Hoe reis je van Bangkok naar Pattaya

Hoe reis je van Bangkok naar Pattaya

De eindeloze drukte van Bangkok kan vermoeiend worden en een bezoekje aan de ongerepte kustlijn van Thailand is een ontspannende manier om nieuwe energie op te doen. Pattaya, gelegen aan de oostkust van de Golf van Thailand, is een paradijs voor strandliefhebbers met voor ieder wat wils. Lounge op het gouden zand of doe overdag aan watersport en slenter ‘s avonds door de levendige straten voor een spannend uitgaansleven.

Pattaya ligt op slechts 146 km van Bangkok en is de dichtstbijzijnde badplaats in de buurt van de bruisende hoofdstad. Er zijn tal van transportmogelijkheden voor deze ongecompliceerde reis en wij bekijken de snelste en meest comfortabele keuzes. Of je een taxi, de bus of een ander vervoermiddel neemt, hier vind je de beste manier om het kustparadijs van Thailand te bereiken.

TransportReistijdPrijsTickets
Van Bangkok naar Pattaya per bus2 u€4Boek Online
Van Bangkok naar Pattaya per minibusje2 u€5Boek Online
Van Bangkok naar Pattaya per trein3 u€1Boek Online
Van Bangkok naar Pattaya per taxi2 u€40Boek Online
Van Bangkok naar Pattaya per airport bus2 u€4Boek Online

Van Bangkok naar Pattaya per bus

Van Bangkok naar Pattaya per bus
Ekkamai busstation © Narin Nonthamand / Shutterstock.com

Reistijd – 2-4 uur
Prijs – bustickets beginnen vanaf €4,40 en kunnen oplopen tot €13,50
Comfort – 4/5

De bus is verreweg het populairste vervoermiddel om van Bangkok naar Pattaya te reizen. Er is elke dag een busdienst tussen ongeveer 5 uur ‘s ochtends en 11 uur ‘s avonds en de bussen vertrekken elke 30-60 minuten. Bovendien zijn er veel busstations in Bangkok die een verbinding hebben met Pattaya en je kan vertrekken vanaf het station dat het dichtst bij jouw locatie ligt. Hierdoor kan je zelf beslissen op welk moment van de dag je wil vertrekken naar Pattaya.

Hoewel je jouw ticket bij het busstation kan kopen, is het verstandig om het ticket online te kopen zodat je de best passende vertrektijd kan uitkiezen. Controleer ticketprijzen en dienstregelingen op de reiswebsite 12Go.asia om te beslissen welke busroute het beste bij jou past. Op de website staan meerdere aanbieders waaruit je kan kiezen, waaronder Bell Travel Service, Tara Tour & Travel en Roong Reuang Coach.

Het nemen van de bus is één van de meest betaalbare manieren om Pattaya te bereiken en je kan al tickets kopen vanaf €4,40. Voor extra comfort en een snellere aankomst in Pattaya, moet je iets meer betalen. Tweede klas bussen zijn de goedkoopste optie, maar zijn minder comfortabel en doen er tot vier uur over om Pattaya te bereiken. Je kan genieten van een meer ontspannen rit met een eerste klas bus die Pattaya in ongeveer twee uur bereikt, maar deze tickets kosten wel €13,50.

Van Bangkok naar Pattaya per minibusje

Van Bangkok naar Pattaya per minibusje

Reistijd – 2-2,5 uur
Prijs – Prijzen variëren tussen €5 – €9
Comfort – 3/5

Met een minibusje ben je sneller in Pattaya dan met de bus, maar je moet wel iets meer betalen voor de tickets. De reis duurt meestal ongeveer twee uur, maar het verkeer kan de totale reistijd beïnvloeden. Er is niet veel plaats in deze busjes omdat de chauffeurs proberen om zoveel mogelijk passagiers te vervoeren per rit.

Minibusjes vervoeren meestal 9-14 personen en er zal niet veel ruimte zijn voor bagage. Als je meerdere tassen meeneemt, dan kan het moeilijk zijn om er in het minibusje een plaats voor te vinden. De chauffeur zal vaak vragen waar je wil uitstappen in Pattaya en dit kan handig zijn als je al weet waar je juist naartoe wil. Houd er wel rekening mee dat de chauffeur misschien geen Engels spreekt en dat het handig is om een paar basiswoorden/zinnen Thais te spreken.

Hoewel je op het busstation met de chauffeurs kunt onderhandelen over de ticketprijs, is het mogelijk om vooraf een minibusje te boeken bij 12Go. Er zijn meerdere aanbieders waar je een busreis mee kunt regelen, waaronder 12Go Transport, Mama Travel & Tour, Pannipa Pattaya Tour en T-Tour. Er vertrekken veel minibusjes vanaf het Makkasan Station, maar kijk op het boekingsplatform welk station voor jou het handigst is. Prijzen beginnen vanaf €5 maar zijn gemiddeld rond de €9.

Van Bangkok naar Pattaya per trein

Van Bangkok naar Pattaya per trein
De trein van Bangkok naar Pattaya © Amnat Phuthamrong & Sumeth anu / Shutterstock.com

Reistijd – 3-4 uur
Prijs – ticketprijzen kosten tussen de €1 en €4,40
Comfort – 4/5

Als je een vroege vogel bent, is de trein van Bangkok naar Pattaya misschien een geschikte optie voor jou. Er zijn slechts twee treinen per dag die je naar Pattaya brengen en beide vertrekken voor 7 uur ‘s ochtends. De eerste trein vertrekt om 6:45 uur en de tweede trein vertrekt niet veel later om 6:55 uur. Beide treinen hebben vaak vertraging en daar moet je rekening mee houden als je een strikt tijdschema moet volgen.

Beide treinen vertrekken vanaf het Hua Lamphong treinstation in Bangkok en je moet de transportkosten om het station te bereiken er niet vergeten bij te tellen. Tickets kunnen niet online worden gekocht, maar je kan ze zonder problemen op het station kopen. Prijzen zijn afhankelijk van het comfortniveau dat je wenst aan boord. Eerste klas tickets kosten €4,40, tweede klas kost €3 en derde klas kost €1. De bediening is traag en je zal veel stops maken voordat je Pattaya bereikt. De trein biedt aanzienlijke waarde voor wie een beperkt budget heeft en alle tijd heeft om er te komen.

Van Bangkok naar Pattaya per taxi

Van Bangkok naar Pattaya per taxi
Hua Hin auto’s zijn beschikbaar om te boeken bij 12Go.

Reistijd – 2- 2,5 uur
Prijs – prijzen variëren tussen €40- €93
Comfort – 5/5

Het regelen van een taxi is zeker de meest comfortabele manier om naar Pattaya te reizen, maar de kosten zullen aanzienlijk hoger zijn dan de andere opties. Als je het kan opbrengen om een hoge prijs te betalen, dan gaat er niets boven je eigen privé-chauffeur die je naar de populaire badplaats brengt. De rit duurt normaal ongeveer twee uur, maar door het verkeer kan het langer duren.

Er is een grote verscheidenheid in prijzen omdat er veel bedrijven zijn die taxidiensten aanbieden van Bangkok naar Pattaya. 12Go.asia heeft een verscheidenheid van aanbieders op hun boekingsplatform en de keuzes zijn eindeloos. Verwacht ergens tussen de €39,50 en €88,50 te betalen, afhankelijk van de aanbieder en het type voertuig dat je besluit te boeken. Enkele van de bedrijven die taxi-diensten aanbieden zijn BangkokTaxi24, Glassflower, Team Holiday, Hua Hin Cars, Kim Taxi Thailand en Phuket Ground Services.

Je kan een taxi reserveren vanaf de Don Mueang Airport, de Suvarnabhumi Airport of vanaf je hotel in Bangkok. Het is mogelijk om zelf met de taxichauffeur over de prijs te onderhandelen, maar je moet wel weten of de tol voor de snelweg in de totale kosten is inbegrepen. Dit kan leiden tot een hogere prijs, als er geen rekening wordt gehouden met tol. Om dit gedoe te voorkomen, is het boeken van een taxi op 12Go een makkelijker manier om je rit te regelen.

Van Bangkok naar Pattaya per airport bus

Van Bangkok naar Pattaya per airport bus
Bell Travel Service bussen van Suvarnabhumi Airport naar Pattaya kunnen geboekt worden op 12Go.

Reistijd – Ongeveer 2 uur
Prijs – €4
Comfort – 5/5

Als je besluit om Bangkok helemaal over te slaan en rechtstreeks van de luchthaven naar Pattaya wil gaan, is er een andere optie voor jou. De luchthaven Suvarnabhumi biedt nu een busdienst die je meteen na de landing in Bangkok naar Pattaya brengt. Bussen vertrekken ongeveer eenmaal per uur en de rit naar Pattaya duurt ongeveer twee uur. Tickets voor deze busrit kosten €3,50 en je wordt afgezet bij het Thappraya Bus Office of bij je hotel.

Het online boekingsproces is eenvoudig, maar je kan je tickets ook kopen aan de balie op de eerste verdieping van de luchthaven. Er is genoeg ruimte in de bus voor je bagage en je kan genieten van een comfortabele non-stop rit naar Pattaya.

Nu je alle vervoersmogelijkheden kent om van Bangkok naar Pattaya te reizen, ben je klaar voor een plezierige rit naar één van de mooiste badplaatsen van Thailand.


Van Bangkok naar Pattaya FAQ

Wat is de goedkoopste manier om van Bangkok naar Pattaya te reizen?

De goedkoopste manier om van Bangkok naar Pattaya te reizen is met de trein vanaf het Hua Lamphong treinstation. Als je een derde klas kaartje koopt op het treinstation, kost het slechts €1. Er zijn echter maar twee treinen die elke dag naar Pattaya gaan en ze vertrekken allebei voor 7 uur ‘s ochtends.

Wat is de snelste manier om van Bangkok naar Pattaya te reizen?

Een privé-taxi boeken is de snelste manier om Pattaya vanuit Bangkok te bereiken, maar het is ook de duurste optie. Bij goed verkeer kunnen taxichauffeurs je vaak in minder dan twee uur naar je hotel in Pattaya brengen. Je kan van tevoren een taxirit regelen door opzoek te gaan naar aanbieders via het boekingsplatform 12Go.asia.

Hoe reis ik van Bangkok naar Pattaya?

Hoewel een privé-taxi de snelste manier is om van Bangkok naar Pattaya te reizen, is het niet de meest budgetvriendelijke manier. Je kan geld besparen door met de bus, trein of per minibusje te reizen, en er zijn veel opstappunten beschikbaar in heel Bangkok. Er zijn veel verschillende opties voor alle budgetten wanneer je je ticket online boekt op 12Go.asia.

Hoeveel kost een taxi van Bangkok naar Pattaya?

Het nemen van een taxi is de meest comfortabele manier om van Bangkok naar Pattaya te reizen, maar hier hangt wel een stevig prijskaartje aan. Bangkok Taxi24, Team Holiday en Kim Taxi Thailand zijn slechts een handvol van de bedrijven die taxidiensten aanbieden van Bangkok naar Pattaya, met prijzen die beginnen vanaf €39,50, en kunnen oplopen tot €90. Als je online boekt via 12Go.asia, heb je een ruime keuze aan voertuigen en kan je kiezen of je opgehaald wordt aan het vliegveld of bij je hotel.

Hoeveel kost de trein van Bangkok naar Pattaya?

Hoewel de trein niet het meest populaire vervoermiddel is onder toeristen, is het wel de voordeligste. Het eerste klas kaartje is met €4,40 het duurst, maar een kaartje voor de tweede klasse kost slechts €3 en de derde klasse kost maar €1. Als je het niet erg vindt dat je vroeg moet opstaan, een langzame bediening krijgt en te maken krijgt met vertragingen, dan is de trein de meest kosteneffectieve manier om Pattaya te bereiken.

Hoeveel kost de bus van Bangkok naar Pattaya?

De bus is de meest populaire manier om van Bangkok naar Pattaya te reizen, omdat deze betaalbaar is voor budgetreizigers. Je kan veel busmaatschappijen vinden die vervoer naar Pattaya aanbieden door online te boeken bij 12Go.asia en je vindt bussen die vertrekken vanaf veel verschillende stations. De bus is de meest populaire manier om van Bangkok naar Pattaya te reizen, omdat het betaalbaar is voor budgetreizigers. Bell Travel Service, Tara Tour & Travel en Roong Reuang Coach zijn slechts drie van de busmaatschappijen die van Bangkok naar Pattaya rijden met tickets die beginnen vanaf €4,50 en kunnen oplopen tot een prijs van €13,50.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: