Hoe ga je van Phuket naar Koh Phi Phi

Hoe ga je van Phuket naar Koh Phi Phi

Dus, je gaat naar Koh Phi Phi? Goede keus. Een eiland van ruige karst kliffen en smaragdgroene jungles dat recht uit de azuurblauwe Andaman Zee oprijst, het is een van de mooiste plekjes in heel Thailand. Duizenden reizigers komen elk jaar deze kant op op zoek naar wit zand, hotels aan het strand, en cocktailbars genesteld onder palmbomen.

Veel van hen maken de reis vanuit Phuket. Het is een van de dichtstbijzijnde vertrekpunten van de archipel. Bovendien heeft het een eigen vliegveld, en veel bootverbindingen die de 50 kilometer over Phang Nga Baai naar de pieren van Phi Phi afleggen. Deze gids kan je helpen bij het vinden, vergelijken en boeken van alle vervoersmogelijkheden die momenteel op de route zijn.

VervoerTijdPrijsKaartjes
Phuket naar Koh Phi Phi met de gewone veerboot2 h12€Online boeeken
Phuket naar Koh Phi Phi per speedboot1 h21€Online boeeken
Phuket naar Koh Phi Phi per bus en veerboot7 h16€Online boeeken

Phuket naar Koh Phi Phi met de gewone veerboot

Phuket naar Koh Phi Phi met de gewone veerboot
Andaman Wave Master is het meest populaire bedrijf voor Phuket naar Koh Phi Phi trips

Tijd – 2 tot 4 uur
Prijs – 12€+
Comfort – 5/5

Een blik op de kaart van Thailand’s Andamanse kust onthult een strook van ongeveer 50 km zee die Phuket en Koh Phi Phi scheidt. Beide zijn eilanden, maar het ene is met het vasteland verbonden door een brug, terwijl het andere wegkwijnt aan de zuidkant van de prachtige Phang Nga Bay. Gelukkig is de reis van pier naar pier een van de populairste in de regio, dus je zult meer veerboten op de route vinden dan je in je Chang biertje kunt prikken.

Van deze, het is de normale snelheid veerboten die komen troeven voor de meeste reizigers. Het zijn grote, multi-decked boten met binnen en buiten gebieden, air-conditioned zitplaatsen compartimenten, en krachtige motoren. Bedrijven als Andaman Wave Master hebben schepen met een capaciteit van 450+. Maar zij zijn niet de enige maatschappij die diensten op de route aanbiedt. Songserm, Seatran Phuket, Ao Nang Travel and Tour, en Phi Phi Cruiser zijn ook populaire opties.

Phuket naar Koh Phi Phi met de gewone veerboot
Airconditioned binnen zit afdeling binnen een Andaman Wave Master veerboot © Subodh Agnihotri / Shutterstock.com

Myriade veerbootmaatschappijen bieden afvaarten aan op grote boten van Phuket’s Rassada Pier naar Phi Phi gedurende de hele ochtend en middag.

De meeste veerboten vertrekken vanaf de Rassada Pier. Die steekt uit aan de zuidwestkant van Phuket. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit Phuket Town zelf. Maar het is meestal een goed idee om tickets te kopen met taxitransfers als je verder weg verblijft – bijvoorbeeld in het feestmekka Patong – of rechtstreeks naar Phuket Airport vliegt en meteen naar Phi Phi wilt gaan. Je kunt dat doen met de hulp van 12Go.asia. Zoek gewoon naar de pakketten die taxi’s aan de Phuket kant omvatten.

De overtocht op zich duurt tussen de twee en vier uur. Maar je zult zich nauwelijks vervelen, want de uitzichten zijn prachtig. In het noorden kunt je de zandbanken en kokospalmen van het afgelegen Ko Yao Yai zien. In het zuiden kunt je de rotssplinters zien die uit de Andamanse Zee oprijzen. Sommige veerboten maken zelfs een rondje om Koh Phi Phi Leh als je in de buurt van je bestemming komt – het is het eiland dat beroemd werd door Leonardo DiCaprio in The Beach!

Phuket naar Koh Phi Phi per speedboot

Phuket naar Koh Phi Phi per speedboot
Speedboot in Phuket© SORANAT7 / Shutterstock.com

Tijd – Iets meer dan 1 uur
Prijs – 20-35€
Comfort – 3/5

Als je gewoon niet kan wachten om de verfpellende longtail boten op Tonsai Bay te fotograferen en te zwemmen onder de zee ananassen van Monkey Beach (een van de beste op Koh Phi Phi), dan is er vast niets anders dan de speedboot. Snel en woedend, ze kosten een tikkeltje meer, maar aarzel geen moment. Yep, op deze snelle vaartuigen, kan de hele trip van Phuket naar Phi Phi worden voltooid in iets meer dan een uur!

Maar speedboten zijn niet alleen het overwegen waard omdat ze sneller gaan. Je zult ook merken dat er diensten zijn vanaf allerlei plekken in Phuket. Van de Ao Chalong Pier in het zuiden van het eiland tot de Bang Rong Pier helemaal in het noorden, er zijn genoeg vertrekpunten. Dat is goed nieuws als je de lange transfer naar de Rassada Pier wilt overslaan om de grotere veerboten te halen, of als je de drukte van medepassagiers wilt vermijden.

Minder dan 80 minuten zijn nodig om de drukte van Phuket te verruilen voor de idyllische jungle heuvels van Koh Phi Phi wanneer je een speedboot neemt

Een waarschuwing: Speedboten zijn soms berucht om hun wankele manier van reizen. Dat is op deze overtocht niet anders. De Andaman lijkt misschien niet ruw als hij lichtjes tegen de kust van Rawai Beach in Phuket kabbelt, maar als je de zee opvaart, worden de golven altijd hoger. Het resultaat? Je kunt beter een grotere boot nemen als je gevoelig bent voor duizeligheid en hoogtevrees.

Tonsai Pier, Koh Phi Phi
Tonsai Pier, Koh Phi Phi © Siraj Ahmad / Shutterstock.com

Het aankomstpunt op Koh Phi Phi is hetzelfde als voor de hoofdveerboten. Je stapt uit bij de pier in Tonsai. Dat is aan de rand van het hoofddorp, met cafés, eetgelegenheden, en tal van hotels op loopafstand. Oh, en zorg ervoor dat je 20 THB bij de hand hebt om de conservation fee te betalen aan de kade – iedereen moet dat.

Phuket naar Koh Phi Phi per bus en veerboot

Phuket naar Koh Phi Phi per bus en veerboot
Luchtfoto van Koh Phi Phi

Tijd – 7 tot 8 uur
Prijs – 16€+
Comfort – 2/5

Een alternatieve optie voor reizigers met veel meer tijd over is de verbinding naar Koh Phi Phi via Krabi Town. Je kunt lokale bussen nemen voor ongeveer 4,2€ vanaf de Phuket bus terminal. Ze doen er meer dan drie uur over om de hele Phang Nga Baai te doorkruisen. Eenmaal in Krabi, moet je naar de haven per tuk-tuk of songthaew (gedeelde lokale minibusjes) om verbinding te maken met de regelmatige veerboten op weg naar het zuiden over de Andaman Zee.

Deze route voegt overstappen en transfers toe, maar er is een kans dat het je wat geld kan besparen. Toch zijn de kostenverschillen klein, dus het gaat echt om het avontuur. Je krijgt de kans om afgelegen eilanden zoals Koh Jum en de bruisende vissershaven van Krabi te zien op weg naar Phi Phi, ook al duurt de reis acht uur of meer.

Een bezoek aan de Phi Phi archipel is een rite de passage voor elke bezoeker die voor het eerst Thailand bezoekt. Deze prachtige eilanden zijn beroemd om hun karstgebergte met rotsribbels en het katoenwitte zand. Uw reis van Phuket naar Phi Phi zou gemakkelijk te organiseren moeten zijn, omdat er allerlei veerboten en kleine en grote boten tussen de twee eilanden varen.


Phuket naar Koh Phi Phi FAQ

Hoe ga je goedkoop van Phuket naar Phi Phi?

Strikt genomen zou je een paar euro kunnen besparen door te kiezen voor lokale bussen, tuk-tuks en veerboten helemaal rond de kust om via Krabi te gaan. Dat kan echter wel acht uur duren, dus in termen van bestede tijd en verloren geld, is de goedkoopste route tussen Phuket en Koh Phi Phi zeker de normale veerdienst. Deze kosten zo weinig als 12€ per enkele reis wanneer je vooraf boekt via 12Go.asia.

Wat is de snelste manier om van Phuket naar Phi Phi te gaan?

Speedboten. Zoals hun naam al doet vermoeden, bieden ze de snelste hop van Phuket’s pieren naar Koh Phi Phi. De overtocht alleen al duurt op hen meestal ongeveer 1-1,5 uur. Maar je kunt ook tijd besparen op de transfers naar de haven, omdat speedboten vertrekken vanaf veel verschillende dokken aan de oostkust van Phuket eiland. Je kunt zoeken en vinden die het meest geschikt is voor je op 12Go.asia.

Hoe kom je van Phuket naar Phi Phi?

Per boot, natuurlijk! Omdat er geen luchthaven is op het paradijselijke eiland Phi Phi, of wegen die er naartoe leiden, zul je voor anker moeten gaan om de beroemde archipel over zee te bereiken. Gelukkig zijn er tal van keuzes. Er vertrekken ‘s ochtends op alle uren veerboten vanaf de pieren in Phuket. Je kunt ook een speedboot nemen en de reis afleggen in bijna de tijd die het kost om een pad Thai klaar te maken.

Hoeveel kost de veerboot van Phuket naar Phi Phi?

Het standaardtarief voor een veerboot met normale snelheid tussen Phuket en Koh Phi Phi begint rond de 12€ mark. Dat kan veranderen in het hoogseizoen (december tot maart) en van maatschappij tot maatschappij. Wij raden altijd aan om uw tickets zo ver mogelijk van tevoren te boeken via 12Go.asia, die een handige zoekfunctie heeft die je kan helpen de goedkoopste boot van het stel te vinden.

Hoe lang is de boottocht van Phuket naar Phi Phi?

Maak je geen zorgen, je zult bijna nooit langer dan drie uur op het water zijn als je tussen Phuket en Koh Phi Phi vaart. Zelfs de langzaamste veerboten op de route voltooien de reis in ongeveer die tijd. Ondertussen kunnen speedboten in iets meer dan een uur van haven naar haven varen, maar ze kosten wel wat extra.

Hoe laat is de laatste veerboot van Phuket naar Phi Phi?

Omdat veerboten na zonsondergang niet varen en het ongeveer drie uur duurt om de overtocht te voltooien, is de laatst mogelijke vertrektijd vanuit Phuket waarschijnlijk rond 15.00 uur. Dit kan van maand tot maand veranderen als er nieuwe dienstregelingen uitkomen. Dat gezegd hebbende, de standaard vertrektijden van populaire maatschappijen zoals Andaman Wave Master en Seatran geven aan dat de laatste veerboten van de dag de Rassada Pier rond 13.30 uur verlaten, met geplande aankomsten in Phi Phi om 16.30 uur.

Hoe kom ik van de luchthaven van Phuket naar Phi Phi eiland?

Dat is gemakkelijk wanneer je een veerboot combo ticket voor een overstap heeft geboekt bij 12Go.asia. Wandel de hoofduitgang van de aankomsthal uit en er wacht iemand op je met uw naam op een bordje (cool, hé?). Zij brengen u rechtstreeks naar de Rassada Pier om aan te sluiten op de boten naar Phi Phi. Makkelijk. Je kunt het natuurlijk ook alleen doen, maar zorg ervoor dat je gebruik maakt van de vooraf betaalde taxibalie op de luchthaven van Phuket. Oh, en de standaard prijs voor een ritje naar de pier is ongeveer 700 THB/18€!

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: