Hvordan reise fra Langkawi til Koh Lipe

Hvordan reise fra Langkawi til Koh Lipe

Langkawi og Koh Lipe har gode ferje og båt forbindelser mellom seg, til tross for en internasjonal grense og og en hel del av Malakkasundet mellom dem. Faktisk er den malaysiske øya et av de beste avreisestedene å for komme nærmere Thailands sørlige nasjonale marine park som Lipe er en del av.

Du dekke den 43 kilometers avstanden på bare 1,5 timer. Så du får nesten ikke tid til å fortære dine spicy Malaysiske laksa før du hopper av styrbord, og kan tråkke i sanden på thailandsk jord. Når det er sagt, går direkte båtene kun i høysesongen november til tidlig juni, så du må regne med at reisen blir betraktelig lenger når du reisen under monsoon tiden.

TransportTidPrisBilletter
Langkawi til Koh Lipe med direkte ferje1.5 t260 krBook Online
Langkawi til Koh Lipe med overgangs ferje4 t300 krBook Online
Langkawi til Koh Lipe på dagstur24 t1700 krBook Online

Langkawi til Koh Lipe med direkte ferje

Langkawi til Koh Lipe med direkte ferje

Tid – 1.5 timer (ekskludert tid ved immigrasjon)
Pris –  260 kr
Komfort – 4/5

I en tid der fly ser ut til å ha tilgang hvor som helst, så er det noe eksotisk i å krysse en landegrense ombord på en båt. Det er eksakt det hver reisende som tar seg mellom Langkawi og Koh Lipe på ferjen gjør, for utflukten er ikke bare fra en øy til en annen, men samtidig fra Malaysia til Thailand.

Det innebærer at du må gjennom en prosess for å krysse grensen. Mens ferjen i seg selv kun tar 1,5 timer i gjennomsnitt, er det en immigrasjons prosedyre på hver ende av reisen i tillegg. Passet ditt blir stemplet når du forlater Malaysia ved ferjene, og når du ankommer Thailand må du ordne tillatelse for adgang til landet, når du ankommer Koh Lipe.

Båter tar deg fra den glitrende sanden i Langkawi til den glitrende sanden i Koh Lipe på bare 1,5 timer.

Båtene drar enten fra Kuah kaien på sørøst siden av Langkawi, eller fra Telaga havnen, på nordvest kysten. Den første er bedre om du har feriert i byen Kuah. Det andre alternativet er for de som har oppholdt seg ved de hvite sandstrendene i Pantai Cenang, eller kommer inn til Langkawi flyplass og ser etter en umiddelbar forbindelse til øya.

Pattaya Beach på Koh Lipe
Når du bytter til en longtail båt tar den deg med til Pattaya Beach på Koh Lipe

Ved ankomst på Koh Lipe trenger du å hoppe fra ferjen til en longtail båt for å komme deg tørt i land. Det blir 50 baht ekstra å betale for å bli sluppet av på kaien i Pattaya Beach der immigrasjonen venter, her må du få stemplet dokumentene dine og passet ditt. Og husk å stille klokken én time, fordi merkelig nok er Koh Lipe og Langkawi i ulike tidssoner!

Husk at ferjene som går direkte mellom Langkawi og Koh Lipe kun er tilgjengelige under den varme sesongen. Sjøen blir altfor røff og det er ikke nok tollere på plass for å holde ruten åpen mellom Juni og August. På den annen side er de travle når regnet gir seg, så det kan være en kjempe idé å sikre seg en plass så tidlig som mulig, det kan du gjøre med et søk på 12Go.asia.

Langkawi til Koh Lipe med overgangs ferje

Langkawi til Koh Lipe med overgangs ferje

Tid – 4 til 6 timer
Pris –  300+ kr
Komfort – 3/5

Om alle båter som går rett fra Langkawi til Koh Lipe er fulle og du ser etter å reise denne ruten i lavsesongen juni til oktober, kan du forsøke å nøste sammen to ferje-forbindelser. Det er ikke ideelt, turen vil sikkert koste deg mer og ta mye lenger tid. Uansett, det kan jo hende at det er det eneste valget du har.

Når direkte-ferjen er full eller ikke går lenger i retning Koh Lipe, kan ferje forbindelser fra Satun være til hjelp.

Den første båten du trenger å nå er den som går til Satun på fastlandet i Thailand. Den drar fra Kuah kaien, med avgang fra både tidlig om morgenen og sent på ettermiddagen de fleste dager. Totalt tar turen rundt 60 minutter og utsikten er vidunderlig, vestover der ser du vidstrakte sandstrender og de skog-belagte åssidene av uberørte Koh Tarutao suse forbi. Destinasjonen er Pak Bara piren, der må du gjennom alle de formelle immigrasjons prosedyrene før du kan tenke på hva neste steg er.

Når du offisielt er blitt stemplet inn i smilenes land er det på tide å komme seg over til Koh Lipe. Det bør være den enkle delen av reisen. Det er flere ferjer som linker til øya som er vakrere enn bildene du finner i reiseguiden. Den raskeste turen får du med Bundhaya speedbåt eller Satun Pakbara speed Boat Club. De bruker kun 1,5 timer for å suse deg over til Lipe. Når du kommer dit og passet er i orden allerede, kan du føle deg fri til å ta en cocktail i en av de mange barene eller slappe fullstendig av på Pattaya beach.

Langkawi til Koh Lipe på dagstur

Langkawi til Koh Lipe på dagstur
Snorkling er den mest populære aktiviteten på en dagstur til Koh Lipe

Tid – Hele dagen
Pris –  1700+ kr
Komfort – 4/5

De organiserte turene som for eksempel den fra Langkawi-Tour.com, fra Langkawi over til Koh Lipe får du til en noe dyrere pris, men den reisen byr på en hel del moro. Med denne ferjeturen fra Malaysias Andaman juvel til Thailand kan du vente deg en actionfylt reiserute. Disse pakkene inkluderer strandhopping, snorkling, svømming og deilig thai lunsj, så du vil knapt kunne merke at du er på en reise når det er så mye å underholde deg med underveis.

For en pris som starter på rundt 1700 kr per person, kan du forvente å bli plukket opp på hvilket som helst hotel på Langkawi siden. Mat er også inkludert sammen med en rekke aktiviteter som inneholder trisykkel turer rundt Koh Lipes livlige landsbyer, til et stopp sen ettermiddag på Sunset beach. Dette er et alternativ å vurdere om du du er ivrig på krysse av alle av Koh Lipes severdigheter med en gang.


De fleste vil velge det raskeste alternativet, direkteferje som går regelmessig fra Langkawi til Koh Lipe i høysesongen. De bruker kun 90 minutter på å reise fra øy til øy, pluss tid på immigrasjonskontoret. Alternativt har du organiserte turer og andre båtforbindelser. Uansett vil du bli trygt brakt over vann-grensen til Thailand!


Langkawi til Koh Lipe Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å komme seg fra Langkawi til Koh Lipe på?

Båt. Per hode bør du regne med å betale 250 kr for å komme deg fra Langkawi til Koh Lipe på direkte ferjen. Det gjør det til den billigste måten fordi den indirekte ruten via Satun betyr at du må booke to separate billetter fra to selskaper. Dersom du velger å booke en reise med en turoperatør er prisene alltid betraktelig høyere. Den beste måten å grave frem den rimeligste prisen på, er å gjøre et søk med reisedatoene dine på 12Go.asia og booke de der, godt i forkant av ankomst i Langkawi.

Hva er den raskeste måten å komme seg fra Langkawi til Koh Lipe på?

Den direkte ferjeforbindelsen mellom Langkawi og Koh Lipe betyr at du kan bytte ut malaysiske landskap for thai sand på så lite som 90 minutter. Men det er kun selve utflukten over vannet, fordi du må igjennom den administrative siden av reisen ved immigrasjonskontoret. Det kan bli ventetid i tillegg ved begge havner, som totalt vil kunne resultere i en reisetid på omkring 2-3 timer.

Hvordan kommer du deg fra Langkawi til Koh Lipe?

Hmm, hvordan ellers kan du reise fra øy til øy når det ikke finnes fly dit, selvsagt med båt. Det er ulike selskap å velge i som har avgang fra to pirer på Langkawi gjennom hele høysesongen, mellom november til juni. Forvent deg store moderne ferjer med plass på dekk, samt sitteplasser innendørs. Når du nærmer deg Lipe, må du hoppe på en longtail båt for å nå land. Det er ikke inkludert i prisen på de fleste billetter, så regn med å ha 50 baht klart til båt-turen.

Hvor lang tid tar ferjen fra Langkawi til Koh Lipe?

Det tar ikke lang tid, kun 90 minutter å fullføre kryssningen, under normale forhold. Men regn med noe ekstra tid på grunn av venting ved immigrasjonskontoret og turen med longtail båt til land når du endelig ankommer Pattaya Beach på Koh Lipe. Alle som bruker ferje-alternativet via Satun vil måtte finne seg i en reise i to etapper via vannveien, den første tar ca én time og den andre vil ta 1,5 timer.

Hvor mye koster ferjen fra Langkawi til Koh Lipe?

Vanligvis kan du få tak i en billett på direkte-ruten fra Langkawi til Koh Lipe for 250 kr. Men det er en god idé å søke opp og booke din plass god tid i forveien på 12Go.asia, fordi priser kan fluktuere og ferjene fylles opp i de mest travle månedene. Du trenger og å punge ut med 50 THB (13 kr) for båt-taxi fra ferjen til piren på Koh Lipe. Det er også en adkomst avgift for øya som for tiden er på 200 THB (50 kr) per person.

Er det dyrt på Koh Lipe?

Koh Lipe er kun litt dyrere enn andre øyer i Thailand. Noen ting koster mer fordi de må fraktes over dit med båt fra fastlandet. Det er noe begrenset med plass og strenge regler for å bygge der, fordi øya er del av en nasjonalpark, derfor jekkes prisene noe opp på hoteller og strand-bungalows. Likevel trenger det ikke ta knekken på budsjettet ditt. Nudelretten pad thai fra gate boden, kan du kjøpe for rundt 25 kr, mens øl fra baren ved solnedgang kun koster så lite som 35 kr.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: