Hvordan man kommer fra Langkawi til Koh Lipe

Hvordan man kommer fra Langkawi til Koh Lipe

Der er godt nok en international grænse og et godt stykke af malaccastrædet mellem dem, men Langkawi og Koh Lipe er godt forbundet med færger og både. Faktisk er den malaiske ø et af de bedste mellemlandings steder, for den Thailands sydlige Tarutao National Marine Park som Lipe er en del af.

Du kan klare den 43 kilometer lange distance på kun 1.5 timer, så der er knapt tid til at spise din spicy Malay laksas færdig før du hopper af styrbordet og sætter tæerne i thailandsk sand. Når det er sagt går de direkte både kun i højsæsonen (november til tidlig juni), så rejser vil være en del længere hvis du rejser med monsunen.

TransportTidPrisBilletter
Langkawi til Koh Lipe med direkte færge1.5 t 180 krBestil Online
Langkawi til Koh Lipe med forbindende færger4 t210 krBestil Online
Langkawi til Koh Lipe med heldagstur24 t 1200 krBestil Online

Langkawi til Koh Lipe med direkte færge

Langkawi til Koh Lipe med direkte færge

Tid – 1.5 timer (ikke inkluderet tiden i immigrationen)
Pris –  180 kr
Komfort – 4/5

I en tid hvor fly er til at se overalt, er der noget ubestrideligt nobelt og eksotisk ved at krydse internationale grænser på en båd. Men det er hvad enhver rejsende med sejl mod Langkawi og Koh Lipe skal gøre på færgen, for rejsen er ikke kun fra ø til ø, men også fra Malaysia til Thailand.

Alt dette bringer et par ekstra komplikationer ind i billedet. Imens selve krydsningen på færgen tager omkring 1.5 time i gennemsnit, er der immigration procedurer der spiller en rolle i begge ender. Du vil skulle have stemplet i dit pas når du forlader Malaysia fra badebroen. Og du vil skulle have styr på din thailandske indgang når du lander på Lipe.

Både bringer dig fra det skinnende sand af Langkawi til det skinnende sand på Koh Lipe på kun 1.5 time.

Både sejler enten fra Kuah Jetty på sydøst siden af Langkawi, eller fra Telaga Harbour Marina på nordvest siden. Den første er bedst hvis du har været på ferie i hovedbyen af Kuah. Den anden er et fint valg, til den der er ude på eventyr på de hvide sandstrande af Pantai Cenang, eller kommer ind i Langkawi lufthavn og søger efter en båd med det samme.

Jetty at the Koh Lipe arrival point
Efter at skifte til en longtail båd vil du blive taget til Pattaya Beach på Koh Lipe

For at komme til lands på Koh Lipe, vil du skulle hoppe fra en færge til en longtail båd. De vil tage en ekstra 50 THB for at smide dig af ved badebroen hvor alt forbindes på Pattaya Beach, hvor thailandsk immigration officere vil vente dig og klar til at stemple dine dokumenter. Og husk at ændre uret her – Langkawi og Koh Lipe er sjovt nok ikke i samme tidszone.

Husk at færger der går direkte mellem Langkawi og Koh Lipe kun sejler i den tørre sæson. Havet er for hårdt og der er simpelthen ikke nok kunder mellem juni og august. På den anden side for de rigtig travlt når det først stopper med at regne, så du vil fortryde ikke at sikre dig din plads så tidligt som muligt, nu hvor det er så nemt med det online søgeværktøj 12Go.asia tilbyder.

Langkawi til Koh Lipe med forbindende færger

Langkawi til Koh Lipe med forbindende færger

Tid – 4 til 6 timer
Pris –  210+ kr
Komfort – 3/5

Hvis alle både der sejler direkte mellem Langkawi til Koh Lipe er fyldte, eller hvis du har planer om at lave turen i lavsæsonen mellem juni og oktober, vil du kunne sammensætte to færgeforbindelser. Det er ikke ideelt: Turen vil højst sandsynligt koste dig mere og tage længere tid. Men så igen, er det nok den eneste mulighed du har tilbage.

Hvis du forbinder færger gennem Satun, kan du komme til Koh Lipe, når de direkte færger ikke sejler, eller er fulde.

Den første båd du vil skulle fange er til Satun på det thailandske fastland. Den sejler fra Kuah Jetty, med afgange både tidligt om morgenen og sent på eftermiddagen de fleste dage. I alt vil turen tage 60 minutter og udsigten er fantastisk – se vestpå og find det uberørte sand og skovede bakker af det urørte Koh Tarutao suse forbi! Din destination? Pak Bara Pier. Der skal du igennem hele proceduren i den thailandske immigration, før du kan fortsætte turen.

Når du officielt sætter fod på landet af de smilende, er det tid til at tage til Koh Lipe. Det skulle være den nemmere del på rejsen. Der er flere færger der forbinder Satun til den vidunderlige ø end du kan finde i en guidebog. Den hurtigste metode er med Bundhaya Speed Boat eller Satun Pakbara Speed Boat Club. De tager kun 1.5 time at få dig til lands på Lipe. Når du lander med alle stemplerne i passet klaret på forhånd, er du klar til at smutte forbi cocktailbarerne eller skrue helt ned for tempoet på Pattaya Beach med det samme.

Langkawi til Koh Lipe med heldagstur

Langkawi til Koh Lipe med heldagstur
At snorkle er den mest populære aktivitet på heldagturen til Koh Lipe

Tid – Hele dagen
Pris –  1200+ kr
Komfort – 4/5

De organiserede ture, som den fra Langkawi-Tour.com der sender dig fra Langkawi til Koh Lipe er måske dyre, men der er massere af sjov. Med sådan en pakke krydser færgen fra Malaysias Andaman juvel, til Thailand og sender dig på en rejse sprængfyldt med action. Du vil nok ikke engang bemærke at du rejser fra det ene sted til det andet, med snorkel ture, frisvømning, strandture og med thailandsk frokost undervejs til at holde dig beskæftiget under rejsen.

Til en pris der starter omkring 1200 kr. pr. person, kan du forvente opsamling ved ethvert hotel på Langkawi siden. Du vil blive forsynet med mad, sammen med aktiviteter såsom ture igennem Koh Lipes travle landsbyer på trehjulet køretøjer, til stop tidligt på aftenen på Sunset Beach. Det er en mulighed der er værd at overveje, hvis du er ivrig efter at krydse alle højdepunkterne af på Koh Lipe som det første.


De fleste vil foretrække den hurtige direkte færge, der regelmæssigt sejler fra Langkawi til Koh Lipe i højsæsonen. Det tager dem kun 90 minutter at få dig fra den ene ø til den anden, dog bruger man lidt ekstra tid i immigrationen på hver side. Alternativt har du organiserede ture og forbindende både. Uanset hvad, vil du ende i Thailand på denne tur!


Langkawi til Koh Lipe OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Langkawi til Koh Lipe på?

Båd. Du kan regne med omkring 180 kr. pr. næse for at komme fra Langkawi til Koh Lipe på den direkte færge. Det gør den til den billigste metode, da indirekte ruter gennem Satun vil betyde at du skal bestille to forskellige billetter med to forskellige selskaber, samtidig er dagture altid en helt anden liga mod den dyre ende. Den bedste måde at score dig den billigste billet på, er ved at taste dine rejsedatoer in på 12Go.asia og bestil billetterne lang tid inden du rammer Langkawi.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Langkawi til Koh Lipe på?

Den direkte færgeforbindelse mellem Langkawi og Koh Lipe betyder at du kan bytte den Malaysiske jord ud med thailandsk sand på så lidt som 90 minutter. Men det er kun rejsetiden på havet. Eftersom du rejse mellem to lande på denne tur, vil der være et større administrationsarbejde at få på plads i immigrationen. Det kan tilføje ventetid på begge sider og gør at rejsen vil tage omkring 2-3 timer.

Hvordan kommer man fra Langkawi til Koh Lipe?

Hvordan kommer man fra én tropisk ø til en anden? Med båd, selvfølgelig! Der er adskillige tjenester at vælge imellem, med flere forskellige selskaber der sejler ud af de to moler på Langkawi, igennem hele hovedsæsonens måneder fra november til juni. Du kan forvente store, moderne færger med dæk og siddepladser indenfor. Når du nærmer dig vil du skulle hoppe på en longtail båd for at komme til bredden. Det er sædvanligvis ikke inkluderet i billetterne, så regn med at have 50 THB klar i hånden til at betale kaptajnen på den båd.

Hvor lang tid tager færgen fra Langkawi til Koh Lipe?

Slet ikke lang tid. Kun 90 minutter er nok til at fuldføre rejsen under almindelige betingelser. Når det er sagt, skal du forvente ekstra tid til at få styr på immigrationen og at komme ombord på longtail båden til bredden, når du endelig rammer Pattaya Beach i Koh Lipe. Alle der hopper på forbindelsen gennem Satun kan se frem til at skulle skifte båd, den første tager en time, den anden omkring 1.5 time.

Hvor meget koster færgen fra Langkawi til Koh Lipe?

Du kan sædvanligvis score dig en billet på den direkte båd fra Langkawi til Koh Lipe for omkring 180 kr. Dog er det altid en god idé at bestille dine billetter i god tid i forvejen på 12Go.asia, da priser kan blive dyrere og færgerne bliver fyldte i de travle måneder. Du skal også betale 50 THB (10 kr.) for båd taxien fra færgen til molen i Koh Lipe. Og der er også et indgangs gebyr på den thailandske ø, som lige nu er 200 THB (35 kr.) pr. person.

Er det dyrt på Koh Lipe?

Koh Lipe er kun en smule dyre end de andre thailandske øer. Tingene er lidt dyre da altid skal transporteres over på en båd fra fastlandet. Udover det, er der begrænset plads og strikte regler for bygninger på Lipe da det er en del af nationalparken – det skruer op for prisen på hoteller og bungalows. Det er dog ikke så dyrt at du bliver ruineret. Pad Thai nudler fra en gaderestaurant kan købes for 18 kr. og øl på solnedgangs barene koster små 25 kr.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: