Miten mennä Phuketista Koh Phi Phiin

Miten mennä Phuketista Koh Phi Phiin

Joten, olet menossa Koh Phi Phiin? Hyvä valinta. Karujen kalliokallioiden ja smaragdinvihreiden viidakoiden saari, joka kohoaa suoraan taivaansinisestä Andamaanienmerestä, on yksi upeimmista paikoista koko Thaimaassa. Tuhannet matkustajat tulevat tänne etsimään valkoista hiekkaa, rantahotelleja ja palmujen alla sijaitsevia cocktailbaareja.

Monet heistä tekevät matkan Phuketista. Se on yksi lähimmistä lähtöpaikoista saaristoon. Lisäksi sillä on oma lentokenttä ja runsaat veneyhteydet, jotka kulkevat 50 kilometriä Phang Ngan lahden yli Phi Phin laitureille. Tämä opas voi auttaa sinua löytämään, vertaamaan ja varaamaan kaikki reitillä toiminnassa olevat kuljetusvaihtoehdot.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Phuketista Koh Phi Phiin normaalilla lautalla2 h€11Varaa verkossa
Phuketista Koh Phi Phiin pikaveneellä1 h€20Varaa verkossa
Phuketista Koh Phi Phiin bussilla ja lautalla7 h€16Varaa verkossa

Phuketista Koh Phi Phiin normaalilla lautalla

Phuketista Koh Phi Phiin normaalilla lautalla
Andaman Wave Master on Phuketin suosituin yritys Koh Phi Phi-matkoille.

Aika – 2-4 tuntia
Hinta – €11+
Mukavuus – 5/5

Vain vilkaisu Thaimaan Andamaanien rannikon karttaan paljastaa noin 50 km merta, joka erottaa Phuketin ja Koh Phi Phin. Molemmat ovat saaria, mutta toinen on yhdistetty mantereeseen sillalla, kun taas toinen on yksin kauniin Phang Nga -lahden eteläpäässä. Onneksi matka laiturilta laiturille on yksi alueen suosituimmista, joten reittiä liikennöi enemmän lauttoja kuin pystyt laskemaan.

Näistä normaalinopeuslautat ovat parhaat useimmille matkustajille. Ne ovat suuria, monikerroksisia veneitä, joissa on sisä- ja ulkotilat, ilmastoidut istuinalueet ja tehokkaat moottorit. Andaman Wave Masterin kaltaisilla yrityksillä on aluksia, joiden kapasiteetti on yli 450 matkustajaa. Mutta ne eivät ole ainoa yritys, joka liikennöi reitillä. Songserm, Seatran Phuket, Ao Nang Travel and Tour ja Phi Phi Cruiser ovat myös suosittuja vaihtoehtoja.

Phuket to Koh Phi Phi by normal ferry
Ilmastoitu istuinosasto Andaman Wave Master -lautan sisällä © Subodh Agnihotri / Shutterstock.com

Monet lauttayritykset tarjoavat lähtöjä suurilla veneillä Phuketin Rassadan laiturilta Phi Phille koko aamun ja iltapäivän.

Suurin osa lautoista lähtee Rassadan laiturilta. Löydä se, joka ulottuu Phuketin lounaispuolelta. Sinne on helppo päästä Phuketin kaupungista. Yleensä kannattaa kuitenkin ostaa lippuja, jotka sisältävät taksikuljetukset, jos majoitut kauempana – esimerkiksi Patongin juhlamekassa – tai lennät suoraan Phuketin lentokentälle ja haluat lähteä heti Phi Phille. Voit tehdä sen 12Go.asia-sivuston avulla. Etsi vain paketteja, jotka sisältävät taksit Phuketin puolella.

Ylitys yksin kestää kahdesta neljään tuntia. Mutta tuskin kyllästyt, koska näkymät ovat ihania. Pohjoisessa voit nähdä kaukaisen Ko Yao Yain hiekkasärkät ja kookospuut. Etelässä voit nähdä kiven sirpaleita, jotka nousevat dramaattisesti Andamaanienmereltä. Jotkut lautat tekevät jopa silmukan Koh Phi Phi Lehistä, kun tulet lähellä määränpäätäsi – se on saari, jonka Leonardo DiCaprio teki kuuluisaksi elokuvalla The Beach!

Phuketista Koh Phi Phiin pikaveneellä

Phuketista Koh Phi Phiin pikaveneellä
Pikavene Phuketissa © SORANAT7 / Shutterstock.com

Aika – Hieman yli tunti
Hinta – €20-33
Mukavuus – 3/5

Jos et yksinkertaisesti voi odottaa valokuvaavasi Tonsai-lahden maalista rapisevia pitkähäntäveneitä ja uida Monkey Beachin (yksi parhaista Koh Phi Phillä) meriananaksien alla, ei ole muuta tehtävissä kuin pikavene. Nopeat ja raivokkaat, ne maksavat hiukan enemmän, mutta älä epäröi hetkeäkään. Jep, näillä näpsäköillä aluksilla koko matka Phuketista Phi Phiin voidaan suorittaa hieman yli tunnissa!

Mutta pikaveneet eivät ole harkitsemisen arvoisia vain koska ne menevät nopeammin. Huomaat myös, että Phuketissa on lähtöjä kaikenlaisista paikoista. Saaren eteläosassa sijaitsevalta Ao Chalongin laiturilta Bang Rongin laiturille pohjoiseen asti on paljon lähtöpaikkoja. Se on hieno uutinen, jos haluat ohittaa pitkän siirron Rassadan laiturille suurempien lauttojen saamiseksi tai haluat välttää muiden matkustajien joukkoa.

Alle 80 minuuttia tarvitaan Phuketin hälinän vaihtamiseen Koh Phi Phin idyllisille viidakkoisille kukkuloille, kun otat pikaveneen.

Yksi varoituksen sana: Pikaveneet voivat olla tunnetusti täriseviä tapoja matkustaa. Tämä matka ei ole yhtään sen erilaisempi. Andaman ei ehkä näytä rajulta, kun se pyörii kevyesti Phuketin Rawai Beachin rannoille, mutta mene merelle ja aallot nousevat aina. Lopputulos? On melkein varmasti parempi valita isompi vene, jos sinulla on taipumusta merisairauteen ja huimaukseen.

Tonsain Laituri, Koh Phi Phi
Tonsain Laituri, Koh Phi Phi © Siraj Ahmad / Shutterstock.com

Saapumiskohta Koh Phi Phi lopussa on sama kuin tärkeimmillä lautoilla. Saavut Tonsain laiturille. Se on aivan pääkylän laidalla, ja kävelyetäisyydellä on paljon kahviloita, ruokapaikkoja ja paljon hotelleja. Voi, ja varmista, että sinulla on 1 euroa maksaa luonnonsuojelumaksu satamassa – kaikkien on maksettava se.

Phuketista Koh Phi Phiin bussilla ja lautalla

Phuketista Koh Phi Phiin bussilla ja lautalla
Ilmakuva Koh Phi Phista

Aika – 7-8 tuntia
Hinta – €16+
Mukavuus – 2/5

Toinen vaihtoehto, joka on avoin matkustajille, joilla on paljon enemmän aikaa käytettäväksi, on yhteys Koh Phi Phiin Krabin kaupungin kautta. Phuketin bussiterminaalista voit saada paikallisia busseja noin 5 eurolla. Niillä kestää jopa kolme tuntia ajaa Phang Ngan lahden ympäri. Kun olet Krabissa, sinun on päästävä satamaan tuk-tukilla tai songthaew’lla (jaetut paikalliset pikkubussit), jotta pääset säännöllisiin lauttoihin, jotka suuntaavat etelään Andamaanienmeren yli.

Tämä reitti lisää vaihtoja ja siirtoja, mutta on mahdollista, että se voi säästää vähän rahaa. Kustannuserot ovat kuitenkin pieniä, joten kyse todella on seikkailusta. Saat mahdollisuuden nähdä syrjäiset saaret, kuten Koh Jum ja vilkas Krabin kalasatama matkalla Phi Phille, vaikka matka voi kestää kahdeksan tuntia tai enemmän.

Phi Phi-saaristoon meneminen on siirtymäriitti kaikille Thaimaassa ensimmäistä kertaa kävijöille. Nämä upeat saaret ovat kuuluisia kallioperäisistä karstivuoristaan ja puuvillavalkoisista hiekkarannoistaan. Matka Phuketista pitäisi olla helppo järjestää, kaikenlaisten lauttojen ja veneiden niin suurten kuin pienten kulkiessa näiden kahden välillä.


Phuketista Koh Phi Phiin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Phuketista Koh Phi Phiin?

Tarkkaan ottaen saatat säästää pari dollaria valitsemalla paikallisen bussin, tuk-tukin ja lautan rannikon ympäri Krabin kautta. Se voi kuitenkin kestää jopa kahdeksan tuntia, joten kuluneen ajan ja menetetyn rahan kannalta halvin reitti Phuketin ja Koh Phi Phin välillä on varmasti normaali lauttaliikenne. Ne voivat maksaa vain 13 euroa kumpaankin suuntaan, kun varaat etukäteen 12Go.asia-sivuston kautta.

Mikä on nopein tapa päästä Phuketista Phi Phiin?

Pikavene. Aivan kuten niiden nimi vihjaa, ne tarjoavat nopeimman kyydin Phuketin laitureilta Koh Phi Phiin. Pelkkä ylitys kestää yleensä noin 1-1,5 tuntia. Mutta voit säästää myös aikaa satamaan siirtymisessä, koska pikaveneet lähtevät monista eri laitureista, joita löytyy Phuketin saaren itärannikolta. Voit etsiä ja löytää sinulle sopivimman 12Go.asia-sivustolta.

Miten pääset Phuketista Koh Phi Phiin?

Veneellä, tietysti! Koska Phi Phin paratiisisaarella ei ole lentokenttää tai sinne johtavaa tietä, joudut nostamaan ankkurin päästäksesi kuuluisalle saaristolle meritse. Onneksi on paljon valintoja. Lautat lähtevät aamuisin Phuketin laitureilta. Vaihtoehtoisesti, voit napata pikaveneen ja tehdä matkan lähes ajassa joka kuluu Pad Thain kokkaamiseen.

Kuinka paljon lauttamatka Phuketista Koh Phi Phiin maksaa?

Normaalinopeuden lautta Phuketin ja Koh Phi Phin välillä alkaa noin 13 eurosta. Se voi muuttua sesonkikuukausina (joulukuusta maaliskuuhun) ja yrityksestä toiseen. Suosittelemme aina varaamaan lippusi mahdollisimman etukäteen käyttämällä 12Go.asia-sivustoa, jolla on hieno hakutoiminto, joka voi auttaa sinua löytämään joukon halvimman veneen.

Kuinka pitkä venematka Phuketista Phi Phiin on?

Älä huoli, et melkein koskaan ole veden päällä yli kolme tuntia Phuketin ja Koh Phi Phin välillä. Jopa reitin hitaimmat lautat hoitavat matkan noin siinä ajassa. Sillä välin pikaveneet voivat viilettää Andamanin yli satamasta satamaan hieman yli tunnissa, mutta ne maksavat hieman ylimääräistä.

Mihin aikaan viimeinen lautta Phuketista Phi Phiin lähtee?

Koska lautat eivät kulje pimeällä, ja ylityksen suorittaminen kestää noin kolme tuntia, huomaat todennäköisesti, että viimeisin mahdollinen lähtö Phuketista on noin klo 15. Tämä voi muuttua kuukausittain, kun uudet aikataulut julkaistaan. Siitä huolimatta, suosittujen yritysten, kuten Andaman Wave Master ja Seatran, normaalien lähtöaikojen mukaan päivän viimeiset lautat lähtevät Rassadan laiturilta noin klo 13.30, ja aikataulun mukaan saapuvat Phi Phiin klo 16.30.

Miten pääsen Phuketin lentokentältä Phi Phi -saarelle?

Se on helppoa, jos olet varannut siirto-lautta yhdistelmälipun 12Go.asia-sivustolta. Kävele ulos saapuvien lentojen pääsisäänkäynnistä ja voit saada jonkun odottamaan sinua nimesi kyltissä (siistiä, vai mitä?). He vievät sinut suoraan alas Rassadan laiturille yhteyden muodostamiseksi Phi Phiin suuntautuviin veneisiin. Helppoa. Voit tietysti mennä yksin, mutta varmista, että käytät Phuketin lentokentän etukäteen maksettua taksia. Niin, ja normaali hinta matkalle laiturille on noin 19 euroa!

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: