Miten mennä Bangkokista Koh Phanganiin

Miten mennä Bangkokista Koh Phanganiin

Miljoonat reppureissaajat, matkailijat, auringon etsijät ja juhlijat ovat vuosien varrella tehneet matkan Bangkokista Koh Phanganiin. Se vie sinut pois pääkaupungin kiitävien tuk-tukien ja pilvenpiirtäjien ääreltä saarelle, joka on saanut mainetta yhtenä maailman hedonistisimmista – se on kuitenkin pahamaineisen Täydenkuun juhlan koti! Koko yön kestävien reivien lisäksi on myös hohtavia hiekkarantoja, snorklauslaguuneja, joogaretrittejä ja sukelluskohteita, joten on helppo nähdä, miksi niin monet matkaavat saarelle.

Tämä opas sisältää tärkeimmät matkavaihtoehdot Bangkokin ja Koh Phanganin välillä matkustamiseen, ja käyden läpi halvimmat, nopeimmat ja mukavimmat 775 kilometrin reissut kaupungista saarelle.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Bangkokista Koh Phanganiin lentokoneella ja lautalla7 h41€Varaa verkossa
Bangkokista Koh Phanganiin bussilla ja lautalla10 h23€Varaa verkossa
Bangkokista Koh Phanganiin junalla ja lautalla16 h45€Varaa verkossa
Bangkokista Koh Phanganiin taksilla ja lautalla13 h220€Varaa verkossa

Bangkokista Koh Phanganiin lentokoneella ja lautalla

Bangkokista Koh Phanganiin lentokoneella ja lautalla

Kesto – 7-15 tuntia, riippuen yhteyskohteesta
Hinta – 40-120 euroa, Koh Samuin kautta kulkevien matkojen ollessa kalleimpia
Mukavuus – 4/5

Bangkokin ja Koh Phanganin välillä on useita lentovaihtoehtoja, vaikka bilehullulla saarella ei ole omaa lentokenttää (vielä – pidä tilannetta silmällä!). Lentokoneella matkustaminen tarkoittaa periaatteessa minkä tahansa läheisen saapumispaikan valitsemista joko Thaimaan mannermaalla tai jollain toisella Thaimaanlahden saarella. Sitten siirryt Phanganiin veneellä. Onneksi 12Go.asia tekee molempien etappien yhdistelmälippujen hankkimisen todella helpoksi hakutyökalulla, joka yhdistää lentojen saapumisen ja siirtymiset lauttasatamiin.

Laskeutuaksesi lähimmäksi Koh Phangania ja jättääksesi itsellesi lyhyimmän lauttamatkan, muista etsiä lentoja Koh Samuihin. Nämä ovat erittäin kysyttyjä sesonkiaikana (marras-maaliskuu). Tämä tarkoittaa, että ne saattavat maksaa hieman ylimääräistä, mutta vaihtoehtoja pitäisi olla paljon, suositun Bangkok Airwaysin lentäessä suurimman osan yhteyksistä Suvarnabhumin lentokentältä. Kun saavut Samuin lentokentälle, sinun täytyy mennä Big Buddha laiturille päästäksesi Thong Salaan matkaavaan veneeseen. Lyhyimmillään matka voidaan tehdä yhteensä noin seitsemässä tunnissa.

On olemassa useita yhdistelmiä niille, jotka haluavat matkustaa lentäen ja lautalla Koh Phanganiin Bangkokista.

Voit myös suunnata Surat Thanin kaupunkiin mantereella. Se on tärkeä keskus Thaimaan saarille suuntautuville matkoille Bangkokista tultaessa, joten Koh Phanganiin on paljon siirtovaihtoehtoja. Se on myös yhteydessä pääkaupunkiin budjettiystävällisillä halpalentoyhtiöillä, kuten AirAsia ja Nok Air, joten sitä kautta matkustaminen voi olla halvempaa.

Donsakin laituri Surat Thanissa
Donsakin laituri Surat Thanissa on noin 1 tunnin ja 30 minuutin päässä lentokentältä bussilla/taksilla © Lifestyle Travel Photo / Shutterstock.com

Sinun kannattaa järjestää nouto lentokentältä ja matkustaa bussilla lauttasatamaan, joka on hieman kentältä itään. Vaihtoehtoisesti voit lentää Nakhon Si Thammaratiin ja mennä satamaan pohjoisessa. Nämä vaihtoehdot kestävät yleensä kaiken kaikkiaan yhdeksästä tunnista kolmeentoista.

Yritä aina varata hyvissä ajoin saadaksesi parhaat tarjoukset lyhyen matkan lennoista. Se on erityisen tärkeää marraskuun jälkeen, kun Täydenkuun juhlakausi alkaa toden teolla, ja yhä useammat ihmiset etsivät lippuja etelän lempeään aurinkoon ja palmujen reunustamille rannoille.

Bangkokista Koh Phanganiin bussilla ja lautalla

Bangkokista Koh Phanganiin bussilla ja lautalla
Lomprayah on mukavin bussi- ja lauttavaihtoehto, jonka voi varata osoitteesta 12Go.asia

Kesto – 10-17 tuntia
Hinta – 23€+
Mukavuus – 3/5

Bussien saattueet lähtevät edelleen Bangkokin hälinästä eteläisten saarten kirkkaille hiekkarannoille. Koh Phangan on yksi tärkeimmistä kohteista, lähinnä siksi, että sillä ei ole omaa lentokenttää. Lopputulos? Sinulla riittää valinnanvaraa linja-autoyritysten ja -liikenöitsijöiden suhteen, ja voit valita mistä tahansa pääkaupungin lähtöpisteestä.

Lukuisat bussiyhteydet liittävät Bangkokin ja Koh Phanganin, ja ne ovat edelleen halvin tapa käydä vaihtaa kaupunki mereen.

Suurin osa palveluista menee Sai Tai Main eteläiseltä linja-autoasemalta, mutta sinun ei tarvitse edes lähteä Khaosan Roadin katumarkkinoilta ja vilkkailta nuudelikojuilta saadaksesi kyydin. Paljon VIP-busseja lähtee myös tuosta Bangkokin suositusta kaupunginosasta ja tarjoaa vaihtoehtoisesti aamulähtöjä tai yölähtöjä, jotka säästävät hotellikustannuksia. Joitakin parhaiten arvostetuista yrityksistä ovat Lomprayah, Songserm, Krungsiam Tour ja Raja Ferry.

Bangkok to Koh Phangan - Lomprayah Seating
Istumapaikka Lomprayah-lautalla matkalla Donsakin laiturilta (Surat Thani) Thong Salan laiturille (Koh Phangan)

Tietenkin, koska Koh Phangan on saari, sinun täytyy siirtyä maanteiltä veteen jossain vaiheessa. Se tapahtuu tyypillisesti Surat Thanin kaupungissa. Siellä sinut viedään suoraan Donsakin laiturille ja sitten veneelle Thong Salan satamaan. Jotta kaikki tämä olisi mahdollisimman yksinkertaista, kannattaa ostaa yhdistelmälippu 12Go. Se takaa sinulle jokaisen yhteyden, yhdistämällä kaikki matkan etapit yhteen varaukseen.

Bangkokista Koh Phanganiin junalla ja lautalla

Bangkokista Koh Phanganiin junalla ja lautalla
Yöjuna, joka kulkee Bangkokista Surat Thaniin, kestää noin 12 tuntia © Pratan Saetang / Shutterstock.com

Kesto – Noin 16 tuntia, mutta yleensä yön yli
Hinta – 45-60€
Mukavuus – 4/5

Rautateiden ystäville on upeita uutisia, kun he etsivät Koh Phanganin palmuja ja kivikkoisia rantoja, sillä Surat Thanin kaupunki sijaitsee Bangkokista etelään kulkevan päälinjan äärellä. Se sattuu olemaan myös tärkein siirtymäkohta Thaimaanlahden saarille suuntautuvaa jatkoa varten, mikä tarjoaa mahdollisuuden yhdistettyihin juna- ja lauttamatkoihin suoraan Täydenkuun juhlien kotiin.

Ota yöjuna Surat Thaniin varmistaaksesi, että pääset Koh Phanganiin aiemmin päivällä.

Seikkailu alkaa yleensä yhdellä yöjunista Hua Lamphongin asemalta pääkaupungin sydämessä. Matka niillä kestää noin 12 tuntia, mutta ne tarjoavat kauniita näkymiä Etelä-Thaimaan rannikkoa luonnehtiville karstavuorille aamulla. Rautatieasemalta, sinut siirretään suoraan veneeseen Donsakissa, ja saavut Koh Phanganiin juuri ajoissa keskipäivän lounaalle syömään tahmeaa mango-riisiä rannalla.

Ehkä tärkein etu junan valinnassa on se, että voit valita makuutilat. Niitä on sekä ensimmäiseen että toiseen luokkaan, mutta ovat yleensä paljon mukavampi tapa matkustaa etelään kuin linja-autolla. Siksi on aina viisasta varata niin pitkälle etukäteen kuin mahdollista. 12Go hakutyökalu tekee siitä helppoa. He tarjoavat myös lippujen noutopisteen, joka on kätevästi aivan Hua Lamphongin laitureilla.

Bangkokista Koh Phanganiin taksilla ja lautalla

Bangkokista Koh Phanganiin taksilla ja lautalla
12Gossa voit ostaa yhdistelmälipun Glassfloweriin (taksi/tila-auto) ja Songsermiin (lautta)

Kesto – 13-15 tuntia
Hinta – 220-270€
Mukavuus – 4/5

Lisämukavuuden lisäämiseksi matkalla Surat Thanin lauttasatamaan voit korottaa matkakustannuksia ja hemmotella itseäsi yksityisellä taksilla. Ne eivät todellakaan ole halvin vaihtoehto, mutta ne lisäävät mukavuutta. Tämä tarkoittaa noutoja missä tahansa haluatkin Bangkokissa, taattua tilaa koko porukallesi ja matkatavaroillesi, eikä hämmennystä bussipysäkkeillä matkan varrella. Lisäksi taksit säästävät hieman vaivaa viemällä sinut suoraan laiturille tarvitsematta ylimääräistä siirtoa ennen Koh Phanganille menevän veneen saapumista.

Sinun on varattava erilliset lauttaliput matkalle lahden yli bilesaarelle. Niitä ei myydä yhdessä taksien kanssa, mutta molemmat voidaan napata osoitteessa 12Go.asia. Matkan kaksi etappia toisiinsa liitettyinä; todennäköisesti aikaa kuluu noin 13-15 tuntia. Ja vaikka kustannukset saattavat olla korkeat, muista, että ne voidaan jakaa kaikkien taksin jakavien ihmisten kesken.

Neonmaali valmiiksi, puhdista pölyt bilevaatteista ja valmistaudu kittaamaan ämpäreittäin cocktaileja tuli-esitysten ja ranta-DJ: n välillä, koska kaikki yllä olevat matkavaihtoehdot vievät sinut Thaimaan ehdottomaan juhlamekkaan Koh Phanganiin. Tietysti siellä on myös viileitä valkeita hiekkarantoja ja taivaansinisiä snorklauslaguuneja, jos se on enemmän sinun juttusi!


Bangkokista Koh Phanganiin FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Bangkokista Koh Phanganiin?

Bussi-lautta-yhdistelmä on varmasti halvin vaihtoehto Bangkokista Phanganiin. Se ei ehkä ole mukavin liikennemuoto, mutta vain 23 euroa maksavien lippujen pitäisi korvata se. Khao San Roadilta, eteläiseltä linja-autoasemalta ja Hua Lamphongilta lähtee myös runsaasti vaihtoehtoja, jotka yleensä kulkevat Surat Thanin kaupungin kautta.

Mikä on nopein tapa päästä Bangkokista Koh Phanganiin?

Vaikka Koh Phanganilla ei ole omaa lentokenttää, lentäminen on edelleen nopein tapa saarelle. Voit lyhentää matkan pituutta etelään Thaimaahan huomattavasti vaihtamalla yön yli kulkevan bussin tai junan nopeaksi tunnin hypyksi kiitotieltä kiitotielle. Vasta sitten sinun täytyy liittyä kaikkien muiden seuraan lauttalaiturilla. Nopein reitti on yleensä Koh Samuin naapurisaaren kautta, mutta se maksaa todennäköisesti vähän ylimääräistä.

Miten pääsen Bangkokista Koh Phanganiin?

Valitse itse! Ehkä haluat leikata kustannuksia ja mennä klassisella retkeilijäbussilla ennen siirtymistä lautalle? Ehkä haluat mieluummin yöjunakokemuksen Surat Thaniin ja sitten siitä veneeseen? Vai oletko niin innokas kahlaamaan Haad Rinin rannalla ja aloittamaan Täydenkuun juhlat, että vain nopea lento Bangkokista saarille toimii? Valinnastasi riippumatta voit verrata vaihtoehtoja ja varata tarvitsemasi 12Go.asia-sivuston helpolla verkkotyökalulla.

Kuinka paljon matka Bangkokista Koh Phanganiin maksaa?

Matkasi hinta auringon syleilemälle, merelliselle Koh Phanganin saarelle riippuu kokonaan siitä, millä liikennemuodolla menet, ja – vähemmässä määrin – mihin aikaan vuodesta matkustat. Marraskuun ja maaliskuun väliset sesonkikuukaudet ovat yleensä kalleimpia, kun taas lento- ja lauttakombot ovat yleensä kalleimpia (alle 40 euron maksaminen on harvinaista!). Bussiyhteydet puolestaan voivat olla niinkin vähän kuin 23 euroa.

Miten pääsen Bangkokista Koh Phanganiin junalla?

Ensimmäinen askel: nappaa suosittu yöjuna Hua Lamphongin asemalta Surat Thaniin. Seuraavaksi: siirto asemalta Donsakiin laiturille. Kolmanneksi: ota lautta Thaimaan lahden yli Koh Phanganiin. Mikä parasta? Kaikki edellä mainitut voidaan varata samanaikaisesti käyttämällä 12Go.asia-sivuston matkojen haku- ja ostopalvelua. Helppoa.

Kuinka monta päivää tarvitset Koh Phanganissa?

Se todellakin riippuu siitä, mitä haluat tehdä. Monet menevät Koh Phanganiin vain juhliakseen viikonlopun, varsinkin jos yksi legendaarisista Täydenkuun juhlista on silloin Haad Rinissä. Toiset haluavat klassisen Kaakkois-Aasian auringon, hiekan ja meren. Löydät sen suuntaamalla pohjoiseen upeaan Thong Nai Paniin ja Hat Saladiin – paikkoihin, joissa voit helposti viettää kokonaisen kahden viikon ajan ottamalla aurinkoa kalastusveneiden ja bambumajojen välissä.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: