Hvordan reise fra Krabi til Koh Lanta

Hvordan reise fra Krabi til Koh Lanta

Så du er nysgjerrig etter å utforske Koh Lanta som ligger sør for Krabi? Gjør deg klar for å bytte ut en travel havneby med en øy der avslappet atmosfære og bortgjemte strender er tingen. Her finner du barer i bambus der kalde øl og kokosnøtter klinkes i solnedgangen. Med båten cruiser du fra fastlands kysten i noe over 43 kilometer, vannveien baner seg mellom de klippete tidevanns bassengene til Koh Jum øya og den uberørte mangrove skogen, før fortøying ved piren i byen Ban Saladan. Alternative ruter kan ta deg langs veien til Hua Hin piren og over broen til Koh Lanta, det betyr at det er mulig å fullføre utflukten uten å gå ut av bilen før du er fremme.

I denne guiden går vi igjennom alle alternative reisemuligheter på ruten fra Krabi til Koh Lanta, med info om den raskeste, mest komfortable og de rimeligste tilgjengelig.

TransportTidPrisBilletter
Krabi til Koh Lanta med taxi2 t430 krBook Online
Krabi til Koh Lanta med delt minibuss3 t130 krBook Online
Krabi til Koh Lanta med standard ferje2 t100 krBook Online
Krabi til Koh Lanta med hurtigbåt1,5 t430 krBook Online

Krabi til Koh Lanta med taxi

Krabi til Koh Lanta med taxi
Det er lett å booke taxi både fra Krabi flyplass og Krabi sentrum på 12Go.asia

Tid – 2 timer
Pris – 430-680 kr
Komfort – 5/5

Det er faktisk mulig å nyte utsikten over de gylne strendene, mot Andaman havet, kun to timer etter at du går gjennom ankomsthallen på Krabi flyplass. Hvordan? Ved å simpelten, få fatt i privat transport fra terminalen til hotell lobbyen. Hele reisen kan være unnagjort på 120 minutter ved å legge ut på de lokale veiene, ta en kort ferjetur, så kjøre over broen som skiller selve Koh Lanta i to deler.

Veien dit følger motorvei 4 sør-øst før den skrår inn på vei 4206 mot kysten. Når du treffer på kysten blir det noe venting for å kjøre ombord i bilferjen, den går regelmessig uten fast rute, mellom kl 6:00 og 22:00. Deretter er det en rask kjøretur over Koh Lanta Noi, den mer stille delen i nord Koh Lanta. Og til sist over en bro til resortene der de fleste tilreisende vil finne frem til hotell og bungalow som venter de.

Siri Lanta broen forbinder Koh Lanta Noi til Koh Lanta Yai
Siri Lanta broen forbinder Koh Lanta Noi til Koh Lanta Yai

Så lite som en to timers kjøretur, og overfart med bilferje er det som må til for å nå det asurblå vannet på Lanta.

Om du kommer fra Krabi flyplass vil det være smidig, og raskest å komme seg fra A til B med privat transport. Taxi vil ta deg noe lenger tid om du drar fra Krabi sentrum eller stranden i Ao Nang, fordi de ligger noe lenger vest. Likevel er det et lettvint, raskt og praktisk valg. Det inkluderer henting ved et avtalt sted, og du blir sluppet av rett ved hotelldøren på Lanta siden.

Reisen bør ikke ta knekken på budsjettet ditt. Priser kan være så lave som 400 kr per tur. Når det er for hele bilen, kan du jo lett dele det mellom fire personer for eksempel, da vil totalen bli mindre enn for delt minibuss og ferje. Du vil kunne finne de beste taxi tilbudene ved å gjøre et søk godt i forveien på 12Go.asia.

Krabi til Koh Lanta med delt minibuss

Krabi til Koh Lanta med delt minibuss
Å reise med minibuss koster mindre enn halve prisen av en privat taxi

Tid – 3 timer
Pris – 130-170 kr
Komfort – 4/5

Om du holder et øye med baht beholdningen din, kan en delt van, være det mer sparsomme alternativet til en privat bil. De velger omtrent samme reiserute som taxien, kun med noen stopp for å plukke opp andre passasjerer. Det vil legge til noe i reisetiden, så det kan bli nærmere tre timer før du kan hoppe i flip floppene og bestille en Chang på Long Beach.

Delt minibuss tilbyr en ypperlig balanse mellom pris og komfort på veien mellom Krabi og Koh Lanta.

I løpet av høysesongen mellom november og mars har minibussen avgang fra Krabi sentrum og Krabi flyplass fra kl 8 om morgenen til kl 20 om kvelden, med omtrent et par timers intervaller. Da en det nok en av de du vil rekke, men likevel kan det være lurt å bestille lenge før du flyr inn til Thailand. Det er mange turister som lengter mot Koh Lantas strender som er vakkert dekorert med furutrær. Setene kan raskt fylles opp, så ta en kikk her på 12Go.asias søkemotor for å holde av dine seter nå.

Med minivan transport vil endestoppet være hovedbyen på Koh Lanta som heter Ban Saladan. Den befinner seg på øyas nordlige tupp. Her finnes plenty av hotell og spisesteder i sikte, men de beste strendene finner du i sør. Du kan bytte ut minibussen med en tuk-tuk også kalt songthaew, for å komme deg dit. Til det mer familievennlige Long Beah området er det rundt 350 til 500 THB, og til de mer romantiske resortene og bukter med hvit sand til Kantiang blir det opp mot 800 THB.

Krabi til Koh Lanta med standard ferje

Krabi til Koh Lanta med standard ferje
Om du reiser med ferjen kan du vente deg skikkelig vakker utsikt, merk at de ikke går året rundt

Tid – 1.75 timer + (kun ferje kryssningen)
Pris – 100+ kr
Komfort – 4/5

Det er noe helt spesielt med å svisje ut gjennom Phang Nga bukta for å finne ditt tropiske paradis mellom mangrover og kokospalme klynger. Vel, det er det som tilbys til de som legger ut på tur med den lokale ferje linken mellom Krabi sentrum og Koh Lanta.

De legger ut fra enten Kong Ka Pier eller Klong Jirad Pier, begge med lett adgang fra sentrale Krabi, omtrent fire ganger per dag i den travle sesongen. Derfra er det direkte sørover. Finn deg et sete på dekk om mulig, for å få øye på øy-landskapet, avsidesliggende Koh Siboya og det søvnige Koh Jum suser forbi i øst, mens en røff silhuett av Koh Phi Phi ligger i varme-disen på vestsiden.

Med sitteplass på dekk kan du beundre synet av Andaman havets øyer flyte forbi, når du retter nesen mot Koh Lanta fra Krabi.

Du ankommer samme sted som minibussen: Ban Saladan. Det er superlettvint å ta seg frem i alle retninger på Koh Lanta derfra. Langs hoved kystveien kjører det taxi for å slippe av turistene på deres favoritt resorts. Long Beach er topp for familier, Khlong Khong er mer for hedonistiske backpackere, Kantiang passer perfekt til forelskede par på reise. Alternativt er det mulig å ta taxi, men det koster litt mer.

Ferjene er som regel ikke i rute under lavsesongen. Sjøen kan være urolig og røff, så det er nok best å se etter båtturer mellom Krabi og Koh Lanta fra mai til oktober.

Krabi til Koh Lanta med hurtigbåt

Krabi til Koh Lanta med hurtigbåt
Hurtigbåt turen er spennende, selv om den ikke vil spare deg mye tid

Tid – 1.5 timer+
Pris – 430+ kr
Komfort – 3/5

Hurtigbåt overfarten fra Krabi til Koh Lanta drar ikke fra selve Krabi. Første etappe er en kjøretur til Hua Hin piren, den samme som om du skal reise hele veien med bil. Men du slipper å ta bilferjen når du kommer til kysten, du kan istedenfor stige ombord i en stilig jetbåt på vei til havnen i Ban Saladan.

Totalt sett vil du ikke spare mer enn 30 minutter, ved å hoppe over ferjeturen under høysesongen. Når det er lite trafikk mellom fastland og øya, er reisetiden noenlunde lik.

Samtidig kan det være en adrenalin boost og komme mye moro ut av å reise ut med disse båtene, når de krysser Andaman over bølgene, suser unna sandbanker og mellom mangrove formasjoner. De tar deg med til piren på under 15 min. Når du kommer frem kan du bytte til en minivan eller taxi som tar deg til resortet ditt. Her kan du prute litt fordi pengene går rett til sjåføren.

Reisen fra Krabi til Koh Lanta er ikke så lang. Du kan velge mellom en tur gjennom gummitre plantasjer og banyan trær til kysten for så å krysse over med bil, eller du kan hoppe på en båt og se de vakre øyene i Andaman havet flyte forbi. Uansett, vil du kunne komme frem med en reisetid på mellom to til fire timer, klar for å beskue rosa solnedganger og åpne en kald en på stranden.


Krabi til Koh Lanta Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å komme seg fra Krabi til Koh Lanta?

Hold deg til reise på land og velg delt transport med minibuss for å ta deg mellom Koh Lanta og Krabi om du er ivrig på å spare mer til massasjer og øl ved solnedgangen. Billetene på disse koster vanligvis under 170 kr når du booker på forhånd med 12Go.asia. Reisen innebærer å dele bussen med andre reisende, husk å regne med ekstrakostnaden du må ut med, for å komme frem til bungalowen etter at du har hoppet av i Ban Saladan.

Hva er den raskeste måten å komme seg fra Krabi til Koh Lanta?

Planlegg å få en taxi til å plukke deg opp fra ditt hotell i Krabi sentrum eller vent utenfor ankomsthallen på flyplassen og du kan komme deg til Koh Lanta før du rekker å svelge ned en mango sticky rice. Takket være gode veier og regelmessig bilferje avganger, er privat transport vanligvis den raskeste måten du kommer deg dit på. Forvent en reisetid på rundt to timer hver vei. Speedboat er og et alternativ, det betyr droppe køene på fastland til øy-ferjen og rett over til Ban Saladan. Mulig dette kan være noe raskere ved mye trafikk i høysesongen.

Hvordan kommer du deg fra Krabi til Koh Lanta?

Krabi og Koh Lanta er kun 40 kilometer fra hverandre, så det er fullt av valg for å hoppe på transport fra by til øy. Kanskje den mest populære måten å kommer seg dit, er med minibuss som kjører passasjerene langs kystveien for å bringe dem til strender og palmer i underkant av tre timer. 12Go.asia lar deg sammenligne og booke tilbud fra private taxier som kan ta turen dit på kun to timer. Alternativt er båtturen kanskje noe om du kan nyte den friske hav-sprøyten i ansiktet, langs sjøveien mot Ban Saladan piren på Koh Lanta.

Hvor lang tid tar ferjen fra Krabi til Koh Lanta?

Ikke lang, det er 90 minutter til to timer å svisje over det klare blå Andaman vannet fra kai til kai, det er alt som trengs for å ta seg mellom stedene med ferje. Utsikten til paradis øyene Koh Jum og Phi Phi er absolutt råflott, turen er så raskt forbi at du kanskje ikke rekker å legge merke til den engang.

Hvor mye koster en taxi fra Krabi flyplass til Koh Lanta?

Det varierer stort med taxi priser. En typisk tur vil koste rundt 400 kr, men vi har sett lavere priser enn det. Den beste måten å få et godt tilbud på reisen fra terminalen til de tropiske strendene er å gjøre et søk på 12Go.asia, så tidlig i forkant av reisen som mulig. Her vil du kunne sammenligne de forskjellige måter å reise den to timer lange strekningen til din destinasjon på.

Hvor langt er det fra Krabi til Koh Lanta?

I en rett linje er det kun 43 kilometer som skiller Krabi fra Koh Lanta. Det er den direkteruten som ferjene tar fra Kong Ka piren, rett gjennom den østlige siden av Andaman havet fra punkt til punkt. Du vil dekke en lenger avstand, omtrentlig 60 kilometer i en bil eller med minibuss fordi veiene navigerer deg rundt mangrovesumper før du kommer inn på Koh Lantas nordlige tupp.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: