Hvordan reise fra Bangkok til Koh Samui

Hvordan reise fra Bangkok til Koh Samui

Åh, herlige Koh Samui – bare å høre navnet er nok til å drømme seg bort ved tanken på de sukker-hvite sandstrendene, de bungnende palmetrær med kokosnøtter og strandbarer med groovy reggae beats. Hvis du som tusenvis av andre ser etter å bytte ut Bangkoks storby-vibe for dette Thai paradiset, fortsett å les!

I denne guiden får du oversikt over de vanligste transport mulighetene som hjelper deg med å planlegge hvordan du vil ta deg fra Khaosan Road til Chaweng Beach på. Her finner du de ulike reisealternativene, de beste sesongene og de forskjellige prisene, etter reisen vil du ha tilbakelagt de 473 km som er avstanden dit.

TransportTidPrisBilletter
Bangkok to Koh Samui med fly1 t590 krBook Online
Bangkok til Koh Samui med fly og ferje7.5 t420 krBook Online
Bangkok til Koh Samui med buss og ferje12 t210 krBook Online
Bangkok til Koh Samui med tog og ferje15 t380 krBook Online

Bangkok to Koh Samui med fly

Bangkok to Koh Samui med fly
Et direkte fly fra Bangkok til Koh Samui er det raskeste og mest komfortable alternativet © Supakit_N / Shutterstock.com

Tid – Litt over en time
Pris – 590 kr
Komfort – 5/5

Det er faktisk mulig å forlate Bangkoks skyline via skyene ned til Koh Samuis skinnende strender i bare litt over én time. Takket være den raske flyforbindelsen mellom de to destinasjonene som kobler rullebane til rullebane, vil det hverken være behov for transit eller mellomlanding på veien dit.

Bangkok Airways opererer flesteparten av flyene på denne ruten. De dominerer faktisk markedet med opptil 15 avganger i løpet av dagen. Det tidligste du kan forvente take-off fra flyplassen er rundt kl 6:00. Det seneste er rundt kl 20. Andre avganger er mulig å hoppe på så ofte som omtrent hver time.

Flyplassen på Koh Samui
Flyplassen på Koh Samui har et absolutt unikt design og har vunnet mange priser © Jeafish Ping / Shutterstock.com

Med Bangkok Airways velger du et direkte fly fra Bangkok til Koh Samui om du er superivrig og vil snarlig hoppe i havet med snorkel i thai bukta.

Suvarnabhumi Airport som er Bangkoks største flyplass, er den der de fleste flyvninger i retning Samui settes opp. Det er en kjempefordel når du ankommer med langdistanse reiser til Smilenes land og vil ha en enkel transit før du er klar for å skifte til strandklær. Bare husk at du bør ha en god margin for å hente bagasjen, passere immigrasjonen for så på nytt sjekke inn igjen etter landing.

Det er selvsagt en god ide å booke så tidlig som mulig også for denne ruten. Med veldig mange fly tilbud bør det være ganske enkelt å gå til anskaffelse av en billett. Derimot kan prisene i høysesongen bli skyhøye, så det er anbefalt å booke minst 90 dager i forveien slik at du kan være på den sikre siden. 12Go.asia har en praktisk søkemotor som kan sammenligne alle flybilletter tilgjengelig for direkte flyvninger til Koh Samui.

Bangkok til Koh Samui med fly og ferje

Bangkok til Koh Samui med fly og ferje
Det er flerfoldige valg av flyselskap som tar deg til Surat Thani © Sihasakprachum / Shutterstock.com

Tid – 7.5 timer
Pris – 420+ kr
Komfort – 4/5

Bangkok er et knutepunkt for innlands flyvninger, derfor er det mulig å hoppe på fly til andre destinasjoner som ligger i nærheten av Koh Samui. Etter landing vil du måtte da ta transport som tar deg videre til ferjekaien for å fullføre reisen dit. Det vil ta betraktelig lenger tid enn å fly direkte, men det vil hjelpe med å holde billett kostnaden nede, rundt 500 kr er de vanligste prisene.

Du kan spare inn på både tid og reiseutgifter om du velger en kombinasjon av reise via fly og på land på vei fra Bangkok til Koh Samui.

Hovedårsaken for de lavere prisene er at du kan reise med lavprisselskap som tar av fra rullebanen på Don Mueang flyplass nord for hovedstaden. Med seter for bare en brøkdel av prisen sammenlignet med de selskapene som flyr fra BKK tilbyr, vil du med Nok Air og AirAsia kunne komme deg til byer som Surat Thani eller Chumphon.

Begge måter er veldig gode reiseruter for din utflukt videre til Samui. Vit at du med kombo-tilbud hos 12Go kan skaffe deg en reise som legger alle etappene inn i én samlebillett. Lettere kan det ikke bli – fordi du blir plukket opp på flyplassen, og får rask overgang med transport til ferjen som står klar til ta deg med over det klare vannet i Thai bukten til den paradisiske øya.

Bangkok til Koh Samui med buss og ferje

Bangkok til Koh Samui med buss og ferje
Det billigste alternativet er å reise med både buss og ferje for å komme deg til Koh Samui

Tid – 12-15 timer
Pris – 210+ kr
Komfort – 3/5

Alle backpackere og reisende på budsjett, se her! Å velge bussreise som fremkomstmiddel ned til de palme-dekkede øyene er en ypperlig balanse mellom kostnad og tilgjengelighet. Det er et av de beste valgene, om du er mer lysten på å sette av flere baht til massasjer eller Mai Thai drinker på beachen, og samtidig ønsker å ha turen unnagjort på under en dag.

Med de budsjettvennlige prisene på bussreiser, vil du lett komme deg ned til de verdenskjente strendene på Koh Samui.

Du vil ha en pad thai full av valgmuligheter når det kommer til å planlegge hvilket selskap som skal ta deg med på buss og båt eventyret ned til Koh Samui. Lomprayah er definitivt den med best vurderinger, men er samtidig den med høyere priser. VIP busser finnes også med aircondition og bakoverliggende seter, kombinert med de raskeste katamaran båtene. Om du heller foretrekker å holde kostnadene nede, kan du vurdere både Songserm og Krungsiam Tour som har avganger fra disse tre holdeplassene; den sørlige bussterminalen, Khaosan Road og en i området nært Hua Lamphong stasjonen.

Vent deg en noe varierende reiselengde når det kommer til delen av reisen som er kjøring. Alt vil komme an på om du drar til Chumphon, og velger den lengre katamaran kryssningen over Thailandbukta (forvent deg et utrolig landskap), eller tar veien til Surat Thani og så rett til Samui derfra. Begge er gjennomførbare alternativer, inkludert ferje turen kan du vente deg at reisetiden totalt vil vare i noe over 11 timer.

Bangkok til Koh Samui med tog og ferje

Bangkok til Koh Samui med tog og ferje
På togreisen mellom Bangkok og Surat Thani vil du se utrolig vakre landskaper © Pratan Saetang / Shutterstock.com

Tid – 15 til 17 timer
Pris – 380-500 kr
Komfort – 4/5

Hvorfor ikke dra ned til øyene med tog, for et skikkelig Thai eventyr? Med et lavere Co2 utslipp og forunderlige landskap på veien dit er dette blitt et populært valg for de som ønsker å bytte ut tett trafikkerte bygater med strender druknet i sol.

Toget på dagtid er også en mulighet, men du sparer kostnaden for overnatting på hotell og vil ankomme i tide for morgenferjen til Koh Samui, om du går for en reise over natten som mange andre. Det er tre avganger hver kveld, selv om avgangene kl 18:30 og kl 19:30 er de mest foretrukne på grunn av deres moderne sove-køyer. Du kan også booke en klassisk køye med gardin forheng på andre klasse, eller punge ut mer for en privat sovekupé på første klasse.

Når du våkner på toget som cruiser i retning øyene kan du beundre det eventyrlige karst-klippe landskapet i smilenes land.

Disse togbillettene vil ta deg hele veien gjennom hjertet av det sentrale sør Thailand på vei til Surat Thani. Etter at du har våknet og stiger av toget, går veien videre til Donsak Pier kaien østover, eller rett til Tapee Pier kaien som er nærmere togstasjonen. Den første er der hvor de fleste ferje overgangene til Samui legger ut fra, den tar omlag 90 minutter, mens fra den andre kaien drar hurtig katamaranen som er operert av Lomprayah og vil kun ta 45 minutter.

Den beste måten å booke din tog forbindelse til Koh Samui fra Bangkok på er definitivt her på 12Go.asia. De tilbyr en rekke kombinasjons billetter som inkluderer tog, shuttle til ferjehavnen og selve ferjen. Du vil lett kunne plukke opp billettene dine rett over veien fra Hua Lamphong stasjonen i hovedstaden.

Som du ser, kan det være en enkel sak å legge bak seg det hektiske tempoet i metropolen Bangkok, til fordel for å tråkke barfot på Koh Samuis fine sandstrender. Det er vel ikke overraskende at så mange drar den samme ruten hvert år, flyvende, bussende eller togende sørover til utsøkt havutsikt og masser av sol.


Bangkok til Koh Samui Ofte stilte spøramål (FAQ)

Hva er den billigste måten å komme seg fra Bangkok til Koh Samui?

Med buss reise får du den beste «verdi-for-pengene» billetten på vei sørover til Koh Samui. Selv om det vil ta deg betraktelig lenger tid enn med fly vil du kunne spare inn på reiseutgiftene. Dette er også tilfellet når du legger til kostnaden for ferjeturen fra land til selve øya, denne kombo-billetten kan du booke gjennom 12Go.asia.

Hva er den raskeste måten å ta seg fra Bangkok til Koh Samui?

Spenn fast setebeltet og nyt reisen, for det tar kun én time! Yep, rundt 65 raske minutter er alt du trenger for å dra fra klare gatelys i Bangkok til lysende klare strender på Koh Samui. Dette er en luksus for de som vil bla opp det ekstra fra lommeboken for gode seter på direkteflyet, med Bangkok Airways fra Suvarnabhumi flyplass. Fristet? Finn og bestill dine billetter her ved hjelp av 12Go.asia.

Hvordan kommer du deg fra Bangkok til Koh Samui?

Du kan ta deg både via land og luft for å komme frem til sol og bade destinasjonen Koh Samui. Å hoppe på transport som tar deg langs veien dit vil være rimeligst. Du kan sjekke ut den thailandske toglinjen, eller slenge deg på en buss til nærliggende byer i sør, og deretter stige på ferjen som tar deg over til øya. For de mest ivrige finnes det flybilletter som vil koste mer, men vil ta deg dit hurtigere så det er bare å ta på seg dykkermasken og nyte synet av korallrev. Alle rutene kan du finne og sammenligne med hverandre ved hjelp av 12Go.asias booking portal.

Hvor lang tid tar ferjen fra Bangkok til Koh Samui?

Det er ingen ferje som tar deg hele strekningen dit. I stedet må du først komme deg til en av kaiene som har satt opp ferjer til Koh Samui, så rekke å hoppe på den. Chumpon er nærmest til hovedstaden, der de raske Lomprayah katamaranene vil ta deg dit over vannet på litt under fire timer. Surat Thani har to kaier og det er mulig å finne hurtigbåtene derfra som kun bruker 1,75 timer for å runde av reisen.

Er Koh Samui bedre enn Phuket?

Selvsagt vil det komme an på hva du er ute etter. Mange vil si at Koh Samui har en høyere avslapnings faktor og flere muligheter for å koble av og lade batteriene enn Phuket. Strendene vil kanskje til tider oppleves som stille, og kanskje du får et hint av backpacker-vibe også. Det kan fremdeles være uoppdagede områder av øya, i forhold til dens storebror i Andamanhavet. Utforsk steder som Samrong strand, Tongson Bay, og det karakteristiske steinblokk landskapet på østkysten for å komme litt unna folkemengden. Alternativt finnes Bophut og Lamai områdene som har noe mer liv.

Hvilken måned er den beste å besøke Koh Samui?

Hovedsesongen sør i Thailand begynner gjerne rundt Nyttårstider, Thai bukta blir mest populær fra Januar til April. Det er da regn-tiden dabber av, du kan vente deg hete solskinnsdager og en gjennomsnittlig temperatur på dagtid, på rundt 28°C. Du kan vurdere å flytte litt på turen frem til mai, juni eller juli. Det er da endel regn-skurer, men ikke så altfor hyppig. Det er tiden med færre turister, slik at priser på hotell og overnattingssteder går betraktelig ned.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: