Hvordan reise fra Krabi til Koh Lipe

Hvordan reise fra Krabi til Koh Lipe

Reisen fra Krabi til Koh Lipe er en ekte odyssé. Den tar deg mer enn 177 km over Andaman havet, der øde øyer og tårnende klipper ruver over korallrev, pakket inn i mangrove-sumper. Du drar fra den travle byen med tuk-tuker, der strandhoteller vender seg mot vannet og skimter en øy som grenser til Malaysia, kjent for dens sandbunns laguner med snorkle muligheter, og tilgang til den vakre Tarutao National Marine Park. Denne guide hjelper deg å planlegge reisen. Den gir deg oversikt over alle reisemuligheter som inkluderer direkte-ferjer og båt forbindelser med mellomstopp, og som kan tilpasses etter budsjettet ditt samt hvordan du foretrekker å reise.

TransportTidPrisBilletter
Krabi til Koh Lipe med hurtigferge4.5 t720 krBook Online
Krabi til Koh Lipe med van og båt7 t360 krBook Online
Krabi til Koh Lipe med taxi og båt4 t1300 krBook Online

Krabi til Koh Lipe med hurtigferge

Krabi til Koh Lipe med hurtigferge
Tigerline Travel er det beste valget av hurtigferjer

Tid – 4.5 timer
Pris – 720+ kr
Komfort – 4/5

Det nærmeste du vil komme å reise i en rett linje fra Krabi til Koh Lipe på, er med hurtigferjen fra Tigerline. Den suser rett over Andaman havet fra nord til sør. Men den er ikke helt direkte. Det er noen mellomstopp på andre øyer som Lanta og Phi Phi langs overfarten. Det vil legge til noe på reisetiden, men du kan vente deg en effektiv fire til fem timers tur, før du hopper i land på den sukkerfine sanden i Tarutao National Marine Park.  

Alle avganger drar fra Klong Jilad Pier. Det er et riktig så enkelt sted å ta seg til om du holder til på et av Krabi sentrums travle backpacker hostel eller hoteller. Alternativt er det mulig å booke billett med Tigerline via 12Go.asia, de tilbyr transport fra overnattingssteder i Ao Nang, til og med Railay (husk at kostnaden for longtailbåt ikke er inkludert).

Ombordstigning på Klong Jilad Pier
Ombordstigning på Klong Jilad Pier

Tigerline er hurtigferjen som kan hjelpe deg å bytte ut Krabi til fordel for Koh Lipe uten lange kjøreturer på land.

Du vil kunne nyte et tilfredsstillende komfortnivå på utflukten også. Tigerline Travel driver moderne båter med aircondition, rikelig med sitteplasser samt utendørs område. Dette er jo flott om du tar sikte på å få med deg Andamans øyer gli forbi under overfarten, havutsikten du får på ruten fra Krabi til Koh Lipe er vel verdt å tåle noe sjøsprøyt for.

Ved ankomst på Koh Lipe vil ferjen slippe deg av noe unna Pattaya Beach, det finnes ingen permanent havn der, så du må hoppe over på en trebåt for å komme deg i land. Det kommer et ekstra tillegg på 50 THB (13 kr) for det. Å komme seg tørt i land er blitt forenklet ved hjelp av en plast-brygge, men det kan hende du likevel blir spurt om å hoppe i vannet og vasse deg opp til land som en strandkrabbe.

Krabi til Koh Lipe med van og båt

Krabi til Koh Lipe med van og båt
Smart En Plus er et av selskapene som tilbyr kombinert billett med van og båt

Tid – Opp til 7 timer
Pris – 360-540 kr
Komfort – 4/5

Det er en lang vei fra Krabi til Koh Lipe. Derfor er det flere reisende som velger å legge til en etappe av reisen på veien, enten til Hat Yao Pier eller Pak Bara Pier. Den første er nære byen Trang, og den andre er hovedkaien med ferje og speedbåt forbindelser til Koh Lipe, som er koblet med regionen Satun og den sørlige byen Hat Yai.

Selvsagt vil den totale tiden du bruker på å kjøre avhenge av hvilken havn du retter deg mot. Det mest vanlige stedet å bytte over til båt er i Pakbara. Utflukten dit tar rundt tre til fire timer, og noe lenger om det er mye trafikk fra Krabi. Imens tar turen til Hat Yao Pier omtrent tre timer i gjennomsnitt. Selve kjøreturen kan være et eventyr i seg selv, gjennom avsidesliggende fiskerlandsbyer, tett jungel og mange endeløse klynger av karst-klipper omkranset av gummitrær.

Sitteplasser i en av Silaphat Transfer båtene som drar fra Pakbara til Koh Lipe
Sitteplasser i en av Silaphat Transfer båtene som drar fra Pakbara til Koh Lipe

Ta bussen fra Krabi hele veien sør til enten Trang eller Satun, tiden du bruker på ferje vil reduseres, når du er på vei til Koh Lipe.

Det er viktig å matche fremkomstmåte til kaien med ferje-avgangene til Koh Lipe slik at du unødig blir strandet på fastlandet. Heldigvis kan dette enkelt gjøres på 12Go, der du får booket alt under ett, hele pakken med båt og buss. Det eneste du må bestemme deg for, er hvilken av ferjene du vil ta for å krysse Andaman havet. En mulighet er med Tigerline Ferry fra Hat Yao Pier. De drifter moderne fartøyer, men har kun én avgang om dagen, på tidlig ettermiddag. Fra Pakbara drar det langt flere avganger, de er noe billigere også. Der får du hurtigferjer som Smart En Plus og Jolly Travel. Du kan jo selv i stedet organisere en tur med den superraske speedbåten, men de vil definitivt koste mer.

Krabi til Koh Lipe med taxi og båt

Krabi til Koh Lipe med taxi og båt
Andaman Taxis er en av taxi-selskapene som kan ta deg fra Krabi til den båthavnen du velger

Tid – 4 til 7 timer
Pris – 1300 kr
Komfort – 5/5

Ja, taxi vil koste mye mer enn bussforbindelsen til ferjekaien. Men det er noen fordeler – for det første kan du dele reisekostnaden med hele gruppen din, prisantydningen for kjøreturen til kaien ligger på rundt 990 kr eller mer, for hele kjøretøyet! For det andre betaler du for ekstra luksus, og du blir praktisk nok hentet hvor enn det måtte passe deg i Krabi eller i Ao Nang området. De bringer deg direkte til fejene, med færrest mulige stopp – og du får massevis av benplass. Perfekt! 

Det mest kronglete ved å sette sammen taxi og båt fra Krabi til Koh Lipe er kanskje å koble ankomsten ved Pakbara eller Hat Yao Pier med ferjeavgangene. Derfor er det viktig å sjekke rute-avgangene i forkant, ved å bruke 12Go.asia, eller simpelthen booke en fellesbillett som inkluderer både overgangen og ferjekrysningen over Andaman havet. Det finnes båter som går på ettermiddagen drevet av selskap som Smart En Plus, Bundhaya Speed Boat, og Satun Pakbara Speed Boat Club, som vil bringe deg til Lipes Sunset Beach der du kan nyte en øl på kvelden.

Det finnes korallrev, Robinson Crusoe øye, vill klippekyst, tett jungel, og karst fjellklipper som skiller Krabi fra Koh Lipe. Men disse er ingen hindring for den målrettede reisende, som kan fullføre denne eventyrlige reisen fra fastland til øy på så lite som fem eller syv timer. Vi treffes på de perfekt hvite sandstrendene!


Krabi til Koh Lipe Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å komme seg fra Krabi til Koh Lipe på?

Stå over direkte-båtene og gå for en kombinasjon av bussforbindelser og ferjer om du vil spare noen kroner, for å ha noe til overs for å nippe til en Chang øl på stranden i Lipe. De er aller billigst, med priser på rundt 450 kr per person. Reisetiden vil nok ligge på rundt syv timer fra start til ende. Sjekk ut 12Go.asia, der kan du sammenligne og finne alle alternativ på ruten, som inkluderer båter fra både Hat Yao Pier og Pakbara Pier.

Hva er den raskeste måten å komme seg fra Krabi til Koh Lipe på?

Uten fly å rekke direkte til Lipe, (heldigvis er det ingen flyplass på paradisøya), er det direkte-ferjer som blir det kjappeste transport alternativet. De kan smelle inn turen på så lite som 4,5 timer, men kan ofte ta lenger på grunn av bølgete hav og et kortere stopp innom Phi Phi og Koh Lanta på veien. Vær advart, billetten er ikke av de rimeligste, men ved å booke i forveien på 12Go, som vanligvis betyr at kostnaden vil være lavest mulig.

Hvordan kommer jeg meg fra Krabi flyplass til Koh Lipe?

Den sikreste måten å garantere å døse av på Pattaya strand, etter at du har landet på Krabi flyplass er å skaffe deg en pakkereise med overgang og båtbillett gjennom 12Go.asia. Om du gjør det vil du ha en sjåfør som venter på deg i ankomsthallen med transport direkte til båtene. Det kan bety å reise så langt sør som Satun for å rekke ferjen. Eller det kan innebære en kortere kjøretur til Klong Jilad Piren for å nå hurtigfergen Tigerline.

Hvor langt unna er Krabi fra Koh Lipe?

Om du tegner en rett linje fra Krabi til Koh Lipe, vil den måle litt over 177 kilometer. Men turene mellom disse to perlene sør i Thailand vil reelt utgjøre noe lengre distanser enn det. Ta for eksempel bussen som må kjøre nært 300 km før den ankommer piren i Satun, der passasjerene drar videre med båt. Til og med direkte-ferjen vil som oftest reise lenger enn de, med alle øyer og korallrev som må unnvikes på veien.

Hvor mange dager trenger man på Koh Lipe?

Vi vil foreslå et minimum på fem dager på Koh Lipe. Noen velger å bli kortere, men reiser derfra med et ønske om å bli lenger. Kort sagt er det ikke den enkleste øya i Thailand å komme seg til. Du må forvente deg en reisetid på rundt syv timer fra Krabi. Så ta det med ro, nyt den chille stemningen, lat deg på Sunset Beach – du skjønner. Selvsagt om du har lenger tid, vil Lipe neppe skuffe. Du kan dra på dykke-ekspedisjoner i Tarutao National Marine Park og oppleve det festlige nattelivet, etter at du er ferdig uthvilt på stranden.

Hvilken måned er den beste å oppleve Koh Lipe på?

Det kommer an på hva du mener med best. Enten desember eller januar er den beste tiden værmessig. Da er det tørre dager og masse sol, mens Andaman havet fremdeles er klart. November er starten på høysesongen, så det kan hende du får den noen regnskurer om du kommer da, mens reisekostnader og hoteller bør være rimeligere da. Folkemengden og prisene kan ha en tendens til å roe seg mot slutten av høysesongen, rundt mars og april. På sommertid er det monsoon, da de fleste ferjeforbindelsene fra Krabi til Koh Lipe stanses helt.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: