Hvordan reise fra Bangkok til Hua Hin

Hvordan reise fra Bangkok til Hua Hin

Mens de fleste reisende som besøker Thailand farter ned til de sørlige øyene, går de glipp av de idylliske resortbyene på fastlandet. Liggende omtrent 145 km sør for Bangkok kan du være i Hua Hin innen tre timer etter du har satt foten i Smilenes land.

Reisen dit er relativt enkel og uten styr om du bestemmer deg for en direktebuss eller privat transport. Reisende på budsjett kan vurdere å ta toget, men da er det litt mer som må til for at turen skal bli noe av.

Her tar vi for oss alle reisemuligheter, og deler disse opp på en lettfordøyelig måte.

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Hua Hin med buss4 t98 krBook Online
Bangkok til Hua Hin med minivan3.5 t63 krBook Online
Bangkok til Hua Hin med tog4 t18 krBook Online
Bangkok til Hua Hin med privatbil2.5 t580 krBook Online
Bangkok til Hua Hin med leiebil2.5 t220 krBook Online

Bangkok til Hua Hin med buss

Bangkok til Hua Hin med buss
Busser ved Suvarnabhumi Airport som brukes til å ta passasjerer til Hua Hin © nitinut380 / Shutterstock.com

Tid – 4 timer
Pris – 98 kr per person
Comfort – 5/5

Selv om du befinner deg i Bangkok sentrum eller ved en av flyplassene, vil det å ta bussen til Hua Hin være den enkleste og mest komfortable måten å komme deg dit på, og det vil ikke koste så mye heller.

Direktebusser fra Suvarnabhumi Airport bruker under 4 timer på å nå strendene i Hua Hin.

Om du ankommer med fly må du gå ut til ankomstområdet ved Suvarnabhumi Airport, der finner du en 24 seters buss med aircondition, som venter på å ta deg til Hua Hin. Disse drar hver time fra kl 6:30 til 18:30. Om du lander på Don Mueang er det nok å hoppe på lokalbuss nummer 555 fra utsiden som bruker en time på å ta deg til Suvarnabhumi flyplass.

For de som allerede har endt opp i sentrum finnes Tara Tour & Travel som tilbyr en daglig buss fra de respektive holdeplasser i downtown Bangkok også. Det er lett å booke bussreisen måneder i forveien eller kun noen dager før gjennom 12Go.asia.

Bangkok til Hua Hin med minivan

Bangkok til Hua Hin med minivan
Minivaner parkert ved Mo Chit © hayachanta, Cheevarut / Shutterstock.com

Tid – 3 til 4 timer
Pris – billetter fra 60 til 140 kr
Comfort – 3/5

Med større fleksibilitet, flere hentepunkt, lavere priser og hurtigere reisetid er 12-seters minivan et annet populært fremkomstmiddel fra Bangkok til Hua Hin. Mens dette er det mest budsjettvennlige alternativet som vil ta deg direkte dit, er det noe trangere om plassen enn i bussene, og plass til bagasje er begrenset. Så om du strever med å pakke og liker å ha god plass er ikke dette valget for deg.

Flere selskap drifter ruten, inkludert Nor Neane Transport, Mama Travel og JKP Mochit, som alle har avgang fra Bangkoks sørlige buss terminal (Sai Tai Mai). Om du ikke er ved den delen av byen er det bedre å organisere å bli hentet ved et av de mer sentrale holdeplassene i sentrumsområdet. Khao San Road, bydelen Ekkamai eller ved Mo Chit New Van Terminal, som ligger rett nord for sentrum. Billetter kan du kjøpe samme dag, eller for å være sikker på å stige på ved akkurat den holdeplassen du ønsker, book på forhånd ved å bruke den pålitelige nettsiden 12Go.asia.

Bangkok til Hua Hin med tog

Bangkok til Hua Hin med tog
Hua Hin Railway Station er en populær turistattraksjon i Hua Hin © sarayuth3390

Tid – Minst 4 timer, forsinkelser er ikke uvanlig
Pris – Billetter fra 17 til 80 kr, for tredje- til førsteklasse seter
Comfort – 2/5

Om reisen din hadler om å være blandt lokale og oppleve en ny kultur, da bør reisen til Hua Hin med tog være en prioritet for deg. Det er på ingen måte den mest komfortable eller den raskeste ruten, men du vil møte noen interessante karakterer langs veien og bli slynget i togvognen gjennom det vakre Thai landskapet, før du ender opp på den sjarmerende Hua Hin stasjonen, som visstnok er den eldste i Thailand!

Togene drar fra Hua Lamphong, Bangkoks travleste og mest sentrale togstasjon. Om du oppholder deg i sentrum bør ikke en taxi koste mer enn rundt 100 baht. Fra Don Mueang flyplass vil en kombinasjon av A1 bussen og MRT linjen ta deg dit innen noen timer. Fra Suvarnabhumi Airport finn frem til underetasjen der Airport Rail Link går fra, den vil slippe deg av ved Makkasan stasjon, derfra kan du ta MRT som tar deg til Hua Lamphong.

Bangkok til Hua Hin med privatbil

Bangkok til Hua Hin med privatbil
En privatbil som tilhører Hua Hin Cars er tilgjengelig for booking på 12Go

Tid – 2.5 timer avhengig av trafikk
Pris – Rundt 580 kr for en fire seters bil, forvent å betale mer for en VIP-service
Comfort – 5/5

Når du velger å reise fra Bangkok til Hua Hin med en privat taxi vil det bli det dyreste alternativet, men absolutt det mest komfortable. Med dette alternativet kan du bestemme akkurat når du vil reise, og når du ønsker å stoppe for toalett-pause og det blir plass til mer bagasje. Du blir også tatt med fra dør til dør ved hotellet ditt i Bangkok til hotellet i Hua Hin, da kan du bare lene deg tilbake og ta det helt med ro, bortsett fra at du må huske å møte opp i tide.

Det er verdt å merke seg at offentlig transport til Hua Hin ikke er tilgjengelig om natten, så om du ankommer med et fly på natten og vil dra rett til strendene, er en privatbil mulig det eneste alternativet ditt. 12Go.asia er fabelaktige på å organisere private turer, du trenger bare å vite hvor du ønske å bli plukket opp og når, så ordner de med resten.

Bangkok til Hua Hin med leiebil

Bangkok til Hua Hin med leiebil
Skranker for leiebiler ved ankomst terminalen på Don Mueang International Airport © Sihasakprachum / Shutterstock.com

Tid – 2 til 3 timer
Pris – daglige priser 220 kr, inkludert forsikring
Comfort – 5/5

Planlegger du å gjøre en opplevelsesreise ut av turen din rundt Hua Hin? Da er det mulig å leie en bil fra flyplassen når du lander. På denne måten kan du nyte den ultimate frihet på vei dit, og resten av ferien din. De vanligste bilutleie firmaer er Avis, Europcar og Hertz. Aller disse vil forvente at du har et internasjonalt godkjent førerkort og at du er over 21 år gammel.

Kjøreturen fra Bangkok til Hua Hin er relativt enkel, med praktiske veiskilt på både Thai og Engelsk. Bare husk å kjør på venstre side der! Om du ikke er for trett etter flyreisen er det noen ting du kan sjekke ut langs veien, inkludert templene i Petchaburi fra 1100-tallet, Damnoen Saduak floating market eller den gigantiske stupaen kjent som Phra Pathom Chedi.


Uansett hvilken måte du velger å reise på eller hva budsjettet ditt er, håper vi at du finner den perfekte måten å reise til Hua Hin på slik at du kan sette fokus på å nyte ferien din.


Bangkok til Hua Hin Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Bangkok til Hua Hin på?

Om det er ok for deg å gjøre et kompromiss på komfort nivået er den billigste måten å komme frem til Hua Hin med tog. For et tredjeklasse sete betaler du ikke mer enn 20 kr, og kan ta plass blandt de lokale. Om du ønsker bedre komfort på reisen, kan du velge å kjøpe første klasses billetter til en pris på rundt 45 kr. Det er lett å sammenligne priser for alle transportmuligheter på 12Go.asia.

Hva er den raskeste måten å reise fra Bangkok til Hua Hin på?

Gjennom 12Go kan du organisere en privat transport som vil ta deg fra dør til dør fra Bangkok til Hua Hin på rundt 2,5 timer. Samtidig blir det å leie en egen bil og ta turen nedover til resortbyen, også en av de raskeste mulighetene, så vel som et fleksibelt alternativ.

Hvordan reiser jeg fra Bangkok til Hua Hin?

Det finnes flerfoldige måter å komme seg fra Bangkok til Hua Hin på, og med 12Go kan du lett kartlegge hvilke alternativer som finnnes. For det raskeste og mest komfortable, kan du sjekke ut mulighet for å leie en bil eller booke en privat taxi, begge er av de dyrere alternativene. Den billigste måten er å hoppe på et tog fra Hua Lamphong med de lokale. Som en annen mulighet finnes busser og minivan som drar fra Suvarnabhumi flyplass og fra ulike holdeplasser omkring i byen og koster i gjennomsnitt 90 kr.

Hvor lang tid tar det å reise fra Bangkok til Hua Hin?

Med det raskeste alternativet som er privat transport, kan du komme deg dit på 2,5 timer, trafikk i byen er alltid upålitelig, og det kommer virkelig an på når på dagen du reiser. Om du har booket en minivan eller buss gjennom 12Go.asia, vil reisetiden bli på rundt 3 timer. Togreisen er vanligvis uberegnelig og kan ta alt fra 4 timer og oppover. Du må også beregne tiden til og fra togstasjonen, som kan ta opp til en time.

Hvor mye koster en taxi fra Bangkok til Hua Hin?

En taxi fra Bangkok til Hua Hin kan koste alt fra 540 til 900 kroner avhengig av hvordan type service velger. 12Go har listet et utvalg av privat taxier som finnes i økonomi til luksus SUV og kan få plass til større grupper.

Hvor lang tid tar en taxi fra Bangkok til Hua Hin?

En taxi fra Bangkok til Hua Hin vil ta rundt 2,5 timer, avhengig av trafikk og tid på dagen du reiser. Om mulig unngå å reise i løpet av rushtiden og i helgene.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: