Hoe reis je van Phuket naar Koh Tao

Hoe reis je van Phuket naar Koh Tao

Doordat ze beide aan een andere kant van het Thaise schiereiland liggen het niet eenvoudig om van Phuket naar Koh Tao te reizen. Maar het is zeker de moeite waard om voet te zetten op één van de meest onderschatte eilanden van het land, met idyllische stranden en enkele van ‘s werelds kleurrijkste duiklocaties.

Phuket en Koh Tao liggen ongeveer 290 km uit elkaar, met alles van het vasteland tot de Golf van Thailand die hen scheidt. Dit betekent dat jouw reis ongetwijfeld twee transportmethodes zal omvatten en ongeveer één dag in beslag zal nemen. Hier zijn de verschillende manier van hoe je de reis kan maken, ongeacht of je kiest voor de de boot, bus, privé-taxi of het vliegtuig.

TransportReistijdPrijsTickets
Van Phuket naar Koh Tao per bus en catamaran9 u€25Boek Online
Van Phuket naar Koh Tao per bus en snelle veerboot9.5 u€26Boek Online
Van Phuket naar Koh Tao per vliegtuig en boot6 u€130Boek Online
Van Phuket naar Koh Tao per privé-taxi en boot7 u€44Boek Online

Van Phuket naar Koh Tao per bus en catamaran

Van Phuket naar Koh Tao per bus en catamaran

Reistijd – 9 uur
Prijs – €25
Comfort – 5/5

Als je het type reiziger bent dat de voorkeur geeft aan gemak en comfort, dan is een gecombineerd bus- en bootticket van een van de erkende bedrijven die op 12Go staan waarschijnlijk de beste optie voor jou. Eén van de populairste maatschappijen die de route verzorgt, is Lomprayah, geprezen om zijn tijdbeheersing en goed onderhouden voertuigen in een wereld waar chaos vaak koning is.

Een gecombineerd bus- en bootticket tussen Phuket en Koh Tao laat jouw reis met gemak voorbijgaan.

Als je bij Lomprayah boekt, begeleiden zij je reis van begin tot eind, zodat je gewoon achterover kunt leunen en van de rit kunt genieten. Er is meestal één vertrek per dag, om 10 uur, hoewel er soms een extra dienst wordt toegevoegd tijdens het hoogseizoen (december tot maart). De reis begint met een tamelijk lange busreis van ongeveer 5 uur, van Phuket Town naar de Tapee Pier in Surat Thani. Voor een extra vergoeding kan hetzelfde bedrijf helpen een ophaalservice te organiseren vanaf een centraal gelegen hotel of de luchthaven. Met een moderne vloot van bussen en minibusjes, allemaal uitgerust met ruime stoelen en airconditioning, zal Lomprayah ervoor zorgen dat je comfortabel reist.

Lomprayah Catamaran - Seating Options
Een paar zitplaatsen beschikbaar bij de Lomprayah Catamaran

Eenmaal aangekomen bij de pier, wordt je al snel in de richting van een catamaran gewezen, opnieuw een comfortabele rit met airconditioning en zitkussens. Er is zelfs een optie om te upgraden naar VIP als je wat extra beenruimte zou willen. Na een paar tussenstops op Koh Samui en Koh Phangan om andere passagiers op te pikken en af te zetten, kom je aan op de Mae Haad Pier van Koh Tao. Al met al zal de bootreis ongeveer drie tot vier uur duren.

Van Phuket naar Koh Tao per bus en snelle veerboot

Seatran Discovery-stoelen
Op deze snelle veerboot van Seatran Discovery voel je het briesje op weg naar Koh Samui

Reistijd – 9,5 uur
Prijs – €26
Comfort – 4/5

Seatran Discovery is de enige concurrent van Lomprayah op de route tussen Phuket en Koh Tao en biedt gasten een vergelijkbare ervaring aan. De belangrijkste verschillen tussen de twee maatschappijen zijn de vertrekplaats in Phuket, de vertrektijden, en het type boot dat gebruikt wordt. Seatran Discovery wordt ook hoog gewaardeerd voor zijn stiptheid en betrouwbaarheid, hoewel er opmerkingen zijn gemaakt over hun iets oudere bussen. Gecombineerde tickets voor beide maatschappijen zijn eenvoudig van tevoren te boeken via een betrouwbare reiswebsite zoals 12Go.asia.

De bus van Seatran Discovery naar de Donsak Pier vertrekt eerder dan die van Lomprayah om ongeveer 9 uur en de rit duurt vijf uur. Bussen vertrekken vanaf de Phuket Bus Terminal 2, dat is ongeveer 5 km ten noorden van de stad en gemakkelijk bereikbaar per taxi, tuk-tuk of als je dapper genoeg bent, de lokale roze songthaew (in wezen een pick-up truck met een open achterkant). Eenmaal bij de pier moeten de passagiers overstappen op een snelle veerboot, die vier uur lang richting de Mae Haad Pier van Koh Tao vaart. Aan boord kan je kiezen uit een kamer met airconditioning of een zitplaats buiten als je een beetje wil zonnebaden! Hoewel het niet regelmatig voorkomt, kunnen boten worden beïnvloed door het weer, dus wees voorbereid op veranderingen van vertrektijden, vooral tijdens het regenseizoen dat loopt van juli tot oktober.

Van Phuket naar Koh Tao per vliegtuig en boot

Van Phuket naar Koh Tao per vliegtuig
De Koh Samui Airport is de dichtstbijzijnde luchthaven om naar Koh Tao te reizen. © SUPAKIT_N / Shutterstock.com

Reistijd – 6 uur
Prijs – ongeveer €130
Comfort – 4/5

Als het idee van een lange busreis je niet aanstaat, kan je overwegen om een vlucht te nemen. Als klein eiland heeft Koh Tao geen eigen vliegveld, dus je zult een vlucht moeten nemen naar het naburige Koh Samui. Bangkok Airways is de enige aanbieder van vluchten tussen de eilanden en biedt slechts één ochtendvlucht aan, zodat passagiers nog op dezelfde dag kunnen overstappen op een boot.

Als je ervoor kiest om te vliegen in plaats van de bus te nemen, scheelt dat drie uur reistijd.

Als je eenmaal in Koh Samui bent aangekomen, kan je daar altijd een paar dagen doorbrengen voordat je naar Koh Tao verder reist. Als één van de meest ontwikkelde eilanden van de Chumphon schiereilanden, met een aantal van de meest prachtige stranden met palmbomen, is het een plek waar je gemakkelijk een paar dagen kan vertoeven.

Seatran Discovery kan het tweede deel van de reis van Koh Samui naar Koh Tao verzorgen
Seatran Discovery kan het tweede deel van de reis van Koh Samui naar Koh Tao verzorgen

Wanneer je klaar bent om door te reizen naar Koh Tao, ga je simpelweg naar één van de twee pieren. Maenum Samui aan de noordwest kant wordt gebruikt voor Lomprayahs vloot van moderne schepen, terwijl de Bangrak Seatran Pier, aan de noordoost kant, de thuisbasis is van Seatran Discovery’s snelle veerboten. Je kan vertrektijden en prijzen voor je reis gemakkelijk vergelijken op 12Go om uit te zoeken welk bedrijf het beste bij jou past. Boottransfers tussen Koh Samui en Koh Tao duren ongeveer twee uur en komen aan bij de Mae Head Pier, de belangrijkste veerboothaven van het eiland. Taxi’s en tuk-tuks zullen hier klaarstaan om je verder te brengen naar je hotel of hostel, vergeet alleen niet te onderhandelen over de prijs!

Van Phuket naar Koh Tao per privé-taxi en boot

Van Phuket naar Koh Tao per privé-taxi en boot
Andaman Taxi’s kunnen je van Phuket naar de Tapee pier brengen en kunnen geboekt worden bij 12Go.asia

Reistijd – 7 uur
Prijs – €44-70
Comfort – 5/5

Om van ultieme flexibiliteit en comfort te genieten, is het gemakkelijk om een privétransfer te regelen van je hotel in Phuket, of van de luchthaven van Phuket naar één van de twee veerboothavens. Niet alleen is het mogelijk om de exacte tijd te bepalen waarop je wordt opgehaald, maar je kan ook de auto stoppen wanneer dat nodig is, de airconditioning regelen en zelfs een paar van je favoriete muzieknummers opzetten. Deze voordelen zijn duurder dan de meeste andere transfers tussen Phuket en Koh Tao, maar ze zijn het meer dan waard.

Eenmaal aangekomen bij de Donsak Pier voor de Seatran Discovery of bij de Tapee Pier voor de Lomprayah, zal een vijf uur durende overtocht per veerboot je afzetten bij de hoofdpier op Koh Tao. De vroegste veerboten vertrekken rond het middaguur vanaf de Tapee Pier, met nog een paar opties in de vroege middag vanaf de Donsak Pier. Beide maatschappijen bieden hetzelfde comfort en dezelfde ticketprijzen, met kamers die voorzien zijn van airconditioning, zitkussens en zelfs een paar TV’s om je te vermaken.

Zwaai Phuket uit en vind je weg naar het pittoreske eiland Koh Tao met een van deze betrouwbare reismogelijkheden. Of je nou kiest voor de boot, het vliegtuig of een privé-transfer, wij wensen je een veilige reis toe!


Van Phuket naar Koh Tao FAQ

Wat is de goedkoopste manier om van Phuket naar Koh Tao te reizen?

Reizen van Phuket naar Koh Tao per bus en boot is de goedkoopste manier om tussen de twee bestemmingen te reizen. Lomprayah en Seatran Discovery verkopen beide de route als een gecombineerd ticket, dat de reis van Phuket Town tot aan de Mae Head Pier bevat voor een prijs van ongeveer €25. Er is slechts een paar euro verschil in hun prijzen, maar het is de moeite waard om de exacte prijzen voor jouw reisdata te controleren op 12Go.asia.

Wat is de snelste manier om van Phuket naar Koh Tao te reizen?

Een vlucht en boottransfer van Phuket naar Koh Tao via Koh Samui duurt ongeveer 6 uur en is één van de snelste opties om tussen de twee eilanden te reizen. Het kan een uitdaging zijn om al de verbindingen op een rijtje te zetten voor een vlotte reis, aangezien gecombineerde tickets niet verkocht worden voor de transfer per vliegtuig en veerboot. De verschillende delen van de reis kunnen echter afzonderlijk worden geboekt via 12Go.

Hoe reis je van Phuket naar Koh Tao?

De meeste mensen die van Phuket naar Koh Tao reizen maken gebruik van een combinatie van bus en boot, met gecombineerde ticketpakketten aangeboden door zowel Lomprayah als Seatran Discovery. Voor meer comfort kunnen privé-taxi’s geregeld worden om het bus-gedeelte van de reis te vervangen tegen een hogere prijs. Als alternatief kan je een vlucht tussen Phuket en Koh Samui, samen met een boottransfer van Koh Samui naar Koh Tao boeken met Bangkok Airways op de reiswebsite 12Go.asia.

Hoe lang duurt het om van Phuket naar Koh Tao te reizen?

De reis tussen Phuket en Koh Tao is misschien niet de langste reis die je in Thailand kan maken, maar je zal waarschijnlijk toch een dag willen voorzien om van A naar B te komen. Als je op zoek bent naar de goedkoopste optie, zal je een compromis moeten sluiten op het vlak van tijd, aangezien een boot- en bustransfer tussen 9 en 10 uur kan duren. Als je kiest voor privé-transfers of een vlucht, kan je de reistijd met een paar uur verkorten. Prijzen en tijden voor al deze reizen kunnen worden vergeleken met behulp van 12Go.asia.

Hoe reis ik van het vliegveld van Phuket naar Koh Tao?

Van Phuket Airport naar Koh Tao reizen is niet veel anders dan vertrekken vanuit Phuket Town. Het hoog aangeschreven bedrijf, Lomprayah, biedt ophaaldiensten aan vanaf het vliegveld als onderdeel van hun bus en boot-ticketpakket. Je kan ook rechtstreeks van Phuket Airport naar Koh Samui Airport vliegen, waar een aansluitende veerboot je naar Koh Tao zal brengen. Ontdek alle opties voor jouw transfer tussen Phuket Airport en Koh Tao gemakkelijk met 12Go.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: