Miten mennä Hat Yaista Koh Lipeen

Miten mennä Hat Yaista Koh Lipeen

Matka Hat Yaista Koh Lipeen kattaa yli 140 kilometriä Etelä-Thaimaasta. Se vie sinut Banthat-vuorten kierojen huipujen yli, vanhojen makakeja täynnä olevien viidakoiden läpi ja akvamariinin Andamaanienmeren yli. Tavoite? Vaihtaa vilkkaat yöbasaarit ja mausteilta tuoksuvat markkinat valkoisiin hiekkarantoihin ja joihinkin Kaakkois-Aasian kirkkaimpiin vesiin.

Valitettavasti Koh Lipellä ei ole omaa lentokenttää. Tämä tarkoittaa, että matkoihin liittyy aina venematka, mutta voit halutessasi nopeuttaa matkaa yksityisillä siirroilla satamaan tai säästää rahaa jakamalla busseja.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Hat Yaista Koh Lipeen minibussilla ja pikaveneellä4 h16€Varaa verkossa
Hat Yaista Koh Lipeen julkisella minibussilla ja lautalla5 h15€
Hat Yaista Koh Lipeen taksilla ja veneellä4 h61€Varaa verkossa

Hat Yaista Koh Lipeen minibussilla ja pikaveneellä

Hat Yaista Koh Lipeen minibussilla ja pikaveneellä
Smart En Plus tila-auto ja pikavene kombon liput voi varata 12Go-sivustolta.

Aika – 4-6 tuntia
Hinta – 16€+
Mukavuus – 4/5

Ylivoimaisesti yleisin tapa jonka eteläisessä Thaimaassa matkailevat kulkevat Hat Yain ja Koh Lipen välillä on tila-auto ja pikaveneyhdistelmä. Se on matka, joka kestää yleensä noin viisi tuntia alusta loppuun, vaikka jotkut matkanjärjestäjät voivat viedä sinut Lipen puuvillanvalkoisille hiekkarannoille vain neljän tunnin matkan jälkeen.

Tila-autot/minibussit ja pikaveneet ovat jo pitkään olleet suosituin tapa hypätä Hat Yain kelluvilta markkinoilta Koh Lipen palmujen reunustamille rannoille.

Matkanjärjestäjistä puheen ollen, sinulla on paljon valinnanvaraa. Korkeasti arvostettua Smart En Plus -yritystä pidetään ensiluokkaisena vaihtoehtona, vaikka niiden tarjonta on suunnilleen samanlainen kuin Dee Travels-, Sukhothai Tour- ja Satun Pakbara Speed Boat Club -matkayritysten paketit. Tärkein ero on se, mistä sinut noudetaan Hat Yaissa, mutta siitä myöhemmin. Kun niin monet yritykset kilpailevat matkustajista, voit odottaa, että hinnat vaihtelevat. Yleisesti ottaen kaikki 16 euron seudulla on edullista.

Matkan ensimmäinen osa on kokonaan maata pitkin. Se mutkittelee Hat Yain länsipuolella sijaitsevan syrjäisen takamaan läpi ennen navigointia palmu- ja tiikkimetsien peittämille ylängöille ja sitten Mu Ko Phetran kansallispuiston ympärillä sijaitsevilla rannikkoalueilla. Toisin sanoen – sinulla on paljon katsottavaa ikkunasta! Ajoaika on tyypillisesti noin 1,75-2 tuntia yhteensä.

Hat Yai to Koh Lipe Pak Bara Pier
Pikaveneet Pak Baran laiturilla

Pak Baran laiturilla saat ensimmäisen välähdyksen kimaltelevasta Andamaanienmerestä. Sinne kaikki moottoriveneet telakoituvat. Aluksilla on tarpeeksi tilaa 30-40 matkustajalle, jotka istuivat kolmen matkustajan riveissä. Mantereelta Lipeen matka kestää noin 1,5 tuntia. Se on nopeaa, mutta kyydit ovat tunnetusti kuoppaisia, joten valmistaudu, jos olet maakrapu.

Paras tapa järjestää tila-auton ja veneen yhdistelmälippu on etsiä 12Go.asia-sivustolta. Napauta vain matkapäiviä ja määränpäätä ja avot: Voit verrata kaikkia yrityksiä ja hintoja yhdellä silmäyksellä. Lisäksi voit nähdä, mitkä matkayritykset sallivat noudot Hat Yain kaupungissa, mitkä lähtevät Hat Yain linja-autoasemalta ja mitkä voivat viedä sinut Koh Lipelle suoraan lentokentältä – täydellistä, jos lennät Bangkokista ja haluat mennä saarelle heti.

Hat Yaista Koh Lipeen julkisella minibussilla ja lautalla

Hat Yaista Koh Lipeen julkisella minibussilla ja lautalla
Lautta Pak Baran laiturilla valmiina hakemaan matkustajia Koh Lipeen © Rachata Chintawong / Shutterstock.com

Aika – 5-7 tuntia
Hinta – 15€
Mukavuus – 3/5

Sinun ei tarvitse heittäytyä järjestäytyneiden matkanjärjestäjien joukkoon matkalla Hat Yaiista Koh Lipeen. Matka on myös mahdollista tehdä erillisissä osissa. Ole kuitenkin valmis viettämään vähän enemmän aikaa matkustamiseen, tinkimiseen ja asioiden järjestämiseen. Huomaat myös, että yhteydet julkisilla busseilla eivät ole aivan yhtä mukavia. Plussapuolena on, että yksin matkustaminen tarkoittaa sitä, että matkustamiseen on lisätty seikkailun tunnetta, ja voit säästää muutaman euron matkan varrella.

Julkiset pikkubussit voivat säästää sinulle hieman rahaa matkalla Koh Lipelle, mutta niillä matkustaminen voi kestää tunnin tai kaksi kauemmin.

Aloita Talad Kasetin asemalta. Sinun on napattava taksi lentokentältä, jos matkustat etelään – matka kestää noin 15 minuuttia kohtuullisessa liikenteessä; tingi aina halvempi hinta. Olet Pak Baraan menevän minibussipalvelun perässä. Ne kulkevat tunnin välein sesonkiaikoina (marraskuu-huhtikuu), ja aikaisimmat lähtevät klo 8.30 ja viimeistään 18.30. Lippujen pitäisi olla 3-4 euroa; ei enempää, ei vähempää.

Muutaman tunnin ajomatka Hat Yain ja Andamaanien rannikon toisistaan erottavien riisipeltojen ja sumuisten kukkuloiden läpi tuo sinut veneille. Jos et ole varannut ennakkoon lauttalippua 12Go-sivustolta, sinun täytyy mennä lippuluukulle ja ostaa lippu. Satamassa voi olla hektistä, joten ole valmis jonottamaan.

Sitten olet jollakin säännöllisistä veneistä, joita tarjoaa esimerkiksi Smart En Plus, Bundhaya Speed Boat ja Satun Pakbara Speed Boat Club. Venematkat yksin maksavat noin 13-16 euroa, kun ne ostetaan päivältä. Sesonkiaikana on lähtöjä koko aamun, viimeisin noin klo 15. Sanomme kuitenkin aina, että varaa etukäteen – Lipen valkoiset hiekkasaaret ja koralliriutat houkuttelevat tuhansia matkustajia, joten paikoista on kilpailua.

Hat Yaista Koh Lipeen taksilla ja veneellä

Hat Yaista Koh Lipeen taksilla ja veneellä
Jolly Travel on yksi taksimatkojen tarjoajista Hat Yaista Pak Baran laiturille.

Aika – 4-6 tuntia
Hinta – 61€+
Mukavuus – 5/5

Ei ole mitään yhtä mukavaa kuin astua ulos Hat Yain lentokentältä suoraan Bangkokista tulevalta lennolta ja löytää kuljettaja valmiina ja odottamassa nimesi taululle kirjoitettuna. Sitä on tarjolla niille, jotka haluavat maksaa yksityisestä siirrosta satamaan. Kyllä, se on kallein reitti rannikolle, mutta lisämukavuus ja se, että voit jakaa kyytisi koko matkaseurueesi kanssa, saattavat tehdä sen rahanarvoiseksi.

Yksityinen taksi lentokentältä on hieno valinta, jos et halua odottaa päästäksesi matkalle Koh Lipeen.

Tietenkin lentokenttä ei ole ainoa paikka, josta sinut voi noutaa. Auton ja kuljettajan valitseminen on myös loistava tapa päästä veneille Pak Barassa, jos olet päättänyt pysyä poissa kaupungista, lähempänä Khlong Haen kelluvaa toria (Hat Yain suosituinta nähtävyyttä). Laiturille pääseminen kestää 2-2,5 tuntia, mutta ilman pysähtymisiä ja viivästyksiä, mutta ilmastoinnilla ja mukavilla istuimilla.

Kun saavut venesatamaan, sinun on liityttävä muiden seuraan lautoilla. Tässä ennakkovarauksen tekeminen on kätevää, koska voit maksaa vain 20 bahtin satamamaksun ja marssia suoraan veneelle. Jos sinulla ei ole ennakkovarausta, sinun on maksettava lipusta yhdessä lipputoimistoista, joka voi olla vilkas kuivempina kuukausina. Joka tapauksessa venematka Koh Lipelle kestää 1,5 tuntia, ja sitten voitkin hypätä täydellisen valkoiselta hiekkarannalta turkoosiin mereen. Ei hassumpaa, vai mitä?

Koh Lipe on monien matkailijoiden unelma. Se on Thaimaa, jonka olet nähnyt postikorteissa ja esitteissä – hohtavat hiekat, laiskat kookosbaarit, ja riippumatot, jotka on ripustettu palmujen väliin. Kaikki edellä mainitut reitit ovat tapoja, joilla voit vaihtaa alueen tärkeimmän liikennekeskuksen, Hat Yain, rantoihin ja lahtiin. Nauti matkasta!


Hat Yaista Koh Lipeen FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Hat Yaista Koh Lipeen?

Voit säästää hieman turvautumalla Hat Yain ja Pak Baran sataman, josta Koh Lipelle lähtevät veneet lähtevät, välisiin julkisiin minibussiyhteyksiin. Sanomme kuitenkin, että säästät on niin vähän – parhaimmillaan kourallinen euroja – että 12Go.asia-sivuston kautta varattujen yhdistelmälippujen hinta on vertailukelpoinen. Ero on suurin piirtein 16 euroa vastaan 18 euroa, mutta halvemmassa vaihtoehdossa on enemmän matka-aikaa ja vaivaa.

Mikä on nopein tapa päästä Hat Yaista Koh Lipeen?

Mikään ei ole nopeampaa kuin yksityinen taksi aina satamaan asti ja sitten pikavene suoraan Andamanin yli Koh Lipen saaren kimaltelevalle hiekalle. Muista vain, että maksat paljon enemmän tällaisesta kyydistä, kun taas jaetut minibussit yritysten Smart En Plus ja Dee Travelsin kaltaisten yritysten kanssa, vievät melkein saman ajan, mutta tulevat paljon halvemmiksi. Voit verrata kaikkia vaihtoehtoja 12Go-sivustolla.

Kuinka pääset Hat Yaista Koh Lipeen?

Se on helppoa – veneellä! Olet menossa saarelle, muistatko? Mutta ennen kuin purjehdit, sinun täytyy päästä satamaan. Siellä voit valita liikennemuodon. Useimmat ihmiset menevät järjestetyllä tila-autolla, joka on varattu 12Go.asia-sivuston kautta. Toiset suuntaavat Hat Yain linja-autoasemalle ja hankkivat oman kuljetuksensa. Toiset ottavat mieluummin ennalta varatun taksin.

Kuinka kauan matka Hat Yaista Koh Lipeen kestää?

Alusta loppuun suurin osa matkoista Koh Lipen paratiisiin kestää noin neljä tai viisi tuntia. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että matkanjärjestäjät ovat sovittaneet minibussien ajat veneisiin, joten saavut Pak Baran laiturille ja löydät lautan valmiina ja odottamassa. Sesonkiaikana on viisasta odottaa viivästyksiä. Silti Lipen ei pitäisi koskaan olla yli kuuden tunnin matkan päässä Hat Yaista.

Mikä kuukausi on paras Koh Lipelle?

Joulukuu ja tammikuu Koh Lipessä ovat yksinkertaisesti upeita. Kuumat 25-30 asteiset päivät, tuskin pisaraakaan sadetta, ja rauhalliset meret, jotka ovat täynnä koralleja ja kaloja, tuovat kaikki esiin saaren parhaat puolet. Sesonki kuitenkin kestää virallisesti marraskuusta toukokuun alkuun, jolloin on koko ajan kuivaa ja leutoa. Näiden kuukausien aikana on myös tarjolla paljon enemmän veneitä, mikä helpottaa pääsyä Pak Baran laiturilta ja Hat Yaista kuin monsuunin aikana matkatessa.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: