Hvordan reise fra Bangkok til Koh Chang

Hvordan reise fra Bangkok til Koh Chang

Shh! Koh Chang er en hemmelighet. Mens flesteparten flokker seg til Samui og Phi Phi, er dette bortgjemte Shangri-La på den østlige siden av Thailandbukta forblitt noe utenfor radaren. Det en noen bambus bungalower og lavmælte resorter spredt utover vestkysten, sammen med reggae barer på de grovkornede sandstrendene. Tilsammen utgjør dette en perfekt utflukt fra det travle og aldri så aktive Bangkok. Om du er keen på å stikke av fra hovedstaden for Koh Changs kokospalme-bukter og frodige jungel-kledte åser, så les videre. Denne guiden går i gjennom alle transport alternativene, inkludert fly, ferjer, busser og taxi.

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Koh Chang med fly, buss og ferje3 t710 krBook Online
Bangkok til Koh Chang med buss og ferje7 t130 krBook Online
Bangkok til Koh Chang med privat taxi og ferje6 t1200 krBook Online

Bangkok til Koh Chang med fly, buss og ferje

Bangkok til Koh Chang med fly, buss og ferje
Bangkok Airways flyet lander på Trat Airport (Chang betyr elefant på Thai) © Foodforthoughts / Shutterstock.com

Tid – 3 til 4 timer
Pris – 710+ kr
Komfort – 4/5

Kan du ikke vente med å sole deg på Klong Prao Beach og gynge til reaggae rytmer på Lonely Beach? Da er det ingen raskere måte å dra fra Bangkok enn å ta flyet for å komme til øya. Men selve Koh Chang har ikke en egen flyplass. Istedet lander flyene på hovedflyplassen i regionen Trat. De drar fire ganger daglig i løpet av høysesongen (november til april), og to ganger daglig i løpet av lavsesongen (juni til oktober).

Den raskeste måten å bytte ut Bangkok for Koh Chang – skyskrapere mot strand – er å velge en samlebillett med fly og ferje

Det eneste selskapet som flyr dit er Bangkok Airways. Flyene deres drar fra Suvarnabhumi Airport, som gjør det veldig lett for de som ønsker å komme til perlende sandstrender og det blå havet, etter ankomst med en langdistanseflyvning i smilenes land. Flyreisen dit er så kort som 60 minutter før flyet lander på rullebanen lenger øst.

Bilferjen med Koh Chang i bakgrunnen
Bilferjen med Koh Chang i bakgrunnen

Selvsagt kan det å komme til Trat være halve utfordringen. Derfra må du komme deg til Ao Thammachat Pier. Du kan prøve å forhandle pris med en taxisjåfør, men det er ofte få sjåfører så prisene kan bli skyhøye. Men om du reiser som en gruppe kan private forhåndsbookede turer spesielt være verdt det om du reiser som en gruppe og kan dele kostnaden. Men, mest populært er minivan og ferje kombinasjonen. De tar seg av turen til ferjekaien og selve kryssningen. I tillegg opererer de med en tidsplan som matcher utmerket med ankomstene fra Bangkok Airways.

Kjøreturen til piren tar omkring 20 minutter. Deretter blir det å vente på en ferje, før den 30 minutter lange kryssningen over det smale stredet til Koh Changs nordlige tupp. Det hele vil totalt utgjøre 3 til 4 timers reising i fly, på veien og på sjøen med båt.

Bangkok til Koh Chang med buss og ferje

Bangkok til Koh Chang med buss og ferje
Mama Travel Tour er en av buss/minibuss alternativene

Tid – 7 til 9 timer
Pris – 130-220 kr
Komfort – 3/5

Langs motorveien fra utstrakte Bangkok til Trats Thammachat Pier er det 400 km. Det betyr at du kan kjøre hele veien til der båtene til Koh Chang drar fra. Reisen vil ta omkring 4 til 5 timer, med kjøring gjennom de hedonistiske resortene i Pattaya og åsene med tett jungel i avsidesliggende Chantaburi langs veien.

Busser bruker noe lenger tid for å ta seg til Trats ferjehavn, enn flyet, men blir også et rimeligere alternativ på turen mellom Bangkok og Koh Chang.

Det er en del ulike valg om du går for denne ruten. Den mest populære for reisende i Thailand er delt minivan. Maksimum kapasitet er 14 personer og den drar rett fra A til B uten stopp for å plukke opp andre passasjerer etter at den har kjørt fra Bangkok. Så har du de større bussene, kjent som VIP eller ekspressbusser, der får du mer plass, men de er noe langsommere og mindre komfortable. Du kan også benytte deg av den lokale Thai buss-forbindelsen som har avgang fra Ekkamai busstasjon, men det er greit å holde seg unna disse fordi de kan være kronglete å forhåndsbooke de og få de til å matche med ferje avgangene.

Bangkok til Koh Chang med ferje
En bil-ferje på vei til Koh Chang © BBbirdZ / Shutterstock.com

Det er mange turoperatører du kan velge mellom når du søker opp reisen til Trat. Hoved forskjellen er stedet de drar fra i selve Bangkok. Triple T Travel har minvans som har avgang fra Mochit New Van Terminal i Chatuchak og det finnes en busstasjon i Ekkamai. Buraphas busser drar fra terminalene ved Suvarnabhumi flyplass. Samtidig har Mama Travel and Tour avgang fra den velkjente backpacker og party bydelen i Khaosan Road.

Det er alltid en god idée å ordne deg kombo-billetter gjennom 12Go.asia for å forenkle det hele. Da vil du være sikret en minivan eller buss forbindelse til havnen i tide for å rekke båten. Disse inkluderer også ferjebilletten, og du kan i tillegg booke en taxi rett til hotelldøren på Koh Chang om du ønsker. Heisann strandkant!

Bangkok til Koh Chang med privat taxi og ferje

Bangkok til Koh Chang med privat taxi og ferje
Thailand Limo fra Datum er et taxi selskap som tilbyr forbindelser fra fra Bangkok til hotellet ditt på øya Koh Chang

Tid – 6 til 7 timer
Pris – 1200 kr
Komfort – 5/5

Kast fra deg bagasjen bakerst i bilen, len deg tilbake, slapp av og nyt utsikten. Noe i den duren – kan du forvente om du reiser med taxi fra Bangkok til Koh Chang. Det er en simpel, trygg og komfortabel måte å reise på. I tillegg kan du velge hvor du vil bli plukket opp i hovedstaden, fra kanalene ved Wang Lang markedet til de fancy skyskraperne i Silom. Du vil med fordel også bli sluppet av rett ved piren i Trat, noe som gjør det superenkelt å komme frem til ferjene som drar over til Koh Chang.

En tilsynelatende ulempe er prisen. Men om du har et reiselag med deg eller for eksempel en familie du kan dele kostnaden med, er jo det praktisk. På toppen av det hele er også båtreisen inkludert i prisen, samt transport til ditt overnattingssted på Koh Chang. Det er jo særdeles attraktivt om du ser etter å dra til resortene noe lenger unna på Lonely Beach (herlig for reggae fester og solnedganger) eller til Bang Bao (en favoritt for de som liker dykking) i sør. En god måte å finne en kjempedeal på er å søke opp og booke turen så tidlig som mulig på 12Go.

Koh Chang er kanskje ikke den letteste øya å ta seg til fra Bangkok, men det er faktisk en del av sjarmen. Det er en av de få som fremdeles føles uberørt og lite folksomme med sine hvite sandbukter, tre-svingende aper i jungelen og tradisjonelle fiskelandsbyer. Det er helt sikkert verdt en halv dags reise via vei eller luft, og sjø for å komme frem dit!


Bangkok til Koh Chang Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Bangkok til Koh Chang på?

Busser og båt fornbindelsene er der for å tilby deg en lommebok vennlig måte å dra fra Bangkok til Koh Chang på. Vi snakker om kostnader for alle etappene av reise, som vil ligge på omkring 180 kr. Faktisk er det til og med mulig å reise for mindre enn det, om du søker etter billetter tidlig nok og velger de rimeligste turoperatørene med 12Go.asia.

Hva er den raskeste måten å reise fra Bangkok til Koh Chang på?

En flyvning som tar én time fra BKK flyplass til Trat betyr at du nå kan unngå lange reiser langs veien fra Bangkok til ferje piren. Fra terminalen trenger du å komme deg til havnen med enten taxi eller buss og så finne båten som drar over til Koh Chang. Resultatet? Forvent at reisen totalt blir på omtrent 4 til 5 timer fra begynnelse til slutt.

Hvordan kommer du deg fra Bangkok til Koh Chang?

Sjekk ut 12Go.asia, skriv inn reisedatoene dine og gjør et søk. Du vil finne alle de varierte måtene du kan bytte ut Bangkoks loppemarkeder og matboder, for den enestående øya Koh Chang. De mest populære inkluderer minivan og busser fra hovedstaden til kysten og så med ombordstigning på en ferje eller privat-taxi til havnen, til og med flyvninger fra Suvarnabhumi flyplass til Trat før ferje kryssningen til øya.

Kan du fly fra Bangkok til Koh Chang?

Nei, ikke helt dit. Men du kan komme deg til Trat flyplass. Det er veldig nærme, kun en 20 minutters kjøretur til piren der ferjene over til Koh Chang drar fra. Uansett må du forvente å betale en del mer for luksusen med å bruke fly fra BKK. Det er kun et flyselskap som flyr den ruten (Bangkok Airways) og setene kan fort bli utsolgt under høysesongen.

Hvor mye koster det å reise fra Bangkok til Koh Chang?

Det er et antall muligheter for å tilpasse ulike budsjett på veien fra Bangkok til Koh Chang. De som har noe mindre å rutte med velger som regel de store bussene fra Khaosan Road hele veien til havnen. De med noe mer til overs, kan ordne en billet med Bangkok Airways flyvninger til Trat. Alternativt kan du spandere på deg enda mer i en egen taxi, noe som kan fungere utmerket om du reiser med en større gruppe.

Hvor lang tid tar det fra Bangkok til Koh Chang?

Det kommer helt an på måten du velger å reise på. Med et fly som betraktelig reduserer reisetiden, kan du få en reise som er nede på rundt fire timer totalt. Hvis du vil gå for bil eller buss ned til ferjehavnen ved Trat, blir det nærmere 5-6 timer totalt. Hvorfor ikke bruke 12Go.asia for å søke opp og sammenligne mulighetene, for den reisemåten som passer best for deg?

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: