Hvordan reise fra Bangkok til Koh Samet

Hvordan reise fra Bangkok til Koh Samet

Formet som en korketrekker og plassert i det glitrende havet i Thailandbukta, er Koh Samet en vakker perle med pudder-sand og turkist vann. Det er gradvis blitt et populært en helgetur og ferie destinasjon for lokale thaier som bor i hovedstaden, fordi det er en av øyene med enkel adgang og den ligger nærme Bangkok.

Festglade og sol-elskende flokker seg dit i helgene, det bærer rett på herlige Diamond beach, og ølet gulpes ned på barene i Ao Pai. Den vanligste måten å ta seg dit på, er via vei og deretter en kryssning over med ferje. Koh Samet er rett og slett for nærme Bangkok til å gjøre det verdt å fly dit. Kun 160 kilometer skiller de to fra hverandre. For mer info om hvordan du kan ta deg dit for å hoppe i en chill hengekøye, snorkle, bade, henge på stranden, les videre!

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Koh Samet med buss og ferje4 t150 krBook Online
Bangkok til Koh Samet med privat taxi og ferje4 t990 krBook Online
Bangkok til Koh Samet med offentlig buss og ferje4 t90 kr
Bangkok til Koh Samet med buss og speedbåt4 t1200 krBook Online

Bangkok til Koh Samet med buss og ferje

Bangkok til Koh Samet med buss og ferje
En minibuss fra Mama Travel and Tour som har sitteplasser til 14 passasjerer

Tid – 4 til 5 timer
Pris – 150 kr
Komfort – 4/5

Den mest vanlige måten å dra fra Bangkok til Koh Samet på starter med en busstur nedover langs kysten, sør-øst over fra hovedstaden. Ruten følger motorvei 7, som buer seg rundt Thailandbukta, forbi Pattaya og Chon Buri, hele veien til ferjekaien ved Sri Ban Phe i Rayong. Det er der båtene drar fra, og krysser vannet over til de paradisiske strendene på selve Koh Samet.

Det som er herlig med buss-ferje forbindelsen er at avgangene fra hektiske Bangkok vanligvis er tidlig om morgenen. Det betyr at med et gjennomsnitt på fem timers reisetid, vil du legge til kai under de svaiende cajeput trærne og jungeldraperte åssidene på Koh Samet, med en hel dags soling fremfor deg.

Ferry to Koh Samet

Du kan lett bytte ut maset i Khaosan Road til Robinson stemningen på Koh Samet på rundt fem timer, med reisen på buss og ferje til øya.

De mest ettertraktede pakkereisene på denne turen er med selskap som Travel Mart. De organiserer minibussturer, med maksimum 12-14 personer ut fra Bangkoks barfyllte Khaosan Road distrikt, som er et av byens mest kjente turist og backpacker strøk. Billetten inkluderer ferjeoverfarten, og de er først og fremst rettet mot internasjonale turister, så du kan forvente å dele reisehistoriene dine og slå an en prat med likesinnede globetrottere på vei til øya.

Vi vil alltid anbefale å kjøpe reisen så tidlig som mulig i forveien for både buss og båt til Koh Samet. Tusenvis av lokale Bangkok beboere retter nesen mot de bomullshvite strendene for en helgetur og ferie fra jobben. Det betyr at det som oftest kan fylles opp, og billettene kan selges ut like raskt som pad thai rett fra en Chatuchak gatebod. Det er derfor tilbudene du finner via søk og booking på 12Go.asia, kommer riktig så godt med i reiseplanleggingen!

Bangkok til Koh Samet med privat taxi og ferje

Bangkok til Koh Samet med privat taxi og ferje
En privat taxi fra Team Holiday kan ta deg med fra hotellet ditt i Bangkok til piren i Ban Phe

Tid – 4 timer
Pris – 990+ kr
Komfort – 5/5

En annen måte å heve standarden når du reiser fra de travle gate-markedene i Bangkok til de avslappede strandfrontene på Koh Samet, er å velge en privat taxi for turen til kaien. Det er et alternativ som jekker opp kostnaden, i gjennomsnitt vil kjøreturen til Ban Phe Pier ligge på omkring 900 kr. Samtidig må du huske at det er mulig å dele dette mellom alle i reisegruppen din, fordi taxiprisen er for hele bilen.

Det er lite komfort i tillegg på taxituren til havnen, men med en kombobillett kan du få en riktig så avkjølende biltur til ferjen.

Snakk om bilene…de er typisk av det finere slag, med aircondition, gode seter og gratis vann som en standard. Det gjør de hakket bedre enn bussen når det gjelder å reise til Koh Samet fra Bangkok med stil. Du vil selvsagt få en egen sjåfør som betyr at det er lettere å be om kortere stopp og pauser på veien.

Det er en god idé å skaffe en pakketur ved å bruke 12Go for å gjøre byttet fra bil til ferje så lett som mulig. Å gjøre det forenkler muligheten for treffe på de beste taxi selskapene som Glassflower, PGS, Team Holiday og MCC VAN, og samtidig ferje kryssninger som er tilbys av Koh Kaew Phitsadan med fler.

Bangkok til Koh Samet med offentlig buss og ferje

Bangkok til Koh Samet med offentlig buss og ferje

Tid – 5 til 6 timer
Pris – Så lite som 90 kr
Komfort – 3/5

Er du eventyrlysten? Er du glad i å treffe lokale folk? Ønsker du å øve på sawadee krap og kappene? Hvorfor ikke da stille deg i kø for den lokale buss-forbindelsen som drar fra Bangkok til Rayong ferjehavn. De kan vanligvis være noe travlere enn de oppsatte turistbussene, men det er definitivt en mer autentisk atmosfære du vil oppleve.

Bli med lokale thaier på vei til hotell og buktene på Koh Samet, ved å hoppe på de offentlige bussene fra hovedstaden.

De kjører avsted fra Eastern Bus Terminal i Ekkamai og Southern Bus Terminal. Du må komme deg dit med en tuk-tuk eller en taxi, så cruise gjennom metropolen for å nå terminalene, før du kan kjøpe billettene dine i billett-båsene der. Husk å be om pris for reisen hele veien til Koh Samet, det er nemlig mulig å få de som er pakkebillett som inkluderer buss og ferje.

Du kan forvente å få reise med de større VIP-bussene eller en mindre van. De har som regel aircon og til og med underholdning ombord. Destinasjonen Ban Phe Pier kommer du frem til etter fem timer på veien. Deretter vil ferjen ta omtrent 30 til 45 minutter for kryssningen over til Nadan Pier på den nordlige tuppen av Koh Samet.

Bangkok til Koh Samet med buss og speedbåt

Bangkok til Koh Samet med buss og speedbåt
Speedbåt er et artig alternativ å ta på vei til Koh Samet fra Ban Phe © Craig Hastings / Shutterstock.com

Tid – 4-5 timer
Pris – 1100 kr+ – men husk å forhandle frem en gunstig pris!
Komfort – 3/5

Private speedbåter vil korte ned på den allerede korte kryssningen fra fastlandet til Koh Samet til rundt 15-20 minutter. De kan også lett bookes for å ta deg til de forlokkende steder rundt øya, enten det er til de pudderhvite sandstrendene på Sai Kaew Beach eller mindre kjente Wong Duean beach lenger sør. De går sjeldent hele dagen, men tar gjerne over etter at hovedferjene har sluttet å gå senere på ettermiddagen.

Prismessig må du regne med rundt 900 kr kun for båt-turen. Det er fordi det er et heller sjeldent alternativ å gå for, om du ikke skulle ha kommet for sent til avgangene i Ban Phe, eller bare ønsker et adrenalin kick på de raske båtene. På toppen av dette må du organisere en buss-forbindelse til marinaen på egenhånd. Det kan du gjøre via en planlagt turistbuss med minivan fra Khaosan Road, eller med den offentlige bussen fra Ekkamai, Bangkoks sørlige bussterminal, eller til og med fra Suvarnabhumi flyplass.

Koh Samet er en juvel I Thailandbukta. Det er nok den som ligger nærmest Bangkok for å kunnefå seg en god …dose sol, strand og hav, men det er fremdeles/likevel en avslappen øy-stemning der, med reggae fester, kokosnøtt boder og vakre bukter. Det er også lett å ta seg dit. Det går busser og båter av ulike slag du kan benytte deg av, og reisetiden ligger bare på rundt seks tiemer før du dropper…til paradisøya.


Bangkok til Koh Samet Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra Bangkok til Koh Samet på?

De offentlige bussene kan raskt ta deg til kaien der bølgene brytes mot land i Bha Phe, nært Rayong for kun 155 THB (det er mindre enn 45 kr). Kombiner dette med en av de billigere båtene som du kan booke god tid i forveien på 12Go.asia, og du kan regne med en hyggelig pris på kun 90 kr eller lignende for å reise hele veien fra Bangkok til Koh Samet. Herlig!

Hva er den raskeste måten å reise fra Bangkok til Koh Samet på?

Du kan bestille en privat taxi for å ta deg raskere fra Bangkok til Rayong, der ferjepiren er. Derfra kan du spare enda mer tid ved å ta en speedbåt. Men de både koster mye mer enn de vanlige ferjene, og de vil kun være 10 til 20 minutter raskere på overfarten. Du kan heller ikke booke de på forhånd via 12Go, som betyr at du kanskje vi miste «sol&bad-tid» på å forhandle om prisen ved havnen.

Hvordan kommer du deg fra Bangkok til Koh Samet?

Fordi Koh Samet er nærme Bangkok, er det overhodet ikke logisk å ta et fly noe nærmere øya før du retter nesen dit. Så valgene du har inkluderer privat taxi fra flyplassen, offentlig buss fra en av de ulike bussholdeplassene i byen, eller minivan fra backpacker strøket Khaosan Road. Deretter må du bytte til ferje, for å ta en kort tur over til selve øya. Alle disse alternativene og tilbudene fra ulike selskaper kan du i forkant sammenligne med 12Go.asias online søkeverktøy.

Hvor mye koster en taxi fra Bangkok til Koh Samet?

Det koster litt over 900 kr for en taxi hele veien fra Bangkok til havnen der båtene til Koh Samet venter. Bruk12Go.asia, der kan du få pakketilbud med både ferjeturen og taxi for rundt 1000 kr totalt. Det kan høres mye ut, men det er prisen for hele bilen, der det er plass til minst fire passasjerer. Samtidig vil en taxi hente deg hvor som helst i byen, så du slipper å legge ut for en tuk-tuk tur for å komme deg til bussterminalen før det bærer mot øyene.

Hvor langt unna er Koh Samet fra Bangkok?

Om du tegner en rett linje på kartet mellom den livlige Thai hovedstaden og øya Koh Samet, er avstanden omtrent 160 km. Følger du motorveien som går rundt Thailandbukta, som er forbindelsen fra byen til båtene, det er denne bussen følger, da blir det noe nærmere 200 km, og i tillegg blir det 5 km med en ferjekryssning.

Er Koh Samet verdt å besøke?

Om du spør enhver «Bankokker», vil de sannsynligvis fortelle deg at Koh Samet er et paradis. Øya har lenge vært destinasjonen for å komme seg bort for by-boere, som er klare for å tråkke i den varme sanden og vasse i den turkise sjøen. Den kan by på en typisk tilbakelent thai-vibe med reggae rytmer og avslappet stemning, kun på en fire eller seks timers tur fra metropolen. Så det er et rungende ja for å velge å besøke Koh Samet, om du er ute etter klart vann, opplevelser med snorkling, soling, dykking – og listen fortsetter!

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: