Kuinka mennä Bangkokista Koh Lipeen

Kuinka mennä Bangkokista Koh Lipeen

Kun on aika paeta vilkkaasta Isosta Mangosta virkistävään maisemamuutokseen, harvat maat voivat kilpailla Thaimaan kanssa koskemattomien trooppisten saarten määrässä. Houkuttelevimpia on Koh Lipe, pienikokoinen ja melko syrjäinen trooppinen paratiisi syvässä etelässä. Paratiisiin on pitkä yli 500 kilometrin matka Bangkokista, mutta se on vaivan arvoista.

Koh Lipe on pieni saari ilman omaa lentokenttää, joten vaatii lyhyen lauttamatkan ennen kuin pääset kuohuville rannoille. Matkan voi tehdä useilla eri tavoilla, lentämisestä raiteisiin tai kaukoliikenteen busseihin. Lue kaikki eri kuljetusvaihtoehdoista.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Bangkokista Koh Lipeen lentokoneella, pakettiautolla ja lautalla 7 h40€Varaa verkossa
Bangkokista Koh Lipeen junalla, pakettiautolla ja lautalla 22 h40€Varaa verkossa
Bangkokista Koh Lipeen bussilla, pakettiautolla ja lautalla18 h39€Varaa verkossa

Bangkokista Koh Lipeen lentokoneella, pakettiautolla ja lautalla

Bangkokista Koh Lipeen lentokoneella, pakettiautolla ja lautalla
AirAsian lentokone Hat Yain kansainvälisellä lentokentällä © Chanawat Phadwichit / Shutterstock.com

Aika – 7-8 tuntia
Hinta – Liput alkaen 42 euroa jos ostat pitkälle etukäteen
Mukavuus – 4/5

Vaikka se voi tulla kalliimmaksi, leikkaat tunteja matka-ajasta lentämällä ja vältät epämiellyttävän maamatkan. Useat thaimaalaiset lentoyhtiöt palvelevat etelään suuntautuvia reittejä Bangkokin ja Hat Yain välillä. Halvimmat vaihtoehdot ovat yleensä Thai AirAsian, Thai Lion Airin ja Nok Airin kanssa, kaikki lähtevät Don Don Mueangin lentokentältä. Thai Smile lähtee Bangkokin Suvarnabhumin lentokentältä. Lentoaika on noin 90 minuuttia. Kannattaa varata hyvissä ajoin, koska hinnat ovat kaikki tiukasti riippuvaisia paikkojen määrästä. Olet erittäin onnekas, jos löydät edulliset hinnat viime hetkellä sesongin aikana tai ruuhkaisina thaimaalaisina lomaviikonloppuina.

Bangkok to Koh Lipe by Satun Pakbara Club
Satun Pakbara Speedboat Club voi viedä sinut Hat Yain lentokentältä Koh Lipelle.

Voit lentää Bangkokista joko Hat Yain tai Trangin lentokentille

Saapuessasi Hat Yaista sinun on siirryttävä pakettiautolla tai bussilla Pak Baran laiturille lautalle Koh Lipeen. Ottaen huomioon, että viimeiset veneet lähtevät Pak Barasta noin klo 14 tai 15 (kaudesta riippuen), joudut lähtemään Bangkokista varhain aamulla.

Mukana odotusajat saapumis lentokentällä ja laiturilla, kokonaismatka-aika on noin 7-8 tuntia. Yhdistetyn lipun varaaminen on helppoa 12Go.asia-sivustolta huolimatta eri liikennemuotojen tarpeesta

Jos lennot Hat Yaihin ovat täynnä, toinen vaihtoehto on mennä Trangin lentokentän kautta, AirAsian, Thai Lion Airin tai Nok Airin kanssa. Saapuessasi jommallekummalle lentokentälle, sinua odottaa tila-auto, joka vie sinut laiturille ajoissa aikataulun mukaiselle lautalle.

Bangkokista Koh Lipeen junalla, pakettiautolla ja lautalla

Bangkokista Koh Lipeen junalla, pakettiautolla ja lautalla
Juna, pakettiauto ja lautta Bangkokista Koh Lipeen kestää noin 23 tuntia © Sallehudin Ahmad / Shutterstock.com

Aika – 22 tuntia yöjunalla
Hinta – Liput alkaen 42 euroa, nopeimmat junat 75 euroa
Mukavuus – 4/5

Rauhallisempaa matkaa varten, rentoudu junassa matkan ajan. Matka yöjunalla on täysin erilainen matkakokemus ja yleensä halvempi kuin lentäminen. Vaikka kesto voi olla yhteensä yli 20 tuntia, suuri osa siitä kulutetaan unessa vuoteeseen käpertyen. On syytä huomata, että kätevällä iltapäivä- tai iltalähdöllä Bangkokin Hua Lamphongin asemalta voit välttää kiireen varhain aamulla ehtiäksesi lentokentälle ja kyytiin lennolle ja säästät muutaman euron vähentämällä yhden yön majoituksen Bangkokilaisessa hotellissa.

Vaikka on mahdollista varata vain toisen luokan paikka, makuuvaunu on ehdottomasti ylimääräisen rahan arvoinen niin pitkälle matkalle. Thai Railwaysin 2. luokan makuuvaunut ovat mukavia, mutta voit myös hemmotella itseäsi 1. luokan yksityisellä makuutilalla. Tämä maksaa niinkin paljon ellei jopa enemmän kuin lentomatka, mutta pääset sinne tyylikkäästi ja heräät virkistyneenä loppumatkaa varten Koh Lipeen.

Jos unohdat tuoda välipalaa pitkän matkaa varten, älä pelkää. Tarjolla on ravintolavaunut ja ateriapalvelut, vaikka hinnat ovatkin koholla. Kun poistut Hat Yain asemalta, on aikaa napata aamiainen ennen kuin tila-auto on valmis viemään sinut matkan toiselle etapille laiturille.

Bangkokista Koh Lipeen bussilla, pakettiautolla ja lautalla

Bangkokista Koh Lipeen bussilla, pakettiautolla ja lautalla

Aika – 18-20 tuntia yön yli
Hinta – Liput alkaen 39 euroa
Mukavuus – 3/5

Toinen kustannustehokas vaihtoehto on yhdistetty bussi- ja lauttamatka Bangkokista Koh Lipeen. Yleensä halvin vaihtoehto kolmesta, sinun on silti punnittava kustannusten ja mukavuuden välinen tasapaino. Se on pitkä matka yön yli, ja joillekin ihmisille se voi olla hieman liian hankala. Saat mukavan lepoasentoon menevän istuimen, mutta se ei vastaa junan makuuvaunujen mukavuutta, ja matkan aikana on hyvin vähän mahdollisuuksia venyttää jalkoja, lukuun ottamatta aikataulun mukaisia pysähdyksiä.

Mielenkiintoista on, että se on todella nopeampi kuin junamatka ja hyötyy kätevästä lähtöpaikasta Khao San Roadilla, kuten Jolly Travelin tarjoa kyyti. Voit etsiä saatavuutta, aikatauluja ja hintoja sekä varata yhdistetyn linja-auto ja lauttalipun 12Go-sivustolla. Toinen vaihtoehto on tehdä se itse ottamalla VIP- tai pikabussiyhteys Bangkokin eteläiseltä linja-autoasemalta.

Nämä yön yli kulkevat bussikuljetukset lähtevät yleensä myöhään iltapäivällä viedäkseen sinut läpi Koh Lipelle ajoissa lounaalle. Vaikka bussilta puuttuu lennon nopeus tai yön yli tapahtuvan junamatkan mukavuus, bussi voi olla eduksi budjettitietoisille matkailijoille sesonkiajan huipun aikana. Lentolippujen hinnat voivat nousta kovinkin kiireisten lomaviikonloppujen aikana ja junat myydään loppuun nopeasti.

Jokainen näistä kolmesta kuljetusvaihtoehdosta on toteuttamiskelpoinen valinta riippuen nopeuden, mukavuuden ja kokonaiskustannusten tarpeesta. Sinne pääsy on tietysti kaikki osa matkakokemusta. Joillekin junaa rakastaville matkailijoille, rauhallinen yön yli kulkeva rautatiematka Etelä-Thaimaan läpi on välttämätöntä hinnalla millä hyvänsä, lentäen pääset sinne nopeasti – ja sitten voit ottaa hitaasti. Nauti matkasta!


Bangkokista Koh Lipeen FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Bangkokista Koh Lipeen?

Ellet varaa hyvissä ajoin saadaksesi halvimmat lentoliput, halvin vaihtoehto on todennäköisesti bussi- ja lauttalippu. Valitse joukosta erilaisia VIP, express ja säännöllisiä busseja, jotka lähtevät Khao San Roadilta tai Bangkokin eteläiseltä linja-autoasemalta.

Voit helposti rajata vaihtoehtoja ja valita sopivimman matkan yhdistetyllä lipulla osoitteessa 12Go.asia. Yli 800 km etäisyydellä odotettavissa on pitkä, yön yli tapahtuva matka, joka voi vaihdella noin 13:sta 20:een tuntiin riippuen siitä, kuinka monta kertaa reitillä pysähdytään. Sinun on myös tehtävä kompromisseja mukavuustasosta ja henkilökohtaisesta tilasta.

Mikä on nopein tapa päästä Bangkokista Koh Lipeen?

Ei ole epäilystäkään siitä – ota lentokone, jos aika on rajallinen. Se on ainoa vaihtoehto, joka vie sinut pääkaupungista Koh Lipen tahrattomille rannoille samana päivänä. Valittavana on erilaisia halpalentoyhtiöitä, jotka lähtevät enimmäkseen Don Mueangin lentokentältä.

Se vaatii suhteellisen varhaisen lähdön, jotta ehdit viimeiseen lauttaan Koh Lipelle iltapäivällä, siirryttyäsi ensin pakettiautolla tai bussilla joko Trangin tai Hat Yain lentokentiltä. Lentokone-pakettiauto-lautta -yhdistelmä on itse asiassa paljon vähemmän monimutkainen kuin miltä se kuulostaa. Varaa vain lippu joka kattaa koko matkan verkossa osoitteessa 12Go.asia.

Miten pääsen Bangkokista Koh Lipeen?

Kaukana Thaimaan eteläiseltä rannikolta, sinne on pitkä matka Bangkokista. Välttääksesi koko yön matkan, lennä Trangiin tai Hat Yaihin ja muodosta sitten yhteys pakettiautolla ja lautalla Ko Lipeen. Hae matkasivustolta 12Go.asia kattavat aikataulut ja hinnat ja varaa saumaton lippu. Löydä budjettiystävällisempiä vaihtoehtoja tutustumalla bussi- ja junavaihtoehtoihin, joihin sisältyy pakettiauto- ja lauttakuljetukset.

Onko Koh Lipellä tungosta?

Koh Lipellä on kaksi hyvin erilaista kasvoa, jotka määräytyvät vuodenajan mukaan. Joulukuussa alkanut kuiva kausi on ylivoimaisesti suosituin aika, kun matkailijat parveilevat saarelle. Voit odottaa maksavasi majoituksesta ekstraa, ellet varaa hyvissä ajoin.

Baareissa ja ravintoloissa on vilkasta, ja se on paras aika snorklaukseen ja sukellukseen. Tule huhtikuun loppupuolella, vilkas tunnelma rauhoittuu sateiden saapuessa. Tunnelma on kylmempi, mutta on haittapuoli – monet baarit ja ravintolat sulkeutuvat sesongin ulkopuolella ja sää voi vaikuttaa vesiurheiluun.

Onko Koh Lipe kallis?

Thaimaan standardien mukaan Koh Lipe on yleensä kalliimpi kuin monet muut eteläiset saaret. Se on melko syrjäinen saari lähellä Thaimaan ja Malesian rajaa, ja käytännössä kaikenlaiset kulutustarvikkeet on toimitettava veneellä. Tämä lisää olennaisten tuotteiden, kuten hygieniatuotteiden, ja ulkona syömisen kustannuksia. Lisäksi se on pieni aurinkoinen trooppinen saari ja sen pääteollisuus on matkailu. Tämä johtaa keskimääräistä korkeampiin hintoihin, vaikka jokaiselle lompakolle onkin runsaasti valinnanvaraa, mukaan lukien budjettiravintolat, halpa olut ja paikalliset ruokapaikat, jotka on piilotettu turistikaistaleelta.

Onko Koh Lipellä paljon turisteja?

Koh Lipellä on oma Pattaya-rantansa (ei mitään niin kuin sen surullisenkuuluisa kaima mantereella) ja kävelykatu, joka on Ko Lipen vilkkaan matkailun keskeinen painopiste. Siellä on runsaasti matkustajaystävällisiä palveluja niin pieneksi saareksi – länsimaisia ravintoloita, baareja, budjettibungaloweja ja boutique-lomakohteita – mutta tunnelma on melko rento ja on helppo löytää hiljaisuus vähän tunnetulla Sanom Beachillä tai tutustua piilotettuihin lahtiin kajakilla.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: