Miten mennä Krabista Koh Samuiin

Miten mennä Krabista Koh Samuiin

Joten, haluat vaihtaa länsirannikon itäisiin saariin? Andamanin viidakkoiset karstihuiput Thaimaanlahden kivikkoisiin valkoisiin hiekkoihin? Tutustu siis tähän oppaaseen. Se käy läpi kaikki tärkeimmät tavat, joilla voit matkustaa Krabista Koh Samuiin. Se on matka, joka vie sinut yli 200 kilometria maaseudun läpi ja rennolle merelle, navigoimalla kumipuuviljelmiä ja viidakkoja, mangrovepuita ja rantaviivaa tiellä A:sta B:hen. Vaihtoehtoisesti voit ohittaa kaiken ja mennä lentäen, mutta vain, jos budjetti sallii.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Krabista Koh Samuiin lentäen1 h€65Varaa verkossa
Krabista Koh Samuiin bussilla ja lautalla4.5 h€17Varaa verkossa
Krabista Koh Samuiin yksityisellä taksilla ja lautalla3.5 h€180Varaa verkossa

Krabista Koh Samuiin lentäen

Krabista Koh Samuiin lentäen
Suora lento Krabista Koh Samuiin on nopein ja mukavin vaihtoehto © Supakit_N / Shutterstock.com

Aika – 50 minuuttia
Hinta – €65+
Mukavuus – 5/5

Lennä Krabin lentokentän kiitoradoilta ja laskeudut Koh Samuille alle tunnissa. Jep, vain 50 minuuttia ilmassa, kun hyppäät kaupungista saarelle lentäen. Se on ylivoimaisesti nopein vaihtoehto reitillä, ja ehdottomasti se vaihtoehto, jos sinulla ei yksinkertaisesti ole aikaa tuhlattavaksi ennen laiskottelua Chaweng Beachin kuohuvilla hiekkarannoilla.

Rentoudu 50 minuuttia Krabin ja Koh Samuin välisellä lennolla ja tee tämä 200 kilomterin matka mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Tietysti lennon nopeus ja mukavuus merkitsevät ylellisyydestä maksamista. Itse asiassa lento saaren yli maksaa sinulle yleensä vähintään 70 euroa. Onneksi Bangkok Airwaysillä – ainoalla reitillä kulkevalla lentoyhtiöllä – on vakiona ilmaiset ruumaan menevät matkalaukut (20 kg). Lisäksi voit pitää kustannukset matalina varaamalla hyvissä ajoin lippupalveluiden kautta, kuten 12Go.asia-sivustolta.

Muista, että päivässä on vain yksi lento. Se lähtee yleensä noin klo 13.45, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse murehtia siitä, että menet lentokentälle erittäin aikaisin. Lisäksi lähtöaika mahdollistaa yhteyden Krabin kautta Phi Phin ja Koh Lantan saarilta lennettäessä. Muista: Krabin ja Koh Samuin välinen lentoyhteys kulkee vain Thaimaan kuivana kautena. Toukokuun ja lokakuun lopun välillä ei yksinkertaisesti ole lentoja.

Krabista Koh Samuiin bussilla ja lautalla

Krabista Koh Samuiin bussilla ja lautalla

Aika – 4,5 – 7 tuntia riippuen lautan valinnasta
Hinta – €17-24
Mukavuus – 3/5

Linja-autojen ja lauttojen yhdistelmän avulla voit pysyä vakaalla maalla ja aaltoilevilla merillä Krabista Koh Samuiin. Se on ylivoimaisesti suosituin tapa päästä satamakaupungista paratiisisaarelle. Tämä ei johdu vain siitä, että yhdellä lennolla on rajoitettuja paikkoja, vaan myös siitä, että tämän reitin käyttäminen on vain murto-osa lentolipun hinnasta – keskimäärin vain vähän yli 17 euroa!

Sinua hemmotellaan valinnanvaralla, kun on aika valita matkayritys. Ehkä parhaiten arvioitu vaihtoehto on Lomprayah. He kuljettavat suuria, ilmastoituja VIP-busseja Thaimaanlahden kaukaiselle rannikolle, matka kestää kaksi tuntia. Sitten pääset hyppäämään nopeaan katamaraaniin, joka kulkee Surat Thanin Tapaten laiturin ja Samuin Nathon-laiturin välillä 55 minuutissa.

Seatran Discovery Seating
Tällä Seatran Discovery -lautalla tunnet tuulen matkalla Koh Samuiin

Jos mahdollista, hanki katamaraanilautta, jota hoitaa Lomprayah – ne ovat nopeimmat ja mukavimmat veneet Krabin ja Koh Samuin välisellä reitillä.

Seuraavaksi nopein valinta ovat Seatran Discoveryn nopeat veneet. Niillä matka-aika on yhteensä noin viisi tuntia. Lopuksi on Phantip 1970:n ja Songsermin liikennöimät vakiolautat. Ne ovat vaihtoehdoista hitaimpia, eikä niillä ole samoja moderneja istuinalueita ja tiloja kuin kilpailijoillaan. Ne tarjoavat kuitenkin tyypillisesti halvimmat liput kaikista. Molemmat hitaammat vaihtoehdot lähtevät Donsakin laiturilta.

12Go on yleensä paras työkalu, kun suunnittelet Krabista Koh Samuille suuntautuvaa matkaa linja-autojen ja veneiden yhdistelmällä. Siellä on yksinkertainen hakutyökalu, jonka avulla voit vertailla kaikkien eri operaattoreiden hintoja ja palveluja. Voit myös lisätä kuljetuksia linja-autoasemalle Ao Nangin tai Krabin lentokentän hotelleista vain hiiren napsautuksella.

Krabista Koh Samuiin yksityisellä taksilla ja lautalla

Krabista Koh Samuiin yksityisellä taksilla ja lautalla
Yksi BangkokTaxi24:n yksityisistä siirtoautoista, joita voi varata 12Gon kautta

Aika – 3,5 – 4 tuntia
Hinta – €180+
Mukavuus – 4/5

Älä lannistu huimasta hintalapusta – Taksin hinta Krabista Donsakin tai Surat Thanin laitureille on ilmoitettu koko ajoneuvolle. Lisäksi varaa matkasi 12Go.asia-sivuston kautta, ja voit varata paketteja, jotka sisältävät liput Koh Samuiin suuntaavalle lautalle. Lopputulos? Tämä voi olla oikea tapa edetä, jos matkustat perheen tai ryhmän kanssa ja voit jakaa kustannukset useiden matkustajien kesken.

Yksityinen taksi saattaa maksaa enemmän, mutta voit jakaa hinnan matkaryhmäsi kanssa ja nauttia ylimääräisestä mukavuudesta matkalla ilmastoiduissa ajoneuvoissa.

Yksi upeista eduista siinä, että sinulla on oma kuljettaja ja auto matkalla lahdelle on se, että sinut voidaan noutaa melkein mistä tahansa valitsemastasi paikasta Krabissa. Se on täydellinen kaikille, jotka saapuvat Krabiin lentäen. Ja se on erinomainen, jos pysyt ulkona Ao Nang Beachin turkoosin meren äärellä varsinaisen kaupungin länsipuolella.

Ovelta tai terminaalilta noudon lisäksi on mahdollista pyytää takseja pysähtymään matkan varrella. Itse asiassa sinulle sallitaan jopa 30 minuutin varikkopysähdys, mikä tarkoittaa valokuvaustaukoja Than Bok Khoranin kansallispuiston karstivuorten varjossa kun lähdet Krabista, tai kookospähkinä ja pad thai lounasta 44-moottoritien varrella matkalla kohti Surat Thania.

Thaimaassa on kaksi hyvin erilaista rannikkoa, ja Krabi ja Koh Samui tarjoavat makupalan molemmista. Suuntaa villien viidakoiden ja suurten kumipuutilojen läpi, jotka peittävät Hymyjen maata lännestä itään, ja voit nauttia Chaweng Beachin ja aidon Bophut Villagen nautinnoista noin neljän tunnin matkan jälkeen. Lennä sinne ja voit tehdä tämän matkan vain 55 minuutissa. Se on sinun päätettävissäsi.


Krabista Koh Samuiin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Krabista Koh Samuiin?

Tietyt bussi- ja lauttayhdistelmät voivat auttaa pitämään kulut 14 euron tietämillä tiellä Krabista Koh Lantaan. Paras tapa löytää ne on tarkistaa 12Go.asia-sivusto. Sinun tarvitsee vain syöttää matkapäivät ja etsiä. Viola: Voit verrata kaikkia tarjouksia erilaisilta yrityksiltä, jotka kuljettavat minibusseja, VIP-linja-autoja, katamaraaneja ja lauttoja reitillä.

Mikä on nopein tapa päästä Krabista Koh Samuiin?

On mahdollista liitää Hymyjen maan yli 10 kilometrin korkeudessa ja tehdä tämä matka alle tunnissa. Tämä johtuu siitä, että Bangkok Airways lentää päivittäin Krabin lentokentän ja Koh Samuin lentokentän välillä. Se lähtee klo 13.45 ja saapuu Samuille klo 14.35. Haittapuolena on, että tämä on ylivoimaisesti kallein tapa matkustaa. Lisäksi lennot kulkevat vain sesonkikuukausina marraskuusta toukokuuhun.

Miten pääset Krabista Koh Samuiin?

Valitse ensin ilma- tai maayhteyksien välillä. Lennot vievät vähemmän aikaa, mutta ovat kalliimpia, ja on vain yksi lähtö joka päivä. Jos pysyt vankalla maalla, sinun on sitten valittava paketti matkanjärjestäjän kanssa. Lomprayahin VIP-bussit ja katamaraaniveneet ovat luultavasti suosituimpia, mutta voit myös varata yhteyksiä Seatran Discoveryn pikalautoilla tai hitaammilla normaaleilla lautoilla Songsermillä. Kaikkia vaihtoehtoja voidaan verrata käyttämällä 12Go.asia-sivuston hakutyökalua.

Kuinka kauan matka Krabista Koh Samuiin kestää?

Se riippuu todella siitä, kuinka aiot mennä Andamaanienmeren rannoilta Thaimaanlahden hiekalle. Voit lentää Krabin lentokentältä ja laskeutua Samuiin alle tunnissa, jos matkustat lentokoneella. Vaihtoehtoisesti maayhteydet, joissa yhdistyvät pikkubussit, VIP-linja-autot ja lautat saaren eri laitureille, voivat kestää noin neljästä seitsemään tuntiin.

Kuinka kauan lautta Krabista Koh Samuiin kestää?

Krabista Koh Samuiin ei kulje lauttaa. Ensimmäinen askel veneeseen nousemiseen on ajo aivan Etelä-Thaimaa keskustan läpi. Se tarkoittaa palmuviidakoiden, karstivuorten ja kumipuuviljelmien läpi ajamista noin 120 minuutin ajan. Vasta sitten pääset laiturille. Ylitysaika sieltä riippuu siitä, minkä lautan olet valinnut. Lomprayahin katamaraanit tekevät sen noin 55 minuutista 1,5 tuntiin. Muut veneet voivat kestää kaksi tuntia tai enemmän.

Voitko lentää Krabista Koh Samuiin?

Voit todellakin. Bangkok Airwaysillä on monopoli reitillä, mutta ne myyvät silti lippuja suhteellisen kohtuulliseen hintaan 65-80 euroa, mukaan lukien yksi ruumaan menevä matkatavara matkustajaa kohti. Kiitotieltä kiitotielle lento on noin 55 minuuttia. Lähdöt ovat aikaisin iltapäivällä, joten tulet ulos Koh Samuin saapumishallista noin klo 16. Lentoja ei ole saatavilla sesonkiajan ulkopuolella, ja on aina viisasta varata etukäteen sesonkiaikana 12Go.asia-sivuston kautta.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: