Miten mennä Chiang Maista Chiang Raiin

Miten mennä Chiang Maista Chiang Raiin

Chiang Rai ja Chiang Mai ovat Pohjois-Thaimaan kaksi tärkeintä kaupunkikeskusta. Ne molemmat käpertyvät karujen vuorten alle, joita valvovat norsujen polkemat sademetsät ja buddhalaisen temppelin kultakärkiset stupat. Mutta kumpikin omaa silti oman ainutlaatuisen tunnelman ja nähtävyydet. Chiang Maissa on vilkkaita yöbasaareja ja Unescon suojelema vanha kaupunginosa; Chiang Raissa on kalliokiipeilyä, silmiinpistävää uskonnollista arkkitehtuuria ja kohtaamisia syrjäisten kukkuloiden kanssa Burman rajalla.

Jos voit, sinun pitäisi lisätä molemmat matkareittiisi. Niiden välillä liikkuminen ei ole vaikeaa. Tämä opas käy läpi kaikki vaihtoehdot joita voit käyttää kattamaan 150 kilometriä joka erottaa kaupungit toisistaan.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Chiang Maista Chiang Raiin bussilla3 h4€Varaa verkossa
Chiang Maista Chiang Raiin taksilla3 h78€Varaa verkossa
Chiang Maista Chiang Raiin kiertoajeluna24 h120€+Varaa verkossa

Chiang Maista Chiang Raiin bussilla

Chiang Maista Chiang Raiin bussilla
Green Bus on Pohjois-Thaimaan suosituin bussioperaattori © nitinut380 / Shutterstock.com

Aika – 3 tuntia
Hinta – 4-8€
Mukavuus – 4/5, depending on what class you go for

Suurin osa matkustajista, jotka haluavat vaihtaa Chiang Main ekologiset kahvilat ja vanhat pyhäköt Chiang Rain valkokärkisiin temppeleihin, käyttävät bussia. Se ei ole vain halvin tapa siirtyä kaupungista kaupunkiin, mutta se on myös säännöllinen. Itse asiassa, sinulla on jopa viisi lähtöä päivässä. Ja jotta asiat olisivat entistä helpompia, niitä kaikkia hoitaa yksi yritys: Green Bus.

Sinun on mentävä Chiang Main Arcade linja-autoasemalle kyytiä varten. On mahdollista hypätä yhteen songthaewiin (jaettu bussi), joka menee ylös ja alas Kaeonawarat Roadilla jos haluat päästä vähällä rahalla. Vaihtoehtoisesti taksi vanhastakaupungista (missä suurin osa Chiang Main hotelleista on) pitäisi maksaa noin 100–150 THB.

Green Bus tarjoaa jopa viisi lähtöä päivässä erilaisilla linja-autoilla eri istumaluokilla suuntanaan Chiang Rai.

Lipun hinta riippuu siitä, minkä tason mukavuutta haluat matkalle. Green Bus tarjoaa kolme tasoa: A-luokka, X-luokka, V-luokka. A-luokka on yleensä todellinen diili, maksaen niinkin vähän kuin 4 euroa yksinkertaisista, tavallisista istuimista, joissa on kuitenkin ilmastointi. X-luokka on keskitason valinta linja-autoissa, joissa on wc ja parempi ilmastointi. V-luokka maksaa 8 euroa tai enemmän, mutta sitten sinulla on nojatuolit ja runsaasti jalkatilaa.

Green Bus Classes
Green Bus Express -istuimet vasemmalla ja Green Bus VIP -istuimet oikealla

Matka itsessään seuraa joitakin todella syrjäisiä maanteitä. Se vie sinut villien alueiden läpi, joita hallitsevat Khun Cheen kansallispuiston utuiset huiput ja Doi Luangin kansallispuiston ruohomätäsharjanteet. Ikkunasta on paljon katsottavaa, vaikka matka-ajat voivat nousta huimasti, kun liikennettä on paljon. Chiang Rain päässä pääset kyydistä joko terminaalissa 1 tai terminaalissa 2. Ensimmäinen on yleensä mihin matkustajat suuntaavat, koska se on lähellä vilkasta kaupungin keskustaa ja yömarkkinoita.

Chiang Maista Chiang Raiin taksilla

Tie Chiang Maista Chiang Raiin on melko kurvikas
Tie Chiang Maista Chiang Raiin on melko kurvikas © Gerardo C.Lerner / Shutterstock.com

Aika – 3 tuntia
Hinta – 80-140€
Mukavuus – 5/5

Jos et ole käyttänyt kaikkea rahaasi suitsukkeisiin ja thaimaalaisiin currytahnoihin rönsyilevässä Chiang Main yöbasaarissa, sinulla saattaa olla tarpeeksi rahaa yksityistä taksia varten Chiang Main ja Chiang Rain välillä. Se on ylellisin ja mukavin tapa tehdä matka pohjoisten kaupunkien välillä. Sinulla on koko auto itsellesi, jossa on ilmastointi, muhkeat verhoillut istuimet ja oma kuljettaja. Oikeasti, se on kuin sinulla olisi oma autonkuljettaja…

Chiang Maista Chiang Raiin siirtymiseen ei ole mukavampaa tapaa kuin omalla autolla, mutta oikea temppu on jakaa kustannukset.

…ja se tarkoittaa, että maksat ylimääräistä. Voit odottaa pienempien autojen hinnan olevan noin 100 euroa, suurempien maastoautojen ja tila-autojen kyydit maksavat jopa 140 euroa. Yksi bonus on, että nämä hinnat ovat koko ajoneuvosta. Mitä enemmän ihmisiä niihin mahtuu, sitä useammalle ihmiselle voit jakaa kustannukset. Joten se voi olla harkitsemisen arvoinen vain, jos matkustat perheen kanssa tai olet onnistunut saamaan ystävät hostellista lähtemään Chiang Raiin joksikin aikaa tutustumaan kultaiseen kolmioon ja tapaamaan kukkulan heimoja!

Chiang Mai to Chiang Rai by taxi
Taksi 90-180 euroa auton tyypistä ja vuodenajasta riippuen.

Matka yksityisessä autossa seuraa yleensä samaa reittiä kuin linja-autot. Nopeassa viisiovisessa autossa matka on kuitenkin suoritettavissa lyhyemmässä ajassa. On harvinaista, että matkat vievät yli kolme tuntia, ja joskus se on vielä vähemmän. Ole vain valmis sietämään paljon mutkia – nämä vuoristotiet kiemurtelevat kuin Kaakkois-Aasian käärmeet!

Chiang Maista Chiang Raiin kiertoajeluna

Chiang Maista Chiang Raiin kiertoajeluna
Valkoinen temppeli tai Wat Rong Khun sisältyy useimpiin Chiang Raiin meneviin matkoihin

Aika – Koko päivän tai useita päiviä – se riippuu sinulle
Hinta – 120€+
Mukavuus – 4/5

Vivahteikkaampi tapa mennä Chiang Main ja Chiang Rain välillä on päivän mittainen tai monipäiväinen kiertoajelu. Kyllä, matkustat yhdestä kaupungista toiseen, mutta tutkit ja seikkailet myös pohjoisen Thaimaan syrjäisillä ja upeilla maisemilla matkan varrella, nautiskellessasi kaiken raa’an kulttuurin ja upean luonnon kauneuden, joka tuodaan pöytään.

Kaikki matkat hinnoitellaan eri tavalla, mutta harvoin löytyy jotain alle 120 eurolla. Voisit myös maksaa enemmän ja koota matkasuunnitelman, joka kestää useita päiviä, mukaan lukien oleskelut vuoristokohteissa ja vaellusleireillä ennen itse Chiang Raiin saapumista. Aikaa on varmasti runsaasti, tapaamisista pitkäkaulaisten Karen-heimolaisten kanssa eettisiin norsujen pyhäkköihin, sekä uimisesta kuumissa lähteissä ja vaelluksiin koskemattomissa laaksoissa Myanmarin suunnalla. Uskomattomia juttuja.


Riippumatta siitä, miten valitset mennä Chiang Maista Chiang Raiin, tulet varmasti nauttimaan matkasta. Se vie sinut läpi vuoristoteiden upeisiin näköalapaikkoihin ja viidakon peittämillä poluilla syrjäisiin laaksoihin. Pidä kamera valmiina!


Chiang Maista Chiang Raiin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Chiang Maista Chiang Raiin?

Bussi. Tutustu Green Busin edullisimpaan tarjoukseen – niin sanottuun A-luokkaan. Lippuja voi ostaa Chiang Main Arcade-asemalta, mutta suosittelemme, että nappaat omasi etukäteen 12Go.asia-sivustolta. Tämä tarkoittaa, että voit yleensä varmistaa matkan noin 4 eurolla. Todellinen löytö.

Mikä on nopein tapa päästä Chiang Maista Chiang Raiin?

Ajomatka kaupungista kaupunkiin kestää yleensä noin kolme tuntia. Saatat kuitenkin pystyä tekemään sen nopeammin valitsemalla yksityisen taksiyrityksen palvelut. Niitä on paljon, mutta Jed Yord, Glassflower ja Smart-Fi Plus ovat suosituimpia. Ne kaikki voidaan varata etukäteen käyttäen 12Go-sivustoa, ja viedä sinut Chiang Raiin noin 2,5 tunnissa tai hieman päälle.

Miten pääset Chiang Maista Chiang Raiin?

Hyppää tien päälle ja valmistaudu vuoristoteille, koska reitti Chiang Mainista Chiang Raiin on kaikki maata pitkin. Molemmilla näillä kaupungeilla on oma lentokenttä, mutta ne ovat yksinkertaisesti liian lähellä kaupallisten yhteyksien lentämiseksi. Tämä tarkoittaa, että bussit ja taksit ovat vaihtoehtoja, vaikka jotkut matkustajat saattavat haluta tehdä matkan osana järjestettyä kiertuetta alueen kansallispuistojen ja piilotettujen kukkulakaupunkien läpi. Voit varata suoran kohteesta kohteeseen kuljetuksen helposti käyttämällä 12Go.asia-sivustoa.

Kuinka paljon taksi Chiang Maista Chiang Raiin maksaa?

On normaalia maksaa noin 80 euron verran pienimmistä takseista. Niihin mahtuu neljä matkustajaa, joten hinta on noin 21 euroa per henkilö, jos onnistut täyttämään koko ajoneuvon. Suuremmat autot ja tila-autot voivat maksaa jopa 120 euroa, mutta se tarkoittaa, että voit kutsua ylimääräisiä matkustajia mukaan. Parasta on käyttää 12Go.asia-sivuston hakua kaikkien suurten kuljetusyritysten tarjoamien tuotteiden vertaamiseen ennen varaamista.

Kuinka paljon bussi Chiang Maista Chiang Raiin maksaa?

Green Busin tarjoama säännöllinen bussi, joka kulkee Chiang Main ja Chiang Rain välillä, voi maksaa vain 4 euroa. Se on heidän todellinen talousluokkansa (A-Luokka). X-luokassa ja V-luokassa on tarjolla enemmän ylellisyyttä, mutta maksat niistä noin 6 tai 9 euroa. Yksityinen tila-auto, johon mahtuu 7-14, on toinen vaihtoehto bussin sijaan. Ne maksavat yleensä noin 155 euroa, vaikka se on jaettu kaikkien kyydissä olevien kesken.

Kuinka kauan bussimatka Chiang Maista to Chiang Raiin kestää?

Hyvä uutinen niille, joilla ei ole ylimääräistä käteistä yksityisen taksin saamiseksi on se, että bussiyhteydet Chiang Main ja Chiang Rain välillä eivät ole juurikaan hitaampia kuin autolla. Itse asiassa molemmat vievät noin kolme tuntia. Se voi nousta jos teillä on liikennettä, varsinkin kun puhumme mutkaisista vuoristoteistä, jotka ovat yksikaistaisia joillakin alueilla.

Voitko tehdä päiväretken Chiang Maista Chiang Raiin?

Voit varmasti! Jätä Chiang Mai varhain ja voit pakata koko päivän edestä seikkailua läpi pohjois-Thaimaan osaksi matkaa. Välipysähdykset voivat olla esimerkiksi Wat Rong Khunin (Chiang Rain mystinen valkoinen temppeli), vierailut Khong-joen kohtaamispaikoille Laosin ja Myanmarin rajalla sekä vanhan Siamin muinaiset rauniot Chiang Saenissa. Se on loistava tapa päästä A:sta B:hen, ja näet samalla joitain alueen upeimmista nähtävyyksistä.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: