Hvordan man kommer fra Krabi til Koh Samui

Hvordan man kommer fra Krabi til Koh Samui

Så du tænker på at bytte vestkysten ud med den østlige ø? De jungle-toppede, karst-spidse af Andaman til de kampestens-lagte hvide sandstrande af Thailandbugten? Du behøver ikke kigge andre steder end denne guide. Den går igennem alle primære måder du kan komme fra Krabi til Koh Samui på. Det er en tur der tager dig gennem mere end 200 kilometer af rustikt land og skvulpende hav, rundt mellem gummiplantager og jungler og mangrove og kystlinje på vejen fra A til B. Alternativt kan du skippe alt dette ved at rejse i luften, men kun hvis budgettet tillader det.

TransportTidPrisBilletter
Krabi til Koh Samui med fly1 h490 krBestil Online
Krabi til Koh Samui med bus og færge4.5 h130 krBestil Online
Krabi til Koh Samui med privat taxi og færge3.5 h1300 krBestil Online

Krabi til Koh Samui med fly

Krabi til Koh Samui med fly
Et direkte fly fra Krabi til Koh Samui er den hurtigste og mest behagelige mulighed © Supakit_N / Shutterstock.com

Tid – 50 minutter
Pris – 490+ kr
Komfort – 5/5

Let fra Krabi lufthavn og du vil sætte fødderne på Koh Samui før der er gået en time. Jep, det en små 50 minutter i luften når du hopper fra by til ø med fly. Det er den absolut hurtigste mulighed på ruten og er helt sikkert den du skal gå efter, hvis der simpelthen ikke er nogen tid at spilde, inden du kaster dig på det glitrende sand på Chaweng Beach.

Læn dig tilbage i 50 minutter på et fly mellem Krabi og Koh Samui, for at klare den 199 kilometer tur hurtigst muligt.

Selvfølgelig vil den ekstra hastighed og komfort ved at flyve, betyde at du skal betale ekstra for luksusen. Faktisk koster det mindst 480 kr. at hoppe på et fly der fører til øen. Heldigvis har Bangkok Airways – det eneste selskab på ruten – gratis indtjekket bagage inkluderet (20kg) som standard. Udover det kan du holde priserne nede ved at bestille god tid i forvejen gennem billet tjenester som 12Go.asia.

Hav i mente at der kun går et enkelt fly om dagen. Det letter som regel kl. 13:45, hvilket betyder du ikke skal bekymre dig om at ankomme i lufthavnen super tidligt. Udover det, gør afgangstiden det muligt at forbinde gennem Krabi fra Andaman øerne af Phi Phi og Koh Lanta til at fange et fly. Husk: Luft forbindelsen mellem Krabi og Koh Samui kun flyver i Thailands tør sæson. Der er simpelthen ikke noge fly der går mellem maj og oktober.

Krabi til Koh Samui med bus og færge

Krabi til Koh Samui med bus og færge

Tid – 4.5 til 7 timer afhængigt af dit valg af færge
Pris – 130-180 kr
Komfort – 3/5

Kombinationen af busser og færger, lader dig nøjes med fast grund og bølgende hav, hele vejen fra Krabi til Koh Samui. Det er den absolut mest populære måde at komme fra havneby til paradis øen. Det er ikke kun fordi der er begrænset plads på det enkelte fly, men også fordi udgiften på denne rute er en brøkdel af flybilletten – det vil sige lige over 120 kr. i gennemsnit!

Du bliver overvældet af muligheder når det kommer til at vælge et selskab der ikke er i luften. Den muligvis bedst bedømte mulighed er Lomprayah. De kører store VIP busser med air conditioner, over til den fjerne Thailandbugt på to timer. Så kan du hoppe på den hurtige katamaran, som sejler mellem Tapee Pier i Surat Thani og Samuis Nathon Pier på kun 55 minutter.

Seatran Discovery Seating
På denne Seatran Discovery højhastigheds færge kan du mærke vinden på vej til Koh Samui

Hvis du kan, så vælg katamaran færgen hos Lomprayah – de er de hurtigste og mest komfortable både på ruten mellem Krabi og Koh Samui.

Det næste valg er højhastigheds både med Seatran Discovery. De har en total rejsetid på omkring fem timer. Til sidst har du standard færgerne med Phantip 1970 og Songserm. De er de langsommeste i gruppen og de har ikke det samme moderne sidde areal og faciliteter som deres konkurrencer har. Dog er det også dem med de billigste billetter af dem alle. Begge af de langsommere muligheder sejler fra Donsak Pier.

12Go er sædvanligvis det bedste værktøj at bruge når der skal planlægges tur fra Koh Samui til Krabi, ved at mikse busser og både. De har muligheder fra alle de forskellige selskaber. Du vil også have muligheden for at tilføje transport til busstationen fra hoteller i Ao Nang eller Krabi lufthavn, ved kun et klik med musen.

Krabi til Koh Samui med privat taxi og færge

Krabi til Koh Samui med privat taxi og færge
En af BangkokTaxi24 private biler, tilgængelig for bestilling 12Go

Tid – 3.5 til 4 timer
Pris – 1300+ kr
Komfort – 4/5

Ikke bliv skræmt af det høje prismærke – prisen for en taxi fra Krabi til molen ved Donsak eller Surat Thani er prisen for hele bilen. Udover det, kan du bestille din tur gennem 12Go.asia og score dig pakker, der inkluderer færgen der krydser til Koh Samui. Så i sidste ende, vil dette måske være måden at rejse på som en familie eller gruppe der kan dele udgiften mellem sig.

En privat taxi koster måske lidt mere, men du kan dele udgiften med din rejsegruppe og nyde et ekstra komfort-niveau med airconditioner i bilen på ruten.

En af de gode bonusser ved at have egen chauffør på, når du tager turen til Thailandbugten, er at du kan blive samlet op stort set hvor du foretrækker fra på Krabi. Det er perfekt for dem der lander i Krabi lufthavn. Og det er også perfekt hvis du holder til ved det turkisblå hav af Ao Nang Beach, vest for den oprigtige by. Som en tilføjelse af mulighederne på vejen, er det muligt at bede taxier stoppe undervejs. Faktisk kan du holde pitstop i op til 30 minutter, hvilket betyder foto pauser under karst bjergene af Than Bok Khorani National Park, som du triller ud af Krabi, eller frokoster fra kokosnødder og pad Thai langs 44 highway mod Surat Thani.

Thailand har to meget forskellige kystlinjer og Krabi og Koh Samui tilbyder en smag af begge. Tag igennem den vilde jungle og gummitræ plantager der dækker landet af smilene fra vest til øst og du vil kunne nyde Chaweng Beach og autentiske Bophut Village efter omkring fire timers rejse. Hvis du flyver samme rute kan du gøre det på små 55 minutter. Det er helt op til dig!


Krabi til Koh Samui OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Krabi til Koh Samui på?

Helt klart bus og færge kombinationen, den kan hjælpe dig holde turen ned på omkring 120 kr. fra Krabi til Koh Lanta. Den bedste måde at finde dem på er ved at tjekke på 12Go.asia. Du skal blot indsætte din rejsedato og søge. På den måde kan du sammenligne alle tilbuddene fra de forskellige selskaber med minivans, VIP busser, katamaraner og færger på ruten.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Krabi til Koh Samui på?

Det er muligt at flyve over landet af smilene og klare rejsen på mindre end en time. Det kan lade sig gøre da Bangkok Airways dagligt flyver mellem Krabi lufthavn og Koh Samui lufthavn. Flyet letter kl. 13:45 og lander i Samui kl. 14:35. Ulempen her, er at det er den dyreste måde af dem alle. Derudover flyver de kun i højsæsonen fra november til maj.

Hvordan kommer man fra Krabi til Koh Samui?

Først skal du vælge om du vil i luften eller til lands. Fly er hurtigere, men er dyre og så er der kun en enkel afgang hver dag. Hvis du holder dig til fastlandet, skal du lave en aftale med en rejseudbyder. Lomprayahs VIP busser og katamaran-både er sædvanligvis de mest populære, men du kan også finde ture med højhastigheds færger med Seatran Discovery, eller langsommere almindelige færger med Songserm. Alle mulighederne kan sammenlignes ved hjælp af 12Go.asias online søgeværktøj.

Hvor lang tid tager det fra Krabi til Koh Samui?

Det kommer virkelig an på hvordan du planlægger at komme fra strandene af Andamanhavet til sandet i Thailandbugten. Du kan lette fra Krabi lufthavn og røre jorden i Samui på under en time hvis du tager et fly. Alternativt kan forbindelser til lands som kombinere minibusser, VIP busser og færger til øens forskellige moler, tage mellem fire til syv timer.

Hvor lang er færgeturen fra Krabi til Koh Samui?

Der er ingen færge hele vejen fra Krabi til Koh Samui. Første trin på vejen ombord på båden, vil være at køre tværs over midten af Sydthailand. Det vil sige at krydse landlige regioner af palme jungler, karst bjerge og gummitræer i omkring 120 minutter. Først der vil du ramme molen. Tiden over vandet derfra afhænger af hvilken færge du vælger. Lomprayah katamaraner kan klare det på 55 minutter til 1.5 time. Andre både kan tage to timer eller mere.

Kan man flyve fra Krabi til Koh Samui?

Det kan du bestemt. Bangkok Airways har monopol på ruten, men de sælger stadig priser til en overkommelig pris af 480-610 kr, som inkluderer et enkelt stykke indtjekket bagage pr. passager. Fra landigsbane til landingsbane, tager turen 55 minutter. Afgange er om eftermiddagen, hvilket vil sige at du vil gå ud af ankomsthallen på Koh Samui omkring kl. 16. Der er ingen fly tilgængelige i lavsæsonen og det er altid klogt at bestille god tid i forvejen til højsæsonen med 12Go.asia.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: