Hvordan man kommer fra Surat Thani til Koh Phangan

Hvordan man kommer fra Surat Thani til Koh Phangan

Det meste af brummen og summen i Surat Thani er faktisk på grund af de rejsende, på vej til deres respektive øer i thailandbugten. Det vil sige at du vil finde dig selv på en vel trådt rute, når du går fra Surat Thani til Koh Phangan. Busser, færger og masser af afprøvede-og-testede rejse selskaber står klar og venter på at sende dig fra by til palme-kransede kyster og Full Moon Party ildshow. Alt hvad du mangler er at vælge mellem højhastigheds både, katamaraner og VIP busser på den 106 kilometer lange tur.

TransportTidPrisBilletter
Surat Thani til Koh Phangan med bus og katamaran3.5 t160 krBestil Online
Surat Thani til Koh Phangan med bus og højhastigheds færge4 t80 krBestil Online
Surat Thani til Koh Phangan med VIP bus og færge3.5 t92 krBestil Online
Surat Thani til Koh Phangan bus og normal færge4.5 t86 krBestil Online
Surat Thani til Koh Phangan med taxi og færge4 t200 krBestil Online

Surat Thani til Koh Phangan med bus og katamaran

Surat Thani til Koh Phangan med bus og katamaran
Hvis du kører fra Surat Thani lufthavn, er den bedste mulighed Lomprayah bus og katamaran

Tid – 3.5 time
Pris – 160 kr
Komfort – 5/5

Hvorfor spilde tiden på Surat Thani når du har lyserødt sand på Mae Haad Beach til at flade ud på? Ved at tage en bus-katamaran kombination fra Surat Thani til Koh Phangan, sikre du dig at der er mindre ventetid og mere tid til at solbade på kystlinjen. Det kan alt takkes for den hurtigste båd forbindelse på menuen (selve krydsningen tager små 2.5 time) og en oplagt transfer fra Surat Thani lufthavn til molen.

Fra Surat Thani lufthavn til det bløde sand på Koh Phangan på under fire timer, er så hurtigt du kan håbe på.

Turen opereres af det højt vurderede rejseselskab Lomprayah. De er ikke de billigste, men de får god anerkendelse for deres effektivitet og hastighed. Minivan opsamling er ved det dedikerede Lomprayah stop ved ankomst terminalen. Derfra vil du gå direkte til Tapee Pier, hvor alle de hurtige katamaraner bliver sendt afsted fra. Det er normalt at finde en afgang tidligt om morgenen (omkring 8) og en anden om eftermiddagen (omkring 14:30).

Lomprayah Catamaran - Seating Options
Et par af siddepladserne som er tilgængelige på Lomprayah katamaranen

Selve færge turen er hurtig, men behagelig. Der er både indendørs og udendørs sidde arealer, med stole på række med airconditioner indenfor. Dog gør vejret det muligt (og det er som regel i disse dele!), at de fleste passagerer smutter op på det øvre eller nedre udendørs dæk. Derude kan du mærke salt vandet sprøjte fra thailandbugten som du sejler østpå mod Koh Phangan, mens du stirre på fastlandets mangrove-kransede kyster som du triller forbi.

Du vil ankomme ved Thong Sala på den lange sydvestlige side af Koh Phangan. Derfra kan du enten fange en privat taxi, eller Songthaew (offentlig lokal bus) til hvorend du er på vej hen (forvent at betal omkring 150 TBH til fest meccaen af Haad Rin). Eller bestil en kombi billet der inkluderer en transfer til dit hotel på øen gennem 12Go.asia. Det er helt klart den nemmeste mulighed!

Surat Thani til Koh Phangan med bus og højhastigheds færge

Surat Thani til Koh Phangan med bus og højhastigheds færge
Hvis du vil sejle med en højhastigheds færge du kan vælge mellem mange selskaber som Songserm på billedet over her

Tid – 4 til 5.5 time
Pris – 80-120 kr
Komfort – 4/5

Den mellemstore mulighed som størstedelen af rejsende vælger er den såkaldte højhastigheds færge. Sandheden er at disse tager en smule længere tid end katamaranen, men fortjener deres navn på grund af, at de er hurtigere end de normale færger. Når du tager fra Surat Thani til Koh Phangan, vil du skulle finde billetter hvor der medfølger transport til den nærliggende mole Donsak. Den del af turen vil tilføje en time til turen, som efterlader den totale rejsetid på omkring fem timer.

Højhastigheds færger er hurtige, til at betale og sejler flere gange om dagen mellem Surat Thani og Koh Phangan.

Du vil kunne vælge mellem flere forskellige selskaber på ruten. Songserm og Seatran Discovery er sandsynligvis de bedst-kendte af dem alle. De sejler begge forbindelsen direkte fra fastlandet til Koh Phangan. De tilbyder også en nem kombination af billetter, der inkluderer opsamling enten ved Talad Mai Road i selve Surat Thani, eller ved lufthavnen. Det er muligt at få fat i disse med en enkel bestilling på 12Go.

Transfers på jorden vil typisk være en 12-sæders minivan eller en åben bus med parallele sæder. Samtidig har båden behagelige rækker af fire sæder der separeret af en lille ø indenfor, sammen med et lille udendørs areal bagved – Perfekt til at se øen suse forbi, som Koh Phangan kommer tættere på ved horisonten!

Surat Thani til Koh Phangan med VIP bus og færge

Surat Thani til Koh Phangan med VIP bus og færge
At tage en VIP bus til molen er som regel ikke dyrer end med en normal bus

Tid – 3.5 til 4.5 time
Pris – 90-120 kr
Komfort – 4/5

Veteran selskabet Phantip 1970 tilbyder også ture fra Surat Thani by til den tropiske ø af Koh Phangan. I stedet for minibus transfers til havnen, tilbyder de VIP busser med flere sæder og aircondition. Det er muligt at hoppe på fra et aftalt sted i byen eller blive hentet ved hotellet efter ønske (det koster dog lidt ekstra).

Du vil følge med samme rute som bus-færge kombien nævnt ovenover, på den 1.5 time tur østpå til Donsak Pier, før du hopper på båden. Nu vi snakker om både, Phantips båd er som regel større og med flere dæk, med massere af plads til at kunne gå både indenfor og udenfor under turen. Den eneste ulempe er at de kan være en tand langsommere, som løber op i hvert fald to timer på vandet, hver vej.

Surat Thani til Koh Phangan bus og normal færge

Surat Thani til Koh Phangan bus og normal færge
At tage en normal færge er ikke meget langsommere, men det er heller ikke meget billigere © OlegD / Shutterstock.com

Tid – 4.5 til 7 timer
Pris – 86 kr
Komfort – 3/5

Har du ikke travlt med at ramme hængekøjerne og slubre din cocktail fra en kokosnøddeskal? Bare rolig. Kom ind i din langsomme ø-følelse ved at vælge den almindelig-hastigheds færge fra Surat Thani. Som de fleste ture fra byen til den tropiske kyst på Koh Phangan, vil du skulle finde til Donsak Pier i en minivan eller bus til at starte med. Derfra er det over til Raja Ferry. De er et erfarent selskab med forbindelser over hele thailandbugten, med speciale i større både der går fra fastland til populære feriedestinationer. Bare forvent disse ture vil tage en smule ekstra – alt mellem fire til seks timer er normalt, med længere ventetider i højsæsonens måneder når der er flere kunder. Men priserne er også billige, med billetter til en små 80 kr. på ruten.

Surat Thani til Koh Phangan med taxi og færge

Surat Thani til Koh Phangan med taxi og færge
Hvis du kører i taxi til molen vil du have flere opsamlings muligheder, end med busser

Tid – 4 til 6 timer
Pris – 190 kr. pr. person
Komfort – 4/5

Du kan score dig selv en plads i en delt minivan på turen fra Surat Thani til Donsak Pier, hvis du virkelig værdsætter god benplads og privatliv. De kan rumme maksimalt 10-12 personer, men kan også bestilles til en enkelt gruppe af rejsende til at gøre rejsen mere privat. Efter køreturen til havnen, vil du hoppe på en af de største færge selskaber – valget er typisk mellem højhastigheds færgen med Seatran Discovery, eller den lidt langsommere båd med Phantip og Raja Ferry

Med rejse mulighederne ovenfor kan du vinke farvel til det thailandske fastland og rejse mellem Surat Thani og Koh Phangan. De vil alle tage dig til det glitrende vand af thailandbugten. Nogle er hurtige. Nogle tager turen stille og roligt. De lover alle at sende dig over til en vibrerende ø med rytmer af lange nætter, krydret med yoga studier og kranset med smukke strande og koralhaver.


Surat Thani til Koh Phangan OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Surat Thani til Koh Phangan på?

Normal-hastigheds færgen kommer for det meste i mål som den billigste måde at komme mellem Surat Thani og Koh Phangan på. Du vil komme bedst afsted med at planlægge turen som en multi billet, der inkludere transfer til havnen på fastlandet – det er ofte mere overkommeligt og mere oplagt at bestille hele rejsen sammen i en enkel pakke med 12Go.asia.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Surat Thani til Koh Phangan på?

Lomprayahs to-skrog katamaraner er typisk de hurtigste ruter fra central Thailand til øerne i thailandbugten. Det tager dem lige over to timer at krydse til Thong Sala Pier på sydvest Phangan, hvilket er en smule hurtigere en højhastigheds bådene. Udover det, sejler de fra Tapee Pier (betragteligt tættere end Donsak til Surat Thani centrum) og køres af en af de mere respekterede rejseselskaber i regionen, med rigeligt af anmeldelser der indikerer dit ophold på bådene vil være i gode hænder.

Hvordan kommer jeg fra Surat Thani til Koh Phangan?

Du har et par forskellige muligheder når det kommer til at bytte basarer og Surat Thanis store karst bjerge ud med gult sand og infinity-pools på Koh Phangan. De involverer alle at hoppe ombord på en båd – du sætter mod en ø, husker du nok? Du skal bare vælge om du vil have at turen skal være med en hurtig speedbåd, eller en langsom passager cruiser, om du vil rejse tidligt eller sent og om du vil starte din færge krydsning fra selve byen, eller fra den nærliggende Donsak Pier. Søg på alle mulighederne på 12Go.asia nu.

Hvor lang tid tager færgen fra Surat Thani til Koh Phangan?

Tiden du skal bruge på båden kommer helt an på hvilken tjeneste du vælger – eller er villig til at betale for. Premium tilbud fra Lomprayah lover dig, at du sætter fodaftryk i sandet på Koh Phangan kun 2.5 time efter du forlader Surat Thanis egen Tapee Pier. Andre forbindelser tager samme tid, men sejler fra Donsak Pier, hvilket ligger i hvert fald en times køretur fra byen. Du kan sammenligne, holde priser op og bestille begge muligheder ved at bruge 12Go.asias online søgeværktøj.

Hvor lang tid tager det fra Surat Thani lufthavn til Koh Phangan?

Tro det eller ej, 3.5 time er alt det tager at lægge det indvendige af Surat Thanis lufthavn bag sig og svømme i det glimtende hav af Koh Phangan. Det er nok det hurtigst mulige og det er er kun hvis du vælger katamaranen der sejler fra Tapee Pier. Ved at lægge en ekstra time til tiden eller to, åbner du rigelig af andre muligheder, med ture fra Donsak hvor Phantip 1970, Seatran og Songserm sejler fra og til.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: