Hoe reis je van Krabi naar Koh Samui

Hoe reis je van Krabi naar Koh Samui

Dus, je bent van plan om de westkust te verruilen voor de oostelijke eilanden? De karstpieken in de Andamanse jungle voor het met keien bezaaide witte zand van de Thaise Golf? Dan is deze gids iets voor jou. Deze gids geeft een overzicht van alle manieren waarop je van Krabi naar Koh Samui kan reizen. Het is een reis die je door meer dan 200 kilometer platteland en golvende zee voert, langs rubberplantages, jungles, mangroves en de kustlijn op de weg van A naar B. Je kan dat ook allemaal overslaan en per vliegtuig gaan, maar alleen als je budget dat toelaat.

TransportReistijdPrijsTickets
Van Krabi naar Koh Samui per vliegtuig1 u€70Boek Online
Van Krabi naar Koh Samui per bus en veerboot4.5 u€18Boek Online
Van Krabi naar Koh Samui per privé-taxi en veerboot3.5 u€190Boek Online

Van Krabi naar Koh Samui per vliegtuig

Van Krabi naar Koh Samui per vliegtuig
Een rechtstreekse vlucht van Krabi naar Koh Samui is de snelste en meest comfortabele optie © Supakit_N / Shutterstock.com

Reistijd – 50 minuten
Prijs – €70+
Comfort – 5/5

Als je van de landingsbaan van Krabi Airport omhoog gaat, land je binnen het uur in Koh Samui. Ja, het is slechts 50 minuten in de lucht wanneer je met het vliegtuig van de stad naar het eiland springt. Het is veruit de snelste optie voor deze route, en zeker degene die je moet kiezen als je gewoon geen tijd te verliezen hebt voordat je gaat luieren op het glinsterende zand van Chaweng Beach.

Relax 50 minuten tijdens een vlucht tussen Krabi en Koh Samui om deze tocht van 200 km in zo weinig mogelijk tijd af te leggen.

De extra snelheid en het comfort van een vlucht betekenen natuurlijk dat je extra betaalt voor de luxe. Als je met het vliegtuig naar het eiland vliegt, ben je meestal minstens €70 kwijt. Gelukkig heeft Bangkok Airways – de enige maatschappij op deze route – gratis ingecheckte bagage (20 kg) als standaard. Bovendien kan je de kosten laag houden door ruim van tevoren te boeken via ticketverkoopdiensten zoals 12Go.asia.

Houd er rekening mee dat er maar één vlucht per dag is. Deze vertrekt meestal rond 13:45 uur, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je supervroeg op het vliegveld moet zijn. Bovendien maakt de vertrektijd het mogelijk om vanaf de Andaman-eilanden Phi Phi en Koh Lanta via Krabi een vlucht te nemen. Onthoud: De luchtverbinding tussen Krabi en Koh Samui loopt alleen tijdens het droge seizoen van Thailand. Tussen mei en eind oktober vliegen er gewoon geen vliegtuigen.

Van Krabi naar Koh Samui per bus en veerboot

Van Krabi naar Koh Samui per bus en veerboot

Reistijd – 4,5 tot 7 uur, afhankelijk van je keuze van veerboot
Prijs – €18-26
Comfort – 3/5

De combinatie van bussen en veerboten laat je de hele weg van Krabi naar Koh Samui op vaste grond en golvende zeeën blijven. Het is veruit de populairste manier om van de havenstad naar het paradijselijke eiland te komen. Dat is niet alleen omdat er maar een beperkt aantal plaatsen is op de enkele vlucht, maar ook omdat de kosten voor het nemen van deze route slechts een fractie zijn van een vliegticket – het gaat gemiddeld om iets meer dan €18!

Er zijn tal van opties bij het kiezen van een bedrijf om mee in zee te gaan. De best beoordeelde optie is Lomprayah. Zij hebben grote VIP-bussen met airconditioning die in twee uur naar de verre Thaise Golfkust rijden. Daarna kan je op een snelle catamaran stappen, die in 55 minuten van de Tapee Pier in Surat Thani naar de Nathon Pier in Samui vaart.

Seatran Discovery Seating
Op deze Seatran Discovery hogesnelheidsveerboot voel je het briesje op weg naar Koh Samui]

Als je kan, neem dan de catamaran veerboot van Lomprayah – dat zijn de snelste en meest comfortabele boten op de route tussen Krabi en Koh Samui.

De op één na snelste keuze zijn de snelle boten van Seatran Discovery. Zij hebben een totale reistijd van ongeveer vijf uur. Tenslotte heb je de standaard veerboten die worden aangeboden door Phantip 1970 en Songserm. Dit zijn de langzaamste die je kan kiezen en ze hebben niet dezelfde moderne zitplaatsen en faciliteiten als hun concurrenten. Ze hebben echter wel de goedkoopste tickets van allemaal. Deze twee langzamere opties vertrekken vanaf de Donsak Pier.

12Go is meestal het beste hulpmiddel om te gebruiken bij het plannen van een reis naar Koh Samui vanuit Krabi met een combinatie van bussen en boten. Het heeft een eenvoudige zoekfunctie waarmee je de prijzen en diensten van alle verschillende maatschappijen kan vergelijken. Je kan ook transfers naar het busstation toevoegen vanaf hotels in Ao Nang of Krabi Airport met slechts één enkele druk op de knop.

Van Krabi naar Koh Samui per privé-taxi en veerboot

Van Krabi naar Koh Samui per privé-taxi en veerboot
Een van de privé-transfer auto’s van BangkokTaxi24, te boeken bij 12Go

Reistijd – 3,5 tot 4 uur
Prijs – €190+
Comfort – 4/5

Laat je niet afschrikken door het hoge prijskaartje – het tarief voor een taxi van Krabi naar de pieren van Donsak of Surat Thani is voor het hele voertuig. Bovendien, als je jouw rit boekt via 12Go.asia, kan je pakketten kopen met tickets voor de veerboot naar Koh Samui inbegrepen. Het resultaat? Dit zou de ideale manier kunnen zijn om te reizen wanneer je met een gezin of groep reist en de kosten tussen meerdere passagiers kan verdelen.

Een privé-taxi kost misschien meer, maar je kan de prijs delen met je reisgezelschap en onderweg genieten van extra comfort in de voertuigen met airconditioning.

Een van de grote voordelen van het hebben van een eigen chauffeur is dat je vrijwel overal in Krabi opgehaald kan worden. Dat is perfect voor iedereen die naar de vliegvelden van Krabi Airport wil geraken. En het is geweldig als je verblijft bij de turquoise zee van Ao Nang Beach ten westen van de stad.

Naast het ophalen aan de deur of bij de terminal, is het mogelijk om taxi’s te vragen onderweg te stoppen. Je mag zelfs tot 30 minuten pauzeren, wat betekent dat je een fotomoment kan plannen onder de karstbergen van het Than Bok Khorani National Park wanneer je Krabi verlaat, of kan lunchen met kokosnoten en pad Thai langs de 44 highway richting Surat Thani.

Thailand heeft twee zeer verschillende kustlijnen, en Krabi en Koh Samui bieden een voorproefje van beide. Rijd door de wilde jungles en rubberboomplantages die het Land van de Glimlach van west naar oost vullen, en je zal na ongeveer vier uur reizen kunnen genieten van de heerlijkheden van Chaweng Beach en het authentieke Bophut Village. Vlieg die kant op en je kan deze trip in slechts 55 minuten doen. De keuze ligt bij jou!


Van Krabi naar Koh Samui FAQ

Wat is de goedkoopste manier om van Krabi naar Koh Samui te reizen?

Bepaalde bus en veerbootcombinaties kunnen helpen om de uitgaven rond de €18 te houden voor de reis van Krabi naar Koh Samui. De beste manier om ze te vinden is door te kijken op 12Go.asia. Je hoeft alleen maar je reisdata in te voeren en te zoeken. Je krijgt een vergelijking van alle aanbiedingen van verschillende maatschappijen die minibusjes, VIP-bussen, catamarans en veerboten op de route aanbieden.

Wat is de snelste manier om van Krabi naar Koh Samui te reizen?

Het is mogelijk om op 9.000 km hoogte over het Land van de Glimlach te vliegen en deze reis in minder dan een uur af te leggen. Dat komt omdat Bangkok Airways een dagelijkse vlucht heeft tussen Krabi Airport en Koh Samui Airport. Deze vertrekt om 13:45 uur en komt om 14:35 uur in Samui aan. Het nadeel is dat dit verreweg de duurste manier van reizen is. Bovendien zijn er alleen vluchten in het hoogseizoen, van november tot mei.

Hoe reis je van Krabi naar Koh Samui?

Als eerste moet je kiezen tussen lucht- of landverbindingen. Vluchten nemen minder tijd in beslag maar zijn duurder, en er is maar één vertrek per dag. Als je op vaste grond blijft, moet je een pakketreis met een touroperator regelen. De VIP-bussen en catamaranboten van Lomprayah zijn waarschijnlijk het populairst, maar je kan ook verbindingen boeken op snelle veerboten met Seatran Discovery, of langzamere gewone veerboten met Songserm. Het geheel kan worden vergeleken met behulp van 12Go.asia’s online zoekportaal.

Hoe lang duurt het om van Krabi naar Koh Samui te reizen?

Dat hangt er echt van af hoe je van plan bent om van de stranden van de Andamanse Zee naar het zand van de Thaise Golf te reizen. Als je met het vliegtuig reist, kan je van Krabi Airport opstijgen en in minder dan een uur in Samui landen. Een andere mogelijkheid is een verbinding over land met een combinatie van minibussen, VIP-bussen en veerboten naar de verschillende pieren op het eiland, die tussen de vier en zeven uur kan duren.

Hoe lang duurt de overtocht per veerboot van Krabi naar Koh Samui?

Er is geen veerboot die rechtstreeks van Krabi naar Koh Samui vaart. De eerste stap om op de boot te komen naar waar je heen gaat, is een rit dwars door het midden van Zuid-Thailand. Dat betekent dat je ongeveer 2 uur door landelijke gebieden van palmjungles, karstbergen en rubberbomen moet rijden. Pas dan kom je bij de pier aan. De vaartijd vanaf daar hangt af van de veerboot die je hebt gekozen. De catamarans van Lomprayah doen er ongeveer 55 minuten tot 1,5 uur over. Andere boten kunnen er twee uur of meer over doen.

Kan je van Krabi naar Koh Samui vliegen?

Dat kan zeker. Bangkok Airways heeft een alleenrecht op deze route, maar ze verkopen nog steeds tickets voor de relatief redelijke prijs van €70-€90, inclusief één stuk ingecheckte bagage per passagier. Van landingsbaan naar landingsbaan duurt ongeveer 55 minuten. De vluchten vertrekken in de vroege namiddag, wat betekent dat je rond 16 uur uit de aankomsthal van Koh Samui komt. Vluchten zijn niet beschikbaar in het laagseizoen, en het is altijd verstandig om vooraf te boeken in het hoogseizoen via 12Go.asia.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: