Miten mennä Bangkokista Koh Samuiin

Miten mennä Bangkokista Koh Samuiin

Oi, Koh Samui – vain nimen mainitseminen riittää loihtimaan mielikuvia sokerinvalkoisista hiekkarannoista, kookospalmuista ja reggaeta raikuvista rantabaareista meren rannalla. Jos aiot tuhansien muiden tavoin vaihtaa Bangkokin energian tähän thaimaalaiseen paratiisiin, jatka lukemista.

Tämä opas esittelee kaikki tärkeimmät kuljetusvaihtoehdot, jotka voivat auttaa sinua pääsemään Khaosan Roadilta Chaweng Beachille. Kukin niistä kulkee 473 kilometrin etäisyyden (linnuntietä) eri tavoin, eri ajanjaksoina ja eri hintalapuilla.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Bangkokista Koh Samuiin lentäen1 h57€Varaa verkossa
Bangkokista Koh Samuiin lennolla ja lautalla7.5 h41€Varaa verkossa
Bangkokista Koh Samuiin bussilla ja lautalla12 h20€Varaa verkossa
Bangkokista Koh Samuiin junalla ja lautalla15 h37€Varaa verkossa

Bangkokista Koh Samuiin lentäen

Bangkokista Koh Samuiin lentäen
Suora lento Bangkokista Koh Samuiin on nopein ja mukavin vaihtoehto © Supakit_N / Shutterstock.com

Aika – Hieman yli tunti
Hinta – 57€
Mukavuus – 5/5

On tosiaan mahdollista jättää Bangkokin taivaanrantaa taaksesi pilviin ja lähteä Koh Samuin kuohuville rannoille vähän yli tunnissa. Tämä johtuu nopeista lentoyhteyksistä kahden määränpään välillä, jotka yhdistävät kiitotien kiitotielle ilman pysähdyksiä tai vaihtoja matkan varrella.

Huomaat, että Bangkok Airways tarjoaa suurimman osan reitin palveluista. Itse asiassa ne hallitsevat markkinoita, jopa yli 15 lähdöllä päivittäin. Aikaisintaan voit lentää noin klo 6 aamulla. Viimeisin on klo 20 jälkeen. Muut vaihtoehdot lähtevät käytännössä tunneittain koko aamun ja iltapäivän ajan.

Koh Samui Airport
Koh Samui Airport is truly unique and has won many awards for its design © Jeafish Ping / Shutterstock.com

Ota suora lento Bangkok Airwaysillä Bangkokista Koh Samuiin, jos et yksinkertaisesti voi odottaa pääsyä hiekoille ja snorklaamaan Thaimaanlahdelle.

Kaikki yhteydet kulkevat Bangkokin suuremmalta Suvarnabhumin lentokentältä, mikä on hieno uutinen, jos matkustat Hymyjen maahan kaukolennolla ja haluat nopean vaihdon ennen kuin jatkat matkaa rannoille. Muista vain jättää tarpeeksi aikaa napata laukkusi mukaan, kulkea passintarkastuksen läpi ja nousta seuraavaan koneeseen laskeutumisen jälkeen.

On myös aina hyvä tehdä varaus niin aikaisin kuin voit matkustaaksesi tällä reitillä. Koska tarjolla on niin paljon lentoja, sinulla ei pitäisi olla vaikeuksia saada lippua. Sesonkihinnat voivat kuitenkin olla budjetille hieman rankempia kuin haluat, joten varmista istuin vähintään 90 päivää etukäteen varmuuden vuoksi. 12Go.asia-sivustolla on kätevä hakutyökalu, joka vertaa kaikkia Samuiin suuntautuvien suorien lentojen hintoja.

Bangkokista Koh Samuiin lennolla ja lautalla

Bangkokista Koh Samuiin lennolla ja lautalla
On paljon lentoyhtiövaihtoehtoja matkustaa Surat Thaniin © Sihasakprachum / Shutterstock.com

Aika – 7.5 tuntia
Hinta – 41€+
Mukavuus – 4/5

Koska Bangkok on koko Thaimaassa kulkevien kotimaan lentoyhteyksien keskus, on mahdollista saada kyyti monilla muilla lennoilla Koh Samuin lähellä sijaitseviin kohteisiin. Laskeutumisen jälkeen sinun on siirryttävä satamaan ja sitten lautalle matkan loppuun saattamiseksi. Tämä kaikki tarkoittaa, että matka kestää huomattavasti kauemmin kuin suoralla lennolla, mutta se voi auttaa pitämään kustannukset alhaalla – noin 58 euron hinta on normaali.

Lento- ja maamatkojen yhdistäminen on loistava tapa säästää rahaa, mutta silti pitää matka-ajat lyhyinä, kun suuntaat Bangkokista Koh Samuiin.

Tärkein syy halvempiin hintoihin on, että voit hyödyntää halpalentoyhtiöitä, jotka lähtevät Don Mueangin lentokentän kiitoradoilta pääkaupungin pohjoispuolella. Paikat vain murto-osalla Bangkokin premium-hinnasta, lentoyhtiöt kuten Nok Air ja AirAsia, voivat viedä sinut Surat Thanin tai Chumphonin kaltaisiin kaupunkeihin.

Molemmat ovat hyviä lähtökohtia jatkaessa matkaa Samuiin. Lisäksi voit ostaa yhdistettyjä tarjouksia 12Go-sivustolta, joka niputtaa kaikki etapit yhdeksi lipuksi. Tämä tarkoittaa helppoa noutoa lentokentällä, nopeaa siirtoa suoraan veneeseen, ja risteilymatka hohtavan Thaimaanlahden yli saarelle.

Bangkokista Koh Samuiin bussilla ja lautalla

Bangkokista Koh Samuiin bussilla ja lautalla
Halvin vaihtoehto on käyttää sekä bussia ja lauttaa matkalla Koh Samuiin

Aika – 12-15 tuntia
Hinta – 20€+
Mukavuus – 3/5

Huomio kaikille reppureissaajille ja budjettimatkailijoille – bussit tarjoavat hyvän tasapainon kustannusten ja mukavuuden välillä tiellä etelään kohti palmujen reunustamia saaria. Ne ovat yksi parhaista vaihtoehdoista, jos haluat jättää enemmän bahtia hierontaan ja Mai Taihin rannalla, mutta haluat myös saada matkan tehtyä alle päivässä.

Bussit tarjoavat edullisimmat hinnat Koh Samuin maailmankuuluille rannoille.

Sinulla on kokonainen valikoima yrityksiä, joista valita, kun suunnittelet seikkailua bussilla ja veneellä Koh Samuin saarelle. Suosituin – mutta myös kallein – on varmasti Lomprayah. He käyttävät VIP-busseja, joissa on ilmastointi ja lepotuolit, sekä heillä on nopeimmat katamaraaniveneet. Jos haluat pitää kustannukset alhaisina, ota huomioon Songserm ja Krungsiam Tour, jotka lähtevät eteläiseltä linja-autoasemalta, Khaosan Roadilta ja Hua Lamphongin alueelta.

Matkan ajo-osa voi vaihdella pituudeltaan. Kaikki riippuu siitä, menetkö Chumphoniin ja otatko pidemmän katamaraanikuljetuksen Thaimaanlahden yli (odotettavissa upeita maisemia), vai menetkö Surat Thaniin ja jatkat suoraan Samuille sieltä. Molemmat ovat toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja, yhteensä matka-ajat lukien lautta tyypillisesti yli 11 tuntia.

Bangkokista Koh Samuiin junalla ja lautalla

Bangkokista Koh Samuiin junalla ja lautalla
Junamatka Bangkokin ja Surat Thanin välillä on luonnonkaunis © Pratan Saetang / Shutterstock.com

Aika – 15-17 tuntia
Hinta – 35-50€
Mukavuus – 4/5

Jos haluat todellisen thaimaalaisen seikkailun, miksi et menisi junalla saarille? Alhaisemmilla hiilidioksidipäästöillä ja mielenkiintoisilla maisemilla matkan varrella siitä on tulossa suosittu valinta niille, jotka haluavat vaihtaa liikenteen tukkimat kadut aurinkoisiin rantoihin.

Päiväjunat ovat mahdollisia, mutta säästät hotellikustannukset ja olet ajoissa varhaisilla lautoilla Koh Samuille, jos päätät matkustaa – kuten useimmatkin – yön yli. Joka ilta on kolme lähtöä, vaikka 18.30 ja 19.30 lähdöt ovat suosituimpia nykyaikaisten makuupaikkojensa vuoksi. Voit varata klassisen verhotun sängyn toisessa luokassa tai maksaa enemmän yksityiseen vaunuun ensimmäisessä luokassa.

Tunne seikkailun tunne herätessäsi junassa, kun risteilet Hymyjen maan karstivuoren huipulla matkalla saarille.

Nämä ovat lippusi Thaimaan keski-eteläosan sydämen läpi Surat Thanin kaupunkiin. Junassa heräämisen jälkeen hyppäät joko Donsakin laiturille itään tai suoraan Pralanin laiturille lähempänä asemaa. Ensimmäinen on paikka, josta suurin osa Samuille lähtevistä aluksista lähtee (kestää noin 90 minuuttia), mutta jälkimmäisessä on Lomprayahin johtama nopea katamaraani (kestää vain 45 minuuttia).

Paras tapa varata junayhteys Koh Samuille Bangkokista on varmasti 12Go.asia-sivuston kautta. Ne tarjoavat yhdistelmiä, joihin sisältyy junat, siirrot lauttasatamasta, ja itse venematka, kaikki yhdessä, sekö lipun noutopiste aivan tien toisella puolen Hua Lamphongin asemalta pääkaupungissa.

Kuten näette, Bangkokin vilkkaan metropolin jättäminen Koh Samuin valkeiden hiekkojen vuoksi pitäisi olla lastenleikkiä. On tuskin ihme, että niin monet matkustajat seuraavat tätä samaa reittiä vuosittain, lentäen, bussilla, tai junalla etelään leutoihin meriin ja runsaaseen aurinkoon.


Bangkokista Koh Samuiin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Bangkokista Koh Samuiin?

Bussiliikenne tarjoaa edullisimmat liput reitillä etelään Koh Samuiin. Ne vievät huomattavasti kauemmin kuin lento, se on totta, mutta maksavat vain murto-osan hinnasta. Se pitää paikkansa jopa silloin, kun lisäät kustannuksiin lauttamatkan mantereelta saarelle, paketti joka voidaan varata yhdessä 12Go.asia-sivuston kautta.

Mikä on nopein tapa päästä Bangkokista Koh Samuiin?

Vyö kiinni ja nauti lennosta, koska se vie vain tunnin! Jep, noin 65 vaivaista minuuttia on kaikki mitä tarvitset mennäksesi Bangkokin kirkkaista valoista Koh Samuin kirkkaille rannoille. Se on ylellisyyttä, joka on varattu matkustajille, jotka haluavat maksaa vähän ylimääräistä premium-istuimista suorilla lennoilla Bangkok Airwaysillä Suvarnabhumin lentokentältä. Houkuttaako? Etsi ja varaa omasi 12Go.asia-sivuston avulla.

Miten pääset Bangkokista Koh Samuiin?

Auringon ystäville on sekä maa- että lentoliikennevaihtoehtoja matkalla Koh Samuiin. Ensimmäinen on yleensä armollisempi lompakolle. Ne vievät sinut thaimaalaisilla junilla tai reppureissaajabusseilla etelän kaupunkeihin ennen kuin vaihdat lautoille meren yli. Jälkimmäiset ovat tarkoitettu niille, jotka haluavat innokkaimmin kävellä hiekalla ja sukeltaa korallien keskelle – lennot ovat nopeita, mutta myös kalliimpia. Kaikkia reittejä voidaan verrata 12Go.asia-sivuston online-varausportaalin avulla.

Kuinka kauan lautta Bangkokista Koh Samuiin kestää?

Bangkokista Koh Samuiin ei kulje lauttaa. Sen sijaan sinun on matkustettava laiturille, josta on yhteys saarille, ja sitten napata venekyyti. Lähin pääkaupunkia on Chumphon, josta nopeat Lomprayahin katamaraanit vievät vajaan neljän tunnin ajan. Surat Thanilla on kaksi laituria, ja sieltä on mahdollista saada nopeita veneitä, joiden matka kestää vain 1,75 tuntia.

Onko Koh Samui parempi kuin Phuket?

Se kaikki riippuu siitä, mitä olet etsimässä. Suurin osa ihmisistä kertoo, että Koh Samui on hieman makeampi paikka ja tarjoaa hieman enemmän lepoa ja rentoutumista kuin Phuket. Tämä tarkoittaa hiljaisempia rantoja ja ripausta klassista reppureissaajan tunnelmaa. Tällä saarella on vielä tuntemattomia kulmia, toisin kuin Andamanilla. Tutustu Samrong Beachin, Tongson Bayn ja kivilohkareiden peittämään kaakkoisrannikkoon, jos haluat eroon väkijoukosta. Vaihtoehtoisesti Bophutissa ja Lamaissa on hieman enemmän elämää.

Mikä on paras kuukausi käydä Koh Samuissa?

Etelä-Thaimaan pääkausi alkaa tosissaan uudenvuoden aikoihin, ja Thaimaanlahti on suosituin tammikuusta huhtikuuhun. Silloin sateet päättyvät, on paljon auringonpaistetta, ja päivittäiset keskilämpötilat ovat korkeimmillaan noin 28 °C. Rahan säästämiseksi voit harkita matkasi siirtämistä touko-, kesä- tai heinäkuuhun. Silloin on hieman sateita, mutta ne ovat yleensä kuuroja, kun taas hotellihinnat, lentohinnat ja kävijämäärät laskevat.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: