Hvordan reise fra Phuket til Koh Phangan

Hvordan reise fra Phuket til Koh Phangan

Turen fra Phuket til Koh Phangan er en reise fra Thailands største øy, til landets største party destinasjon. Du bytter ut de pastellfargede hyttene og chiliduftende markedene i Phuket by, for strender der musikken DJn mixer – pumpes ut av høytalerne helt frem til soloppgangen over Thailandbukta.

I en rett linje er avstanden mellom de to stedene 260 km. Men i realiteten du må regne med å reise en noe lenger rute. Det finnes en måte som er å reise delvis via luft til Samui, og så bytte til en direkteferje. Eller du kan også ta bussen gjennom den ville jungelen som brer seg utover hjertet av Smilenes land, før du må bytte over til båt. Denne guiden går igjennom alle transportmulighetene du har velge i på vei fra Phuket, til øya kjent som fullmånefestens hovedstad.

TransportTidPrisBilletter
Phuket til Koh Phangan med fly og ferje3 t730 krBook Online
Phuket til Koh Phangan med buss og ferje8 t160 krBook Online
Phuket til Koh Phangan med taxi og ferje6 t2100 krBook Online

Phuket til Koh Phangan med fly og ferje

Phuket til Koh Phangan med fly og ferje
Du kan ikke reise med fly hele veien til Koh Phangan, men du kan fly til Koh Samui og ta en kort ferjetur derfra © Supakit_N / Shutterstock.com

Tid – 3 til 5 timer med gode forbindelser
Pris – Rundt 700 kr
Komfort – 5/5

Bangkok Airways har flyvninger som forbinder Phuket med øyene i Thailandbukta. Dessverre, er det simpelthen ingen måte å fly over til Koh Phangan direkte på, det finnes ingen flyplass der! Istedet behøver du å beregne en reiserute som først tar deg til ferieparadiset Koh Samui.

Den gode nyheten er at det er så mange som seks flyvninger hver dag i løpet av høysesong-månedene som starter i november. Den første har avgang kl 9:45. Den seneste drar kl 19:50. Reisetiden i luften er en kvikk 55 minutters flytur. Det betyr at du vil slippes av mellom kokospalmene på Samui, før du har rukket å dekorere deg selv med neonmaling – så du er klar til Fullmånefesten.

Du kan nå dit på under en halv dag, om dine fly- og ferjeforbindelser er godt timet med hverandre.

Fra flyplassen på Koh Samui fortsetter reisen mot ferjekaien der båtene drar til Koh Phangan. Annet godt nytt er at Bangrak Pier kun er en 15 minutters tur fra terminalene. Om du bestemmer deg for å prute på taxi-prisen, kan du forvente å måtte ut med 600THB for turen. Det kan derfor være en bedre løsning å lete etter kombinasjons-billetter med 12Go.asia. De garanterer en bedre pris og legger sammen flyreise, taxi og ferje under ett.

Phuket til Koh Phangan med fly og ferje
En Seatran Discovery ferje på vei til to Koh Phangan

Muligens er de mest praktiske ferjene å ta, Seatran Discovery, men kun fordi de har avgang fra Bangrak. Alternative forbindelser med ferjer som Lomprayah (forvent hurtig katamaraner) og Raja Ferry (store ferjer som koster mindre) drar også fra andre kaier rundt Koh Samui, selv om disse ligger noe lenger unna flyplassen. Reisen fra øy til øy tar vanligvis omkring 30 minutter.

Det viktige her er at du timer reisen nøye, du bør sikre at du kan lande i tide til å nå en forbindelsene med en av de daglige ferje-avgangene. Seatran Discovery har båter som drar kl 13:00 og kl 16:30, med disse er det mulig å smelle inn turen fra Phuket til Koh Phangan på mindre enn syv timer. De som flyr inn noe senere kan muligens ikke reise videre fra Samui før neste morgen.

Phuket til Koh Phangan med buss og ferje

Phuket til Koh Phangan med buss og ferje
Lomprayah VIP-bussene er overraskende komfortable

Tid – 8 til 10 timer
Pris – 160-320 kr
Komfort – 3/5

Okei, så ruten fra Phuket til Koh Phangan med buss og båt er ikke for folk med med dårlig tid. Det kan fort ta opp til 10 timer å krysse tvers over Smilenes land fra øy til øy ved å reise på denne måten. Til tross for veier av generelt høy kvalitet, er det tidkrevende fordi veien må snirkle seg forbi ruvende fjellkjeder, store flekker av jungel og brede elver. Fordelen med alt dette? Du vil i alle fall ikke gå tom for vakre utsikter fra bussvinduet!

Busser snirkler seg langs veien gjennom jungel og kalksteinsklipper i det sørlige Thailand til båthavnen i den glitrende Thailandbukta.

Snakk om busser…her snakker du store VIP busser. De mest komfortable av disse, er dobbeltdekkerne fra Lomprayah, som har ekstra med benplass og aircondition. Omtrent alle selskap tilbyr klimaanlegg og romslige seter. Avgangen er enten fra Phuket bussterminal 2 eller Phuket flyplass, men du kan betale ekstra for en taxitur rett til stasjonen fra hoteller i Patong, Karon, Rawai og andre resorter.

Lomprayah katamaranen
Lomprayah katamaranen tar deg fra from Surat Thani til Koh Phangan raskt

Delen som innebærer kjøring tar mellom fire og fem timer totalt. Destinasjonen? Det er Surat Thani på kysten i Thai-bukta. Du blir ikke her lange stunden fordi majoriteten av ferjene har avreise fra Donsak Pier øst for byen. De inkluderer billige og mer langsomme fartøy fra Raja Ferry, og hurtigferje-linken driftet av Seatran Discovery. De raskeste båtene fra fastlandet til øya er de som tilbys av Lomprayah, som drar fra Tapee Pier nært Surat Thani sentrum.

Fordi det er garantert den mest populære måten å dra fra Phuket til Koh Phangan, vil vi anbefale å booke turen på forhånd. Det er spesielt bra om du vil reise med den raske Lomprayah katamaranen, eller vil bytte ut Phuket for Phangan i høysesongen (desember til februar).

Phuket til Koh Phangan med taxi og ferje

Phuket til Koh Phangan med taxi og ferje
Andaman Taxi har flere valg av typer kjøretøy som kan ta deg med fra Phuket til Surat Thani

Tid – 6 til 9 timer
Pris – 2100+ kr
Komfort – 4/5

Her tilkalles alle kjendiser og jet-settere! Når du har fått nok av å slikke sol mellom Kita Nois hvite strender og delux-hoteller, kan du kickstarte et nytt øy-eventyr ved å velge en privat taxi for å ta deg med tvers over landet med stil. Bonusene er mange. Først vil du ha noen som plukker deg opp fra der du oppholder deg i Phuket. For det andre vil du kunne nyte godt av komforten med aircondition, luksuriøse seter og romslig benplass. For det tredje er det null venting på andre reisende, så kjøreturen til havnen i Surat Thani kan ta kortere tid enn med bussene.

Det er mulig å organisere en privat taxi-forbindelse til havnen der ferjene til Phangan drar fra, men forvent å betale betraktelig mye mer for den slags standard.

Såklart, vil alt dette jekke opp prislappen. Det er ikke vanlig å finne turer som koster mindre enn 1800 kr med taxi på denne ruten. Den inkluderer ikke ferjebillett, du må kjøpe denne separat fra en turoperatør som 12Go.asia (velg Lomprayah katamaranen for de mest komfortable båtene). Noe som kan bidra til at du sparer endel kan være om du deler taxi-kostnaden mellom de du reiser sammen med, prisen er per bil ikke per hode. Husk å spør sjåføren om å ta deg med hele veien til Donsak Pier om du tar sikte på å rekke noen båtforbindelser der – andre enn Lomprayah katamaranen. Det ligger faktisk hele 50 km lenger langs kysten fra Surat Thani, og det er der de fleste andre ferje-tjenestene har avreise til Koh Phangan fra.

Eventyret fra Phuket til Koh Phangan er en som gjennomføres av utallige reisende hvert år. Ruten forbinder en livlig party-hub omkranset av vakre strender, mot en annen, det vil bety å holde liv i hverdager med sol, sand og strand – enda litt lenger. I disse dager kan du fly, seile og kjøre fra den ene øya til den andre, hva enn du måtte foretrekke, er valget ditt.


Phuket til Koh Phangan Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å komme seg fra Phuket til Koh Phangan på?

Du vil spare en hel del baht ved å gå for buss og ferje forbindelsen som tar deg fra Phuket til Koh Phangan. Det finnes flere avganger daglig, og de kobler Thailands største øyer med havnen i Thaibukta via landevei, før du stiger ombord på båten. Om du virkelig reiser med et begrenset budsjett, se etter tilbudene dra selskaper som Raja Ferry og Phantip 1970. De er som regel de med laveste prisklasser, og begge kan bookes via 12Go.asia.

Hva er den raskeste måten å komme seg fra Phuket til Koh Phangan på?

Om du planlegger alt nøye, vil den raskeste måten å ditche Phuket og Andaman kysten på, for øyene øst i Thailand, er ved å fly. Bangkok Airways har satt opp hele seks flyvninger mellom Phuket Airport og Koh Samui hver dag i høysesong-månedene. Etter at du lander må du finne en overgang til båtene i retning Phangan, så vær sikker på at du kommer frem på ettermiddagen. Totalt kan reisetiden kokes ned til fem timer.

Kan du fly fra Phuket til Koh Phangan?

Ikke direkte. Istedet kan du fly over til Koh Samui fra Phuket. Det er takket være en rute operert av Bangkok Airways. Turen fullføres på 55 minutter og det er opp til seks fly å rekke hver dag. Selvsagt må du også booke en ferjebillett for å komme deg fra Samui til Phangan i tillegg. Alt dette kan du booke som en pakkereise på 12Go, det inkluderer også taxi-overgang til havnen.

Kan du reise med båt fra Phuket til Koh Phangan?

Nei. Bare se på kartet: en båt fra Phuket til Koh Phangan vil innebære å dra hele veien rundt Malayahalvøya, det ville jo tatt uker! Selv om det virkelig høres ut som et ekte sørøstasiatisk-eventyr, anbefaler vi å gå for en kombinasjon av buss og båt. Å ta veien østover fra Phuket, som er forbundet til fastlandet via en bro, drar du mot Surat Thani, og derfra hopper på en ferje. Det vil til sammen koke ned til en total reisetid på rundt 8 til 10 timer, hele turen kan du booke under ett på 12Go.asia.

Er Phuket eller Koh Phangan best?

Oj, det er ikke lett å si. Slik som de sier i Thailand ‘same same, but different’, med disse øyene. Phuket stiller opp med hedonistiske party-steder som Patong, og boho-gatene i Phuket sentrum. Likevel avbalanseres det hele med luksus resortene i Kata Noi og Rawai, der villaer finnes i mangfold langs den jungelkledte-kystlinjen og folksomme strender. Phangan er noe lignende, men bærer mer preg av å være en backpacker-øy, med sine partyhosteller og bambusbarer på strendene, det finnes også yogastudioer i fleng. Den er mest kjent for sine Full Moon Partyer, men har også en mer rolig og chill stemning på nordkysten.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: