Kuinka mennä Krabista Koh Lipeen

Kuinka mennä Krabista Koh Lipeen

Matka Krabista Koh Lipeen on todellinen Odysseia. Se vie sinut yli 170 mailia Andamaanienmerelle, jossa autiosaaret ja merestä nousevat kivet kohoavat koralliriuttojen ja mangrovealueen suon yli. Menet vilkkaasta kaupungista, jossa tuk-tukit ja rantahotellit katselevat veden yli saarelle, joka on aivan Malesian rajan reunalla, joka tunnetaan hiekkapohjaisista snorklauslaguuneistaan ja pääsystä upeaan Tarutaon kansalliseen meripuistoon. Tämän oppaan avulla voit suunnitella matkan. Siinä hahmotellaan kaikki kuljetusvaihtoehdot, jotka sisältävät suorat lautat ja veneyhteydet välipysähdyksin, kaikilla budjeteilla ja matkustustyypeillä.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Krabista Koh Lipeen nopealla lautalla4.5 h66€Varaa verkossa
Krabi Koh Lipeen pakettiautolla ja veneellä7 h33€Varaa verkossa
Krabi Koh Lipeen taksilla ja veneellä4 h120€Varaa verkossa

Krabista Koh Lipeen nopealla lautalla

Krabista Koh Lipeen nopealla lautalla
Tigerline Travel on paras vaihtoehto nopealle lautalle

Time – 4.5 tuntia
Price – 66€+
Mukavuus – 4/5

Lähin asia suoraa viivaa matkalla Krabista Koh Lipeen, on Tigerline-pikalautta. Se viilettää suoraan Andamaanienmeren yli pohjoisesta etelään. Mutta se ei ole täysin suora. Matkalla on pysähdyksiä muilla saarilla, kuten Lanta tai Phi Phi matkan varrella. Ne lisäävät matkalle vähän aikaa, mutta matkaan menee silti vain neljä tai viisi tuntia, ennen kuin hyppäät Tarutaon kansallisen meripuiston sokerinpehmeille hiekkarannoille.

Kaikki lähdöt ovat Klong Jiladin laiturilta. Siihen on todella helppo päästä, jos asut yhdessä Krabin kaupungin vilkkaassa retkeilijähostellissa tai hotellista. Vaihtoehtoisesti on mahdollista varata lippuja siirtymisillä Ao Nangin ja jopa Railayn hotelleista (vaikka longtail-lautan hinta sisältyy harvoin) Tigerlineen 12Go.asia-sivuston kautta.

Tigerline Travel Ferry
Kyytiin nousu Klong Jiladin laiturille

Nopea lautta Tigerlinelta voi auttaa sinua vaihtamaan Krabin Koh Lipeen ilman pitkiä ajoja maalla.

Voit nauttia kunnollisesta mukavuudesta myös matkalla. Tigerline Travel ajaa moderneja, ilmastoituja veneitä, joissa on runsaasti istumapaikkoja ja ulkoalueita. Jälkimmäiset ovat hienoja, jos haluat ottaa paikan kannelta ja katsella Andamaanien saaria – jotkut Krabista Koh Lipeen matkalla olevista näkymistä ovat todellakin pienen kastumisen arvoisia!

Koh Lipeen saapuessaan lautta ajaa pienen matkan Pattayan päärannalta. Siellä ei ole pysyvää satamaa, joten sinun täytyy hypätä puiseen longtailiin päästäksesi rannalle. Tästä on lisämaksu 50 THB (1,5 €). Kuivalle maalle pääseminen on nyt helpottunut muovilaiturin rakentamisen avulla, mutta sinua saatetaan pyytää hyppäämään suoraan veteen ja kahlaamaan rannalle kuin todellinen haaksirikkoutuja.

Krabi Koh Lipeen pakettiautolla ja veneellä

Krabi Koh Lipeen pakettiautolla ja veneellä
Smart En Plus on yksi yrityksistä, joka tarjoaa yhdistettyjä pakettiauto- ja venelippuja

Time – Jopa 7 tuntia
Price – 30-50€
Mukavuus – 4/5

Se Krabista Koh Lipeen on pitkä matka. Siksi monet matkustajat päättävät lisätä bussimatkan jonnekin etelämpään leikatakseen kokonaisia osia veneretkestä. Yleensä voit matkustaa maanteitse joko Hat Yaon tai Pakbaran laiturille. Ensimmäinen on lähellä Trangin kaupunkia, kun taas toinen on tärkein laituri, josta on lautta- ja pikaveneyhteydet Lipeen, joka on yhteydessä Satunin alueeseen ja eteläiseen Hat Yain kaupunkiin.

Tietenkin ajamiseen käytetty kokonaisaika riippuu siitä, mihin satamaan olet menossa. Yleisin paikka vaihtaa veneeseen on Pakbarassa. Matkat siellä kestävät noin kolme tai neljä tuntia, pidempään, jos siellä on paljon Krabista lähtevää liikennettä. Kun taas matka Hat Yaon laiturille kestää keskimäärin noin kolme tuntia. Ota huomioon, että jo ajomatkat voivat olla seikkailu, matkustat syrjäisten kylien ja kalastajayhteisöjen läpi, tiheisiin viidakkoihin ja loputtomana näyttäytyviin karstivuorten alueisiin, joita ympäröivät kumipuut.

Seating in a Silaphat Transfer boat
Istumapaikat yhdessä Silaphat Transfer -veneistä, jotka lähtevät Pakbarasta Koh Lipeen

Ota bussi Krabista aina etelään joko Trangiin tai Satuniin, ja voit vähentää aikaa, jonka sinun tarvitsee viettää Koh Lipeen menevällä lautalla.

On tärkeää sovittaa siirtosi Koh Lipen lautan lähtöaikaan, jotta et jäisi jumiin mantereelle. Onneksi se on erittäin helppoa, kun käytät 12Go-sivustoa – koko paketti vene ja linja on niputettu yhdeksi varaukseksi. Ainoa päätös, joka sinun on tehtävä, on se, minkä lauttayhteyden haluat ottaa Andamaanienmeren yli…

Yksi vaihtoehto Hat Yao -laiturilta on Tigerline-lautta. Se ajaa nykyaikaisilla veneillä, mutta menee vain kerran päivässä alkuiltapäivästä. Paljon enemmän lähtöjä – kaikki yleensä vielä halvempia – menee Pakbarasta. Niihin kuuluvat nopeat lautat, kuten Smart En Plus ja Jolly Travel. Mutta on myös pikaveneitä, jotka voit vuokrata itsellesi, jotka ovat kalliita, mutta uber-nopeita.

Krabi Koh Lipeen taksilla ja veneellä

Krabi Koh Lipeen taksilla ja veneellä
Andaman Taxis on yksi taksiyrityksistä, jotka voivat viedä sinut Krabista valitsemallesi laiturille

Time – 4-7 tuntia
Price – 120€
Mukavuus – 5/5

Kyllä, taksit maksavat paljon enemmän kuin bussiyhteys laiturille. Mutta siihen on muutama huomautus. Ensinnäkin: Pystyt jakamaan kustannukset koko seurueesi kesken, koska noin 90 euron hinta satamaan on koko ajoneuvolle. Toiseksi: maksat ylimääräistä ylellisyydestä ja mukavuudesta. Taksit noutavat sinut käytännöllisesti katsoen mistä tahansa Krabin alueelta tai Ao Nangista ja vievät sinut suoraan lautoille vähäisillä pysähdyksillä ja runsaalla jalkatilalla matkan varrella. Täydellistä.

Vaikein osa taksin ja venekombon yhdistämisessä Krabista Koh Lipeen on todennäköisesti yhdistää saapumisesi Pakbaraan tai Hat Yaon laiturille lauttalähtöihin. Siksi on tärkeää tarkistaa aikataulut etukäteen 12Go.asia-sivustolla tai yksinkertaisesti varata yhteinen lippu, joka sisältää sekä siirron että Andamaanienmeren ylityksen. Tarjolla on iltapäiväveneitä, joita tarjoavat yritykset, kuten Smart En Plus, Bundhaya Speed Boat ja Satun Pakbara Speed Boat Club, joiden pitäisi auttaa sinua saapumaan Lipeen ajoissa iltaoluelle Sunset Beachillä.

Krabin ja Koh Lipen erottavat toisistaan koralliriutat, Robinson Crusoe tyyliset saaret, villit, kallioiset rantaviivat, tiheät viidakot ja karuiset vuoristoketjut. Mutta nämä eivät ole esteitä päättäväiselle matkailijalle, joka voi hoitaa tämän hämmästyttävän matkan mantereelta saarelle vain viidessä tai seitsemässä tunnissa. Nähdään upean valkoisella hiekkarannalla!


Krabista Koh Lipeen FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Krabista Koh Lipeen?

Suoran veneyhteyden sijaan valitse bussiyhteyksien ja lauttojen yhdistelmä, jos haluat säästää niin monta euroa kuin mahdollista Chang-oluille Lipen rannoilla. Ne ovat halvimpia, ja hinnat ovat keskimäärin 44 euroa per henkilö. Matka-ajat ovat todennäköisesti noin seitsemän tuntia paikasta toiseen. Suuntaa 12Go.asia-sivustolle, jossa voit verrata kaikkia reittivaihtoehtojasi, mukaan lukien veneet sekä Hat Yaon laiturilta että Pakbaran laiturilta.

Mikä on nopein tapa päästä Krabista Koh Lipeen?

Ilman suoria lentoja Koh Lipeen (saaren trooppisessa paratiisissa ei ole lentokenttää, onneksi!), suorat lautat ovat nopein liikennemuoto. He voivat ajaa välimatkan vain 4,5 tunnissa, mutta yleensä matka vie viisi tuntia tai enemmän kovan merenkäynnin ja matkan varrella sijaitsevien pysähdysten, kuten Phi Phi ja Koh Lanta, vuoksi. Mutta varoituksen sana, että liput eivät ole halvimmat, vaikka 12Go-sivustolta ennakkovaraaminen tarkoittaa yleensä, että kustannukset pysyvät mahdollisimman pieninä.

Miten pääsen Krabin lentokentältä Koh Lipeen?

Varmin tapa varmistaa, että laiskottelet Lipen Pattaya Beachillä Krabin lentokentälle saapumisen jälkeen, on hankkia yhdistetty kuljetus- ja venelippu 12Go.asia-sivuston kautta. Se tarkoittaa, että kuljettaja odottaa sinua saapumisaulassa kuljettaen sinut suoraan veneelle. Se saattaa myös tarkoittaa sitä, että suuntaat etelään Satuniin asti lauttaa varten. Tai se voi tarkoittaa vain lyhyttä ajoa Klong Jiladin laiturille nopean Tigerline-palvelun saamiseksi.

Kuinka kaukana Krabi on Koh Lipestä?

Jos piirrät suoran linjan Krabista Koh Lipeen, sillä on matkaa hieman yli 170 kilometriä. Näiden kahden eteläisen Thaimaan kuuman lomakohteen väliset matkat ovat kuitenkin yleensä paljon pidempiä. Otetaan vaikka bussit, joiden on ajettava melkein 310 kilometriä, ennen kuin pääset Satunin laiturille, jossa matkustajat nousevat veneisiin. Jopa suora lautta matkustaa pidemmälle, sillä matkan varrella sen täytyy väistää saaria ja korallipuutarhoja.

Kuinka monta päivää tarvitset Koh Lipessä?

Sanoisin vähintään viisi päivää Koh Lipellä. Jotkut ihmiset tulevat vähemmäksi aikaa, mutta melkein aina lähtevät raskain sydämin. Yksinkertaisesti sanottuna tämä ei ole helpoin saari päästä Thaimaassa. Voit odottaa Krabista noin seitsemän tunnin matkan kestoa. Joten, ota se hitaasti, nauti viileistä tunnelmista, laiskottele Sunset Beachillä – tajuat kyllä . Tietenkin, jos sinulla on enemän aikaa leikkiä, Lipe tuskin pettää. Tarutaon kansallisessa meripuistossa on sukellusretkiä ja hauskaa yöelämää, jossa voi viettää aikaa, kun olet levännyt ja rentoutunut tarpeeksi.

Mikä kuukausi on paras Koh Lipelle?

Se riippuu siitä, mitä tarkoitat “paras”. Joko joulukuu tai tammikuu ovat parhaita sään kannalta. Silloin on kuivia päiviä ja paljon aurinkoa, kun taas Andamaanienmeri on rauhallinen ja kirkas. Marraskuu on sesongin alku, joten saatat yhä saada muutaman kaatosateen kun saavut, mutta matkakustannusten ja hotellien pitäisi olla halvempia. Väkijoukot ja hinnat tuppaavat myös laskemaan pääkauden loppupuolella, noin maaliskuussa ja huhtikuussa. Kesä on monsuunikausi, ja monet lauttayhteydet Krabista Koh Lipeen pysähtyvät kokonaan.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: