Hvordan reise fra Bangkok til Koh Phangan

Hvordan reise fra Bangkok til Koh Phangan

Utflukten fra Bangkok til Koh Phangan er det tusenvis party-deltakere, sol-jaktende, backpackere og turister som har tatt i årevis. Du vil bli transportert fra skyskraperne og gatene fulle av tuk-tuker i hovedstaden til øya med rykte på seg som en av de mest hedonistiske i verden – det er nemlig der Full Moon Party foregår! Annet enn rave-partyer fra solnedgang til soloppgang, finner du også strender, laguner for snorkling, yoga sentre og dykkesteder, så det er lett å forstå hvorfor så mange tar turen dit.

Denne guiden går igjennom de beste måtene å reise mellom Bangkok og Koh Phangan på, her finner du de billigste, raskeste og mest komfortable, på den 775 km lange strekningen fra by til øy.

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Koh Phangan med fly og ferje7 t440 krBook Online
Bangkok til Koh Phangan med buss og ferje10 t250 krBook Online
Bangkok til Koh Phangan med tog og ferje16 t490 krBook Online
Bangkok til Koh Phangan med taxi og ferje13 t2400 krBook Online

Bangkok til Koh Phangan med fly og ferje

Bangkok til Koh Phangan med fly og ferje

Tid – 7 til 15 timer, Avhengig av stedet du velger avgang fra.
Pris – 440-1300 kr, med forbindelse via Koh Samui
Komfort – 4/5

Det er mange alternativer når det kommer til å fly mellom Bangkok og Koh Phangan, selv om øya er en het party destinasjon, betyr det ikke at det finnes en egen flyplass der. Å reise dit med fly betyr at du kan velge et antall nærliggende destinasjoner, enten på fastlandet eller en annen øy i Thailandbukta. Deretter tar du båten over til til Phangan. Heldigvis finnes 12Go.asia som gjør det veldig enkelt å booke billetter for alle etappene, med søkeverktøyet får du koblet opp flyankomst med overgang til ferjehavnen.

For å lande nærmest mulig Koh Phangan kan du søke opp fly til Koh Samui. De er ganske ettertraktede i høysesongen (november til mars). Det betyr at det vil koste noe ekstra, men det bør være en del å velge mellom, med populære Bangkok Airways som drifter de fleste flyvninger ut fra Suvarnabhumi flyplass. Når du er ved Samui flyplass, gjelder det å komme seg til Big Buddha piren for å nå en båt over til Thong Sala. På det korteste kan hele reisen fullføres på syv timer totalt.

Det finnes mange forbindelser for de som vil ta fly og ferje til Koh Phangan fra Bangkok.

Du kan også ta sikte på å reise via fastlandet fra byen Surat Thani. Det er et stort knutepunkt for videre reise til øyene når du drar fra Bangkok, så det er flere overgangsmuligheter til Koh Phangan. Det er også forbindelser med budsjett-vennlige flyselskaper som AirAsia og Nok Air, så det kan bli rimeligere.

Donsak Pier i Surat Thani
Donsak Pier i Surat Thani er omtrent 1 time og 30 minutter unna flyplassene når du tar buss eller taxi © Lifestyle Travel Photo / Shutterstock.com

Det kan lønne seg å planlegge å bli plukket opp rett ved flyplassen og reise med buss til ferjekaien som ligger i øst. Alternativt kan du fly til Nakhon Si Thammarat og dra nordover til havnen. Disse reisealternativene vil typisk ta mellom 9 til 13 timer totalt.

Forsøk alltid å booke god tid i forveien for å få de beste prisene på kortdistanse flyvningene. Det er spesielt viktig fra november når fullmåne-party sesongen setter igang, fordi flere vil være ute etter billetter til den lune solen og de palme-dekorerte strendene.

Bangkok til Koh Phangan med buss og ferje

Bangkok til Koh Phangan med buss og ferje
Lomprayah er det mest komfortable buss og ferje alternativet du kan booke gjennom 12Go.asia

Tid – 10 til 17 timer
Pris – 250+ kr
Komfort – 3/5

En rekke busser drar fra travle Bangkok mot de lysende sandstrendene på øyene i sør. Koh Phangan er en av hoveddestinasjonene, mest fordi den mangler en egen flyplass. Fordelene er at du blir bortskjemt med valg når det kommer til å velge reiseselskaper og turoperatører, og det finnes et hav av avgangssteder i hovedstaden.

Flerfoldige busselskap kobler Bangkok og Koh Phangan, og det forblir den billigste måten å bytte ut by for strand på.

De fleste reisetilbudene har avgang fra den sørlige bussterminalen i Sai Tai Mai, men du må også vite at du lett kan holde deg ved nuddlebodene i Khaosan Road for å hoppe på bussen der. Mange VIP-busser vil reise fra dette populære stedet i Bangkok, med avganger på morgenen, i tillegg til nattbusser, så du slipper å betale for overnatting. Noen av de mest anerkjente selskapene er Lomprayah, Songserm, Krungsiam Tour og Raja Ferry.

Bangkok til Koh Phangan - Sitteplasser på Lomprayah ferjen
Sitteplasser på Lomprayah ferjen som drar i retning Donsak Pier (Surat Thani) til Thong Sala Pier (Koh Phangan)

Når Koh Phangan er en øy vil du på et punkt måtte bytte fra vei til vann. Det gjøres som regel i byen Surat Thani. Derfra blir du tatt med rett til Donsak Pier og derfra er det ombord i en båt som omsider legger til kai i Thong Sala. For å gjøre det enklest mulig, er det best å gå for en kombo-billett fra 12Go. Da kan du stole på at turen går smertefritt, og du får en samlebillett med alle etappene under ett.

Bangkok til Koh Phangan med tog og ferje

Bangkok to Koh Phangan by train and ferry
Natt toget fra Bangkok til Surat Thani tar rundt 12 timer © Pratan Saetang / Shutterstock.com

Tid – Rundt 16 timer, men vanligvis over natten
Pris – 490-670 kr
Komfort – 4/5

Det er godt nytt for de som elsker å reise med tog, og er på jakt etter de svaiende palmetrærne, og strendene pyntet med pittoreske stenblokker på Koh Phangan. Byen Surat Thani ligger nemlig slik til at jernbanen sørover fra Bangkok treffer rett på. Det er veldig beleilig når dette er hovedbyen for å bytte over til ferjene som drar ut til øyene i Thailandbukta. Det muliggjør billett-alternativer som kombinerer tog og ferje, som tar deg rett til Full Moon Partyets hjem.

Med togforbindelsen over natten kan du være sikker på at du vil nå Koh Phangan tidlig på dagen.

Eventyret starter med en natt-tog forbindelse, vanligvis fra Hua Lamphong stasjonen i hjertet av hovedstaden. De bruker omtrent 12 timer, men det er verdt utsikten du vil få på morgenen, utover de fantastiske ruvende kalksteinsklippene langs kysten av det sørlige Thailand. Fra togstasjonen er det overgang rett til båtene i Donsak, du kommer frem på Koh Phangan i tide for lunsj, med en mango sticky rice på stranden.

Det beste med å ta toget er at du kan velge mellom ulike overnattings-kupéer. De kommer som både første og andre klasses, og det er generelt en mer komfortabel måte å reise på enn i en buss. På grunn av det er det lurt å booke billettene så lenge i forveien som mulig. Den enkleste måten du kan gjøre det på er ved å søke på 12Go. De tilbyr også et sted der du kan plukke opp billettene rett ved Hua Lamphong stasjonen.

Bangkok til Koh Phangan med taxi og ferje

Bangkok til Koh Phangan med taxi og ferje
På 12Go kan du kjøpe en samlebillett med Glassflower (taxi/van) og Songserm (ferje)

Tid – 13 til 15 timer
Pris – 2400-2900 kr
Komfort – 4/5

Om du vil øke standarden noen hakk, og kan spandere på deg noe ekstra vil privat taxi være en riktig så god idée. Det er sannelig ikke det rimeligste valget, men til gjengjeld får du det superkomfortabelt. Du blir også plukket opp hvor som helst i Bangkok, der du velger. Det blir også garantert plass til bagasjen og hele reisefølget ditt, samtidig slipper du venting og stopp langs veien. Du får det også lettere når det gjelder overgang til ferjekaien da de tar deg direkte dit, uten noe bytte før du når båten i retning Koh Phangan.

Du vil måtte booke separate ferjebilletter for kryssninge over Thailandbukta til party-øya, fordi de ikke selges som samlebillett med taxi selskapene, men du kan likevel booke de separat online på 12Go.asia. Begge etapper av reisen sammenlagt blir nok nærmere 12 til 15 timer totalt. Mens kostnaden kanskje virker høy, husk at den kan deles mellom alle som vil bli med deg i taxien.

Smør på deg neon malingen, tørk av støvet på party outfiten – gjør deg klar for å slurpe opp bøtte-cocktails på stranden mellom flammeshow og musikken DJn spiller, fordi de ovennevnte reisetipsenen tar deg til Thailands party-mekka Koh Phangan. Selvfølgelig er det også chille strender der du kan nyte det asurblåe vannet for snorkling i laguner, om det måtte passe deg bedre.


Bangkok til Koh Phangan Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Bangkok til Koh Phangan på?

Buss og ferje kombinasjonen er helt sikkert det rimeligste alternativet fra Bangkok til Phangan. Det kan hende det ikke er den mest komfortable måten å reise på, men billetter starter kun rundt 250 kr, og bør gjøre opp for det. Det finnes flere å velge mellom, med avgang fra Khao San Road, den sørlige buss terminalen og Hua Lamphong, som regel tar de deg til Surat Thani.

Hva er den raskeste måten å komme seg fra Bangkok til Koh Phangan på?

Selv om Koh Phangan ikke har egen flyplass, er likevel flyet den raskeste måten å komme seg til øya på. Du kan kutte betraktelig ned på reisetiden sørover i Thailand ved å droppe natt tog og buss til fordel for en times reise fra rullebane til rullebane. Etter dette vil du måtte ta resten av utflukten dit med ferje. Den rakskeste ruten er som regel gjennomreisen via nabo-øya Koh Samui, det er sannsynlig at det vil koste noe ekstra.

Hvordan kommer jeg meg fra Bangkok til Koh Phangan?

Det er bare å velge og vrake! Kanskje du vil kutte ned på kostnaden og gå for den klassiske backpacker bussen før du bytter til ferje? Kanskje du heller foretrekker opplevelsen av nattoget til Surat Thani og deretter båten? Eller er du så ivrig på å vasse ut i vannet på Haad Rin og sette igang Fullmånefesten, at kun er en rask flyvning fra BKK vil funke? Hva enn ditt valg er, kan du sammenligne, velge og booke turen din ved å bruke 12Go.asias enkle online søkeverktøy.

Hvor mye koster det å reise fra Bangkok til Koh Phangan?

Prisen for å ta spranget ned til den solkyssede destinasjonen Koh Phangan, vil komme an på hvilken måte du velger å reise på, og litt på hvilken tid på året du velger å reise. Høysesong-månedene mellom november og mars er stort sett da det er dyrest (å betale under 400 kr er sjeldent). Bussforbindelsene derimot kan du reise med for så lite som 250 kr.

Hvordan kommer jeg meg fra Bangkok til Koh Phangan med tog?

Første steg er å hoppe på det populære overnattings tilbudet fra Hua Lamphong stasjonen til Surat Thani. Deretter finn transport fra stasjonen til Donsak kaien. Så må du gå ombord i en ferje som krysser Thailandbukta til Koh Phangan. Den beste nyheten er at alt dette kan bookes ved å bruke 12Go.asias online søkemotor. Lettere blir det ikke.

Hvor mange dager trenger du på Koh Phangan?

Det kommer virkelig an på hva du vil finne på der. Mange velger å dra dit kun over helgen for å feste, spesielt til den legendariske Full Moon Party som foregår på Haad Rin. Andre vil kanskje dra dit for en klassisk sol og strand ferie i sørøst-asia. Det kan du finne ved vakre Thong Nai Pan og Haad Salad – steder som er perfekte for å slumre bort dagen med soling og en god bok mellom de rustikke fiskebåtene og bambus hyttene.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: