Hoe reis je van Koh Samui naar Koh Phangan

Hoe reis je van Koh Samui naar Koh Phangan

Van het ene tropische paradijs naar het andere, de reis van Koh Samui naar Koh Phangan is slechts een korte sprong over het hemelsblauwe water van de Thaise Golf. Deze eilanden zijn de laatste decennia uitgegroeid tot twee van de meest populaire vakantiebestemmingen van Thailand.

Er is Samui, met het glinsterende witte zand van Chaweng en de chique spa resorts van Bo Phut. En er is Phangan, de thuisbasis van de indrukwekkende Full Moon Party, en verborgen kustlijnen met palmbomen in overvloed. Van de ene plaats naar het andere reizen is een voor de hand liggend onderdeel van elke route in de regio. Bovendien zijn er tal van manieren om de reis te maken, waaronder de snelle veerboot waarmee de 31 kilometer lange tocht in een mum van tijd kan worden afgelegd…

TransportReistijdPrijsTickets
Van Koh Samui naar Koh Phangan met de snelle veerboot45 min€5Boek Online
Van Koh Samui naar Koh Phangan per catamaran30 min€11Boek Online
Van Koh Samui naar Koh Phangan per gewone veerboot1.5 u€4Boek Online

Van Koh Samui naar Koh Phangan met de snelle veerboot

Van Koh Samui naar Koh Phangan met de snelle veerboot
Songserm veerboten zijn zowel veilig als comfortabel

Reistijd – 45 minuten (alleen de boottocht)
Prijs – €5 – 10
Comfort – 4/5

Veel van de directe bootverbindingen tussen Koh Samui en Koh Phangan behoren tot de snelle categorie. Ze zijn echter niet de snelste manier om van pier naar pier te gaan in deze gebieden (kijk daarvoor naar de catamarans hieronder). Toch doen ze het gemiddeld in 40-45 minuten, dus er zal nooit veel van je strandtijd in Haad Rin verloren gaan.

Verruil de glinsterende stranden van Samui voor de met jungle omgeven kustlijn van Phangan in slechts 45 minuten met de snelle veerboten.

Kijk uit naar de diensten van Songserm en Seatran Discovery. Dit zijn de meest betrouwbare maatschappijen die tickets aanbieden voor de reis over zee. Er is weinig verschil tussen de twee, alleen vertrekken de boten van Songserm vanaf de Nathon Pier aan de westkant van Koh Samui, terwijl Seatran Discovery vertrekt vanaf het populaire hotel- en bungalowgebied van Bangrak in het noorden.

Het moeilijkste deel van dit traject is meestal om van en naar de pieren te komen aan beide zijden van je veerboottocht. Gelukkig kan je dat allemaal vereenvoudigen door te kiezen voor één van 12Go.asia’s combo-trips. Ze kosten iets meer – ongeveer €19,50 in totaal – maar beloven een pick-up en een drop-off bij elke accommodatie op beide eilanden. Er wacht een chauffeur in de lobby van je hotel op Samui, en een taxi staat klaar om je naar je party club in Phangan te brengen aan de Thong Sala haven. Makkelijk, toch?

Van Koh Samui naar Koh Phangan per catamaran

Van Koh Samui naar Koh Phangan per catamaran
De Lomprayah catamaran is de snelste (en leukste!) optie om van Koh Samui naar Koh Phangan te reizen

Reistijd – 30 minuten (enkel de boottocht)
Prijs – €11 met een hotel pick-up
Comfort – 5/5

Eén van de belangrijkste redenen om te kiezen voor de catamaranverbinding tussen Koh Samui en Koh Phangan is dat deze gerund wordt door Lomprayah. Zij behoren tot de meest bekende touroperators die routes met de veerboot hebben in de Thaise Golf, met een uitstekende klantenservice, efficiënte ticketing, en een vlotte manier van op- en afstappen in de havens.

Catamarans zijn snelle en comfortabele opties om van Koh Samui naar Koh Phangan te varen.

Het is waar, hun prijzen zijn niet de laagste. Je betaalt ongeveer €12 voor de overtocht van kust naar kust. Maar je krijgt wel het voordeel van comfortabel vervoer, één van de snelste verbindingen tussen de eilanden, en de keuze uit twee vertrekpunten. Er is de Nathon Pier in het westen en de Pralan Pier dicht bij de hotels van Maenam. 12Go biedt handige gecombineerde transfer- en veerboottickets aan die het eenvoudig maken om van je bungalow naar één van de bovenstaande punten te komen.

In totaal heeft Lomprayah vijf verbindingen per dag naar Koh Phangan. De vroegste vertrekt rond 8 uur ‘s morgens en de laatste gaat om 17:30 uur. Omdat de catamaran de snelste optie is, duurt de tocht over het water naar het aankomstpunt in Thong Sala slechts een half uur. Dat betekent meer tijd om te genieten van de zonnestralen aan het levendige strand van Haad Rin.

Van Koh Samui naar Koh Phangan per gewone veerboot

Van Koh Samui naar Koh Phangan per gewone veerboot
Als je gemakkelijk zeeziek wordt en liever een langzame boot neemt, moet je overwegen om met Raja Ferry te gaan

Reistijd – 1,5 uur
Prijs – €4
Comfort – 4/5

Als je van luchtige boottochten houdt met uitzicht op glinsterende tropische stranden en wuivende palmbomen, dan geef je misschien de voorkeur aan de langere reis die met de normale veerboot gemaakt wordt. Deze langzamere boten vertrekken vanuit de zuidwestelijke hoek van Koh Samui, bij de pier van Lipa Noi. Ze zijn groter dan de catamarans, en het duurt ongeveer 1,5 uur voordat ze aanmeren in de haven van Thong Sala.

De gewone veerboot is misschien niet het snelste, maar het is meestal de goedkoopste manier om van Koh Samui naar Koh Phangan te reizen.

Raja Ferry is de belangrijkste maatschappij die deze route aanbiedt. Je kan tickets boeken via 12Go.asia, of pakketten met minibustransfers van en naar de lobby van je hotel aan beide kanten (ze kosten een beetje meer, ongeveer €15 per enkele reis).

Over het algemeen is de langzame boot de meest betaalbare optie van allemaal om Samui in te ruilen voor Phangan. Gemiddelde prijzen zijn ongeveer €4,50, waardoor je een beetje meer geld overhoudt voor de neon verf en de cocktails voor tijdens de Full Moon Party.

Bon voyage, mensen! In slechts 30 minuten bereik je met de catamaran het plezierige, hedonistische en ronduit prachtige eiland Koh Phangan. Er zit niets anders op dan wat zonnecrème op te smeren, de bikini’s en zwemshorten klaar te leggen, en te gaan boeken. Tot op de Full Moon Party!


Van Koh Samui naar Koh Phangan FAQ

Wat is de goedkoopste manier om van Koh Samui naar Koh Phangan te reizen?

Als je op je centen let, is er genoeg leuks te vinden op de langzame veerboot. Het is eigenlijk helemaal niet zo langzaam – de reis van pier naar pier duurt ongeveer 1,5 uur. Bovendien heb je de tijd om Koh Samui uit te zwaaien vanaf het bovendek en te kijken hoe de met palmbomen begroeide heuvels van Phangan tevoorschijn komen. Deze optie zou je slechts €4,50 lichter moeten maken, maar je kan een beetje extra betalen wanneer je boekt bij 12Go.asia, om een transfer naar de boot in Lipa Noi erbij te boeken.

Wat is de snelste manier om van Koh Samui naar Koh Phangan te reizen?

Catamaranboten bieden de snelste manier om van het ene eiland naar het andere te reizen. Ze razen over het glinsterende water van de Thaise Golf van de noordkust van Koh Samui naar de pier van Thong Sala in minder dan 35 minuten. Meestal duurt de totale reis wel iets langer dan dat, omdat er ook nog de transfers van hotels naar de haven, en omgekeerd zijn. Al met al is het mogelijk om deze reis in minder dan twee uur af te leggen als je één van de handige combo-tickets op 12Go.asia boekt.

Hoe reis je van Koh Samui naar Koh Phangan?

Met de boot – natuurlijk! We hebben het hier over twee eilanden, mensen. Dat betekent dat één van de veerboten die over de 31 kilometer lange, kristalheldere Thaise Golf varen je enige keuze is. Gelukkig zijn er een aantal verschillende bedrijven die deze route aanbieden. 12Go.asia maakt het super eenvoudig om ze allemaal te vergelijken, of je nu geld wil besparen voor de Full Moon Party en de goedkoopste optie wil ontdekken, of gewoon zo snel mogelijk in Koh Phangan wil aankomen.

Hoe lang duurt het om van Koh Samui naar Koh Phangan te reizen?

Dat hangt allemaal af van de veerbootmaatschappij waarmee je gaat. De snelste van allemaal is met de Lomprayah. Zij hebben de catamaranverbindingen, waarmee je Samui in slechts 30 minuten kan omruilen voor Koh Phangan. Dan zijn er Seatran Discovery en Songserm. Hun snelle veerboten doen de route in ongeveer 45 minuten. Tot slot, de langzaamste optie is nog steeds slechts 1,5 uur van haven tot haven, gerund door Raja Ferry. Je zal ook ongeveer één uur moeten toevoegen voor de taxitransfers van en naar je hotel of hostel aan beide kanten.

Hoe reis ik van Koh Samui Airport naar Koh Phangan?

De beste manier om van de luchthaven in Koh Samui naar de thuisbasis van de Full Moon Party te komen is door een combi-ticket te boeken op 12Go.asia, inclusief een taxi van de aankomsthal naar de pier. Het is misschien beter om iets meer uit te geven en te kiezen voor de snelle veerboot of de catamaran, alleen al omdat deze vertrekken vanaf punten aan de noordkust van Samui, veel dichter bij waar je aankomt met het vliegtuig. Als je alleen een ticket voor de veerboot hebt geboekt, maak dan gebruik van de pre-paid taxistandplaatsen in de terminal. Zij bieden rechtstreekse ritten naar de Bangrak en Nathon pieren (400 THB en 800 THB per rit).

Wat is beter Koh Samui of Koh Phangan?

Vraag dat niet! Ze zijn allebei anders. Beiden zijn geweldig! Koh Phangan heeft zijn naam gemaakt als antwoord op Ibiza, vooral dankzij de mega feestjes die er plaatsvinden iedere keer als het volle maan is. Ga naar Haad Rin om daar te genieten met ongeveer 40.000 andere feestvierders. Koh Samui, daarentegen, is meer een gezinsvriendelijke, R&R-klare ontspanningsplaats. De stranden aan de oostkust zijn het bekendste – Lamai tot Chaweng – maar het noorden in Maenam heeft luxueuze hotels aan stranden die vol staan met dennenbomen. Waar je best heen gaat hangt echt af van wat je zoekt in je Thaise avontuur.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering: / 5. Aantal stemmen: