Hur man reser från Bangkok till Hua Hin

Hur man reser från Bangkok till Hua Hin

De flesta besökarna i Thailand styr direkt kosan mot öarna i söder, men de går miste om de idylliska turistorterna på fastlandet. Runt 145 km söder om Bangkok ligger Hua Hin, och man kan ta sig dit på mindre än tre timmar efter att man landat i leendenas land.

Det är lätt att resa till orten om man väljer en direktbuss eller privat transport. De som har en semesterbudget att förhålla sig till bör överväga att ta tåget, även om det krävs lite mer ansträngning om man väljer det alternativet.

Här delar vi upp alla resealternativ i enkla, lättförståeliga kategorier.

TransportTidPrisBiljetter
Bangkok till Hua Hin med buss4 t95 krBoka online
Bangkok till Hua Hin med minibuss3.5 t61 krBoka online
Bangkok till Hua Hin med tåg4 t17 krBoka online
Bangkok till Hua Hin med privat taxi2.5 t560 krBoka online
Bangkok till Hua Hin med hyrbil2.5 t220 krBoka online

Bangkok till Hua Hin med buss

Bangkok till Hua Hin med buss
Bussar på flygplatsen Suvarnabhumi som tar passagerare till Hua Hin © nitinut380 / Shutterstock.com

Tid – 4 timmar
Pris – 95 kr per person
Komfort – 5/5

Vare sig du befinner dig i centrala Bangkok eller på en av dess två internationella flygplatser, är ett av de enklaste och bekvämaste sätten att ta sig till Hua Hin med buss, och det kostar heller inte särskilt mycket.

Direktbussar från flygplatsen Suvarnabhumi tar mindre än fyra timmar till Hua Hins stränder.

Om man kommer med flygplan måste man bege sig till ankomsthallen på flygplatsen Suvarnabhumi, där man hittar en konvoj av moderna, 24-sitsiga, luftkonditionerade bussar som väntar på att ta en till Hua Hin. Dessa avgår varje halvtimme från 6.30 till 18.30. Om ditt flyg landar vid flygplatsen Don Mueang är det lätt att hoppa på buss #555 från utanför flygplatsen, och det tar runt en timme för den att åka till Suvarnabhumi.

De som redan befinner sig i stadskärnan kan använda sig av Tara Tour and Travel, som erbjuder en daglig bussavgång från sitt kontor i Bangkoks innerstad. Det är lätt att boka bussresor flera månader i förväg eller bara några dagar innan sin resa via 12Go.asia.

Bangkok till Hua Hin med minibuss

Bangkok till Hua Hin med minibuss
Minibussar som väntar vid Mo Chit © hayachanta, Cheevarut / Shutterstock.com

Tid – 3 till 4 timmar
Pris – Biljetter kostar från 60 till 130 kr
Komfort – 3/5

12-sitsiga minibussar är ett annat populärt alternativ för att resa från Bangkok till Hua Hin, med större flexibilitet angående var man blir hämtad, lägre priser och snabbare restid. Detta är det mest budgetvänliga alternativet för att åka direkt mellan de båda orterna, men samtidigt är minibussar trängre än vanliga bussar och utrymmet för bagage mer begränsat. Om du har svårt att packa smått och värnar om ditt personliga utrymme, kanske detta därför inte är det bästa alternativet för dig.

Flera företag trafikerar rutten, inklusive Nor Neane Transport, Mama Travel och JKP Mochit, och samtliga avgår från Bangkoks södra bussterminal (Sai Tai Mai). Om du inte är på den sidan av staden är det bättre att organisera upphämtning från de mer centrala stoppen, som inkluderar Khao San Road, Ekkamai eller den nya minibussterminalen i Mo Chit, strax norr om stadskärnan. Biljetter kan bokas samma dag man ska resa, alternativt kan du säkerställa att du får en plats från just din upphämtningspunkt genom att boka i förväg via den betrodda resewebbplatsen 12Go.asia.

Bangkok till Hua Hin med tåg

Bangkok till Hua Hin med tåg
Hua Hins tågstation är en stor turistattraktion i Hua Hin © sarayuth3390

Tid – Minst 4 timmar, men förseningar är inte ovanliga
Pris – Biljetter kostar från 17 kronor till 75 kronor för säten i 3:e till 1:a klass
Komfort – 2/5

Om en viktig del av att resa för dig är att beblanda dig med lokalborna och leva dig in i den nya kulturen, bör tåget vara ditt förstahandsval för att resa till Hua Hin. Det är absolut inte det bekvämaste eller snabbaste alternativet, men du kommer att träffa intressanta människor på vägen och resa genom den otroligt vackra thailändska landsbygden. Det hela avslutas med ankomsten till Hua Hins pittoreska tågstation, som sägs vara den äldsta i Thailand!

Tågen avgår från Hua Lamphong – Bangkoks mest trafikerade och mest centrala tågstation. Om du bor i staden bör en taxi inte kosta mer än några tior. Från flygplatsen Don Mueang kan en kombination av buss A1 och tunnelbanan (MRT) inte ta mer än ett par timmar. Är du på flygplatsen Suvarnabhumi beger du dig ner till källarvåningen, varifrån du tar Airport Rail Link till stationen Makkasan – därifrån tar du sedan tunnelbanan till Hua Lamphong.

Bangkok till Hua Hin med privat taxi

Bangkok till Hua Hin med privat taxi
En privat taxi tillhörande Hua Hin Cars som kan bokas via 12Go

Tid – 2,5 timme beroende på trafiken
Pris – Runt 560 kr för en 4-sitstig bil, men dyrare för VIP-service
Komfort – 5/5

Att resa från Bangkok till Hua Hin med privat taxi är det dyraste alternativet, men det är utan tvekan det mest bekväma. Med en privat taxi kan man välja precis när man vill åka, när man vill stanna för toalettbesök och hur mycket bagage man vill ha med sig. Man får dessutom åka dörr till dörr från hotellet i Bangkok till hotellet i Hua Hin, så det enda man måste tänka på är att vara klar i tid för avresan.

Det är värt att påpeka att det inte går någon kollektivtrafik till Hua Hin på natten, så om man anländer på ett sent flyg och vill åka direkt mot sandstränderna, kan en privat taxi vara det enda alternativet. 12Go.asia är utmärkt för att organisera sådana privata resor – det är bara att berätta för dem var och när du vill bli hämtad så fixar de resten.

Bangkok till Hua Hin med hyrbil

Bangkok till Hua Hin med hyrbil
Bås för biluthyrning i ankomstterminalen på Don Mueangs internationella flygplats © Sihasakprachum / Shutterstock.com

Tid – 2 till 3 timmar
Pris – Pris för en dag från 220 kr, inklusive försäkring
Komfort – 5/5

Planerar du att utforska lite på vägen till Hua Hin? Då är det förmodligen värt att hyra en bil från flygplatsen när du landar. På så sätt kan du njuta av den ultimata friheten under resan och resten av semestern. Alla de vanliga företagen erbjuder hyrbilar här, inklusive Avis, Europcar och Hertz. På RentalCars.com kan du se priserna och boka hyrbilar från de olika bolagen. Alla dessa företag kräver att föraren uppvisar ett internationellt körkort vid ankomst och att vederbörande är över 21 år gammal.

Att köra från Bangkok till Hua Hin är relativt enkelt, med vägskyltar som behändigt nog är på både thai och engelska. Kom bara ihåg att de kör på vänster sida här! Om du inte är alltför trött från flyget finns det några saker du kan ta en titt på under resans gång, inklusive tempel från 1100-talet i Petchaburi, den flytande marknaden Damnoen Saduak eller den gigantiska stupan som heter Phra Pathom Chedi.


Oavsett vilken resestil eller budget du har hoppas vi att du har hittat det perfekta sättet att resa till Hua Hin, så att du kan fokusera på att njuta av din semester.


Bangkok till Hua Hin – Vanliga frågor

Vilket är det billigaste sättet att resa från Bangkok till Hua Hin?

Om du inte har några problem med att kompromissa med bekvämligheten, är tåg i slutänden det billigaste sättet att resa dit. För platser i tredje klass behöver man inte betala mer än 15 kronor, och man får dessutom interagera med lokalborna. Om bekvämlighet är viktigt när du reser kan du välja biljetter i första klass för runt 40 kronor mer. Det är lätt att jämföra priser för alla alternativ på 12Go.asia.

Vilket är det snabbaste sättet att resa från Bangkok till Hua Hin?

12Go kan organisera en privat taxi som tar dig dörr till dörr från Bangkok till Hua Hin på runt 2,5 timme. Tillsammans med att hyra sin egen bil och köra till turistorten själv är detta det snabbaste alternativet, och det erbjuder stor flexibilitet.

Hur tar man sig från Bangkok till Hua Hin?

Det finns massor av sätt att ta sig från Bangkok till Hua Hin, och 12Go är ett av de användbaraste verktygen för att få en överblick över alla alternativ. För snabbast och bekvämast resa är det hyrbil eller en privat taxi som gäller, även om dessa även är dyrast. Det billigaste är att hoppa på tåget från Hua Lamphong tillsammans med lokalborna. Ett alternativ mittemellan är bussar och minibussar, som avgår från flygplatsen Suvarnabhumi och andra platser i staden och kostar runt 80 kronor.

Hur lång tid tar det att åka från Bangkok till Hua Hin?

Det snabbaste alternativet – en privat taxi – tar dig från stad till stad på 2,5 timme, men tänk på att trafiken i Bangkok är oförutsägbar och att restiden skiljer sig något beroende på tiden på dygnet. Om du har bokat en minibuss eller buss via 12Go.asia kan du räkna med en restid på runt tre timmar. Tågresor är ökänt oförutsägbara och kan ta uppemot fyra timmar. Då måste man även tänka på transport till och från tågstationerna, vilket kan ta upp till en timme i vardera ände.

Vad kostar en taxi från Bangkok till Hua Hin?

En taxi från Bangkok till Hua Hin kan kosta allt från 500 till 850 kronor beroende på vilken typ av tjänst man väljer. 12Go har ett stort urval av privata taxibilar, från budgetalternativ till lyxiga SUV:ar, och kan arrangera resor för grupper av alla storlekar.

Hur lång är taxiresan från Bangkok till Hua Hin?

En taxi från Bangkok till Hua Hin tar runt 2,5 timme beroende på trafik och tid på dygnet. Om möjligt ska man undvika att resa under rusningstrafik och på helgerna.

Hur användbar var denna guiden?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Medelbetyg: / 5. Antal röster: