Hvordan man kommer fra Chumphon til Koh Tao

How to travel from Chumphon to Koh Tao

Springet fra det thailandske fastland ved Chumthon til de skinnende strande og smukke blå hav ved Koh Tai er under 80 kilometer. Det er gør det til en af de korteste ture rejsende kan krydse med færge, kendt for det berømte dykker mekka i midten af golfen. Udover det, er det et foretrukne valg hvis det rejser syd fra Bangkok med fly, tog eller bus, fordi Koh Tao har ikke sin egen lufthavn man flyve direkte til.

Det hurtigste måde at skifte til byen med kokosnøds barer og hængekøjer, er en direkte færge. De bliver styret af pålidelge transportvirksomheder og kan endda bliver kombineret med transfers fra Chumphon lufthavn, den lokale togstation eller hoteller i byen Chumphon.

TransportTidPrisBilletter
Chumphon til Koh Tao med catamaran1.5 t160 krBook Online
Chumphon til Koh Tao med normal færge1.75 t130 krBook Online
Chumphon til Koh Tao med nattefærge6 t63 krBook Online

Chumphon til Koh Tao med catamaran

Chumphon to Koh Tao by catamaran
Lomprayah catamaran er den hurtigste vej fra Chumphon til Koh Tao © OlegD / Shutterstock.com

Tid – 1.5 timer (kun krydsning), 3-4 timer (med transfers)
Pris – Omkring 160 kr
Komfort – 5/5

Blandt de mest eftersøgte turer mellem Chumphon og Koh Tao er det katamaraner fra Lomprayah. Moderne, rene, komfortable, men – udover ovenstående – hurtige, det er som regel denne forbindelse der bliver booket først, når vi rammer højsæsonen omkring November. Turen tager lige omkring 1,5 timer i det hele på disse hurtigere skibe, som faktisk er en af det korteste rejser hele vejen til Mae Haad Pier på Tao.

Båden sejler én gang dagligt fra Thung makham Noi Beach. Det er en 36 kilometers køretur sydøst fra togstationen. Fra lufthavnen i Chum Kho, er der en transfer dere ligger på lige omkring 1,25 timer. (Husk at Lomprayah’s katamaraner har tidligt afgang. Det betyder at alle der planlægger at forbinde fra Chumphon lufthavn fra Bangkok, skal tage et meget tidligt fly eller være forberedt på at tage en overnatning på fastlandet, inden turen går til Koh Tao.)

Lomprayah Catamaran - Seating Options
Et par af siddepladserne som er tilgængelige på Lomprayah katamaranen

Vælg Lomprayah katamaran for at sikre dig en pålidelig og hurtigt færge som sejler mellem det thailandske fastland og den fantastiske ø Koh Tao.

Lomprayah beder passagerer om at være klar og vente ved kajen mindst 30 minutter før båden har afgang. Det gør det muligt at læsse bagagen og få alle ombord, så det er vigtigt at komme til tiden. Heldigvis, så kan du købe kombo billetter til hele turen. Du kan booke transport fra dit hotel i Chumphon, togstationen og endda fra lufthavnen, med tilhørende færge billetter, så du kan være sikker på at være på havnen i god tid.

Turen i sig selv er en behagelig omgang, som sejler direkte sydøst over havet. Der er ikke specielt meget at se under turen, fordi alle de smukke øer fra Chumphon Archipelago (Koh Phangan og Koh Samui) er længere sydpå. Når det er sagt, så har katamaran bådene dejlige og behagelige siddepladser og kabiner med aircondition, som gøre turen så behagelig som muligt.

Chumphon til Koh Tao med normal færge

Chumphon to Koh Tao by normal ferry

Tid – 1.75 timer (direkte)
Pris – omkring 120 kr
Komfort – 4/5

Hvis du ikke har alt for travlt med at trække dykkerudstyret på og dykke i Koh Lipe, kunne du overveje en af de langsommere færger. De sejles af Songserm rejseselskab, en langvarig udbyder af rejser til en række øer i Thai Gulf regionen. Færgerne er ikke så hurtige eller nye som nogle af de katamaraner man kan sejle med, men prisen er til gengæld ofte billigere. De kunne være en god hjælp i højsæson, hvor de små hurtige både ofte er fuldt bookede. Samtidig tilbyder de flere afgange, så hvis man kommer med tog eller fly og skal med fra Chumphon, er det nok nemmere at finde en matchende afgang.

Den normale færge burde ikke tage længere tid om at få dig fragtet til Koh Tao, men det kan måske spare dig nogle kroner.

Med det sagt, Songserm’s både har tidlig afgang. For at gøre det nemmere, tilbyder virksomheden belejlig transport fra byen til havnen, hvilket tager 30-35 minutter. Der vil du gå ombord på færgen, som tager omkring 2 timer at krydse vandet(længere tid, hvis vejret ikke spiller). Med det i mente, kan du forvente at komme i land på Koh Tao sen morgen. Mango på stranden?

Den mest oplagte fordel ved at vælge Songserm frem for Lomprayah er prisen på billetten. På denne rute, vil du betale omkring 120 kr for en plads til Tao, og potentielt mindre hvis du forudbestiller gennem 12Go.asia. Det kan spare lidt mønt, så der er mere at bruge på dykkerkursus og Chang øl!

Chumphon til Koh Tao med nattefærge

Chumphon til Koh Tao med nattefærge

Tid – 6 timer (direkte)
Pris – Omkring 65 kroner
Komfort – 2/5

Der er endnu en mulighed på menuen for rejsende, der gerne vil fra Chumphon til Koh Tao:

Talay Sub Night Boat. Sejler fra fastlandet kl. 23 og er planlagt til at ankomme i Mae Haad Pier i de tidlige morgentimer (omkring kl. 5). Dog tag ankomst tiden med et gran salt, fordi forsinkelser kan forekomme på grund af vejr omstændighederne som kan variere på denne rute.

Natfærgen er en oplevelse, det helt sikkert – bare ikke forvent et højt komfortniveau på den 6 timers tur.

En af de bedste bonusser ved at vælge natfærgen fra Chumphon til Koh Tao er at den sene afgang betyder at det er nemt at forbinde med ankomsten fra fly og tog. Faktisk er det derfor at denne rute stadig er aktiv, som fortsætter med grupper af backpackers der kommer af transport fra Bangkok, fra Sukhothai og endda Chiang Mai i det fjerne nord.

En lille advarsel: Forvent ikke en høj luksuriøsitet. Det er ikke nogen A klasse fartøj. Faktisk er det en af de mindst komfortable måder at komme fra A til B. Der er fælles sovepladser til de rejsende med tynde madrasser. Imens færgen bevæger sig langsomt og bringer biler, cargo af alle slags. På den anden side vil du komme til Koh Tao super tidligt. En dukkert på Sairee Beach uden en enkelt sjæl i syne kunne gøre det hele værd. Åh, og du vil ikke skulle punge ud for en overnatning her!


Koh Tao lover rejsende et krystal klart havvand og koralreve hvor stråler og papegøjefisk svømmer rundt. Der er også strande, som vibrerende Sairee og snorkel himlen af Jansom Bay. Fristet? Der er hurtige og langsomme færger, endda natfærger der kan få dig dertil fra Chumphon.


Chumphon til Koh Tao OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Chumphon til Koh Tao på?

Det vil nok være natfærgen. Billetter til den koster omkring 300-350 THB (op til 60 kr.) og det vil spare dig for prisen på en overnatning. På andenpladsen er normal hastigheds færgen som køres af Songserm. De fleste rejsende er villige til at betale ekstra her, fordi de rejser i dagtimerne og har relativt behagelige siddepladser med airconditioner. Hop ind på 12Go.asia for at søge og udforsk deres morgenafgange.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Chumphon til Koh Tao på?

Lomprayah kører de hurtigste både mellem Chumphon og Koh Tao. De kan suse over Thailandbugten til Mae Haad Pier på under 1.5 time. Dog, skal du huske at kalkulere turen fra lufthavnen, Chumphon by eller togstationen, som kan skrue rejsetiden op til omkring tre eller fire timer. Ligetil, kan alle Lomprayahs både blive forudbestilt ved brug af 12Go.

Hvor meget koster færgen fra Chumphon til Koh Tao?

Prisen på færgen kommer helt an på hvilken færge du vil rejse med. Krydser du med Lomprayah på de slanke katamaraner er de som regel de dyreste, men ikke meget mere. Du kan forvente priser mellem 120-150 kr. på dem. Songserm tilbyder billetter omkring 90-120 kr. Så er der natfærgen, som er den billigste af dem alle til kun 60 kr. dog er komforten ikke til at sammenligne. Du kan sammenligne billetterne ved at bruge 12Go.asia’s online søgning værktøj.

Hvor lang tid tager færgen fra Chumphon til Koh Tao?

Dags færgerne tager mellem en og to timer for at komme fra fastlandets moler i Chumphon til jetties af Koh Tao. Inkluderer du transfer fra den regionale lufthavn eller togstationen, kigger du på en rejsetid på omkring tre til fire timer i alt. Natfærge er meget større og langsommere. Den løber op på seks timer på havet, sejler klokken 23 og rammer havnen kl 5 om morgenen.

Hvordan kommer jeg fra Chumphon lufthavn til Koh Tao?

Der er gode nyheder for dem der lander i Chumphon lufthavn med deres sigte på de turkisblå vande af Thailandsbugtens: Fame Tour og andre lokale transfer selskaber tilbyder opsamling lige ved terminalerne. De tager dig direkte til bådene, som sejler fra en mole lige over en times køretur sydpå. Vi anbefaler at du bestiller kombinerede billetter til færge og transport med 12Go.asia, hvor du også slipper for at forhandle med taxa chauffører!

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: