Kuinka mennä Phuketista Koh Phanganiin

Kuinka mennä Phuketista Koh Phanganiin

Matka Phuketista Koh Phanganiin on matka Thaimaan suurimmalta saarelta sen suurimpaan bilekohteeseen. Vaihdat Phuketin kaupungin pastellimaalatut mökit ja chilipippurimarkkinat hiekkaan, joka pumppaa sykkii musiikin tahdissa aina auringonnousuun Thaimaan lahden yllä.

Linnuntietä näiden kahden välillä on 260 kilometriä. Mutta sinun täytyy ottaa pidempi reitti. Yksi tapa on mennä lentäen Koh Samuiin ja vaihtaa sitten lauttaan. Tai voit ottaa busseja villien viidakoiden läpi, jotka kiertävät Hymyjen maan sydämen läpi, ennen kuin vaihdat veneeseen. Tämä opas esittelee kaikki kuljetusvaihtoehdot matkalla Phuketista Täydenkuun juhlien pääkaupunkiin.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Phuketista Koh Phanganiin lentokoneella ja lautalla3 h66€Varaa verkossa
Phuketista Koh Phanganiin bussilla ja lautalla8 h14€Varaa verkossa
Phuketista Koh Phanganiin taksilla ja lautalla6 h190€Varaa verkossa

Phuketista Koh Phanganiin lentokoneella ja lautalla

Phuketista Koh Phanganiin lentokoneella ja lautalla
Et voi lentää Koh Phanganiin, mutta voit lentää Koh Samuiin ja ottaa lyhyen lauttamatkan sieltä © Supakit_N / Shutterstock.com

Aika – 3-5 tuntia hyvillä jatkoyhteyksillä
Hinta – Noin 66 euroa
Mukavuus – 5/5

Bangkok Airways hoitaa lennot, jotka yhdistävät Phuketin Thaimaanlahden saariin. Valitettavasti Koh Phanganille ei yksinkertaisesti ole mahdollistuutta lentää suoraan – siellä ei todellakaan ole lentokenttää! Sen sijaan sinun täytyy suunnitella reitti, joka vie sinut ensin Koh Samuin lomamekkaan.

Hyvä uutinen on, että marraskuussa alkavan sesongin aikana on päivittäin kuusi lähtöä. Ensimmäinen lähtee klo 9.45. Viimeinen kello 19.50. Matka-aika taivaalla on lyhyt, reippaat 55 minuuttia. Tämä tarkoittaa, että tipahdat Samuin kookospalmujen väliin, ennen kuin voit viimeistellä neonkasvomaalisi valmiiksi Täydenkuun juhliin.

Ajoita lento- ja lauttayhteydet oikein ja sinulla on matka, joka kestää alle puoli päivää.

Koh Samuin lentokentältä matka jatkuu satamaan, josta veneet lähtevät Koh Phanganiin. Lisää hyviä uutisia: Bangrak laiturille on vain 15 minuutin taksimatka terminaaleista. Jos päätät tinkiä oman kyydin laskeutumisen jälkeen, voit odottaa maksavasi kuljettajalle noin 600 THB siirrosta. Siksi on aina parempi etsiä yhdistettyjä lippuja 12Go.asia-sivustolta. Ne takaavat sinulle paremman hinnan ja sisältävät lennot, taksit ja lautat yhdessä paketissa.

Phuketista Koh Phanganiin lentokoneella ja lautalla
Seatran Discovery -lautta matkalla Koh Phanganiin

Ehkä kätevimmät lautat ovat Seatran Discoveryn omistamat, mutta vain siksi, että ne lähtevät Bangrakista. Vaihtoehtoiset kyydit yrityksiltä, kuten Lomprayah (nopeita katamaraaneja) ja Raja Ferry (hitaampia isoja veneitä, jotka maksavat vähemmän), lähtevät myös muista Koh Samuin ympäristössä olevista laitureista, vaikka ne ovatkin hieman kauempana lentokentältä. Matka saarelta saarelle kestää yleensä noin 30 minuuttia.

Tärkeintä tässä on ajoittaa matkasi täydellisesti. Jos varmistat, että voit laskeutua ja olla yhteydessä johonkin päivittäisestä lauttalähdöstä (FYI: Seatran Discovery tarjoaa veneitä, jotka lähtevät klo 13 ja 16.30), on mahdollista tehdä koko matka Phuketista Koh Phanganiin alle seitsemässä tunnissa. Liian myöhään lentävät saattavat olla jumissa Samuilla ilman venematkaa aamuun asti.

Phuketista Koh Phanganiin bussilla ja lautalla

Phuketista Koh Phanganiin bussilla ja lautalla
Lomprayahin VIP-bussit ovat yllättävän mukavia

Aika – 8-10 tuntia
Hinta – 15-30€
Mukavuus – 3/5

Okei, joten reitti Phuketista Koh Phanganiin bussilla ja veneellä ei ole kiireisille ihmisille. Hymyjen maan keskialueen ylittäminen saarelta saarelle voi viedä 10 tuntia tällä menetelmällä. Tämä johtuu siitä, että vaikka tiet ovat yleensä korkealaatuisia, matkalla on karuja vuoristoketjuja, suojattuja viidakkoalueita ja raivoisia jokia. Kaiken tämän hyvä puoli? Sinulla ei varmasti tule puuttumaan asioita, joita katsella bussin ikkunasta!

Bussit mutkittelevat ja hurisevat eteläisen Thaimaan viidakoiden ja karstihuippujen läpi laitureihin kuohuvan Thaimaanlahden puolelle.

Linja-autoista puheen ollen… puhumme isoista VIP-busseista tässä. Näistä mukavimmat ovat kaksikerroksiset linja-autot, joita hoitaa Lomprayah, joissa on vähän ylimääräistä jalkatilaa ja hyvä ilmastointi. Lähes kaikki yritykset tarjoavat kyytejä ilmastointilaitteella ja tilavilla istuimilla. Lähdöt ovat joko Phuketin bussiterminaalista 2 tai Phuketin lentokentältä, mutta voit maksaa ylimääräisen taksikuljetuksen suoraan asemalle Patongin, Karonin, Rawain ja muiden lomakohteiden hotelleista.

Lomprayah Catamaran
Lomprayah-katamaraani vie sinut Surat Thanista Koh Phanganiin nopeasti

Matkan ajo-osa kestää yhteensä neljästä viiteen tuntia. Määränpää? Surat Thani Thaimaanlahden rannikolla. Et kuitenkaan viipv siellä pitkään, koska suurin osa lautoista lähtee Donsakin laiturilta kaupungin itälaidalla. Ne sisältävät Raja Ferryn halvat ja hitaammat veneet sekä Seatran Discoveryn ylläpitämät suurnopeusyhteydet. Nopeimmat veneet mantereelta saarelle ovat Lomprayahin, jotka kulkevat Tapeen laiturilta lähemmäksi Surat Thanin keskustaa.

Koska tämä on kaukana suosituin tapa mennä Phuketista Koh Phanganiin, sanoisimme että varaa aina etukäteen. Se on erityisen hyvä idea, jos haluat matkustaa nopeilla Lomprayah-katamaraaniveneillä tai haluat vaihtaa Phuketin Phanganiin sesonkiaikana (joulukuu-helmikuu).

Phuketista Koh Phanganiin taksilla ja lautalla

Phuketista Koh Phanganiin taksilla ja lautalla
Andaman Taxis -yrityksellä on useita vaihtoehtoja, jotka voivat viedä sinut Phuketista Surat Thaniin

Aika – 6-9 tuntia
Hinta – 66€+
Mukavuus – 4/5

Kutsutaan kaikkia A-listalaisia ja jetsettereitä! Kun olet imenyt itseesi tarpeeksi aurinkoa Kata Noin valkoisten hiekkarantojen ja luksushotellilomakeskusten äärellä, voit aloittaa saari odysseian valitsemalla yksityisen taksin, joka vie sinut tyylikkäästi suoraan ympäri maata. Bonuksia on useita. Ensin saat jonkun noutamaan sinut Phuketissa sijaitsevasta majoituspaikasta. Toiseksi voit mennä mukavasti ilmastoinnilla, muhkealla istuimella ja paljolla jalkatilalla. Kolmanneksi muita matkustajia ei odotella, joten matka Surat Thanin laitureille voi viedä vähemmän aikaa kuin busseilla.

On mahdollista järjestää yksityinen taksilinkki laitureille, joista Phanganin lautat lähtevät, mutta saat odottaa maksavasi huomattavasti enemmän ylellisyydestä.

Tietysti kaikki tämä nostaa hintaa. Reitiltä ei ole tavallista löytää alle 180 euron tarjouksia. Lisäksi se ei sisällä lauttalippua, joka sinun on ostettava erikseen matkanjärjestäjän kautta, kuten 12Go.asia

(valitse Lomprayah-katamaraanipalvelu, jotta voit saada kaikista mukavimmat veneet). Ainoa säästötekijä on, että voit jakaa taksin kokonaiskustannukset koko ryhmän kesken – hinnat koskevat ajoneuvoa, ei henkilöä.

Muista pyytää kuljettajaasi viemään sinut aina Donsakin laiturille, jos suuntaat muihin veneyhteyksiin kuin Lomprayah-katamaraaniin. Se on reilut 50 kilometriä rannikkoa pitkin Surat Thanista, josta suurin osa Koh Phanganiin suuntautuvista veneistä lähtee.

Seikkailu Phuketista Koh Phanganiin on lukemattomien matkailijoiden vuosittain tekemä. Yhden vilkkaan, kimaltelevien rantojen ympäröimän juhlakeskuksen vaihtaminen toiseen tarkoittaa, että thaimaalainen aurinko, hiekka ja meri pitävät sinut vauhdissa vielä hieman pidempään. Nykyään voit lentää, purjehtia ja ajaa saarelta saarelle – mikä tahansa sopii sinulle parhaiten.


Phuketista Koh Phanganiin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Phuketista Koh Phangan?

Säästät pinon bahtia valitsemalla bussi- ja lauttayhteyden, jotka yhdistävät Phuketin Koh Phanganin kanssa. Ne kulkevat useita kertoja päivässä, yhdistämällä Thaimaan suurimman saaren maanteitse Thaimaanlahden satamiin, ennen kuin vaihdat veneisiin. Jos olet tarkka budjetin kanssa, etsi Raja Ferryn ja Phantip 1970 kaltaisten yritysten tarjouksia. Ne ovat yleensä halvimmat kaikista, ja molemmat voidaan varata 12Go.asia-sivuston kautta.

Mikä on nopein tapa päästä Phuketista Koh Phanganiin?

Jos suunnittelet sen oikein, nopein tapa heivata Phuket ja Andamaanien rannikko Thaimaan itäisille saarille on lentämällä. Bangkok Airways liikennöi Phuketin lentokentän ja Koh Samuin välillä jopa kuusi lentoa päivittäin sesonkikuukausina. Laskeutumisen jälkeen sinun on siirryttävä Phanganiin suuntautuvaan veneeseen, joten muista saapua varaamaan sitä iltapäivällä. Kaikkiaan matkaa voi olla jopa viisi tuntia.

Voitko lentää Koh Phanganista Phuketiin?

Ei suoraan. Voit kuitenkin lentää Koh Samuiin Phuketista. Se on Bangkok Airwaysin säännöllisen reitin ansiosta. Se suorittaa matkan 55 minuutissa, ja päivittäin lähtee jopa kuusi lentokonetta. Tietysti sinun on varattava lauttalippu, joka vie sinut Samuista Phanganiin, mutta se on mahdollista tehdä 12Go-sivustolla pakettina, mukaan lukien taksikuljetukset satamaan.

Voitko saada veneen Phuketista Koh Phanganiin?

Et. Katso vain karttaa: vene Phuketista Koh Phanganiin tarkoittaisi navigointia koko Malakan niemimaan ympäri. Olisit matkalla viikkoja! Ja vaikka se kuulostaa todelliselta Kaakkois-Aasian seikkailulta, suosittelemme valitsemaan bussi- ja veneyhdistelmän. Kun lähdet tien päälle Phuketista itään päin (joka on yhdistetty mantereeseen sillalla), suuntaat Surat Thaniin ja hyppäät lautalle ja lyhennät matka-aikoja noin kahdeksaan tai kymmeneen tuntiin. Koko matkan voi varata yhtenä käyttämällä 12Go.asia-sivustoa.

Kumpi on parempi, Phuket vai Koh Phangan?

Nyt on hankala kysymys. Thaimaalaisten sanoin, kyseessä on “sama, sama, mutta erilainen” näiden saarten kanssa. Phuketilla on hedonistiset juhlamekat, kuten Patong ja Phuketin kaupungin boho-kadut. Ne ovat kuitenkin tasapainossa deluxe-lomakohteiden kanssa Kata Noissa ja Rawaissa, joissa huvilat levittäytyvät viidakkoiselle rantaviivalle turisteja täynnä oleville rannoille. Phangan on samanlainen, mutta tuo mukanaan reppureissaajan tunnelman juhlahostelleiden, bambuisten rantabaarien ja joogastudioiden kanssa. Se on tunnetuin Täydenkuun juhlistaan, mutta sillä on myös hiljainen ja rento pohjoisranta.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: