Hur man reser från Bangkok till Pattaya

Hur man reser från Bangkok till Pattaya

I Bangkok är det action nonstop, vilket kan bli utmattande i det långa loppet. Att då ta en avstickare till landets vackra kust kan vara ett bra sätt att ladda batterierna. På Thailandvikens östkust ligger till exempel Pattaya, som med sina härliga stränder erbjuder något för alla. Man kan slappa i den gyllene sanden, ägna sig åt olika vattensporter och ta del av det spännande nattlivet.

Pattaya ligger bara 140 kilometer från Bangkok och är den semesterort med stränder som ligger närmast huvudstaden. Det finns gott om transportalternativ att ge sig i kast med denna rättframma resa med, och nedan tar vi en titt på de snabbaste och bekvämaste alternativen. Vare sig du väljer att ta en taxi, bussen eller något annat transportmedel, kan vi hjälpa dig att hitta det bästa sättet att nå detta strandparadis i Thailand.

TransportTidPrisBiljetter
Bangkok till Pattaya med buss2 t44 krBoka online
Bangkok till Pattaya med minibuss2 t53 krBoka online
Bangkok till Pattaya med tåg3 t9 krBoka online
Bangkok till Pattaya med taxi2 t400 krBoka online
Bangkok till Pattaya med flygbuss2 t35 krBoka online

Bangkok till Pattaya med buss

Bangkok to Pattaya by Bus
Busstationen Ekkamai © Narin Nonthamand / Shutterstock.com

Tid – 2–4 timmar
Pris – Biljetter från 40 kr och uppemot 110 kr
Komfort – 4/5

Bussen är utan tvekan det populäraste alternativet för att resa från Bangkok till Pattaya. Bussarna börjar avgå runt klockan 5.00 på morgonen och går fram till 23.00 på kvällen varje dag med runt 30 eller 60 minuters mellanrum. Många bussterminaler i Bangkok erbjuder bussar till Pattaya och man kan välja den som ligger närmast ens boende. Detta gör att det finns stor flexibilitet när man väljer vilken tid på dygnet man vill resa till Pattaya.

Även om det går att köpa sina biljetter vid bussterminalen är det smart att köpa dem online för att se till att man får en plats på den avgång man föredrar. Kontrollera biljettpriserna och tidtabellerna på resesidan 12Go.asia för att bestämma vilken buss som passar bäst. Sidan har flera bolag att välja bland, inklusive Bell Travel Service, Tara Tour & Travel och Roong Reuang Coach.

Att ta bussen är ett av de billigaste sätten att resa till Pattaya, med biljetter från 40 kronor. För extra bekvämlighet och en snabbare resa till Pattaya får man betala lite mer. Bussar i andra klass är det billigare alternativet, men är mindre bekväma och tar runt fyra timmar på sig att anlända till Pattaya. Man kan även njuta av en mer avslappnande resa i första klass som når Pattaya på runt två timmar, men biljetterna kostar då runt 120 kronor.

Bangkok till Pattaya med minibuss

Bangkok to Pattaya by Minivan

Tid – 2–2,5 timme
Pris – Priser på 55–90 kr
Komfort – 3/5

Att ta en minibuss till Pattaya är snabbare än den vanliga bussen, och man får då betala lite mer för biljetten. Resan tar vanligtvis runt två timmar, men trafiken kan påverka restiden. Det finns heller inte särskilt mycket utrymme i minibussen eftersom chaufförerna försöker få in så många passagerare som möjligt.

Minibussar tar vanligtvis 9–14 personer, och när dessa satt sig finns det inte särskilt mycket utrymme över till bagage. Om du har flera väskor med dig kan du därför få svårt att hitta plats för dem i minibussen. Förarna frågar ofta var man vill stiga av i Pattaya, vilket kan vara behändigt om du vet en specifik plats du vill till. Kom bara ihåg att chaufförerna kanske inte talar engelska, och då är det bra att kunna några ord thailändska.

Även om det går att pruta på priset med chaufförerna vid terminalen är det även möjligt att boka biljetter till minibussen i förväg via 12Go. Det finns flera bolag att välja bland, inklusive 12Go Transport, Mama Travel & Tour, Pannipa Pattaya Tour och T-Tour. Massor av minibussar avgår från stationen Makkasan, men ta en titt på bokningsplattformen för att hitta en station som är behändig för dig. Priserna börjar på runt 50 kronor, men ligger vanligtvis på runt 80 kronor.

Bangkok till Pattaya med tåg

Bangkok till Pattaya med tåg
Insidan av tåget från Bangkok till Pattaya © Amnat Phuthamrong & Sumeth anu / Shutterstock.com

Tid – 3–4 timmar
Pris – Biljettpriser på 9–40 kr
Komfort – 4/5

Om du tycker att morgonstund har guld i mun så kan tåget från Bangkok till Pattaya vara ett lämpligt alternativ. Endast två tåg avgår varje dag mot Pattaya, och båda rullar iväg innan klockan 7.00. Det första avgår 6.45 och det andra kort därefter klockan 6.55. Båda dessa blir ofta försenade, och det bör du ha i åtanke om du har tider att passa.

Båda tågen avgår dessutom från stationen Hua Lamphong i Bangkok, så tänk på att du måste lägga till transportkostnaden till stationen. Biljetter kan inte köpas på internet, men det är enkelt att inhandla dem på tågstationen. Priserna beror på hur bekvämt du vill resa: biljetter i första klass går på 40 kronor, andra klass 25 kronor och tredje klass 8 kronor.

Detta resesätt är långsamt och gör massor av stopp på vägen mot Pattaya. Tåget är dock ett bra alternativ för de som har en budget att ta hänsyn till och inte har bråttom att komma fram.

Bangkok till Pattaya med taxi

Bangkok till Pattaya med taxi
Hua Hin Cars kan bokas på 12Go.

Tid – 2–2,5 timme
Pris – Priser på 380–930 kr
Komfort – 5/5

Att arrangera en taxiresa är utan tvekan det bekvämaste sättet att resa till Pattaya, men kostnaden kommer att vara betydligt högre än för andra alternativ. Om du inte har något emot priset så finns det inget som slår att ha en privat chaufför som kör en till den populära turistorten vid havet. Åkturen tar normalt sett runt två timmar, men trafiken kan göra resan längre.

Det finns en rad olika prisklasser eftersom många företag erbjuder taxiresor mellan Bangkok och Pattaya. 12Go.asia har flera bolag på sin bokningsplattform och valmöjligheterna är nästan oändliga. Du kan vänta dig att betala från 380 till 900 kronor beroende på bolaget och typen av fordon du bokar. Några av bolagen som erbjuder taxiresor inkluderar BangkokTaxi24, Glassflower, Team Holiday, Hua Hin Cars, Kim Taxi Thailand och Phuket Ground Services.

Resan kan avgå från flygplatsen Don Mueang, flygplatsen Suvarnabhumi eller ditt hotell i Bangkok. Det är möjligt att pruta på priset med taxichauffören på plats, men då måste du ha koll på den totala kostnaden inklusive vägtull. Detta kan leda till ett högre pris om man inte tänker på tullarna. För att undvika allt detta kan du boka din taxi på 12Go, där det är betydligt enklare att arrangera resan.

Bangkok till Pattaya med flygbuss

Bangkok till Pattaya med flygbuss
Bell Travel Services bussar går från flygplatsen Suvarnabhumi till Pattaya och kan bokas på 12Go.

Tid – Runt 2 timmar
Pris – 130 baht
Komfort – 5/5

Om du beslutar dig för att hoppa över Bangkok helt och hållet och åka direkt till Pattaya från flygplatsen finns det ytterligare ett alternativ. Flygplatsen Suvarnabhumi erbjuder nu en busstjänst som tar dig direkt till Pattaya efter landning i Bangkok.

Bussarna avgår ungefär en gång i timmen och resan till Pattaya tar cirka två timmar. Biljetter till bussarna kostar runt 35 kronor och du kommer att släppas av vid busskontoret i Thappraya eller ditt hotell.

Bokningsprocessen på internet är enkel, men du kan även köpa biljetter direkt vid biljettluckan på våning 1 av flygplatsen. Det finns gott om plats på bussen för bagage och resan går direkt till Pattaya.

Efter att ha läst om alla transportalternativ från Bangkok till Pattaya är du nu redo att njuta av resan till en av Thailands vackraste strandstäder.


Bangkok till Pattaya – Vanliga frågor

Vilket är det billigaste sättet att resa från Bangkok till Pattaya?

Det billigaste sättet att ta sig från Bangkok till Pattaya är att ta tåget från stationen Hua Lamphong. Om du köper en biljett i tredje klass på tågstationen kommer den bara att kosta åtta kronor. Det avgår dock bara två tåg till Pattaya om dagen, och båda innan klockan 7.00.

Vilket är det snabbaste sättet att resa från Bangkok till Pattaya?

Att boka en taxi är det snabbaste sättet att nå Pattaya från Bangkok, men det är även det dyraste alternativet. Med bra trafik kan chauffören vanligtvis släppa av dig vid hotellet i Pattaya på under två timmar. Du kan arrangera taxiresan i förväg genom att bläddra bland alla bolag på bokningsplattformen 12Go.asia.

Hur tar man sig från Bangkok till Pattaya?

Även om en privat taxi är det snabbaste sättet att resa från Bangkok till Pattaya, är det inte det mest budgetvänliga alternativet. Du kan spara pengar genom att resa med buss, tåg eller minibuss, och det finns många platser att bli hämtad på i Bangkok. Se många olika alternativ i alla prisklasser när du bokar biljetten online på 12Go.asia.

Vad kostar en taxi från Bangkok till Pattaya?

Att ta en taxi är det bekvämaste sättet att resa från Bangkok till Pattaya, men det kommer med en saftig prislapp. Bangkok Taxi24, Team Holiday och Kim Taxi Thailand är bara några av bolagen som erbjuder taxiresor från Bangkok till Pattaya, med priser så låga som 380 kronor och så höga som 860 kronor. Om du bokar online via 12Go.asia kan du hitta massor av olika fordon och även boka upphämtning vid flygplatsen eller ditt hotell.

Vad kostar tåget från Bangkok till Pattaya?

Även om tåget inte är det populäraste sättet att ta sig från Bangkok till Pattaya bland turister, ger det mest för pengarna. En biljett i första klass är den dyraste på runt 40 kronor, medan en för andra klass kostar 25 kronor och en i tredje klass 8 kronor. Om du inte har något emot att vakna tidigt, åka långsamt och löpa hög risk för förseningar, är tåget det mest kostnadseffektiva sättet att nå Pattaya.

Vad kostar bussen från Bangkok till Pattaya?

Bussen är det populäraste sättet att resa från Bangkok till Pattaya tack vare hur billig den är för budgetresenärer. Det finns gott om bussbolag som erbjuder resor till Pattaya, och du kan boka dem via 12Go.asia för att se vilka bussar som avgår från vilka terminaler. Bell Travel Service, Tara Tour & Travel och Roon Reuang Coach är bara tre av bussbolagen som trafikerar rutten mellan Bangkok och Pattaya. Biljetterna kan vara så billiga som 40 kronor och så dyra som 120 kronor.

Hur användbar var denna guiden?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Medelbetyg: / 5. Antal röster: