Hvordan reise fra Bangkok til Koh Lipe

Hvordan reise fra Bangkok til Koh Lipe

Når tiden er inne for å flykte fra «The big mango» for et forfriskende bytte av omgivelser – er det få andre som slår Thailand i antall uberørte tropisk øy-destinasjoner. Blant de mest forlokkende er Koh Lipe, langt sør. Det er en lang vei til paradisøya med over 800 km fra Bangkok, men det er vel verdt innsatsen.

Koh Lipe er en liten øy som ikke har flyplass, så du må stige ombord på en ferje for å komme deg frem til det glitrende kystlandskapet. Det er et antall ulike måter å reise dit på. Fra fly til jernbane, eller ta en langdistanse buss. Fortsett å les om du ønsker en oppsummering av de ulike mulighetene for transport dit.

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Koh Lipe med fly, van og ferje 7 t430 krBook Online
Bangkok til Koh Lipe med tog, van og ferje 22 t430 krBook Online
Bangkok til Koh Lipe med buss, van og ferje18 t420 krBook Online

Bangkok til Koh Lipe med fly, van og ferje

Bangkok to Koh Lipe by plane
Et av AirAsia’s fly ved Hat Yai internasjonale flyplass © Chanawat Phadwichit / Shutterstock.com

Tid – 7-8 timer
Pris – Billetter fra 430 kr om du kjøper de i forveien
Komfort – 4/5

Selv om det kan koste noe mer, kan du spare betraktelig på reisetiden ved å fly, og samtidig unngå en ukomfortabel reise på land. Det er flere flyselskap som flyr ruter sørover mellom Bangkok og Hat Yai. De billigste alternativene er som regel med Air Asia, Thai Lion Air og Nok Air, alle med avgang fra Don Mueang flyplass. Thai Smile har også avganger fra Bangkoks Suvarnabhumi flyplass. Flytiden er omtrent på 90 minutter. Det lønner seg å booke på forhånd da det er noe begrenset kapasitet på ruten. Du er kjempeheldig om du finner noen lavpris bookinger i siste liten under høysesongen eller under thai-helligdager.

Bangkok til Koh Lipe med Satun Pakbara Club
Satun Pakbara Speedboat Club kan ta deg fra Hat Yai flyplass til Koh Lipe.

Du kan fly fra Bangkok til flyplassene i enten Hat Yai eller Trang.

Ved ankomst fra Hat Yai trenger du en overgang i van eller buss til Pak Bara piren for å ta overfarten i ferje til Koh Lipe. Gitt at de siste båtene drar fra Pak Bara rundt kl 14 og 15 (avhengig av sesongen) behøver du å ta en tidlig flyvning fra Bangkok. Inkludert venting ved ankomst på flyplassen og piren blir den totale utflukten på rundt 7 til 8 timer. Selv om du må komme deg dit med ulike fremkomstmidler er det lett å booke de på 12Go.asia

Om flyvningen til Hat Yai er fulle finnes det en annen mulighet, via Trang flyplass med Air Asia, Thai Lion Air eller Nok Air. Ved ankomst på flyplassen må du vente litt på en minivan som vil ta deg med til kaien i tide for å rekke ferjen.

Bangkok til Koh Lipe med tog, van og ferje

Bangkok til Koh Lipe med tog, van og ferje
Tog, Van og Ferje fra Bangkok til Koh Lipe tar rundt 23 timer © Sallehudin Ahmad / Shutterstock.com

Tid – 22 timer over natten
Pris – Billetter starter på 430 kr, de raskeste togene fra 800 kr
Komfort – 4/5

For en mer bedagelig reise kan du la toget gynge deg sørover. Togturen over natten er en noe annerledes reiseopplevelse, og generelt billigere enn å fly. Selv om det kan vare i 20 timer eller mer totalt, vil mye av reisen være mens du sover i en køye i kupéen. Det er verdt å merke seg at med en beleilig avgang på ettermiddag eller kvelden fra Bangkoks Hua Lampong stasjon, unngår du morgenrush til flyplassen for å rekke et fly, og du vil spare noen baht på en overnatting mindre på et hotel i Bangkok.

Selvom det er mulig kun å reservere et sete på andre klasse, er det definitivt verdt de ekstra bahtene for å få seg en sovekøye på den lange reisen. Thai jernbanens andre klasse senger er komfortable nok, men om du vil spandere på deg enda et tillegg kan du oppgradere til privat sovekupée på første klasse. Det vil nok koste like mye eller noe mer enn en flyreise, men da er du iallefall sikker på å våkne uthvilt til fortsettelsen av reisen til Koh Lipe.

Om du glemmer å kjøpe inn snacks og noe å knaske på til turen, frykt ikke, det finnes en egen mat-vogn og du kan bestille et måltid til setet ditt, men husk at de er overpriset da. Når du går av på Hat Yai stasjon, er det tid for å få seg noe frokost før minivanen er klar for å ta deg til piren som er den andre etappen av turen.

Bangkok til Koh Lipe med buss, van og ferje

Bangkok til Koh Lipe med buss, van og ferje

Tid – 18-20 timer over natten
Pris – Billetter starter på 420 kr
Komfort – 3/5

Et annet kostnadseffektivt alternativ er å kombinere en buss og ferjetur fra Bangkok til Koh Lipe. Generelt er det det rimeligste alternativet av de tre, du vil måtte overveie mellom pris og komfort. Det er en lang overnattings reise, og for noen folk vil det nok være i meste laget. Du får et komfortabelt tilbakelenende sete men det kan ikke måles opp mot komforten du får i køyen på nattoget og det er liten mulighet for å strekke på bena under reisen, utenom de forhåndsplanlagte stoppene.

Interessant nok er det faktisk noe raskere enn toget og den har et beleilig avgangssted som er ved Khaosan Road, dette tilbudet driftes av Jolly Travel. Du kan søke etter tilgjengelige plasser med en samlebillett, som inkluderer buss og ferje på 12Go. En annen måte er å fullføre det på egenhånd, er ved å ta en VIP eller ekspressbuss som er tilgjengelig fra den sørlige bussterminalen.

Nattbussen har vanligvis avgang på sen ettermiddag for å ta deg til Lipe rundt lunsjtider. Selv om den hverken har hurtigheten til flyet eller komforten til nattoget, er det virkelig den beste reiseruten om du er opptatt av å spare endel, spesielt med reiser under høysesongens-hete. Flyprisene kan bli skyhøye i løpet av travle helligdager og helger, da vil plassene selges raskt ut.

Hver av disse tre transportmåtene er gode valg, det vil det avhenge av dine behov for hurtighet, komfort og totalpris. Å komme seg dit er jo en del av reiseopplevelsen. For de som er tog-entusiaster, er en billett på nattoget gjennom det sørlige Thailand et must for enhver pris, mens flyvning vil ta deg dit kjapt – for å siden kunne slappe av. Ha en herlig reise!


Bangkok til Koh Lipe Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra Bangkok til Koh Lipe på?

Om du ikke booker lenge i forveien for å få fatt på de billigste flybillettene, vil det rimeligste alternativet være en buss- og ferjebillett. Velg blant ulike VIP, ekspress og vanlige busser som har avgang fra Khaosan Road, eller den sørlige bussterminalen i Bangkok. Du kan lett snevre inn valgmulighetene og velge de best egnede turene med en kombinert billett på 12Go.asia. På mer enn 800 km kan du forvente en lang utflukt over natten som kan ta alt mellom 13 til 20 timer avhengig av ruten og stopp på veien. Du vil måtte nøye deg med et noe innskrenket komfortnivå og rom for privatliv.

Hva er den raskeste måten å reise fra Bangkok til Koh Lipe på?

Det er ingen tvil om at det er flyet, om du har begrenset med tid. Det er den eneste muligheten som får deg til de klare strendene på Koh Lipe på én og samme dag. Det er et antall lavprisflyselskap du kan velge mellom, avgangene er for det meste fra Don Muaeng flyplass. Det forutsetter en relativt tidlig start på dagen for å nå den siste ferjen over til Koh Lipe på ettermiddagen, etter overgangen med buss eller van fra Trang eller Hat Yai flyplass. Kombinasjonen av reisen med fly-buss-ferje er lettere enn den kanskje høres ut. Det er enkelt å booke en samlebillett på 12Go.asia som dekker hele reisen.

Hvordan kommer jeg meg fra Bangkok til Koh Lipe?

Beliggende utenfor Thailands sørlige kyst, kan du vente deg at det blir en lang reise fra Bangkok. For å unngå å reise om natten, kan du fly til Trang eller Hat Yai og så kan du finne en van og ferje for å ta deg til Koh Lipe. Søk og planlegg reisen på 12Go.asia for å booke en billett med alt under ett. For flere budsjettvennlige alternativer sjekk ut de som inkluderer van og ferje overganger.

Er Koh Lipe folksomt?

Koh Lipe har to kontrasterende sider, det er det sesongene som avgjør. Den tørre sesongen som starter i desember er på langt nær den mest populære tiden da reisende flokker seg mot øyene. Forvent å betale de høyeste prisene for overnattingsstedene om du ikke har booket godt i forveien. Bar og restaurant scenen er levende og det er den beste tiden for å snorkle og dykke. Så sent i april roer det seg betraktelig ned når regnet kommer. Det er da en mer avslappet stemning. Det som er ulempen med det er at mange restauranter og barer stenger for sesongen og været kan gjøre det mindre attraktivt med aktiviteter i vannet.

Er det dyrt på Koh Lipe?

Det er en delvis avsidesliggende øy som er nært den thai-malaysiske grensen og nærmest alt må shippes inn dit med båt. Det legger til endel på kostnaden av enkle dagligvarer og for å spise et måltid på restaurant. Det er også en liten soldynket tropisk øy og dens hovedindustri er turisme. Det fører til at prisene er noe høyere enn vanlig, likevel finnes det muligheter for å reise dit på et middels budsjett om du finner de lokale spisestedene som er litt unna turistområdene og så er ølet billig da.

Er det mange turister på Koh Lipe ?

Koh Lipe har sin egen Pattaya Beach (ikke helt den samme som den på fastlandet) og en «walking street» som former det sentrale fokuset av Koh Lipes summende turist-klynger. Det finnes beleilige fasiliteter for slik en liten øy, vestlige restauranter, barer, lavpris bungalower og boutique resorter – samtidig er stemningen tilbakelent, og man kan lett finne stille områder som f.eks på Sanom Beach eller leie en kayak og utforske de bortgjemte buktene.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: