Miten mennä Langkawista Koh Lipeen

Miten mennä Langkawista Koh Lipeen

Niiden välillä voi olla kansainvälinen raja ja kokonainen pätkä Malakansalmea, mutta Langkawi ja Koh Lipe ovat hyvin yhteyksissä lautoilla ja veneillä. Itse asiassa Malesian saari on yksi parhaista lähtöpaikoista eteläisen Thaimaan Tarutaon kansalliseen meripuistoon, johon Lipe kuuluu.

Voit kulkea 43 kilometrin matkan vain 1,5 tunnissa, joten sinulla on tuskin aikaa viimeistellä mausteinen Malay Laksa annoksesi ennen hyppäämistä Thaimaan hiekkarannalle. Suorat veneet menevät vain sesonkiaikana (marraskuusta kesäkuun alkuun), joten matkat ovat paljon pidempiä, jos matkustat monsuunikaudella.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Langkawista Koh Lipeen suoralla lautalla1.5 h €24Varaa verkossa
Langkawista Koh Lipeen jatkoyhteys lautalla4 h€29Varaa verkossa
Langkawista Koh Lipeen päiväretkelle24 h €160Varaa verkossa

Langkawista Koh Lipeen suoralla lautalla

Langkawista Koh Lipeen suoralla lautalla

Aika – 1.5 tuntia (ei sisällä passintarkastukseen kuluvaa aikaa)
Hinta –   €24
Mukavuus – 4/5

Aikana, jossa lennot näyttävät kulkevan kaikkialle, kansainvälisten rajojen ylittämisessä veneellä on jotain kiistattomasti outoa ja eksoottista. Mutta juuri niin jokaisen lautalla Langkawin ja Koh Lipen välillä matkustavan on tehtävä, koska matka ei ole vain saarelta saarelle, vaan myös Malesiasta Thaimaahan.

Tämä kaikki tuo mukanaan muutamia ylimääräisiä komplikaatioita. Vaikka itse lauttamatka on keskimäärin vain 1,5 tuntia, molemmissa päissä on maahantulomenettelyjä. Tarvitset leiman passiisi, kun poistut Malesiasta. Ja sinun on hoidettava Thaimaan maahantulomenettely, kun saavut Lipeen.

Veneet vievät sinut Langkawin hohtavalta hiekalta Koh Lipen hohtavaan hiekkaan vain 1,5 tunnissa.

Veneet lähtevät joko Kuahin laiturilta Langkawin kaakkoispuolelta tai Telagan sataman venesatamasta luoteisrannikolta. Ensimmäinen on parempi, jos olet lomaillut Kuahin pääkaupungissa. Toinen on hieno valinta kaikille, jotka seikkailevat Pantai Cenangin valkoisten hiekkarantojen ympärillä tai tulevat Langkawin lentokentälle ja haluavat veneyhteyden heti.

Jetty at the Koh Lipe arrival point
Kun olet noussut pitkähäntäveneeseen, sinut viedään Pattayan rannalle Koh Lipeen

Koh Lipeen saapuessasi sinun on hypättävä lautalta pitkähäntäveneeseen päästäksesi kuivalle maalle. He perivät 1,5 euron lisämaksun kuljetuksesta väliaikaiseen laituriin Pattaya Beachille, jossa Thaimaan maahanmuuttoviranomaiset ovat valmiina leimaamaan asiakirjasi. Niin, ja älä unohda asettaa kellojasi oikeaan aikaan tässä vaiheessa – Langkawi ja Koh Lipe ovat, outoa kyllä, eri aikavyöhykkeillä!

Muista, että Langkawin ja Koh Lipen välillä suoraan kulkevat lautat toimivat vain kuivana kautena. Merenkäynti on liian rajua, eikä yksinkertaisesti ole tarpeeksi syitä pitää reittejä käynnissä kesäkuun ja elokuun välillä. Toisaalta ne ovat kiireisiä kun sateet loppuvat, joten sinun on viisainta turvata paikkasi mahdollisimman varhain 12Go.asia-sivuston online-hakutyökalulla.

Langkawista Koh Lipeen jatkoyhteys lautalla

Langkawista Koh Lipeen jatkoyhteys lautalla

Aika – 4-6 tuntia
Hinta –  €29+
Mukavuus – 3/5

Jos kaikki veneet, jotka kulkevat suoraan Langkawista Koh Lipeen, ovat täynnä tai jos haluat tehdä tämän matkan sesongin ulkopuolella kesäkuusta lokakuuhun, voit yrittää yhdistää kaksi lauttayhteyttä. Se ei ole ihanteellista: matka maksaa melkein varmasti enemmän ja vie paljon kauemmin. Se voi kuitenkin olla vain ainoa jäljellä oleva vaihtoehto.

Yhdistämällä lautat Satunin kautta voi auttaa sinua navigoimaan Koh Lipeen, kun suorat lautat eivät ole käynnissä tai ovat täynnä.

Ensimmäinen vene, jonka sinun on otettava, menee Satuniin Thaimaan mantereelle. Se lähtee Kuahin laiturilta sekä aikaisin aamulla että myöhään iltapäivällä useimpina päivinä. Matka kestää yhteensä noin 60 minuuttia ja näkymät ovat upeat – katso länteen nähdäksesi koskemattoman Koh Tarutaon koskemattoman hiekan ja metsäiset kukkulat! Määränpääsi? Pak Baran Laituri. Siellä sinun on käytävä läpi kaikki Thaimaan maahantulomenettelyt, ennen kuin voit ajatella jatkoa.

Kun olet virallisesti tullut Hymyjen maahan, on aika siirtyä Koh Lipeen. Tämän pitäisi olla matkan helpompi puoli. Satunin ja Koh Lipen upean saaren välillä on enemmän lauttoja kuin voit kuvitellakaan. Nopeimmat ovat Bundhaya Speed Boatilla tai Satun Pakbara Speed Boat Clubilla. Niillä matka Lipeen kestää vain 1,5 tuntia. Kun saavut, ja kaikki passileimasi ovat kunnossa, voit vapaasti mennä cocktailbaareihin tai laiskotella Pattayan rannalla heti.

Langkawista Koh Lipeen päiväretkelle

Langkawista Koh Lipeen päiväretkelle
Snorklaus on suosituin aktiviteetti päiväretkillä Koh Lipeen

Aika – Koko päivän
Hinta –  €160+
Mukavuus – 4/5

Järjestetyt matkat, kuten ne joita järjestää Langkawi-Tour.com, jotka vievät sinut Langkawista Koh Lipeen, voivat olla kalliita, mutta ne ovat täynnä hauskanpitoa. Nämä pakkaavat lautan, joka kulkee Malesian Andamaanien jalokivestä Thaimaahan, toiminnantäytteiseksi reittisuunnitelmaksi. Tuskin huomaat, että olet matkalla yhdestä toiseen, kun snorklaus, uinti, rannat ja pitkät thaimaalaiset lounaat pitävät sinut kiireisenä matkan varrella.

Hinnat alkavat noin 160 eurosta per henkilö, ja voit odottaa noutoa mistä tahansa Langkawin puoleisesta hotellista. Tarjolla on myös ruokaa sekä aktiviteetteja kolmipyöräretkistä Koh Lipen vilkkaissa kylissä ja alkuillan pysähdyksiin Sunset Beachillä. Se on vaihtoehto, jota harkita, jos haluat innoissasi tarkistaa kaikki Koh Lipen kohokohdat heti.


Useimmat ihmiset valitsevat nopean, suoran lautan, joka kulkee säännöllisesti Langkawista Koh Lipeen sesonkiaikana. Matka niillä vie vain 90 minuuttia, sekä jonkin verran lisäaikaa tarvitaan maahansaapumisjärjestelyihin molemmin puolin. Vaihtoehtoisesti sinulla on järjestettyjä retkiä ja jatkoyhteys veneitä. Joka tapauksessa, olet matkalla Thaimaaseen tällä matkalla!


Langkawista Koh Lipeen FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Langkawista Koh Lipeen?

Vene. Hinta on noin 24 euroa henkeä kohti Langkawista Koh Lipeen suoraan lautalla. Tämä tekee siitä halvimman vaihtoehdon, koska epäsuorat reitit Satunin kautta merkitsevät kahden yksittäisen lipun varaamista kahdelle erilliselle yritykselle, kun taas retkimatkoilla on hintalaput, jotka ovat aina tähtitieteellisesti korkeammat. Paras tapa löytää halpa veneenmatka on kirjoittaa matkapäiväsi 12Go.asia-sivustolle ja varata sieltä kauan ennen saapumista Langkawiin.

Mikä on nopein tapa päästä Langkawista Koh Lipeen?

Suora lauttayhteys Langkawin ja Koh Lipen välillä tarkoittaa, että voit vaihtaa Malesian maaperän thaimaan hiekkaan vain 90 minuutissa. Mutta se on vain matkan kesto veden päällä. Koska matkustat tällä matkalla kahden maan välillä, maahansaapumisessa tulee olemaan paljon järjestelyjä. Tämä voi lisätä odotuksia molemmilla laitureilla, jolloin kokonaismatka-ajat ovat noin 2-3 tuntia.

Miten pääset Langkawista Koh Lipeen?

Miten muuten pääset trooppiselta saarelta toiselle? Veneellä, tietysti! Tarjolla on useita palveluja, joista useat yritykset lähtevät kahdesta laiturista Langkawilla marraskuusta kesäkuuhun. Odota suuria, moderneja lauttoja, joissa on kansitiloja ja istuinalueita. Kun pääset lähelle lipeä, sinun täytyy hypätä pitkähäntäveneeseen päästäksesi rannalle. Se ei sisälly useimpien lippujen hintaan, joten varmista että sinulla on 1,5 euroa maksaa kuljettajalle.

Kuinka kauan lauttamatka Langkawista Koh Lipeen kestää?

Ei kovinkaan kauaa. Vain 90 minuuttia riittää matkan suorittamiseen normaaleissa olosuhteissa. Siitä huolimatta ota huomioon ylimääräiset odotusajat maahansaapumisjärjestelyyn ja pitkähäntäveneen saamiseen että pääset rantaan, kun saavut lopulta Pattayan rannalle Koh Lipessä. Jokainen, joka käyttää Satunin kautta kulkevia yhdistäviä veneitä, katsoo kahta matkaosuutta vedellä, joista ensimmäinen kestää noin tunnin, toinen 1,5 tuntia.

Kuinka paljon lautta Langkawista Koh Lipeen maksaa?

Voit yleensä saada lipun suorilla veneillä Langkawista Koh Lipeen noin 27 eurolla. On kuitenkin hyvä etsiä ja varata paikkasi hyvissä ajoin 12Go.asia-sivustolta, koska hinnat voivat vaihdella ja lautat täyttyvät nopeasti suosituimpina matkakuukausina. Lisäksi sinun on maksettava 1,5 euroa venetaksista lautalta Koh Lipen laiturille. Thaimaan saarelle on sisäänpääsymaksu, joka on tällä hetkellä 6 euroa per henkilö.

Onko Koh Lipe kallis?

Koh Lipe on vain hieman hintavampi kuin muut Thaimaan saaret. Tavaroissa on hieman ekstraa, koska kaikki on kuljetettava veneillä mantereelta. Lisäksi Lipessä on rajoitetusti tilaa ja tiukat rakennussäännöt, koska se on osa kansallispuistoa – mikä nostaa hotellien ja rantabungalowien kustannuksia. Silti se ei ole niin kallis, että se veisi sinua vararikkoon. Pad Thai -nuudeleita voi ostaa katuravintolasta noin 3 eurolla, kun taas auringonlaskubaarien oluet maksavat vain 4 euroa.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: