Hur man reser från Bangkok till Krabi

How to Travel from Bangkok to Krabi

Vill du fly från hetsen i Bangkok och njuta av de fantastiska miljöerna och den friska havsbrisen i Krabi? Då har vi flera alternativ för dig! Den 800 km långa resan kan genomföras med flyg, buss eller minibuss. De skiljer sig prismässigt och resan kan ta allt från 1,5 till 13 timmar. Alla har dock gemensamt att man i slutet av resan kan slappna av på stranden Railay eller utforska templet i tigergrottan. Den här guiden ger dig alla detaljer om de olika sätten att ta sig från Bangkok till Krabi, så att du kan välja det bästa för just ditt äventyr!

TransportTidPrisBiljetter
Bangkok till Krabi med flyg1,5 t260 krBoka online
Bangkok till Krabi med tåg (och buss)11 t360 krBoka online
Bangkok till Krabi med buss12 t170 krBoka online
Bangkok till Krabi med Minibuss11 t130 krBoka online

Bangkok till Krabi med flyg

Bangkok till Krabi med flyg
De flesta av Bangkoks budgetflygbolag avgår från flygplatsen Don Mueang, som har en golfbana mellan landningsbanorna © i viewfinder / Shutterstock.com

Tid – 90 minuter
Pris – Runt 250–680 kr enkel väg
Komfort – 5/5

Det snabbaste sättet att resa från Krabi till Bangkok är att flyga direkt till Krabis flygplats (KBV). Flygningar mot Krabi avgår både från flygplatsen Don Mueang (DMK) och Suvarnabhumi (BKK) i Bangkok. Flera flygbolag trafikerar rutten under hela veckan, inklusive AirAsia, Bangkok Airways och Vietjet. Priserna skiljer sig beroende på tiden på året och flygbolaget, men enkelbiljetter kan köpas för så lite som 250 kronor per person.

Många av de lokala flygbolagen prioriterar låga priser över komfort, men den korta restiden innebär att lite trängsel är en liten uppoffring! På mindre än två timmar kommer du vara ute ur staden och få möjligheten att njuta av de havsnära landskapen i Krabi. Kom ihåg att sista minuten-biljetter är väldigt dyra, så köp dem i förväg för de bästa priserna på 12Go.asia.

Bangkok till Krabi med tåg (och buss)

Bangkok till Krabi med tåg
Tåg väntar på passagerare vid tågstationen i Surat Thani © ZAME Vitawas / Shutterstock.com

Tid – 11–15 timmar (9–12 timmar på tåget och ytterligare 2–3 med ett annat fordon)
Pris – Runt 360–720 kr (290–500 för tågbiljetten och 65–210 för bussbiljetten)
Komfort – 4/5

Att åka tåg i Thailand är en väldigt unik upplevelsen, och det är möjligt att genomföra en del av denna resa på räls. Avgången sker från stationen Hua Lamphong i Bangkok och anländer till stationen i Surat Thani 9–12 timmar senare beroende på typen av tåg och avgångstiden. Om du kan bör du satsa på en sovvagn för att få en avslappnande resa och dessutom spara pengar genom att hoppa över en hotellnatt! Eftersom inga tåg går direkt mellan Bangkok och Krabi måste man byta transportmedel i Surat Thani. Därifrån tar det 2–3 timmar att komma fram till de vackra stränderna i Krabi med hjälp av taxi, minibuss eller vanlig buss.

Bangkok till Krabi med buss
Phantips bussar går från Surat Thanis station till Krabi och kan bokas på 12Go.

Om du tar en taxi ska du se till att ni är överens om priset i förväg, eller åtminstone säkerställa att föraren använder taxametern. För att undvika att behöva pruta med chaufförerna är det bäst att välja buss eller minibuss. Dessa går mellan Surat Thanis station och Krabi, och kostar 65–120 kronor beroende på typen av buss man väljer.

Du kan köpa biljetter på plats i Surat Thani och hos researrangörer, alternativt boka dem online på 12Go.asia för att slippa oroa dig över att få en sittplats!

Bangkok till Krabi med buss

Bangkok till Krabi med buss
Songserm har en direktbuss från Bangkok till Krabi.

Tid – 12–13 timmar
Pris – 170–300 kr enkel väg, beroende på typen av buss
Komfort – 4/5

Ett populärt sätt att resa till Krabi från Bangkok är med buss. Det finns många olika typer av bussar att välja mellan, från budget- till VIP-varianter. VIP-bussarna är stora och rymliga, och erbjuder fler bekvämligheter än andra bussar till ett något högre pris. Både budget- och VIP-bussarna genomför resan till Krabi på runt 12 timmar, och denna tid kan man spendera med att slappna av. Tar man en nattbuss och sover under resan kan man dessutom spara pengar eftersom man slipper en hotellnatt!

Större bussar tenderar att göra färre stopp vid rastplatser och har ibland även toalett ombord. Se till att ha med dig snacks och flaskor med vatten att äta och dricka under resans gång. Bussbiljetter kan köpas på flygplatser, stationer eller från researrangörer i Bangkok, men det är bättre att boka biljetterna i förväg via sidor som 12Go.asia

Bangkok till Krabi med Minibuss

Bangkok till Krabi med Minibuss
Minibussar på busstationen Mo Chit © Sleeping cat / Shutterstock.com

Tid – 11–12 timmar
Pris – 130–170 kr enkel väg per person
Komfort – 2/5

Att ta en minibuss tvärsöver Thailand är alltid ett äventyr. Dessa minibussar är vanligtvis billigare och snabbare än de stora bussarna, men var beredd på en guppig resa och begränsat utrymme. Minibussarna avgår från olika platser i Bangkok, inklusive de större bussterminalerna och Khao San Road.

Det må vara ett populärt och budgetvänligt sätt att resa i Thailand, men att köpa biljetter för minibussar på plats i Bangkok kan vara bökigt.

Att resa med minibuss kan vara ett bra sätt att träffa andra resenärer och spara lite pengar om man inte bryr sig om att resan är lite mindre bekväm. Om ni reser i en större grupp kan ni till och med hyra en hel minibuss för just er resa! Men tänk på att minibussar är väldigt små och inte har toaletter ombord, så vänta er flera stopp på vägen för att köpa snacks och gå på toaletten.

Minibussbiljetter kan köpas på flygplatser och tågstationer, såväl som hos många researrangörer och återförsäljare i Bangkok. Fråga alltid om det finns några erbjudanden och tänk på att det ofta går att förhandla om priset. Vissa företag på internet erbjuder ett mer behändigt sätt att köpa minibussbiljetter – ta en titt på aktörer som 12Go för att se vilka minibussalternativ som finns tillgängliga på just de datum du ska resa.

Är väskorna packade? Oavsett hur du tar dig tid så önskar vi dig en rolig och säker resa från Bangkok till Krabi – njuta av ditt äventyr!


Bangkok till Krabi – Vanliga frågor

Vilket är det billigaste sättet att resa från Bangkok till Krabi?

Det billigaste sättet att resa från Krabi till Bangkok är att ta en minibuss. Denna äventyrliga upplevelse kostar runt 170 kronor enkel väg och tar cirka elva timmar. För att jämföra rutter och boka biljetter i förväg, ta en titt på 12Go.asia för att hitta de bästa alternativen för din resa.

Vilket är det snabbaste sättet att resa från Bangkok till Krabi?

Det snabbaste sättet att resa till Krabi från Bangkok är utan tvekan att flyga. Man kan lämna Bangkok bakom sig och komma till de vackra stränderna i Krabi efter en flygning på bara 90 minuter. Biljettkostnaden skiljer sig beroende på flygbolag och tid på året – för att kolla tillgängligheten kan du gå till 12Go.asia. Se till att köpa biljetter i god tid så att de inte hinner ta slut!

Vilket är bättre, Phuket eller Krabi?

Ön Phuket är mer välkänd och tenderar att attrahera många fler människor. Det innebär att den är mer lättillgänglig och har fler människoskapade attraktioner, som restauranger, museer och turistaktiviteter. Krabi har i sin tur mer naturlig skönhet och låter en komma bort från folkmassorna. Båda destinationerna har mycket att erbjuda, så valet mellan Phuket och Krabi beror helt på dina personliga mål med semestern.

Hur tar man sig från Bangkok till Krabi?

Resan från Bangkok till Krabi kan göras med flyg, tåg, buss och taxi. Den snabbaste metoden är att ta flyget, som tar 90 minuter. Det billigaste är i sin tur minibussen. Se till att göra efterforskningar och hitta det bästa transportmedlet för just dina behov! För att hjälpa dig att ta beslutet kan du besöka 12Go.asia för att enkelt söka bland alla rutter och priser för just de datum du ska resa på.

Hur reser man från Bangkok till Krabi med tåg?

Ta tåget från stationen Hua Lamphong i Bangkok till Surat Thani, vilket tar ungefär tio timmar. Därifrån tar du sedan buss, minibuss eller taxi fram till vackra Krabi, vilket bör ta runt 2–3 timmar. För att undvika att biljetterna blir slutsålda och att behöva köpa dem på plats är det bra att boka biljetter i förväg på 12Go.asia

Hur långt från Bangkok ligger Krabi?

Krabi ligger runt 800 km söder om Bangkok. De vackra stränderna och otroliga landskapen i Krabi kan nås med flyg, tåg, buss eller minibuss, med en restid på mellan 1,5 och 15 timmar beroende på transportmedlet. Vilken än rutt du väljer kommer du garanterat hålla med om att Krabi är väl värt resan! Det är alltid bra att boka biljetter i förväg – använd alternativ på internet, som 12Go.asia, för att hitta de bästa erbjudandena och jämföra alternativen!

När är det bäst att besöka Krabi?

Krabi har samma turistsäsonger som resten av Thailand, vilket innebär att den bästa tiden att resa hit är under den svala säsongen mellan november och mars. Vädret är fint, men vänta dig högre priser och mer folk. April, maj och ibland juni kan vara otroligt varma och väldigt fuktiga i Thailand – håll dig därför nära stranden om du reser under dessa månader. Monsunperioden pågår från juni till oktober, så om du vill resa då ska du vara beredd på mycket regn, men även lägre priser och mindre folk.

Hur användbar var denna guiden?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Medelbetyg: / 5. Antal röster: