Hvordan reise fra Chumphon til Koh Tao

Hvordan reise fra Chumphon til Koh Tao

Spranget du tar fra fastlandet ved Chumpon til de strålende strendene og den azurblå sjøen på Koh Tao, er under 80 kilometer. Det gjør det til den korteste ferjeoverfarten for reisende som er lystne på å nyte det velkjente dykke-mekkaet midt i Thailandbukta. I tillegg er det et praktisk valg om du drar sørover fra Bangkok med fly, tog eller buss, fordi på Koh Tao finnes det ingen flyplass å fly inn til.

Direkteferjen er absolutt den raskeste måten du vil kunne bytte ut byen mot kokosnøtt-boder og hengekøyer. Disse er driftet av velkjente transportselskap som også tilbyr pakke-løsninger med overgang fra nærliggende Chumpon flyplass, den lokale togstasjonen, eller hoteller i selve Chumpon by.

TransportTidPrisBilletter
Chumphon til Koh Tao med katamaran1.5 t220 krBook Online
Chumphon til Koh Tao med vanlig ferje1.75 t180 krBook Online
Chumphon til Koh Tao med natt-ferje6 t90 krBook Online

Chumphon til Koh Tao med katamaran

Chumphon til Koh Tao med katamaran
Lomprayah katamaranen er den raskeste måten å reise fra Chumphon til Koh Tao på © OlegD / Shutterstock.com

Tid – 1.5 timer (kun kryssning), 3-4 timer (med overganger)
Pris – Rundt 200 kr
Komfort – 5/5

Blant de mest ettertraktede turene mellom Chumphon og Koh Tao, finner du katamaranen som er drevet av Lomprayah. De er moderne, rene, komfortable og best av alt er de raske. Det er oftest disse som blir fullbooket når høysesongen setter inn i november. Krysningen tar omtrentlig 1,5 timer totalt på disse kvikke fartøyene, og det er den aller korteste reisetiden på veien til Mae Haad Pier på Koh Tao.

Båtene drar én gang daglig fra Thung Makham Noi Beach. Det er en 36 kilometers kjøretur sør-øst fra togstasjonen. Fra flyplassen i Chum Kho blir det en overgang som tar nærmere 1,25 timer. Husk at Lomprayahs katamaraner drar tidlig, det betyr at planleggingen med transit via Chumpon flyplass fra Bangkok, bør skje med et fly som har tidlig ankomst, ellers vær forberedt på å bli over en natt på fastlandet, før det bærer i retning Koh Tao.

Noen sete-alternativer tilgjengelige på Lomprayah Katamaranen
Noen sitteplass alternativer tilgjengelig ombord på Lomprayah Katamaranen

Velg Lomprayah katamaranen for å ordne deg en rask og pålitelig ferjetur mellom fastlandet og den strålende øya Koh Tao.

Et krav Lomprayah har til passasjerene er at de må møte opp minst 30 minutter før avseiling. Dette er for å få tilstrekkelig med tid til å laste på bagasje og få alle ombord, så husk å møt opp i tide. Heldighvis finnes det kombo-billetter som gjør det hele lekende lett, med disse får du transport fra hotellet ditt i Chumpon, togstasjonen, og til og med flyplassen, og selvsagt med ferjeilletten. Slik at du kan stole på at du vil nå havnen i god tid.

Selve turen er en ganske behagelig utflukt sør-øst over vannet. Det er ikke stort du vil få med deg av utsikt fordi de andre fabelaktige øyene i Chumpon øygruppen (Koh Samui og Koh Phangan) ligger lenger sør. Turen vil gå knirkefritt med katamaranen som både har komfortable seter og aircondition i de innendørs områdene, slik at turen blir smidig.

Chumphon til Koh Tao med vanlig ferje

Chumphon til Koh Tao med vanlig ferje

Tid – 1.75 timer (kun kryssning)
Pris – Rundt 180 kr
Komfort – 4/5

Om du ikke har hastverk med å kle på deg dykketanken og hoppe i havet på Koh Tao, kan du vurdere å dra dit ombord på en langsom ferje. Disse er drevet av Songserm reiseselskap som i lang tid har tilbudt ruter med turer til de ulike øyene i Thailandbukta. Båtene er ikke så smidige eller nye som katamranene, men du finner som oftest billigere billetter. Hva mer, er at de er til hjelp under høysesongen når de raskere båtene fylles opp. De tilbyr ekstra avgangstider tvers gjennom Chumpon fra togstasjonen eller flyplassen.

Den vanlige ferjen bør ikke ta mye lenger tid over til Koh Tao, og samtidig vil du kunne spare en håndfull baht.

Songserms avganger er relativt tidlige. Fordelen er at de tilbyr praktisk nok overgang i minvan fra sentrum av byen rett til kaien, som kun tar 30-35 minutter. Deretter går du ombord på ferjen, som bruker omtrent to timer på å fullføre overfarten. Det betyr at du kan forvente å legge til kai ved Mae Haad Pier på Koh Tao sent på morgenen. Vil noen ha mango sticky rice på stranden kanskje?

Den mest opplagte fordelen ved å velge Songserm istedet for Lomprayah er billettkostnaden. På denne ruten kan du regne med å betale 180 kr for et sete over til Koh Tao, og muligens mindre om du forhåndsbooker de gjennom 12Go.asia. Det er et knallkjøp som gir deg et romsligere budsjett til PADI-kursene og noen Chang øl til «after-dykking».

Chumphon til Koh Tao med natt-ferje

Chumphon til Koh Tao med natt-ferje

Tid – 6 timer (kun kryssning)
Pris – Rundt 90 kr
Komfort – 2/5

Det finnes et alternativ til du kan velge om du er evtyrlysten på veien fra Chumpon til Koh Tao: Talay Sub Night Boat drar fra fastlandet kl 23:00 og er beregnet til å nå frem til Mae Haad Pier i de tidlige morgentimene, rundt kl 5:00. Men husk å ta dette med klype salt fordi at det ikke er uvanlig at det kan oppstå forsinkelser på denne ruten.

Nattferjen er litt av en opplevelse i seg selv, men forvent deg ikke topp-komfort på den seks timer lange reisen.

En av fordelene med å ta nattferjen fra Chumpon til Koh Tao, er den sene avgangen – da blir det lett å matche denne med ankomstene fra fly eller tog via andre destinasjoner. Faktisk holdes denne ruten gående på grunn av mengden backpackere som kommer med transport fra Bangkok, Sukhothai og Chiang Mai, langt nord i landet.

En liten advarsel: Ikke forvent deg alle tiders luksus. Dette er ikke et førsteklasses fartøy. Det er faktisk et av de mindre komfortable måtene å komme seg fra A til B. Det er et felles område som må deles mellom passasjerene som er fullt med tynnere madrasser. Samtidig beveger båten seg heller ganske tregt, og frakter både biler, cargo og litt av hvert. På den lyse siden vil du ankomme til Koh Tao grytidlig. Et forfriskende dypp i havet på Sairee Beach uten folk i sikte, kan jo være verdt det. Og samtidig sparer du utgifter for en overnatting!


Koh Tao lokker tilreisende med en lovnad om krystallklart hav og korallrev der rokker og papegøyefisk venter på deg. Strender finns det også, som livlige Sairee, og det beste stedet for snorkling Jansom Bay. Fristet? Det finnes ferjer, både store og små, til og med en nattbåt som vil bringe deg trygt over fra Chumpon.


Chumphon til Koh Tao Ofte stilte spøramål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra Chumphon til Koh Tao på?

Sannsynligvis blir det nattferjen. Billetter ligger på rundt 300-400 THB (opp til 80 kr), og det vil spare deg kostnad for én natts overnatting. På andreplass er standard ferjene som drives av Songserm. De fleste reisende er villige til å betale ekstra for disse fordi de har avgang på dagtid, og har relativt komfortable sitteplass-områder, med aircondition. Sjekk ut 12Go.asia for å søke opp utvalget du har av de tidlige avgangene.

Hva er den raskeste måten å komme seg fra Chumphon til Koh Tao på?

De raskeste båtene mellom Chumpon og Koh Tao er det Lomprayah som setter opp. De kan ta deg i en fei over bukta til Mae Haad Pier på under 1,5 timer. Husk å regne med tiden det tar med overgang fra enten flyplassen eller togstasjonen, det vil da øke reisetiden til å bli tre til fire timer sammenlagt. Praktisk nok så kan du booke Lomprayahs båter ved å bruke 12Go.

Hvor mye koster ferjen fra Chumphon til Koh Tao?

Prisene på ferje er avhengig av hvilken av de du velger å reise med. Å ta overfarten med Lomprayah sine smidige katamaraner er vanligvis det dyrere alternativet, men utgjør ikke stor forskjell, regn med priser på omtrent 180-225 kr. Songserm tilbyr billetter med priser på rundt 135-180 kr. Så er det nattbåten som er det rimeligste alternativet på kun 90 kr, men komfortnivået kan ikke sammenlignes. Planlegg, finn og velg deg ut dine billetter, med priser som passer deg ved å bruke 12Go.asias online søkeverktøy.

Hvor lang tid bruker ferjen fra Chumphon til Koh Tao?

På dagtid bruker ferjene mellom en og to timer fra fastlandets havn i Chumpon til kaien på Koh Tao. Inkludert overgang fra den regionale flyplassen eller togstasjonen, innebærer en reisetid på tre til fire timer totalt. Natt-ferjen er mye større og tregere. Med den vil du måtte regne med seks timer på vannet, med avgang kl 23:00 og ankomst til kaien kl 5 om morgenen.

Hvordan kommer jeg meg fra Chumphon Airport til Koh Tao?

Det er godt nytt for de som lander på Chumpon flyplass og har i sikte å legge rett ut til det klare havet i Thailandbukta: Fame Tour og andre lokale transport-selskap tilbyr henting rett ved terminalene. De tar deg direkte til båtene som har avgang fra en pir som er en times kjøretid sørover. Vi anbefaler å booke en kombinert overgangstransport og ferjebillett, som du finner på 12Go.asia, da vi du slippe å måtte forhandle frem en gunstig pris med den lokale taxisjåføren på flyplassen!

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: