangrovealueen reunustamaa rannikkoa.

Saavut Thong Salaan Koh Phanganin lounaisreunaan. Sieltä voit joko napata itsellesi yksityisen taksin tai songthaew’n (jaetun paikallisen bussin) mihin tahansa oletkin menossa (odota maksavasi noin 5 euroa matkasta Haad Rinin juhlamekkaan). Tai varaa itsellesi yhdistelmälippu, joka sisältää kuljetuksen hotelliisi saarella 12Go.asia-sivuston kautta. Se on varmasti helpoin vaihtoehto kaikille!

Surat Thanista Koh Phanganiin bussilla ja nopealla lautalla

Surat Thanista Koh Phanganiin bussilla ja nopealla lautalla
Jos haluat mennä nopealla lautalla, voit valita monien yritysten välillä, kuten luvan Songserm

Aika – 4-5,5 tuntia
Hinta – €11-16
Mukavuus – 4/5

Keskitason vaihtoehto, johon suurin osa matkustajista tulee, on ns. nopea lautta. Totuus on, että nämä vievät vähän kauemmin kuin katamaraani, mutta ansaitsevat nimensä, koska ne ovat nopeampia kuin normaali vene. Surat Thanista Koh Phanganiin mennessä sinun on haettava lippuja, joiden kanssa saa matkan läheiselle Donsakin laiturille. Se etappi lisää noin tunnin matkan pituudelle, jolloin kokonaismatka-aika on noin viisi tuntia.

Nopeat lautat ovat nopeita, edullisia ja kulkevat useita kertoja päivässä Surat Thanin ja Koh Phanganin välillä.

Reitillä on useita yrityksiä. Songserm ja Seatran Discovery ovat luultavasti tunnetuimpia joukosta. Molemmat kuljettavat suoraan mantereelta Koh Phanganiin. He tekevät myös helposti hallittavia yhdistelmälippuja, jotka sisältävät noutoja joko Talad Mai Roadilla itse Surat Thanissa tai alueellisella lentokentällä. Ne on mahdollista niputtaa yhdellä varauksella 12Go-sivustolla.

Maaliikenne tapahtuu tyypillisesti 12-paikkaisilla tila-autoilla tai avoimilla busseilla, joissa on rinnakkaiset istuimet. Veneessä sen sijaan on mukavat neljän istuimen rivit, jotka on erotettu yhdellä käytävällä, sekä pieni ulkotila takana – loistava jos haluat katsella saarten viilettämistä ohi, kun Koh Phangan lähestyy horisontissa!

Surat Thanista Koh Phanganiin VIP-bussilla ja lautalla

Surat Thanista Koh Phanganiin VIP-bussilla ja lautalla
VIP-bussin ottaminen laiturille ei yleensä ole kalliimpaa kuin tavallisella bussilla

Aika – 3,5-4,5 tuntia
Hinta – €12-16
Mukavuus – 4/5

Pitkäaikainen kiertuejärjestäjä Phantip 1970 tarjoaa myös retkiä Surat Thanin kaupungista Koh Phanganin trooppiselle saarelle. Satamaan menevien minibussikuljetusten sijaan, he mainostavat VIP-busseja, joissa on enemmän istumapaikkoja ja ilmastointi. Matka on mahdollista saada joko määrätystä paikasta kaupungissa tai saada nouto valitsemastasi hotellista (vaikka se maksaa ylimääräistä).

Seuraat samaa reittiä kuin edellä mainitut bussi-lauttakombot, mennen 1,5 tuntia itään Donsakin laiturille ennen hyppäämistä veneeseen. Veneestä puhuen, Phantipin alukset ovat yleensä suurempia ja monikerroksisia, ja niissä on runsaasti tilaa kävellä sekä sisällä että ulkona matkan aikana. Ainoa haittapuoli on, että ne voivat olla hiukan hitaampia, matka-ajat vain vedessä vähintään kaksi tuntia kumpaankin suuntaan.

Surat Thanista Koh Phanganiin normaalilla lautalla

Surat Thanista Koh Phanganiin normaalilla lautalla
Normaalilla lautalla kulkeminen ei ole paljon hitaampaa, mutta se ei myöskään ole paljon halvempaa © OlegD / Shutterstock.com

Aika – 4,5-7 tuntia
Hinta – €11
Mukavuus – 3/5

Ei kiire riippumattoon ja siemailemaan kookos-cocktaileja? Ei hätää. Mene hitaaseen saarelaiseen tunnelmaan valitsemalla normaalinopeuksinen lautta Surat Thanista. Kuten useimmilla matkoilla kaupungista Koh Phanganin trooppisille rannoille, sinun on aluksi tehtävä matka Donsakin laiturille minibussilla tai linja-autolla.

Sitten siitä Raja Ferrylle. Ne ovat pitkäaikainen palveluntarjoaja, joka tarjoaa yhteyksiä kaikkialle Thaimaanlahden alueelle, ja heidän erikoisuutensa on suuremmat veneet, jotka kulkevat mantereen ja suosittujen lomakohteiden välillä. Tosin nämä matkat vievät vähän ylimääräistä aikaa – neljästä kuuteen tuntia on normaalia, ja sesonkikuukausina odotukset ovat todennäköisesti pidemmät, kun asiakkaita on enemmän. Mutta hinnat ovat myös halpoja, lippuja myydään vain 12 eurolla reitille.

Surat Thanista Koh Phanganiin taksilla ja lautalla

Surat Thanista Koh Phanganiin taksilla ja lautalla
Jos menet taksilla laiturille, sinulla on enemmän valinnanvaraa noutopisteistä kuin linja-autolla

Aika – 4-6 tuntia
Hinta – 27 euroa per henkilö
Mukavuus – 4/5

Voit napata itsellesi paikan jaetussa tila-autossa matkalla Surat Thanista Donsakin laiturille, jos arvostat jalkatilaa ja yksityisyyttä. Niihin mahtuu korkeintaan 10-12 henkilöä, mutta ne voidaan myös varata yhdelle matkustajaryhmälle, jotta siitä tulisi yksityisempi kuljetus. Satamaan ajon jälkeen vaihdat yhteen suurista lauttaoperaattoreista – valinta on tyypillisesti Seatran Discoveryn nopeiden yhteyksien tai Phantipin ja Raja Ferryn hieman hitaampien veneiden välillä.

Heittäkää hyvästit Thaimaan mantereelle yllä olevilla matkustusvaihtoehdoilla Surat Thanin ja Koh Phanganin välillä. Kaikki niistä vievät sinut lahden kimalteleville vesille. Jotkut menevät nopeasti. Jotkut tekevät matkan mukavasti ja hitaasti. Kaikki he lupaavat viedä sinut vilkkaaseen saareen, joka sykkii myöhäisillan juhlien rytmissä, on täynnä joogastudioita ja kauniita rantoja ja korallipuutarhoja.


Koh Thanista Koh Phanganiin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Surat Thanista Koh Phanganiin?

Normaalinopeuksisella lautalla on taipumus tulla halvimmaksi vaihtoehdoksi kulkea Surat Thanin ja Koh Phanganin välillä. On parasta suunnitella niin, että se on osa monilippua, joka sisältää bussikuljetuksen mantereen satamaan – on usein edullisempaa ja kätevämpää varata koko matka yhdessä paketissa 12Go.asia-sivuston kautta.

Mikä on nopein tapa päästä Surat Thanista Koh Phanganiin?

Lomprayahin kaksirunkoiset katamaraanit ovat tyypillisesti nopein reitti Thaimaan keskustasta Thaimaanlahden saarille. Thong Salan laiturille lounaaseen Phanganiin kuluu hieman yli kaksi tuntia, joka on hiukan nopeammin kuin pikaveneillä. Lisäksi he lähtevät Tapee Pier -laiturilta (huomattavasti lähempänä Donsakia Surat Thanin keskustaan) ja niitä hoitaa yksi alueen arvostetuimmista matkanjärjestäjistä, ja siellä on paljon arvosteluja, jotka osoittavat, että matkasi on turvallisissa käsissä.

Miten saan Surat Thanista Koh Phanganiin?

Sinulla on muutama vaihtoehto kun haluat vaihtaa Surat Thanin basaarit ja suuret karstivuoret Koh Phanganin keltaisiin hiekkoihin ja äärettömiin altaisiin. Niihin kaikkiin liittyy veneeseen nouseminen – olet matkalla saarelle, muistathan? Sinun tarvitsee vain valita, haluatko sen olevan nopea pikavene vai hitaasti liikkuva matkustajaristeilijä, haluatko lähteä aikaisin vai myöhään, ja jos haluat aloittaa lauttamatkasi kaupungista itse tai läheiseltä Donsakin laiturilta. Etsi kaikki vaihtoehdot 12Go.asia-sivustolta nyt.

Kuinka kauan lautta Surat Thanista Koh Phanganiin kestää?

Aika, joka sinun on käytettävä veneessä, riippuu valitsemastasi palvelusta – tai mitä olet valmis maksamaan. Lomprayahin ensiluokkainen tarjous lupaa viedä sinut kävelemään Koh Phanganin hiekalla vain 2,5 tuntia sen jälkeen, kun olet lähtenyt Surat Thanin omalta Tapee Pier -laiturilta. Muut yhteydet vievät saman ajan, mutta menevät Donsakin laiturilta, joka on vähintään tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Voit verrata, hinnoitella ja varata molempia vaihtoehtoja 12Go.asia-sivuston hakutyökalulla.

Kuinka kauan kestää Surat Thanin lentokentältä Koh Phanganiin?

Usko tai älä, 3,5 tuntia riittää Surat Thanin lentokentän jättämiseen ja uimiseen Koh Phanganin helmiäisillä merillä. Se on kuitenkin nopein mahdollinen, ja vain jos valitset katamaraanikuljetuksen, joka lähtee Tapee Pier -laiturilta. Ylimääräisen tunnin tai kahden lisääminen avaa paljon muita vaihtoehtoja, joihin on yhteyksiä Donsakiin ottamaan vene Phantip 1970, Seatranin ja Songsermin kanssa.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: