Hvordan man kommer fra Koh Samui til Koh Tao

Hvordan man kommer fra Koh Samui til Koh Tao

Opkaldt efter havskildpadderne der svømmer igennem den krystalklare Thailandbugt hele vejen rundt, er Koh Tao et tilbagelænet alternativ til smarte Samui og livsnydende Phangan. Den befinder sig små 65 kilometer nordpå for sin Chumphon Archipelago kammerater, efterligner en ørken ø, med den kokosnød-strøget strande og gemte bugte og ikke mindst nogle af de bedste dykkersteder på denne side af landet. Både er det et åbenlyst valg for at komme fra Koh Samui til Koh Tao, med et par forskellige valgmuligheder der varierer i tid, pris og selskab på menuen.

TransportTidPrisBilletter
Koh Samui til Koh Tao med katamaran1.5 t110 krBestil Online
Koh Samui til Koh Tao med højhastigheds færge2 t110 krBestil Online
Koh Samui til Koh Tao med normal og højhastigheds færge via Koh Phangan6 t120 krBestil Online
Koh Samui til Koh Tao med privat speedbåd charter1.5 t6100+ krBestil Online

Koh Samui til Koh Tao med katamaran

Koh Samui til Koh Tao med katamaran
Det mest behagelige valg, er at tage med Lomprayahs katamaran © Maxim Tupikov / Shutterstock.com

Pris – 1.5 timer (kun i båd)
Tid – 110 kr
Komfort – 5/5

Byt Samuis spaer og vækstende hoteller, for de rustikke energier og bambu strand-barer på Koh Tao, på under to timer – det er hvad der er muligt med den super hurtige katamaran oplevelse. Den opereres af selskabet Lomprayah, som er en af de bedste bedømte selskaber i hele regionen. De tilbyder de mest moderne både, effektiv billet håndtering (hvilket kan gøres online via 12Go.asia) og pakker der inkluderer transport fra lobbyen af hotellet til båden.

De hurtigste og mest moderne både er katamaranerne der tilbydes af rejseselskabet Lomprayah.

Da disse normalt er de mest populære valg blandt backpackere og ø-hoppere der krydser Thailandbugten, er der dagligt et hav af tjenester. I højsæsons-månederne sejler Lomprayahs både kl. 8 (om morgenen) fra Pralan Pier, nær hotel striben ved Maenam, med ekstra afgange kl. 12:30. Du kan også fange Lomprayah katamaranen kl 11:15 og 17:30 (den sidste afgang) fra Nathon Pier på den fjerne vestkyst af Koh Samui.

Lomprayah Catamaran - Seating Options
Et par af siddepladserne som er tilgængelige på Lomprayah katamaranen

Selve bådene er nogle af de bedste i flåden der bevæger sig mellem Koh Samui og Koh Tao. De har indendørs siddepladser med fordele som airconditioner, besidder også en butik med forfriskninger og drinks, til at toppe den, to store dæk arealer hvor du kan se andre tropiske øer suse forbi mens du sejler. Tilgængelig som et først til mølle koncept, kan du for 100 TBH ekstra få adgang til VIP arealet ovenpå, med luksus siddepladser og for 200 TBH kan du få adgang til den eksklusive lounge, hvor du kan nyde turen i lædersæder.

Som fleste af færge tjenesterne, går Lomprayah valget til Tao i havn ved Mae Haad. Derfra skulle det ikke være noget problem at finde en taxi til din destination på øen, eller bare vælge en rejse mulighed der inkluderer transport fra havnen.

Koh Samui til Koh Tao med højhastigheds færge

Koh Samui til Koh Tao med højhastigheds færge
Højhastigheds færgen som tilbydes af Seatran Discovery for dig nemt og sikkert til Koh Tao

Pris – 2 til 2.5 time
Tid – 110 kr
Komfort – 4/5

Koh Samui til Koh Tao kan klares på en enkel morgen, hvis du vælger højhastigheds færgen. Til trods for navnet, er disse ture stadig ikke lige så hurtige som katamaranen. De vil dog stadig sende dig fra en ø til en anden på samme tid det tager at færdiggøre en mango sticky rice ret og nyde udsigten af Thailandbugten suse forbi styrbord siden.

At sænke niveauet en tand, er en god mulighed hvis ikke du er vant til rejser til søs. Disse større og en smule langsommere både har ikke den samme tendens til at svinge fra side til side, som katamaranen har på vandet. Og de er en smule mere afslappende – som er gode nyheder når Koh Phangans strande og jungle skove skyder frem fra Mu Koh Angthong National Marine Park, som du stille triller forbi.

Højhastigheds færger koster en smule mindre end katamaranen, men er samtidig en mere afslappet rejse.

Det er primært to selskaber der kører forbindelsen på højhastigheds færgeruten. Først er der Seatran Discovery. De har de mest moderne fartøjer, med bløde sæder og store dæk. De ender som regel også en tand dyre, men med det er den også en smule hurtigere, samt et foretrukket afgangs punkt ved Bangrak Pier på det nordlige hjørne af Samui. Derefter har du Songserm. De sejler fra Nathon Pier på vestsiden og tager en smule længere tid, for at gå i havn ved Mae Haad på Koh Tao.

I alt er der omkring tre tjenester med højhastigheds færger mellem de to øer i Thailandbugten hver dag. De bliver hurtigt udsolgt i højsæson-månederne mellem november og marts, så det er altid klogt at bestille dine billetter med 12Go, lang tid før du letter mod koralrevet og dykkersteder.

Koh Samui til Koh Tao med normal og højhastigheds færge via Koh Phangan

Koh Samui til Koh Tao med normal og højhastigheds færge via Koh Phangan
Raja Ferry er normalt den billigste (og mest langsomme) færge for at komme til Koh Phangan

Pris – 6 til 7 timer
Tid – 120-210 kr
Komfort – 3/5

Har Thailands palme-kransede ø vækket din fantasi? Er du ivrig for at udforske alle de paradisiske hjørner Thailandbugten har at tilbyde? Hvorfor ikke sammensæt din helt egen ø-hoppende rejseplan. Det er muligt fordi massevis af færgeruter forbinder Koh Samui med Koh Phangan, med forud forbindelser derfra til dykker paradiset Koh Tao.

Du kan holde udgifterne lave og nyde rejsen til det yderste på en lav farts båd fra Raja Ferry. De sejler fra Lipa Noi på den sydvestlige del af øen og går i havn i Thon Sala på Phangan et par timer senere. Du vil skulle beslutte om du overnatter ved hjemstedet for Full Moon Party (anbefalet – en nat du aldrig vil glemme!) eller om du bare napper dagen der. Det er begge muligheder, da den sidste afgang til Koh Tao er kl. 17 med Seatran Discovery.

Thong Sala at Koh Phangan
Thong Sala er en vidunderlig strandby på Koh Phangan, som er værd at besøge hvis du har tiden til det

Selvfølgelig indebærer ø-hop at skulle rejse, bruge hele dagen på farten og slæbe rundt på din bagage. Det er måske ikke ideelt, men du får samtidig også chancen for at sætte fod på flere af de legendariske feriedestinationer i landet af smilene. Du kan gøre det hele meget simpelt ved at bruge 12Go.asia til at bestille og administrere alle trin på rejsen.

Koh Samui til Koh Tao med privat speedbåd charter

Koh Samui til Koh Tao med privat speedbåd charter
Samui Boat Charter tilbyder private luksus charters i Thailandbugten

Pris – 1.5 time+, afhængigt af stoppet du vælger
Tid – 6100+ kr
Komfort – 5/5

Kalder alle førsteklasse passagere og jet settere, privat charter speedbåd er din chance for at rejse fra Koh Samui til Koh Tao i stil. Som det ligger i navnet, er båden reserveret til dig og kun dig. Det betyder at den ellers tårnhøje pris kan blive delt op mellem gruppens medlemmer (som regel er prissat efter fire personer og vil stige i pris ved flere passagere).

Bonusser inkluderer opsamling direkte fra dit hotel, hvor som helst på øen – her er det ikke nødvendigt med en morgen taxi. Du kan også skræddersy en rejseplan for hele dagen. Jep, det her er ikke kun fra A til B, da prisen som regel inkluderer stop ved den Instagram-værdige ø, Nang Yuan og snorkel brændpunktet i Mango Bay. Der er garanti for et rigtigt eventyr i Thailandbugten, omend et eventyr du vil punge ud for!


Hvilken som helst måde du vælger at tage mellem Koh Samui og Koh Tao, kan du se frem til at sætte fødderne på en af de mere autentiske øer i Thailandbugten. Den er kendt for sin dykker scene, men efter du træffer revhajerne og hjerne koraller, kan du også vandre rundt i frodige skove, vandrestier og en summende nattelivs scene. Bon voyage!


Koh Samui til Koh Tao OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Koh Samui til Koh Tao på?

Højhastigheds færgeforbindelsen mellem Koh Samui og Koh Tao, som tilbydes af Songserm er sædvanlig den mest overkommelige mulighed på menuen. Det er fordi, at det er den langsommere af de to hurtige både, tager omkring 2.5 time for at få dig fra bred til bred. Du kan nemt sammenligne priserne på alle ruterne nævnt i denne guide på 12Go.asia.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Koh Samui til Koh Tao på?

Hvis du simpelthen ikke kan vente med at få dykker tankene på ryggen og kaste dig ud i ren nydelse i koral haverne og flyde ved strandene med klippe-baggrund på Koh Tao, så kig efter Lomprayah katamaranen. De tilbyder den hurtigste rute fra ø til ø, på kun små 1.5 time på vandet i alt. Selvfølgelig skal du medregne lidt ekstra tid, for at komme fra og til dit hotel og mole, men Taos lille størrelse, gør at det sjældent tager lang tid.

Hvor lang tid tager det fra Koh Samui til Koh Tao?

Med bundgas i en privat speedbåd uden pitstop for at snorkle langs vejen, vil du kunne klare turen på en time eller lignende. Dog vil de fleste bruge en af de kommercielle færger, hvor den hurtigste er Lomprayahs katamaranerne. De når i mål på 1.5 time og kan bestilles i forvejen online på 12Go.asia.

Hvordan kommer man fra Koh Samui til Koh Tao?

Med båd – der er 65 kilometer med gnistrende hav du skal krydse, før du kan udforske det spændende koralrev! Det eneste du skal beslutte dig for, er hvilken speciel færge du går efter. Tjek 12Go.asia ud for at se listen med højhastigheds og katamaran muligheder du har, med forskellige selskaber.

Er Koh Tao værd at besøge?

Koh Tao har været en magnet for scuba dykkere siden nogen kan huske. Koralreve, blå jordfaldshuller, skibsvrag og haj-vrimlende bugter alt til at finde på Koh Tao. Dog er det kun en lille del af Koh Tao der kan findes under vandet. Der er også guld-lagte strande fra Sai Daeng til fine Sai Nuan, samt med bjerge, dryppet i mystiske jungler og et pumpende natteliv, med bambus-barer der kører på indtil solopgang. Der er en lidt til alle. Svaret er: Ja!

Hvor mange dage skal man bruge på Koh Tao?

Du skal i hvert fald regne med fem dage, hvis du har planer om et PADI certifikat – du vil skulle færdiggøre dyk og andre øvelser som kan tage lidt tid. Hvis ikke, er det stadig en god idé at regne med i hvert fald tre eller fire dage her. Fra at snorkle i Shark Bay til at vandre stenene af Chalok Bay, der er meget at komme igennem.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: