Hoe ga je van Surat Thani naar Koh Samui

Hoe ga je van Surat Thani naar Koh Samui?

De reis van de stad Surat Thani op het vasteland naar het aan het strand gelegen eiland Koh Samui is er een die duizenden reizigers elk jaar maken. De meesten hebben hun zinnen gezet op een welverdiende vakantie op een van de beroemdste paradijselijke eilanden in Azië, waar vijfsterrenhotels, luxe villa’s en baaien met palmbomen in overvloed te vinden zijn. Gelukkig zal de reis snel gaan.

Hemelsbreed is er iets meer dan 80 kilometer tussen de twee plaatsen, en een heleboel reisorganisaties hebben bussen en veerboten op de route. Het is zeker een A-tot-B die in één ochtend kan worden voltooid, dus nu is het tijd om te beginnen dromen over die hangmatten, koude kokosnoten, en de beroemde Samui zonsondergangen …

VervoerTijdPrijsKaartjes
Surat Thani naar Koh Samui per catamaran2 u15€Online boeken
Surat Thani naar Koh Samui met de hogesnelheidsveerboot3 u14€Online boeken
Surat Thani naar Koh Samui met de gewone veerboot4 u6€Online boeken

Surat Thani naar Koh Samui per catamaran

Surat Thani naar Koh Samui per catamaran
De catamarans van Lomprayah zijn zowel snel als comfortabel

Tijd – ongeveer 2 uur
Prijs – 15€
Comfort – 5/5

Er is geen snellere manier om de havens van Surat Thani in de hitte nevel te verlaten en in het tropische paradijs van Koh Samui aan te komen dan per catamaran. Deze veerboten zijn de snelste, nieuwste en meest comfortabele ritten op de route. Ze voltooien de hele reis van pier naar pier in slechts een uur en 45 minuten. Je nipt aan mangosap en plonst in het water van Chaweng Beach voordat je sawadee krap kunt zeggen!

Om het makkelijk te maken, is er maar één bedrijf dat deze boten runt: Lomprayah. Met consequent hoge beoordelingen van passagiers, behoren zij tot het neusje van de zalm in de reisindustrie, gespecialiseerd in premium routes van en naar golf eilanden zoals Koh Samui. Ze staan bekend om hun efficiënte ticketing service, tijdige aankomsten, en vlotte overtochten. De boten zelf zijn ook een vermelding waard. Binnen zijn rijen comfortabele stoelen in gemeenschappelijke cabines met airconditioning. Buiten zijn er luchtige vlonders waar je met andere reizigers kunt samenkomen om de mangrovebossen voorbij te zien rollen terwijl je vaart.

Lomprayah Catamaran - Seating Options
Een paar zitplaatsen beschikbaar bij de Lomprayah Catamaran

Betaal een beetje extra om te genieten van de hoge snelheid catamarans en top-rated service van Lomprayah wanneer je van Surat Thani naar Koh Samui gaat

In tegenstelling tot veel van de andere uitstapjes op deze lijst, vertrekt Lomprayah vanaf de Tapee Pier. Het is gelegen aan de noord-oostelijke kant van de stad, dus je hoeft niet een uber-lange transfer alleen maar om naar de boot te krijgen. Zelfs degenen die rechtstreeks van Surat Thani Airport komen, kunnen in slechts 30 minuten bij de aanlegsteiger zijn.

Verbindingen van Surat Thani naar Koh Samui met Lomprayah kunnen online geboekt worden via 12Go.asia. Dat betekent dat je in staat zult zijn om uw stoel te scoren lang voordat de drukte van de reizigers (verwacht dat tijdens hoogseizoen maanden zoals december, januari, en februari). Het betekent ook dat je transfers kunt boeken vanaf het stadscentrum, de luchthaven en lokale hotels om je op tijd bij de boten te krijgen.

Surat Thani naar Koh Samui met de hogesnelheidsveerboot

Surat Thani naar Koh Samui met de hogesnelheidsveerboot
Seatran Discovery (foto) en Songserm zijn de populairste keuzes van hogesnelheidsveerboten naar Koh Samui

Tijd – 1,5 uur (alleen overtocht), 3-5 uur inclusief transfers
Prijs – 14€
Comfort – 4/5

De meest gebruikelijke soort verbinding tussen Surat Thani en Koh Samui is de hogesnelheidsveerboot. Maar laat je niet misleiden door de naam – ze zijn niet zo snel als de catamarans. Ja, de overtocht van het vasteland naar het eiland duurt gemiddeld maar 1,5 uur. De boten vertrekken echter van een pier in Donsak, verder oostwaarts langs de kust van Surat Thani, wat betekent dat je langer zult moeten rijden voordat je voor anker gaat.

Toch is dit een populaire optie voor reizigers die een beetje baht willen besparen voor de massages en de emmer cocktails, maar ook in Samui willen aankomen zonder een hele dag op de weg te verspillen. De meeste reistijden zijn ongeveer drie tot vijf uur in totaal, inclusief minibus transfers van het centrum van Surat Thani of de lokale luchthaven, wachten aan boord in de haven, en de reis over de glinsterende wateren van de Thaise Golf.

Seatran Discovery Seating
Op deze Seatran Discovery hogesnelheidsveerboot voel je het briesje op weg naar Koh Samui]

De hogesnelheidsveerboot kan de overtocht in 1,5 uur maken, maar vertrekt van een pier iets verder van Surat Thani zelf

De twee bekendste namen die hogesnelheidsverbindingen aanbieden zijn Seatran Discovery en Songserm. De eerste heeft de modernste boten. Zij brengen je naar de noordkust van Samui, naar Bangrak Pier – een prima optie als je op zoek bent naar hotels in het vissersdorpje Bophut of het prachtige Lamai Beach. Songserm zet je af in Nathon aan de westkust van het eiland, wat een betere toegang is tot de yogaretraites aan de zuidkust en de resorts in het rustigere Maenam.

Het is altijd een goed idee om uw tickets voor de hogesnelheidsveerboten van Surat Thani naar Koh Samui zo lang mogelijk van te voren te boeken. Dat is niet alleen omdat er meestal veel vraag naar is, vooral vanaf november, maar ook omdat het boeken via een service als 12Go het gemakkelijk maakt om na aankomst stad-haven transfers en taxi’s naar je hotel toe te voegen.

Surat Thani naar Koh Samui met de gewone veerboot

Surat Thani naar Koh Samui met de gewone veerboot
Als je geld wilt besparen is het nemen van een normale (langzame) veerboot een goede optie

Tijd – ongeveer 4 uur total
Prijs – 6-10€
Comfort – 3/5

Als je wat extra tijd over hebt en niet dieper in je reisbudget wilt tasten dan nodig is, zou de gewone veerboot dit jaar de perfecte manier kunnen zijn om tussen Surat Thani en Koh Samui te komen. Het is de langzaamste boot van allemaal, ja, maar het is ook de goedkoopste. Verwacht tickets voor alleen de boot die rond de 6€ liggen. Pakketten met een transfer naar de pier kosten rond de 10€. Dan blijft er genoeg over voor de PADI duiken en Muay Thai sessies, vind je niet?

Normale veerboten brengen je van Donsak Pier op het vasteland naar een van de twee pieren aan de westkust van Koh Samui

De reis begint meestal met een pick-up in Surat Thani stad of op de luchthaven. Dan rijdt je oostwaarts langs de kust van het vasteland, tussen de kokospalmen en mangrovebossen, tot aan Donsak Pier. Tenslotte is het daar een korte wachttijd voordat je op de boot stapt voor de overtocht naar Lipa Noi of Nathon op Samui. De totale reistijd bedraagt zo’n vier tot vijf uur. Let er wel op dat je aankomt op de westkust van het eiland, dus het kan de moeite waard zijn om een ticket te boeken met een taxi naar uw hotel – de meeste hotels liggen aan de oost- en noordkust.

Seating on a Raja Ferry
Ruime overdekte zitplaatsen bij een Raja Veerboot naar Koh Samui

De normale veerboten zelf zijn groot en ruim. Er zijn zowel binnen als buiten gebieden om te ontspannen terwijl je reist, met open dek ruimten boven om te kijken naar de Thaise Golf klotst voorbij. De boten worden geëxploiteerd door twee bedrijven vanuit Donsak Pier. Beide hebben vergelijkbare gebruikersbeoordelingen, maar het is meestal Raja Veerboot die Phantip 1970 op de kaart zet voor de kwaliteit van de dienstverlening.

Het is niet ver van Surat Thani naar Koh Samui. In feite kan de 80 kilometer lange tocht in slechts een paar uur worden afgelegd. Bovendien staat er een potpourri van verschillende maatschappijen en boten klaar om je te helpen, dus je zult verwend worden met keuze op weg naar de vis-slikkende kookhuizen van Bophut en de bruisende strandbars van Chaweng.


Surat Thani naar Koh Samui FAQ

Wat is de goedkoopste manier om van Surat Thani naar Koh Samui te gaan?

De normale snelheid veerboten gerund door Phantip 1970 en Raja Veerboot zijn nog steeds de goedkoopste keuze voor het verlaten van achter het vasteland in de richting van Koh Samui. Er zit echter niet veel verschil tussen deze en de hoge snelheid opties, dus overweeg om de kosten een euro of twee te verhogen om jezelf een beetje meer keuze te geven op de reis. Oh, en alle tickets en prijzen kunnen gemakkelijk vergeleken worden via 12Go.asia.

Wat is de snelste manier om van Surat Thani naar Koh Samui te komen?

Catamarans! De populaire verbinding van de stad naar het eiland wordt verzorgd door Lomprayah en duurt minder dan twee uur. Op papier lijkt dat langer dan de express veerboten, maar dat is het niet – de catamarans vertrekken vanaf een pier in het hart van Surat Thani, dus je hoeft geen tijd te verspillen aan minivan transfers voordat je aan boord gaat. Ga nu naar 12Go om uw rit met Lomprayah te boeken voordat alles is volgeboekt.

Hoe kom je van Surat Thani naar Koh Samui?

Een klein stukje land en een brede strook van de Thaise Golf scheidt Surat Thani van Koh Samui. Dat betekent dat je een combinatie van autorijden en varen nodig hebt om de nachtmarkten met noedels in te ruilen voor prachtige stranden. Gelukkig heb je veel keus, variërend van snelle catamarans tot hogesnelheidsboten, die allemaal geboekt kunnen worden met transfers en taxi’s op 12Go.asia.

Hoe lang is het reizen per veerboot van Koh Samui naar Surat Thani?

De tijd die je op de veerboot doorbrengt, hangt af van de maatschappij waarvoor je kiest. De boten van Lomprayah zijn het snelst, maar ze hebben niet de kortste overtochtduur. Waarom? Ze vertrekken van een pier dichter bij de stad, dus de afgelegde afstand is iets langer. Toch duurt het minder dan twee uur voordat je op Samui van boord bent. Andere veerboten die vanaf de Donsak Pier vertrekken, doen er in totaal 1,5 tot 2 uur over.

Hoe kom ik van de luchthaven van Surat Thani naar de veerboot?

Er is een makkelijke manier en een moeilijke manier. De gemakkelijke manier is ervoor te zorgen dat je een ticket boekt met een transfer van de aankomsthal naar de veerboot. Dat kan in een handomdraai op 12Go.asia, en belooft de stress van het overstappen weg te nemen. Je kunt het ook alleen doen, maar wees gewaarschuwd dat taxi’s op de luchthaven prijzig en moeilijk te vinden kunnen zijn.

Hoe lang duurt het om van de luchthaven van Surat Thani naar Koh Samui te reizen?

Kies voor de snelle catamaranboten van Lomprayah en je kunt de vliegtuigen vaarwel zeggen en de palmbomen op Koh Samui begroeten in minder dan drie uur. Dat is de snelste route, vooral omdat de pier voor de boot dichter bij de terminals ligt. Alternatieve methoden kunnen tussen de drie en vijf uur duren.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: