Kuinka mennä Bangkokista Phuketiin

Kuinka mennä Bangkokista Phuketiin

Tämä opas voi auttaa sinua vaihtamaan Thaimaan pääkaupungin hälinän ja energian maan suurimman ja suosituimman saaren kimalteleviin rantoihin. Saat tietoa nopeimmista, halvimmista ja vähemmän käytetyistä tavoista päästä Bangkokista Phuketiin, meillä on tietoa siitä miten matkalaiset voivat mennä sykkivältä Khaosan Roadilta palmujen reunustamiin Andamaanien hiekkoihin.

Näiden kahden välillä on hieman yli 840 kilometriä, joten voit suorittaa matkan yhdessä aamussa, jos valitset ilman. Vaihtoehtoisesti voit säästää rahaa kylmille Chang-oluille samalla kun ihailet Phuketin auringonlaskua, ja valitse pidempi matka, joka voi maksaa vähemmän.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Bangkokista Phuketiin lentäen1.5 h29€Varaa verkossa
Bangkokista Phuketiin bussilla12 h16€Varaa verkossa
Bangkokista Phuketiin junalla ja bussilla16 h33€Varaa verkossa
Bangkokista Phuketiin taksilla (yksityinen kyyti)12 h320€Varaa verkossa

Bangkokista Phuketiin lentäen

Bangkokista Phuketiin lentäen
Bangkok Airwaysin lentokone laskeutumassa Phuketin lentokentälle © IamDoctorEgg / Shutterstock.com

Aika – 1,5 tuntia (vain lentoaika)
Hinta – 30-85 euroa kumpaankin suuntaan – varaa etukäteen säästääksesi enemmän.
Mukavuus – 5/5

Bangkokista Phuketiin on enemmän lentoja kuin voisit kuvitellakaan. Yhdistämällä Thaimaan rönsyilevä pääkaupunki maan suurimmalle saarelle, ne ovat suosittu valinta sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa, jotka etsivät nopeinta reittiä auringolle, merelle ja hiekalle.

On paljon lentoyhtiöitä, jotka lentävät tätä väliä. Edullisimmat liput ovat tyypillisesti halpalentoyhtiöillä, kuten Nok Air ja Thai Lion Air. Sitten on kalliimpia palveluja premium-firmoissa, kuten Bangkok Airways ja Thai Smile – ne sisältävät vakiona ruumaan menevät matkatavarat, joten saatat saada paremman diilin, jos luulet pakanneesi muutaman Aloha-paidan liikaa.

Riippuen siitä, mille lentokentälle haluat lentää, sinulla on erilaisia lentoyhtiöiden vaihtoehtoja.

Huomaa, että Bangkokissa on kaksi lentokenttää. Don Mueangin kansainvälisen lentokentän (DMK) kotimaisella ja alueellisella keskuksella on yleensä edullisimmat vaihtoehdot. Yleensä on kuitenkin helpompaa hypätä jatkolennolle suurella Suvarnabhumin lentokentällä (BKK), jos tulet kaukolennolla ja suunnatta rannikolle saman tien. Voit helposti etsiä ja löytää kaikki lentoreitit ja varata lippuja molemmilta Bangkokin lentokentiltä 12Go.asia-sivustolta.

Matka-aika on tyypillisesti noin 1,5 tuntia lentoonlähdöstä laskeutumiseen. Laskeudut Phuketin kansainväliselle lentokentälle saaren pohjoispäässä. Tarkista näkymät ikkunasta laskeutuessasi – ne tarjoavat vilauksen tarinoiden valkoisista hiekkarannoista ja kookospalmuista. Saapuessasi on ennen lähtöä etukäteen maksettu taksiasema, jolla on kiinteät siirtohinnat useimpiin Phuketin tunnetuimpiin lomakohteisiin ja rantoihin.

Bangkokista Phuketiin bussilla

Sarasin-silta, silta, joka yhdistää Phuketin mantereeseen
Sarasin-silta, silta, joka yhdistää Phuketin mantereeseen

Aika – noin 12-15 tuntia
Hinta – 15-25 euroa riippuen matkustusluokasta
Mukavuus – 4/5

Bussit lähtevät säännöllisesti Bangkokista useimmille etelän saarille, ja Phuket ei ole yhtään erilainen. Itse asiassa se on yksi parhaiten yhdistetyistä kaikista Thaimaan rantakeskuksista. Tämä tarkoittaa, että voit valita useita päivittäisiä lähtöjä useille eri yrityksille, joista jokaisella on erilaisia mukavuustasoja.

Suurin osa menee Sai Tai Main eteläisestä bussiterminaalista. Taksi sinne Khaosan Roadin retkeilykeskuksesta maksaa noin 200 THB (5 euroa). Vaihtoehtoisesti muutama yön yli kulkeva bussi lähtee Sombat Tourin omalta asemalta -asemalta Chatuchakissa, jonne on hieman helpompi päästä keskustasta.

Bangkokin ja Phuketin välisellä reitillä toimii runsaasti erilaisia palveluntarjoajia. Joitakin parhaiten arvioituja ovat Sombat Tour, Transport Co, Bus Express ja Phuket Travel, ja jälkimmäinen mainostaa VIP-luokan lippujaan, jotka sisältävät ylimääräistä jalkatilaa, välipaloja, TV-viihdettä ja ilmastointia koko matkan ajan.

Bangkokista Phuketiin bussilla
Sombat Tour on yksi monista linja-autooperaattoreista, joista valita © AtomLineAran, nitinut380 / Shutterstock.com

On aina hyvä varata bussiliput Bangkokista Phuketiin etukäteen verkossa. Tämä pätee erityisesti sesonkiaikoina marraskuusta maaliskuuhun, jolloin paikat täyttyvät matkailijoista, jotka vaihtavat kaupungin hiekkarantoihin. Katso hakutyökalu 12Go.asia-sivustolta vertaillaksesi hintoja ja saadaksesi varauksesi hoidettua hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Lautta ei ole tarpeen matkalla Phuketiin. Se saattaa olla kristallinkirkkaiden merien ympäröimä, mutta se on myös kätevästi yhdistetty mantereeseen sillalla. Saapumispaikkasi on todennäköisesti Phuketin bussiterminaali 2. Lyhyen matkaa Phuketin kaupungista pohjoiseen ja lähellä Rassadan laituria, josta on yhteydet muihin Andamanin suosikkeihin. Se sijaitsee saaren länsipuolella, noin 30 minuutin siirron päässä suositulta Patongin rantalomakohteelta. Huomaa, että Phuketin taksit voivat maksaa koviakin hintoja, joten voi olla syytä varata nouto etukäteen.

Bangkokista Phuketiin junalla ja bussilla

Bangkokista Phuketiin junalla ja bussilla

Aika – 16+ tuntia
Hinta – 30-40€
Mukavuus – 3/5

Valitettavasti ei ole rautatieyhteyttä, joka menisi suoraan Bangkokin kullatuista temppeleistä Phuketin kullanvärisille rannoille. Vetureiden ystävien ei kuitenkaan pidä vaipua epätoivoon, sillä voit vaihtaa Thaimaan pääkaupungin Thaimaan rannikkoon hyppäämällä junalla Surat Thaniin ja vaihtamalla sitten bussiin loppumatkan suorittamiseksi.

Se ei suinkaan ole nopein reitti etelään, mutta se voi olla yksi nautinnollisimmista.

Se ei suinkaan ole nopein reitti etelään, mutta se voi olla yksi nautinnollisimmista. Valitse varhainen aamulähtö suurelta ja vilkkaalta Hua Lamphongin asemalta pääkaupungissa (paratiisi ihmisten tarkkailulle). Tällä tavoin voit käydä läpi riisipellot ja lopettaa matkan katsellen Thaimaanlahden huipulta nousevia sumun ympäröimiä karstihuippuja.

Voit myös valita yöjunan, joka kestää vähän kauemmin, mutta lupaa viedä sinut Phuketiin aikaisemmin päivällä, ehkä lää jopa aikaa pulahtaa Andamaanienmereen ennen iltaa.

Juna odottaa matkustajia Surat Thaniin rautatieasemalla
Juna odottaa matkustajia Surat Thaniin rautatieasemalla © ZAME Vitawas / Shutterstock.com

Matka Surat Thanista Phuketiin kestää noin viisi tuntia. Voit varata sen useilta bussi- tai minibussioperaattoreilta, joista suurin osa lähtee Surat Thanin kaupungista – tuk-tuk-kyyti rautatieasemalta saattaa olla tarpeen. Voit odottaa maksavasi noin 9 euroa siitä lipusta.

Varausten saaminen Thaimaan juniin voi olla hankalaa, jos et ole Hymyjen maasta. Siinä varauspalvelut, kuten 12Go, astuvat kuvaan. He voivat huolehtia kaikista järjestelyistä, ja sinä vain keräät lippusi suoraan aseman ulkopuolelta, kun saavut.

Bangkokista Phuketiin taksilla (yksityinen kyyti)

Bangkokista Phuketiin taksilla (yksityinen kyyti)
Yksi BangkokTaxi24:n yksityisistä siirtoautoista joka on varattavissa osoitteessa 12go.

Aika – 12 tuntia
Hinta – 320€
Mukavuus – 5/5

Jos haluat hypätä Phuketin palmujen varjostamaan hiekkaan Bangkokista oikealla tyylillä, harkitse sitten yksityistä taksia. Ne eivät koskaan tule olemaan halvin liikennemuoto, mutta takaavat mukavuuden ja yksinkertaisuuden. Saat noudon mistä tahansa haluamastasi kaupungista ja sinut viedään Phuketissa mihin tahansa haluatkin. Tämä tarkoittaa ovelta ovelle-matkaa; yhdestä tyylikkäästä hotellista seuraavaan.

Lisäksi yksityiset kuljetukset tapahtuvat tyypillisesti deluxe-autoilla, joissa on nahkaverhoilut istuimet, ilmastointi ja virvokkeita. Kokonaishinta on myös noteerattu ajoneuvoa kohti, joten tämä voi olla valinta sinulle, jos matkustat osana suurempaa ryhmää tai perheenä.

Bangkokista Phuketiin on monia tapoja. Olitpa sitten menossa Andamanin rannikolle lentäen, bussilla tai rautateitse, voit odottaa Thaimaan suurinta saarta ja sen runsaita upeita hiekkoja ja taivaansinisiä meriä.


Bangkokista Phuketiin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Bangkokista Phuketiin?

Koska niin moni budjettilentoyhtiö lentää suosittua reittiä Bangkokista Phuketiin, saatat huomata, että lentäminen on itse asiassa halvin tapa päästä saarelle. Sinun on kuitenkin otettava huomioon molempien puolien taksit ja lisämatkatavarat, jos tarvitset niitä. Ne voivat työntää hinnan hieman korkeammalle ja tehdä VIP-busseista edullisimman reitin kaikista. Voit helposti verrata molempien vaihtoehtojen kustannuksia 12Go.asia-sivustolla.

Mikä on nopein tapa päästä Bangkokista Phuketiin?

Lentäen – tietenkin! Mikään bussi tai juna ei voi tehdä matkaa 1,5 tunnissa, mikä kestää lentää Bangkokista Phuketiin. On tärkeää tarkistaa, mistä lentokentästä valitsemasi lento lähtee pääkaupungista. Se on joko pienempi Don Mueangin kansainvälinen lentokenttä kaupungin pohjoispuolella tai valtava Suvarnabhumin lentokenttä lännessä. Lippuja molemmista voi varata verkossa 12Go.asia-sivustolta, jossa voit myös vertailla lähtöjä eri aikoina koko päivän ajan.

Onko Bangkokista Phuketiin junaa?

Bangkokin ja Phuketin välillä ei ole suoraa junayhteyttä. Kuitenkin, jos haluat todella kokea Thaimaan rautateiden ilot, kun karstivuoret ja villit viidakot vilisevät ikkunasi ohi, on mahdollista matkustaa yhdistetyllä juna- ja bussiyhteydellä Surat Thanin kaupungin kautta.

Kuinka kauan matka Bangkokista Phuketiin kestää?

Kaikki riippuu siitä, mitä kuljetusmuotoa käytät. Lennot kestää vain 1,5 tuntia, mikä tarkoittaa yhteensä noin 4 tunnin matka-aikaa ovelta ovelle, kun huomioit odotusajat lähtevien terminaalissa ja kuljetusvälineen vaihdon laskeuduttuasi. Bussit ja junat voivat puolestaan olla matkalla 12-16 tuntia, ja ne kulkevat usein yön yli.

Kuinka monta päivää Phuketissa riittää?

Phuket on kimaltelevien rantojen ja taivaansinisten merien ihmemaailma, joita kaikkia erottaa toisistaan sykkivät juhlakadut Patongissa ja värikkäissä markkinakaupungeissa. Haluat varata vähintään kolme tai neljä päivää nauttiaksesi rannan viileästä tunnelmasta ja oluthuuruisesta hedonismista ennen kuin otat lautan Phi Phisin kaltaisille paratiisisaarille. On kuitenkin myös mahdollista viettää kokonaiset lomat Phuketissa, sillä ylellisiä huviloita ja upeita lomakohteita on runsaasti näissä osissa.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: