Hvordan reise fra Koh Samui til Koh Tao

Hvordan reise fra Koh Samui til Koh Tao

Koh Tao bærer navnet sitt etter havskilpaddene som svømmer i det krystallklare vannet rundt øya, den er et avslappende alternativ til fancy Samui og hedonistiske Koh Phangan. Avstanden er 65 kilometer nord fra deres brødre i Chumphon øygruppen. Den ligner en øde øy med de kokospalme-dekkede strandfrontene og bortgjemte bukter. For ikke å glemme å nevne at den har noen av de beste dykkestedene på denne siden av landet. Båt er det opplagte valget for å reise mellom Koh Samui og Koh Tao, med en rekke alternativer, der du vil finne varierende tider, priser og selskaper.

TransportTidPrisBilletter
Koh Samui til Koh Tao med katamaran1.5 t160 krBook Online
Koh Samui til Koh Tao med hurtigferje2 t160 krBook Online
Koh Samui til Koh Tao med ferje via Koh Phangan6 t180 krBook Online
Koh Samui til Koh Tao med privat speedbåt1.5 t9000 krBook Online

Koh Samui til Koh Tao med katamaran

Koh Samui til Koh Tao med katamaran
Det mest komfortable alternativet er å reise med Lomprayahs katamaran © Maxim Tupikov / Shutterstock.com

Tid – 1.5 timer (kun båtkrysning)
Pris – 160 kr
Komfort – 5/5

Bytt Samuis spa og mangfoldige hoteller for en mer rustikk stemning med bambus barer på Koh Tao, på under to timer. Dette kan muliggjøres med den superraske katamaranen som driftes av Lomprayah turoperatør, i hele regionen er det de som stikker av med toppkarakter. De tilbyr de mest moderne båtene, tilbyr en effektiv billettservice. Billetten din kan bookes online gjennom 12Go.asia, og pakken inkluderer en overgang fra lobbyen i hotellet til båten.

De raskeste og mest moderne båtene er katamaranene, disse tilbys av turoperatøren Lomprayah.

Fordi dette er det mest populære valget blandt backpackere og øyhoppere som krysser Thailandbukta, finnes det en del avganger daglig. I høysesong månedene har Lomprayah båtene avganger kl. 8:00 fra Pralan Pier, nært hotel stripen i Maenam, med tilleggs-avganger kl 12:30. Du kan også hoppe på Lomprayah båten kl 11:15 og 17:30 fra Nathon Pier på vestkysten i Koh Samui.

Noen sete-alternativer tilgjengelige på Lomprayah Katamaranen
Noen sete-alternativer tilgjengelige på Lomprayah Katamaranen

Selve fartøyet er blant de beste du kan reise med mellom Koh Samui og Koh Tao. De har innendørs seteplasser med aircondition, en butikk ombord med forfriskninger, og to store områder på dekk der du kan beundre andre tropiske øyer i horisonten mens du seiler. Med førstemann til mølla prinsipp kan du oppgradere for 100 THB ekstra for å fra bedre VIP seter oppe, og for 200 THB kan du få tilgang til en eksklusiv lounge, der du kan nyte overfarten i skinnseter.

Som de fleste andre ferjetilbud, legger Lomprayah også til kai ved Mae Haad Pier på Koh Tao. Derfra bør det være kjempelett å finne en taxi til ditt nye tilholdssted på øya, ellers kan du velge et reisealternativ som inkluderer transport i tillegg.

Koh Samui til Koh Tao med hurtigferje

Koh Samui til Koh Tao med hurtigferje
Hurtigferjen Seatran Discovery tilbyr en smidig overfart til Koh Tao

Tid – 2 til 2.5 timer
Pris – 160 kr
Komfort – 4/5

Koh Samui til Koh Tao kan du gjennomføre på bare én morgen om du går for hurtigferjen. Til tross for navnet er ikke disse fartøyene like raske som katamaranen. Likevel kan de lett som bare det ta deg fra den ene øya til den andre på tiden det tar å svelge ned en mango sticky rice, og beundre utsikten av Thailandbukta utfolde seg fra styrbord.

Å sakke farten på turen bare litt, kan være en god idé for de passasjerene som ikke er så vant med reise til sjøs. Disse større mer hardføre båtene humper og gynger ikke like mye som katamaranen. De er bedre for å forhindre sjøsyke. Og de er hakket mer avslappende, det er godt nytt når det er Koh Phangans strender og de jungelspekkede toppene fra Mu Koh Angthong National Marine Park som flyter forbi i horisonten.

Høyhastighets-ferjen koster ørlite mindre enn katamaranen, og du kan få oppleve en mer avslappende reise.

Det er to hovedselskaper som fører hurtigferje rutene. Først er det Seatran Discovery. De har de mest moderne fartøyene, med polstrede innendørs seter, samt store dekk. De kan koste noe mer, det er nok fordi de bruker noe mindre reisetid. Samtidig har de et attraktivt avgangspunkt fra Bangrak Pier på den nordlige delen av Samui. Den andre er Songserm, de har avreise fra Nathon Pier i vest, og tar bare litt lenger for å nå frem til Mae Haad på Koh Tao.

Totalt er det tre hurtigferje avganger mellom de to øyene hver dag. Mellom november og mars er det høysesong og da kan de raskt bli fullbooket, så det er ganske lurt å booke din billett online på 12Go, lenge før avreisen mot korallrevene og dykkerstedene.

Koh Samui til Koh Tao med vanlig ferje og hurtigferje ferje via Koh Phangan

Koh Samui til Koh Tao med vanlig ferje og hurtigferje ferje via Koh Phangan
Raja Ferry er vanligvis den billigste (og mest langsomme) ferjen for å dra til Koh Phangan

Tid – 6 til 7 timer
Pris – 180-320 kr
Komfort – 3/5

Har Thailands palme-frynsede øyer fanget interessen din? Ivrig på å utforske alle de paradisiske sidene dette område har å tilby? Hvorfor ikke sette sammen din helt egne øy-hoppings rute. Dette er mulig, fordi mange av de lokale ferjene drar til Koh Phangan med videre forbindelse derfra til dykkemekkaet Koh Tao.

Du kan holde kostnadene nede og reise med de saktegående båtene fra Raja Ferry. De drar fra Lipa Noi på sørvest kysten av øya, og legger til kai ved Thong Sala noen timer senere. Du kan jo vurdere å bli over én natt på øya som er kjent for Full Moon Party (de festene er helt rå!), eller kun bli ut dagen. Begge er mulige fordi den siste avgangen til Koh Tao er kl 17:00 med Seatran Discovery.

Thong Sala, Koh Phangan
Thong Sala er en den koselige strandbyen på Koh Phangan, den er vel verdt et besøk om du har tid til overs

Selvsagt vil øyhopping innebære å legge til en overgang. Å bruke hele dagen på å reise, og så drasse på bagasjen rundt med deg er kanskje ikke helt ideelt, men det gir deg en sjanse til å sette foten på nok en legendarisk ferie-øy i smilene land. Du kan forenkle planleggingen ved å bruke 12Go.asia for å booke og håndtere de individuelle etappene av reisen din.

Koh Samui til Koh Tao med privat speedbåt

Koh Samui til Koh Tao med privat speedbåt
Samui Boat Charter tilbyr private luksus chartere i Thailandbukta

Tid – 1.5 timer+, avhengig av hvilke stopp du velger
Pris – 9000+ kr
Komfort – 5/5

Her tilkalles alle kjendiser og jetsettere, de private speedbåtene er din sjanse til å reise mellom Koh Tao på en riktig så stilig måte. Som navnet tilsier er de reserverte for deg og bare deg. Det betyr også at den heller astronomiske prislappen kan deles mellom deg og de du vil dele reisen med. Vanligvis vil de kunne bookes med minst fire passasjerer, og noe tillegg for eventuelt ekstra personer.

Bonusen inkludere å bli plukket opp ved stranden, rett ved hotellet hvor som helst på øya. Ingen behov for morgen-taxi bestilling her. Du kan også skreddersy en reiseplan for dagen. Yep, dette handler ikke bare om å reise fra ende til annen, fordi prisen vanligvis inkluderer stopp på det Instagram-verdige Nang Yuan Island og snorkling i berømte Mango Bay. Det lover et skikkelig eventyr i Thai bukta, men det vil koste skjorta da!


Uansett måte du velger å reise mellom Koh Samui og Koh Tao på, kan du se frem til å sette foten på en av de bedre bevarte øyene. Den er velkjent for en utbredt dykke-aktivitet, men etter å ha møtt på revhai og hjernekoraller, kan du også gå deg bort i frodige skoger, vandre på turstier og ta del i det festlige og levende nattelivet. Bon Voyage!


Koh Samui til Koh Tao Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å komme seg fra Koh Samui til Koh Tao på?

Hurtigferje linken mellom Koh Samui og Koh Tao fra Songserm er som regel det rimeligste alternativet på menyen. Det er fordi det er den som er langsommere av de to raskere båtene, den bruker rundt 2,5 timer på å ta deg fra havn til havn. Du kan enkelt sammenligne prisene på alle rutene med hverandre i denne guiden, på denne nettsiden 12Go.asia.

Hva er den raskeste måten å ta seg fra Koh Samui til Koh Tao?

Om du simpelthen ikke kan vente med å ta på deg dykketanken for å nyte synet av korallhagene og de klippe draperte strendene på Koh Tao, se etter Lomprayah katamaranen. De tilbyr de raskeste rutene fra øy til øy, bruker bare 1, 5 timer totalt på vannet. Selvsagt må du også beregne tid for reise til og fra hotellet ditt og båthavnen, men Tao er ganske liten så det vil sjeldent være lange avstander der.

Hvor lang tid tar det fra Koh Samui til Koh Tao?

Ved å dra i full fart med en privat speedbåt, uten stopp for snorkling på veien, kan du fullføre turen på nærmere én time. Men de fleste passasjerer kommer nok til å bruke ferjeselskapet Lomprayahs katamaraner, som er av de raskeste. De unnagjør reisen på 1,5 timer og kan bookes i forveien online via 12Go.asia.

Hvordan kommer du deg fra Koh Samui til Koh Tao?

Med Båt. Det er 65 kilometer med skinnende hav å krysse før du kan begynne å utforske de praktfulle korallrevene. Det eneste er at du må bestemme hvilken ferjetransport du velger å gå for. Sjekk ut 12Go.asia for å få listet opp de forskjellige selskapene som inkluderer katamaran og hurtigferje.

Er Koh Tao verdt å besøke?

Koh Tao har vært en magnet for dykkere i lang tid. Korallrev, blå synkehull, gamle skipsvrak og bukter med tallrike haier sørger alle for det. Likevel er det ikke bare undervannslivet som tiltrekker folk. Det finnes også gylne striper med strand fra Sai Daeng til perlehvite Sai Nuan, sammen med fjelltopper drapert i disig jungel, og et aldri så aktivt natteliv fra bambus barene som holder det gående til solen står opp. Øya har litt av hvert å by på for noen og enhver, så svaret er; Ja!

Hvor mange dager trenger du på Koh Tao?

Det er fint å sette av minst fem dager på Koh Tao om du planlegger å ta et PADI dykkersertifikat. Da du behøver å gjennomføre kurset med prøvedykk, og andre øvelser som kan ta noe tid. Om ikke dette er målet, er det likevel en god idé å ha minst tre til fire dager her. Fra snorkling i Shark Bay, til vandring på bergene i Chalok Bay, er det massevis å finne på.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: