Hoe reis je van Bangkok naar Siem Reap

Hoe reis je van Bangkok naar Siem Reap

Als je rondreist in Zuidoost-Azië, zal je op een gegeven moment waarschijnlijk de grote reisbestemmingen Bangkok, Thailand, en Siem Reap, Cambodja, willen bezoeken. Het kan echter een uitdaging zijn om tussen deze twee bestemmingen te reizen als je niet bekend bent in deze regio. Je hebt een handvol opties en elke optie biedt zijn eigen voordelen, afhankelijk van wat voor jou het meest belangrijk is – snelheid, comfort, prijs, enz. Hier vind je belangrijke elementen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van jouw transportoptie om de 409 kilometer af te leggen, zodat je veilig, gezond en klaar om alles te verkennen op je bestemming aankomt.

TransportReistijdPrijsTickets
Van Bangkok naar Siem Reap per bus10 h€17Boek Online
Van Bangkok naar Siem Reap per vliegtuig1 h€61Boek Online
Van Bangkok naar Siem Reap per taxi8 h€87Boek Online
Van Bangkok naar Siem Reap met de trein en bus/taxi9 h€13Boek Online
Van Bangkok naar Siem Reap per privé-tour24 h€270Boek Online

Van Bangkok naar Siem Reap per bus

Van Bangkok naar Siem Reap per bus
De comfortabele bussen van Ibis brengen je helemaal van Bangkok naar Siem Reap

Reistijd – minder dan 10 uur
Prijs – ongeveer €17 tot €26
Comfort – 2/5

Reizen tussen Bangkok en Siem Reap per bus is bijzonder populair om één belangrijke reden: het is goedkoop.

Met directe bussen hoef je niet over te stappen als je de grens tussen Thailand en Cambodja oversteekt. Busmaatschappijen die directe bussen aanbieden zijn Nattakan en Giant Ibis. Beide bedrijven hebben full-size bussen en de prijzen voor tickets zijn €24,50 bij Nattakan en €28 bij Giant Ibis, met extra minimale kosten als je online boekt tegenover het persoonlijk kopen van je ticket op de dag van je reis. Online boeken wordt aangeraden, omdat je op deze manier een plaats op de bus en een stoel reserveert.

Glassflower Minibus
Als je met een minibusje reist zal je zelf de grens over moeten

Minibusjes zijn een andere bus-optie voor het reizen tussen Bangkok en Siem Reap. Minibusjes vereisen wel dat je overstapt aan de grens, wat betekent dat deze optie een beetje meer gedoe is dan de directe bussen en dat je soms wel drie uur moet wachten aan de grens. Niet alleen moet je aan de grens je volgende bus zien te vinden, maar omdat de minibusjes zo goedkoop zijn, is het er vaak ook veel drukker. De prijs van een minibusje varieert, maar je zal waarschijnlijk niet meer dan €17 betalen voor de totale rit. Minibus-tickets moeten persoonlijk worden gekocht en de minibusjes vertrekken vanaf de Bangkok Northern Bus Terminal (bij het Mo Chit Station).

Terwijl het reizen per bus van Bangkok naar Siem Reap betaalbaar en daardoor dus populair is, is het natuurlijk niet zo comfortabel. Het is per slot van rekening met de bus reizen. Verwacht af en toe krappe omstandigheden, maar je kan wel genieten van het schilderachtige uitzicht vanaf jouw stoel tijdens de reis.

Van Bangkok naar Siem Reap per vliegtuig

Van Bangkok naar Siem Reap per vliegtuig
Air Asia heeft meestal de goedkoopste vluchten tussen Bangkok en Siem Reap © Kevin Hellon / Shutterstock.com

Reistijd – ongeveer 1 uur
Prijs – Tussen €61 en €260
Comfort – 3/5

Als het gaat om vliegen tussen Bangkok en Siem Reap, heb je keuze uit vier luchtvaartmaatschappijen. Hoewel vliegen de duurste manier is om tussen de twee bestemmingen te reizen, is het wel de snelste route. Bovendien, als je niet vertrouwd bent met het gebruiken van het openbaar vervoer, zoals bussen en treinen, terwijl je in een vreemd land bent, zou vliegen een stuk comfortabeler voor je kunnen zijn, omdat het proces over het algemeen over de hele wereld hetzelfde is.

Luchtvaartmaatschappijen die tussen de twee bestemmingen vliegen zijn Bangkok Airways, Cambodia Angkor Air, Thai Smile en Air Asia, met vluchten vanaf de twee luchthavens van Bangkok, Suvarnabhumi en Don Meung. Vluchten beginnen vanaf ongeveer €61, maar kunnen oplopen tot €263, afhankelijk van wanneer je jouw aankoop doet en met welke luchtvaartmaatschappij; houd er rekening mee dat sommige luchtvaartmaatschappijen extra kosten in rekening brengen voor bagage. Voor de meest betaalbare vluchten, kan je het beste een ticket proberen te boeken bij AirAsia. Vluchten kunnen gekocht worden bij reisagentenschappen (zoals Hotwire) of rechtstreeks via de websites van de luchtvaartmaatschappijen.

Vliegen tussen Bangkok en Siem Reap is relatief gemakkelijk en comfortabel als je al regelmatig hebt gevlogen, maar hou er wel rekening mee dat de vluchten tussen beide bestemmingen soms onbetrouwbaar zijn, en vaak te maken hebben met vertragingen en vluchtwijzigingen.

Van Bangkok naar Siem Reap per taxi

Van Bangkok naar Siem Reap per taxi

Reistijd – minder dan 8 uur
Prijs – ongeveer €88
Comfort – 4/5

Als je liever over de weg reist tussen Bangkok en Siem Reap, maar je vervoer niet wilt delen met een groep andere reizigers in een overvolle bus, zou je een privé-taxi kunnen overwegen.

Net als bij de minibusjes moet je, als je een taxi neemt tussen de twee bestemmingen, bij de grens Thailand-Cambodja van taxi wisselen. Als je na de grensovergang een voordeliger taxitarief wil, kan je een stukje lopen, want hoe verder je van de grens gaat, hoe voordeliger de taxitarieven over het algemeen worden.

Een taxi tussen Bangkok en Siem Reap is duurder dan de bus of de trein, maar vaak goedkoper dan een vlucht en het duurt ongeveer acht uur.

Houd er wel rekening mee dat, terwijl de taxi je het extra comfort van privacy biedt, het je vatbaarder kan maken voor oplichting, aangezien taxichauffeurs kunnen proberen om je een hoger tarief aan te rekenen, of soms zelfs besluiten om je tarief halverwege de rit wat op te drijven, en dan heb je weinig andere keuze dan akkoord te gaan of het voertuig te verlaten. Aan de andere kant, als je een taxichauffeur hebt met een voorliefde voor klantenservice, zal je merken dat ze meer dan vriendelijk zijn en misschien kan je zelfs onderhandelen over kleine stops om te eten of om de eentonigheid van de acht uur durende rit te doorbreken.

Taxi’s kunnen van tevoren worden geboekt bij 12Go.asia.

Van Bangkok naar Siem Reap met de trein en bus/taxi

Van Bangkok naar Siem Reap met de trein en bus/taxi
De trein die aankomt op het station van Aranyaprathet © AtomLineAran / Shutterstock.com

Reistijd – Ongeveer 9 uur
Prijs – €13-50
Comfort – 3/5

Als je je transport wil mixen en niet de hele afstand per taxi of bus tot Siem Reap wil afleggen, kan je de trein nemen tot aan de grens – tot Aranyaprathet om precies te zijn – en dan overstappen op een bus of een taxi. Er zijn dagelijks twee treinen van Bangkok naar Aranyaprathet, één in de ochtend en één in de vroege middag, met treinritten die ongeveer zes uur duren.

De treinen zijn niet het meest comfortabel, maar sommigen genieten van de ervaring, omdat het een zeer “lokaal” ding is om te doen en er is zeker genoeg landschap om te bewonderen. Bovendien staan de treinen bekend als zeer schoon en veilig. Treinkaartjes kan je alleen zelf kopen op de dag van je reis en kosten je slechts een paar euro’s.

Als je Aranyaprathet hebt bereikt, kan je een tuk-tuk naar de grens nemen (ongeveer €2,50), dan de grens oversteken en op een bus of in een taxi stappen bij Poipet Tourist Passenger International Terminal. Vanaf daar duurt de rit ongeveer 3 uur, een busrit zal je €9 kosten en een taxirit kan tot €44 kosten.

Van Bangkok naar Siem Reap per privé-tour

Van Bangkok naar Siem Reap per privé-tour
Een privé-tour met online-bangkok.com van Bangkok naar Siam Reap duurt meestal vier dagen

Reistijd – 2-4 dagen, afhankelijk van je voorkeur
Prijs – €270+
Comfort – 5/5

Tot slot, als geld geen probleem is en je vooral comfortabel wil reizen, kan je een privé-tour boeken om je van Bangkok naar Siem Reap te brengen, wat vooral een goede optie is als je van plan bent om naar Bangkok terug te keren nadat je de bezienswaardigheden in Siem Reap hebt gezien. Dit is verreweg de gemakkelijkste en meest comfortabele optie, maar ook wel de duurste.

Er zijn verschillende bedrijven die deze service aanbieden, zoals reisagentschap Viator. Over het algemeen brengt een privé-tour je van deur tot deur, van het ene hotel naar het andere, en maak je stops langs de route bij toeristische trekpleisters. Je hebt meestal toegang tot je eigen gids, die je kan helpen om de reis goed te laten verlopen, zodat je eigenlijk alleen maar achterover hoeft te leunen en van de rit kan genieten.


Hoe je ook besluit te reizen tussen deze twee cultureel rijke en fascinerende bestemmingen, het zal zeker een avontuur worden!


Van Bangkok naar Siem Reap FAQ

Wat is de goedkoopste manier om van Bangkok naar Siem Reap te reizen?

De goedkoopste manier om van Bangkok naar Siem Reap te reizen is met de bus of met een trein-bus combinatie. Busritten kunnen worden geboekt via 12Go.asia, maar treinkaartjes kunnen alleen in Bangkok persoonlijk worden aangekocht. De treinritten zijn mooi en veilig, maar verwacht geen luxe. Hetzelfde kan worden gezegd voor busritten, want de bussen zijn soms krap en krijgen vaak te maken met vertragingen.

Wat is de snelste manier om van Bangkok naar Siem Reap te reizen?

De snelste manier om van Bangkok naar Siem Reap te reizen is met het vliegtuig. Vier luchtvaartmaatschappijen vliegen op deze route: Bangkok Airways, Cambodia Angkor Air, Thai Smile en Air Asia. Vluchten op deze route zijn wel vaak prijzig. Als je geld wil besparen, kan je beter een andere manier van transport kiezen tussen deze twee bestemmingen en deze kan je boeken op 12Go.asia.

Hoe reis ik van Bangkok naar Siem Reap?

Je hebt verschillende opties om van Bankgok naar Siem Reap te reizen, waaronder de bus, het minibusje, de privé-taxi, de privé-tour, de trein en het vliegtuig. Veel van deze opties kunnen gemakkelijk en tegen een betaalbare prijs worden geboekt bij 12Go.

Rijdt er een trein tussen Bangkok naar Siem Reap?

Er is geen trein die rechtstreeks van Bangkok naar Siem Reap rijdt, maar er is wel een treindienst van Bangkok naar de grens tussen Thailand en Cambodja. Vanaf daar kan je een bus of taxi nemen naar Siem Reap. Bus- en taxidiensten kan je boeken op 12Go.asia.

Hoe lang duurt de busrit van Bangkok naar Siem Reap?

De busrit kan tot 10 uur duren, afhankelijk van vertragingen en hoe lang je moet wachten bij de grens tussen Thailand en Cambodja. Busritten tussen de twee bestemmingen zijn zeer betaalbaar en kunnen direct geboekt worden bij 12Go.

Hoeveel dagen zou ik in Siem Reap moeten doorbrengen?

Zoveel als mogelijk! Siem Reap is een populaire badplaats en wordt beschouwd als de toegangspoort tot de beroemde Angkor-ruïnes.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: