Hvordan man kommer fra Bangkok til Koh Samet

Hvordan man kommer fra Bangkok til Koh Samet

Formet som en proptrækker og sat ud i det glinsende vand af thailandbugten, Koh Samet er en forbløffende kombination af fine sandkorn og turkisblåt hav. Da det er en af de tætteste øer til Bangkok, er den efterhånden blevet en af de mest populære flugt destinationer, for de lokale thaier som bor i hovedstaden.

Festaber og sol jægere finder vejen sammen, på weekendtur og ferier til den famøse Diamond Beach og guzzle øl, på barene i Ao Pai. De kommer for det meste dertil kørende og så over med færgen, Koh Samet er simpelthen for tæt på BKK til at det giver mening i tid og penge, at tage et fly – der er kun 160 kilometer der skiller dem ad. For at få mere information på hvordan man kommer med på turen til de svingende hængekøjer, snorkelture, selv fornøjelser på stranden, så læs videre…

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Koh Samet med bus og færge4 t100 krBestil Online
Bangkok til Koh Samet med privat taxi og færge4 t670 krBestil Online
Bangkok til Koh Samet med offentlig bus og færge5 t61 kr
Bangkok til Koh Samet med bus og speedbåd4 t800 krBestil Online

Bangkok til Koh Samet med bus og færge

Bangkok til Koh Samet med bus og færge
En minibus fra Mama Travel and Tour der rummer op til 14 siddepladser

Tid – 4 til 5 timer
Pris – 100 kr
Komfort – 4/5

Den mest almindelige måde at komme fra Bangkok til Koh Samet på, er ved at tage en bus tur ned til vejene ved kysten og så køre langs syd-øst for hovedstaden. Ruten følger Motorway 7, som den passerer langs thaibugten, forbi Pattaya og Chon Buro, hele vejen til færge molen ved Sri Ban Phe i Rayong. Det er der bådene forlader fastlandet, for at krydse vandet til de paradisiske strande og små bugte af selve Koh Samet.

En af de gode ting ved en bus-færge kombi er, at afgange fra det støjende Bangkok ofte sker ved tidlig morgen. Det vil sige, at med en gennemsnitlig rejsetid på fem timer, vil du ankomme i havnen under de dansende cajeput træer og jungle sminkede bakker af Koh Samet, med en hel dags solbadning foran dig.

Ferry to Koh Samet

Du kan bytte de travle gader af Khaosan Road ud med Robinson Crusoe vibrationer fra Koh Samet på omkring fem timer, når du kører med bus og færge til øen.

De mest søgte pakke på rejser, er med selskaber som Travel Mart. De arrangerer minivan lignende busser, med maksimalt plads til 12-14 personer, fra Bangkoks bar fyldte Khaosan Road kvarter – en af byens mødesteder for backpackere og rejsende. Hvad der også er værd at tage med, er at de inkluderer færgeturen, og går primært efter at få internationale turister med, så du kan dele historier og sludre med andre globetrotter på vejen til øen.

Vi har altid anbefalet at man køber sine billetter i så god tid som muligt, på ture med bus og færge til Koh Samet. Tusindvis af lokale thaier, sætter sigtet efter de glitrende strande af Koh Samet, for en weekendtur eller på feriedage. Det betyder at busserne som regel bliver fyldt op og at billetterne bliver solgt som pad thai nudler fra Chatuchak gadekøkkener (hurtigt!), hvilket er hvorfor at den online søge og bestille funktion på 12Go.asia er sådan en gave!

Bangkok til Koh Samet med privat taxi og færge

Bangkok til Koh Samet med privat taxi og færge
En privat taxi fra Team Holiday kan tage dig fra dit hotel i Bangkok til Ban Phe Pier

Tid – 4 timer
Pris – 670+ kr
Komfort – 5/5

En måde at skrue op for komforten, når du bytter de elektriske gademarkeder i Bangkok ud, med svingende hængekøjer ved stranden på Koh Samet, er ved at vælge en privat taxi til at transportere dig til havnen. Det er en mulighed der uden tvivl vil kunne mærkes på budgettet – gennemsnitsprisen for bare turen ned til Ban Phe Pier, ligger på omkring 600 kr. Stadig skal du have i mente, at det er muligt at dele udgiften med dine medrejsende, eftersom taxi priserne er for hele bilen.

Der er tilføjet komfort på en tur i taxi til havnen, mens kombi billetter kan gøre skiftet fra bil til færge let som ingenting.

Hvis man snakker om bilen… er de ofte set med plys dekorering, air-condition ture, polstrede sæder og gratis vandflasker med som standard. Som placerer dem en hylde over busserne, når det kommer til at rejse med stil til Koh Samet fra Bangkok. Du vil også have din egen chauffør, hvilket vil sige at spørge for pitstops og toiletbesøg er en del nemmere.

Det er en god idé at sikre sig en sammensat pakke, ved at bruge en billet bestillings service som 12Go, til at gøre overgangen fra bil til færge glidende. Ved at søge på denne måde, gør det nemt at finde ture hos taxi selskaber med gode vurderinger som Glassflower, PGS, Team Holiday, og MCC VAN med færgeruter til og fra øen, med Koh Kaew Phitsadan og andre.

Bangkok til Koh Samet med offentlig bus og færge

Bangkok til Koh Samet med offentlig bus og færge

Tid – 5 til 6 timer
Pris – Helt ned til 60 kr.
Komfort – 3/5

Er du på udkig efter eventyr? Elsker du at sludre med de lokale? Vil du øve dine sawadee kraps og kas? Hvorfor så ikke hoppe på den offentlige bus der kører ruten fra Bangkok til Rayongs færge mole. De er som regel lidt mere travle end lige på turistbusser, men har mere autentiske følelse og atmosfære.

Hop på vognen med de lokale thaier, på vej til hotellerne og strandene på Koh Samet, ved at gøre brug af de offentlige busser ud af hovedstaden.

Afrejsen sker fra Eastern Bus Terminal i Ekkamai og Southern Bus Terminal. Du skal hoppe på en tuk-tuk eller en taxi, for at komme igennem metropolen og nå til en af stationerne, før du køber billetterne i en af billet standene. Husk at spørge om billetter til at få dig hele vejen til Koh Samet. Det er muligt at gøre det som en pakkeløsning, med bus og færge sammen.

Du kan forvente at rejse i en stor VIP bus eller en minivan. De har sædvanligvis air-conditioning og endda underholdning i bussen. Destinationen er Ban Phe Pier, hvilket kan klares på fire eller fem timer på vejen. Derefter vil færgen tage en 30-45 minutter, for at krydse over til Nadan Pier, på den nordligste tip af Koh Samet.

Bangkok til Koh Samet med bus og speedbåd

Bangkok til Koh Samet med bus og speedbåd
Speedbåd er en sjov måde at komme fra Ban Phe til Koh Samet på © Craig Hastings / Shutterstock.com

Tid – 4-5 timer
Pris – 790 kr+ – men husk at prutte om prisen!
Komfort – 3/5

Private speedbåde vil forkorte den allerede korte tur, der krydser fra det thailandske fastlandet til Koh Samet på omkring 15-20 minutter. De kan også smutte forbi fristende steder på øen, om det så end er talkum-hvide sandstrande på Sai Kaew Beach eller den mindre kendte Wong Duean Beach længere syd. De sejler sjældent over om dagen, men begynder i stedet at sejle når de primære færger stopper hen over eftermiddagen.

Prismæssigt kan du se frem til at skulle betale en 600 kr. bare for bådturen. Det er derfor at dette sjældent er en mulighed at overveje, medmindre du kommer for sent til færgehavnen i Ban Phe eller simpelthen bare vil have adrenalin suset man får af den hurtigere båd. Udover det skal du selv organisere bus til lystbådehavnen. Det kan enten gøres med en planlagt rute i minivans fra Khoasan Road eller med offentlige busser fra Ekkamai, Bangkoks Southern Bus Terminal, eller fra Suvarnabhumi lufthavn.

Koh Samet er en juvel af thailandbugten. Det er nok en af de nærmeste steder til Bangkok, for at få sit fix af sol, sand og vand, men der er stadig en afslappet ø kultur og stemning, med reggae fester, kokosnøds boder og pragtfulde bugte. Det er også nemt at komme dertil. Der er alle former for busser og både at gøre brug af, med en rejsetid i regionen på kun fire til seks timer, før du tjekker ind i paradiset.


Bangkok til Koh Samet OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Bangkok til Koh Samet på?

Offentlige busser kan levere dig til de bølge kastende moler ved Ban Phe Pier nær Rayong for intet mere end 155THB (det er mindre en 30 kr!). Kombiner dette med de billigste både, bestilt i god tid ved brug af 12Go.asia og du kan se frem til en prisvenlig totalpris på kun omkring 60 kr, for at tage hele vejen fra Bangkok til Koh Samet. Fedt.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Bangkok til Koh Samet på?

Ved at hyre en privat taxi, kan du reducere tiden fra Bangkok til Rayong, hvor færgerne befinder sig. Derfra kan du skære endnu mere af tiden af ved at tage en speedbåd. Prisen er dog i en helt anden liga, end hvad en almindelig færge koster og du sparer kun 10-20 minutter af turen. Det er heller ikke muligt at bestille billetterne til speedbåden god tid i forvejen med 12Go, hvilket kan betyde at du mister tid fra solbadning ved at skulle prutte om prisen ved havnen.

Hvordan kommer man fra Bangkok til Koh Samet?

Fordi at Koh Samet er så tæt på Bangkok, giver det ikke rigtig mening at hoppe på et fly til en af de nærliggende øer, før du rammer vejen igen. Så dine muligheder er følgende, privat taxi fra lufthavnen, offentlige busser fra byens adskillige stationer, eller backpacker minivan fra Khaosan Road. Derefter skal du skifte til en færge for at sejle den korte tur til øen selv. Alle de tilgængelige muligheder og rejseselskaber der tilbyder disse rejser, kan sammenlignes ved hjælp af 12Go.asias smarte online søgeværktøj.

Hvor meget koster en taxi fra Bangkok til Koh Samet?

Du vil betale lige over 600 kr. for en taxi hele vejen fra Bangkok til havnearealet der forbinder til Koh Samet. Ved at bruge 12Go.asia, kan du finde pakker der både indeholder færgeturen og taxi for omkring 660 kr. i alt. Det ser måske ud af meget, men det er prisen for hele bilen der har plads til mindst fire passagerer, måske flere. Som bonus tilbyder taxierne opsamling over hele hovedstaden, så du ikke er nødsaget til at bruge penge på tuk-tuk transporten, for at komme til busterminalen inden du sætter fødderne på øen.

Hvor langt ligger Koh Samet fra Bangkok?

Hvis du tegner en lige linje på kortet mellem den brusende thailandske hovedstad og øen Koh Samet, vil distancen være omkring 160 kilometer. Hvis man følger hoved motorvejen, som går i en bue langs ad thaibugten, for at forbinde by med både (ruten som du vil køre på i bus), løber de nærmere op i 193 kilometer, plus de 5km når man krydser havet med færgen.

Er Koh Samet værd at besøge?

Spørg enhver lokal Bangkokianer og de vil meget sandsynligt fortælle dig – Koh Samet er et paradis. Øen har i lang tid været en flugt destination for storbys folket, der ivrigt har brug for varmt sand under fødderne og hoppe i det turkisblå hav. Den har alle de afslappende, reggae vippende følelser, som et rigtigt thailandsk strand midtpunkt, kun en små fire eller seks timer uden for hovedstaden. Så det er et klingende ja for Koh Samet hvis du er ude efter klart vand, snorkeling ture, solbadning, scuba dykning – listen fortsætter!

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: