Hvordan man kommer fra Bangkok til Koh Phangan

Hvordan man kommer fra Bangkok til Koh Phangan

Turen fra Bangkok til Koh Phangan er en af de ture der har været vej for millioner af backpackere, rejsende, sol søgere og festaber over årene. Den tager dig langt væk fra de larmende tuk-tuks og hovedstadens skyskrabere, til en ø der har opnået anerkendelse som et af de mest livsnydende steder i verden – det er efter alt hjemmet for den berygtede Full Moon Party! Ovenpå de nattelange strand fester, er der også det flimrende sand, snorkel laguner, yoga timer og dykke muligheder, så det er nemt at se, hvorfor mange tager ud på rejsen.

Denne guide tager dig igennem de bedste rejsemuligheder mellem Bangkok og Koh Phangan, opsummere de billigste, hurtigste og mest behagelige metoder på den 775 kilometers jagt fra by til ø.

TransportTidPrisBilletter
Bangkok til Koh Phangan med fly og færge7 h310 krBestil Online
Bangkok til Koh Phangan med bus og færge10 h170 krBestil Online
Bangkok til Koh Phangan med tog og færge16 h340 krBestil Online
BBangkok til Koh Phangan med taxi og færge13 h1700 krBestil Online

Bangkok til Koh Phangan med fly og færge

Bangkok til Koh Phangan med fly og færge

Tid – 7 til 15 timer, afhængigt af hvor afrejsen finder sted
Pris – 300-900 kr, hvor forbindelsen via Koh Samui er den dyreste
Komfort – 4/5

Der er tonsvis af muligheder for at flyve mellem Bangkok og Koh Phangan, også selvom den fest syge ø, rent faktisk ikke har en lufthavn selv (endnu – hold øjnene åbne!). At rejse med fly, betyder egentlig at man kan vælge hvilket som helst af de nærliggende ankomst punkter, enten på det thailandske fastland eller på en af de andre øer i thailandbugten. Når du lander, skal du finde vejen til Phangan i båd. Heldigvis gør 12Go.asia det rigtig nemt at finde kombi billetter hele vejen til øen, med en søgemaskinen der forbinder flyankomster, med transport til færgehavne.

For at lande tættest på Koh Phangan og sikre dig den korteste færgetur, skal du søge på fly til Koh Samui. De er meget attraktive og vel søgte i højsæsonen (november-marts). Det betyder at de muligvis vil koste lidt ekstra, men der er rigeligt med muligheder, med Bangkok Airways som står for størstedelen af rejserne fra Suvarnabhumi lufthavn. Når du ankommer til Samuis lufthavn, skal du finde hen til molen Big Buddha for at komme på båden til Thong Sala. På en god dag kan turen gøres på omkring syv timer i alt.

Der er adskillige forbindende muligheder for dem der vil flyve og tage færgen til Koh Phangan fra Bangkok.

Du kan også tage turen over fastlandet gennem Surat Thani. Det er midtpunktet for rejser til de thailandske øer når man kommer fra Bangkok, så der er rigelig af muligheder for transport til Koh Phangan. Det er også muligt at komme dertil med lavprisselskaber fra hovedstaden, med selskaber som AirAsia og Nok Air, så det kan blive endnu billigere.

Molen Donsak i Surat Thani
Molen Donsak i Surat Thani er omkring 1 time og 30 minutter i bus/taxi fra lufthavnen © Lifestyle Travel Photo / Shutterstock.com

Du kan arrangere næste skridt på vejen direkte fra lufthavnen og køre med bus til færgehavnen der ligger en smule mod øst. Du vil også kunne flyve til Nakhon Si Thammarat og køre nord til du når havnen. Disse muligheder tager ofte et sted mellem 9 til 13 timer i alt.

Prøv altid at bestille dine billetter i så god tid som muligt, for at få den bedste deal på korte flyruter. Det er især vigtigt efter november, hvor Full Moon Party sæsonen for alvor starter, og der derfor vil være flere mennesker på jagt efter at komme sydpå til den hede brise og palme-kransede strande.

Bangkok til Koh Phangan med bus og færge

Bangkok til Koh Phangan med bus og færge
Lomprayah er den mest behagelige bus og færge mulighed tilgængelig for bestilling på 12Go.asia

Tid – 10 til 17 timer
Pris – 170+ kr
Komfort – 3/5

Konvojer af busser forlader stadig det travle Bangkok for det skinnende sand fra øerne sydpå. Koh Phangan er en af hoved destinationerne, mest fordi den ikke har sin egen lufthavn. Fordelen? Du vil være overvældet af muligheder i form af busselskaber, og du kan vælge din afrejse fra hvilket som helst punkt med afgange fra hovedstaden.

Rigelig af buslinjer forbinder Bangkok og Koh Phangan, og de forbliver den billigste måde at bytte byen ud med havet på.

Størstedelen af linjerne kører fra den sydlige bus terminal i Sai Tai Mai, men du burde ikke engang skulle forlade gade boderne og de sydlige nudel stander af Khaosan Road for at fange en bus. Mange af VIP selskaberne kører fra den, meget populære del af Bangkok, hvor du også kan finde afgange om morgenen og ture med overnatning så du sparer hotel udgiften. Nogle af de højest vurderet selskaber er Lomprayah, Songserm, Krungsiam Tour, og Raja Ferry.

Bangkok to Koh Phangan - Lomprayah Seating
Sæderne inde i en Lomprayah færge, på vej fra molen Donsak (Surat Thani) til molen (Koh Phangan)

Da Koh Phangan er en ø, vil du naturligvis skulle skifte fra vej til vand på et tidspunkt. Det sker som regel i byen Surat Thani. Derfra vil du blive taget direkte til molen Donsak og videre i båd til ankomst havnen ved Thong Sala. For at gøre alt dette så simpelt som muligt, er det værd at finde en kombi billet på 12Go. På den måde er du sikret alle step på vejen, med en enkelt bestilling.

Bangkok til Koh Phangan med tog og færge

Bangkok til Koh Phangan med tog og færge
Toget med overnatning som går fra Bangkok til Surat Thani tager omkring 12 timer © Pratan Saetang / Shutterstock.com

Tid – Omkring 16 timer, men som regel over natten
Pris – 340-460 kr
Komfort – 4/5

Der er gode nyheder for jernbane elskere der er på jagt efter de bøjede palmetræer og de kampestens lagte sandstrande af Koh Phangan, da byen Surat Thani, ligger på hovedruten fra Bangkok. Det er faktisk også et af de største forbindende punkter for rejsende, til øerne på thailandbugten, som åbner dørene for en kombination af tog og færge ture direkte til hjemstedet for Full Moon Party’erne.

Benyt toget med overnatning til Surat Thani og sikker dig en tidlig ankomst til Koh Phangan.

Eventyret starter ofte ud med en overnatning på turen fra Hua Lamphong station i hjertet af hovedstaden. Turen tager omkring 12 timer, men tilbyder smukke syn af de grøn-skovede bjerge på kystlinjen der definerer det sydlige Thailand ved morgenstunden på turen. Fra togstationen bliver du ført direkte til båden i Donsak, og ankommer i Koh Phangan lige inden middagsmaden af mango sticky rice på stranden.

En af de hovedsagelige fordele ved at tage toget, er at du kan vælge sove kupéer. De kommer både i første og anden klasse, men er generelt en meget mere behagelig måde at rejse sydpå, end i bus. På grund af det, er det altid en god idé at bestille billet i så god tid som muligt. Søgemaskinen på 12Go gør det nemt som en leg. De tilbyder også et opsamlingssted af billetterne et oplagt sted, lige ved perronen ved Hua Lamphong.

Bangkok til Koh Phangan med taxi og færge

Bangkok til Koh Phangan med taxi og færge
På 12Go kan du købe billetter med Glassflower (taxi/van) og Songserm (færge)

Tid – 13 til 15 timer
Pris – 1700-2000 kr
Komfort – 4/5

For tilføjet komfort på vejen til færgehavnen ved Surat Thani, kunne du skrue lidt op for rejseudgiften og hoppe på en privat taxi. De er bestemt ikke den billigste mulighed på menuen, men de gør rejsen mere behagelig. Det vil sige opsamling fra hvilket som helst sted i Bangkok, garanteret plads til hele gruppen og bagagen, og ingen spildtid ved stoppesteder hen ad vejen. Udover det, sparer taxier dig ofte for besværet og tager dig direkte til molen, uden behovet for et ekstra skift inden du rammer båden til Koh Phangan.

Her skal du bestille færgebilletterne separat, for at komme over thailandbugten til fest øen. Billetter bliver ikke solgt som kombi billetter hos taxiselskaberne, men begge billetter kan sikres online med 12Go.asia. Med begge dele af turen sammen, kan du se frem til en 13-15 timers tur, alt i alt. Og selv om udgiften kan være høj, så husk at den kan blive splittet op mellem personerne i gruppen, der deler taxien.

Find neon malingen frem, puds fest udstyret og gør dig klar til at svømme i spande af cocktails mellem ildshows og strand DJs, for alle de ovennævnte rejsemuligheder tager dig til Thailands evige fest mecca på Koh Phangan. Selvfølgelig er der også afslappede hvide sandstrande og himmelblå snorkling laguner, hvis det mere er din boldgade!


Bangkok til Koh Phangan OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Bangkok til Koh Phangan på?

Bus-færge kombinationen er helt klart den billigste mulighed for at komme fra Bangkok til Phangan på. Det er måske ikke den mest behagelige transport metode, men med billetter der kan købes helt ned til 170 kr, gør det komfort kompromiset værd at leve med. Der er også et hav af muligheder at vælge mellem, med afgange fra Khao San Road, den sydlige bus terminal, og Hua Lamphong, som oftest kører via Surat Thani.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Bangkok til Koh Phangan på?

Selvom Koh Phangan ikke har deres egen lufthavn, er med fly stadig den hurtigste måde at komme til øen på. Du kan skære et godt stykke af turen sydpå i Thailand, ved at skifte bus eller tog ud med et hurtigt hop på en time, fra landingsbane til landingsbane. Kun derfra vil du følges med alle andre på færgen. Den hurtigste rute er som regel den igennem naboøen Koh Samui, men det koster for det meste lidt mere.

Hvordan man kommer fra Bangkok til Koh Phangan?

Frit valg på alle hylder! Måske du vil spare på budgettet og pakke rygsækken til en klassisk backpacker bustur før du rammer færgen? Måske du foretrækker oplevelsen med overnatning på togturen til Surat Thani og så hoppe på båden? Eller er du så ivrig for at plaske på Haan Rin stranden og komme i gang med Full Moon Party, at kun et hurtigt fly fra BKK til øen fungerer for dig? Hvad end du ender med, kan du sammenligne og bestille, fra start til slut, med 12Go.asias nemme søgeværktøjer.

Hvor meget koster det fra Bangkok til Koh Phangan?

Prisen på dit spring til den solkyssede, fest-rige ø Koh Phangan, er alt afhængigt af transport metoden du vælger, og – i en mindre skala – hvad tid på året du rejser. Højsæsonens måneder mellem november og marts, har det med at være de dyreste, hvor det som regel er fly og færge kombinationen der løber op i flest penge (rejser under 300 kr. er sjældne!). Bus forbindelser derimod, kan gøres helt ned til 170 kr.

Hvordan kommer man fra Bangkok til Koh Phangan med tog?

Første trin: Hop på det populære overnatter tog fra Hua Lamphong station til Surat Thani. Anden trin: Kør fra stationen der, til molen i Donsak. Tredje trin: Hop på en færge over thaibugten til Koh Phangan. De bedste nyheder? Alt det ovennævnte kan bestilles på samme tid, ved at bruge 12Go.asias online søg og køb funktion. Nemt.

Hvor mange dage skal man bruge i Koh Phangan?

Det kommer helt an på hvad du har lyst til at lave. Mange folk hopper ud på Koh Phangan bare en weekend med ren fest, især hvis en af de legendariske Full Moon Party finder sted i Haad Rin. Andre kommer for den klassiske Sydøstasien sol, sand og hav. Det kan du finde ved at gå nordpå til det imponerende Thong Nai Pan og Hat Salad – hvor du nemt kan få fjorten dage til at gå med solbadning, mellem de malings afskallende fiskerbåde og bambu hytter.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: