Hvordan reise fra Phuket til Koh Tao

Hvordan reise fra Phuket til Koh Tao

Liggende på hver deres side av Thai-halvøya, blir det ikke nødvendigvis den enkleste utflukten. Likevel er det mer enn verdt å besøke en av de mest undervurderte øyene i landet, der du finner idylliske strender, samtidig kan den by på noen av verdens mest fargerike dykkestder.

Phuket og Koh Tao ligger rundt 290 km fra hverandre. Det betyr at reisen mellom dem sannsynligvis vil innvolvere to ulike fremkomstmidler og kan ta rundt én dag å fullføre. Her finner du info i både dybde og bredde om hvordan du kan komme deg dit, enten du velger å reise med båt, buss, privat taxi eller fly.

TransportTidPrisBilletter
Phuket til Koh Tao med buss og katamaran9 t250 krBook Online
Phuket til Koh Tao med buss og speedbåt9.5 t270 krBook Online
Phuket til Koh Tao med fly og båt6 t1300 krBook Online
Phuket til Koh Tao med privat taxi og båt!7 t440 krBook Online

Phuket til Koh Tao med buss og katamaran

Phuket til Koh Tao med buss og katamaran

Tid – 9 timer
Pris – 250 kr
Comfort – 5/5

Om du er av typen som foretrekker tilgjengelighet og komfort, da finnes det en billett som vil være et godt alternativ for deg, den kombinerer buss og båt fra en av de mest anerkjente selskapene listet på 12Go. Et av de mest populære selskapene som tar denne ruten er Lomprayah, verdsatt for sin punktlighet og godt vedlikeholdte fartøy, i en verden der organisert kaos ofte er det beste.

Med en kombinert buss- og båtbillett mellom Phuket og Koh Tao vil du med letthet kunne gjennomføre reisen.

Når du booker med Lomprayah, vil de se til at hele turen går smertefritt for seg, så du kan bare lene deg tilbake og nyte reisen. Det er vanligvis én avgang daglig kl 10, men det finnes noen ganger alternativer satt opp under høysesongen (desember-mars). Utflukten starter med en heller lang busstur på rundt 5 timer, fra Phuket Town til Tapee Pier i Surat Thani. For et tilleggsbeløp kan det samme selskapet organisere henting ved et sentralt hotell eller ved flyplassen. Lomprayah vil sikre at du får en komfortabel reise, med sine moderne båter, busser og minibusser som alle er utsyrt med aircondition og romslige seter.

Sete alternativer som tilbys ombord på Lomprayah katamaranen
Sete alternativer som tilbys ombord på Lomprayah katamaranen

Når du ankommer piren vil du raskt bli ledet i retning mot katamaranen, det blir igjen en komfortabel reise med aircondition og myke seter. Det finnes til og med en mulighet for å oppgradere til VIP om du ønsker noe mer benplass. Etter noen stopp over på Koh Samui og Koh Phangan for å plukke opp og slippe av passasjerer, ankommer du Mae Haad Pier på Koh Tao. Alt i alt vil båtreisen ta deg rundt tre til fire timer.

Phuket til Koh Tao med buss og speedbåt

Seatran Discovery sitteplasser
Med denne Seatran Discovery speedbåten kan du føle havbrisen på veien til Koh Samui

Tid – 9.5 timer
Pris – 270 kr
Comfort – 4/5

Seatran Discovery er Lomprayahs eneste konkurrent på ruten mellom Phuket og Koh Tao, og kan tilby passasjerer omtrent samme fasiliteter. Hovedforskjellene mellom de to er at de har avgang fra ulike steder i Phuket, avgangstidene og hvilken type båt de tilbyr. Seatran Discovery har også gode omtaler for deres punktlighet og pålitelighet, selv om noen nevner at de har noe eldre busser. Kombinerte billetter fra begge selskap er lett å booke på forhånd ved å benytte en oversiktlig reiseformidler som 12Go.asia.

Seatran Discovery busser til Donsak Pier drar tidligere enn Lomprayah sine, rundt kl 9 og tar fem timer. Bussene drar fra Phuket Bussterminal 2 som er 5 km nord i byen, og er lett tilgjengelig med taxi, tuk-tuk eller en lokal rosa songthaew om du er modig nok (de har et åpent bagasjeplan med sitteplasser). Etter ankomst blir passasjerene vist vei over til en hurtigferje, som krysser havet over til Mae Haad på Koh Tao på omkring fire timer. Ombord kan du velge mellom innendørs seter med aircondition eller utedørs seter – om soling er på sin plass! Selvom det er sjeldent, kan båtene være påvirket av værforholdene, så vær forberedt på at det kan bli endringer i avgangstidene, spesielt i løpet av regnsesongen som er fra juli til oktober.

Phuket til Koh Tao med fly og båt

Phuket to Koh Tao by flight
Koh Samui Airport er den nærmeste flyplassen til Koh Tao © SUPAKIT_N / Shutterstock.com

Tid – 6 timer
Pris – rundt 1300 kr
Comfort – 4/5

Om idéen av å holde ut en lang bussreise ikke er så fristende, kan du vurdere å reise med fly istedet. Koh Tao er en veldig liten øy, så det er ingen flyplass der, du må da hoppe på et fly til naboøya Koh Samui. Bangkok Airways er den eneste som tilbyr flyvninger mellom øyene, og tilbyr kun en flyvning på morgenen som gir passasjerene tilgang til alle båtvagangene den dagen.

Om du velger å fly istedet for å ta bussen vil reisetiden reduseres med tre timer.

Når du ankommer på Koh Samui, kan du alltids bruke noen dager der før du drar videre til Koh Tao. Samui er en av de mest utviklede øyene i Chumpon halvøya, med noen av de mest utrolige palmedekorerte strandlinjene, så det er lett å drømme seg bort der en stund.

Phuket til Koh Tao med Seatran
Seatran Discovery kan ta deg fra Koh Samui til Koh Tao som andre etappe av turen.

Når du er klar for å dra videre til Koh Tao, kan du finne veien til en av de to kaiene på Samui. Maenam som ligger på nordvest siden og er Lomprayahs ferjekai, mens Bangrak Seatran Pier er i nordøst, der speedbåten Seatran Discovery drar fra. Du kan lett sammenligne avgangstider og priser for din reisedag på 12Go, for å finne hvilket selskap som passer deg best. Båtforbindelsen mellom Koh Samui og Koh Tao tar rundt to timer og ankommer ved Mae Haad Pier, øyas ferjeterminal. Taxi og tuk-tukene venter ivrige på å ta deg videre til hotell eller hostellet ditt, men husk å forhandle pris på forhånd!

Phuket til Koh Tao med privat taxi og båt!

Phuket til Koh Tao med privat taxi og båt!
Andaman Taxis kan ta deg fra Phuket til Tapee pir og kan bookes hos 12Go.asia

Tid – 7 timer
Pris – 440-710 kr
Comfort – 5/5

For å nyte den ultimate komfort og fleksibilitet, er det en privat taxi som kan tilby det. Du kan bestille den enten fra hotellet ditt i Phuket eller fra Phuket flyplass til en av de to ferjeterminalene. Ikke bare vil du kunne velge stedet du vil bli plukket opp, men du kan også stoppe hvor enn du vil på veien og samtidig regulere aircondition, kanksje til og med spille av musikk du vil lytte til. Disse privilegiene kommer med en noe høyer pris enn de fleste andre reisealternativ mellom Phuket og Koh Tao, men det er absolutt verdt det.

Når du ankommer terminalen Donsak Pier for Seatran Discovery eller Tapee Pier for Lomprayah, er det en fem timers ferjetur du har fremfor deg, som drar over til havnen på Koh Tao. De tidligste ferjene drar fra Tapee Pier omtrent midt på dagen, mens du har noen andre valg på tidlig ettemiddag fra Donsak. Begge selskap tilbyr like behagelige fasiliteter og billettpriser, med aircondition, myke seter og noen tv-skjermer for underholdningens skyld.

Vink farvel til Phuket og gi rom for den pittoreske øya Koh Tao, med en av disse treffsikre fremkostmidlene. Enten du velger å reise med båt, fly eller privat transport, ønsker vi deg en trygg og trivelig reise dit!


Phuket til Koh Tao Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra Phuket til Koh Tao på?

Å reise fra Phuket til Koh Tao med buss og båt er den rimeligste måten å komme seg mellom de to destinasjonene på. Lomprayah og Seatran Discovery selger begge turene som en kombinert billett, som dekker reisen fra Phuket Town til Mae Haad Pier for rundt 260 kr. Det er kun noe kroner forskjell på prisene deres, men det er verdt å sjekke de ut på 12Go.asia for å få nøyaktige priser for den dagen du vil reise.

Hva er den raskeste måten å dra fra Phuket til Koh Tao på?

Book en flyreise og båt fra Phuket til Koh Tao via Koh Samui, som vil ta omkring 6 timer, det er en av de raskeste måtene å reise mellom de to øyene på. Det kan være utfordrende å sette sammen alle transport måtene fordi du ikke får én kombinert billett for fly og ferje. Uansett kan du sjekke ut de ulike etappene av reisen som du kan booke separat her på 12Go.

Hvordan reiser man fra Phuket til Koh Tao?

De fleste som reiser fra Phuket til Koh tao bruker en kombinasjon av buss og båtreise, med en kombinasjonsbillett som tilbys av både Lomprayah og Seatran Discovery. For økt komfort kan du booke privat taxi for å erstatte buss-etappen av reisen, for en noe høyere pris. Alternativt kan du booke et fly med Bangkok Airways på nettsiden 12Go.asia mellom Phuket og Koh Samui, sammen med en ferje-overfart fra Koh Samui til Koh Tao.

Hvor lang tid tar det å reise fra Phuket til Koh Tao?

Å dra mellom Phuket og Koh Tao er kanskje ikke den lengste reisen du vil fullføre i Thailand, men du vil nok måtte sette av en hel dag for å komme deg fra A til B. Om du er ute etter det billigste alternativet, bør du finne et kompromiss på tid, fordi båt og buss forbindelsen tar mellom 9 til 10 timer. Å velge privat transport eller et fly kan redusere reisetiden med noen timer. Priser og avgangstider for alle de oppsatte turene kan du finne og sammenligne på 12Go.asia.

Hvordan kommer man seg fra Phuket flyplass til Koh Tao?

Å reise fra Phuket flyplass til Koh Tao er ikke så ulikt fra å dra fra Phuket by. Anerkjente Lomprayah tilbyr henting fra flyplassen, som del av dere buss- og båtbillett pakke. Alternativt kan du ta et fly direkte fra Phuket flyplass til Koh Samui flyplass, der du får en ferje-forbindelse som tar deg til Koh Tao. Alle reise-alternativene mellom Phuket flyplass og Koh Tao Finner du med letthet her på 12Go.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: