Miten mennä Phuketista Koh Lantaan

Miten mennä Phuketista Koh Lantaan

Bambubaarit, joissa tarjoillaan mangolassia, palmuja täynnä olevia piilotettuja rantoja, reggae-musiikkia ja joitain parhaita auringonlaskuja, joita olet koskaan nähnyt – kaikki tämä ja paljon muuta odottaa Phuketista Phang Nga -lahden yli, upealla Koh Lantan saarella. Nopeasti tulossa yhdeksi Thaimaan lounaisrannikon kuumimmista kohteista, sinne pääsee ensisijaisesti veneellä. Rannalta rannalle on yhteensä 68 kilometriä, mikä tarkoittaa keskimäärin kolmen tai neljän tunnin matkan kestoa. Tässä oppaassa kerrotaan kaikista tavoista mennä Phuketista Lantaan sekä vinkkejä varaamiseen ja mitä odottaa.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Phuketista Koh Lantaan lautalla4.5 h€24Varaa verkossa
Phuketista Koh Lantaan jaetulla pikaveneellä1.5 h€33Varaa verkossa
Phuketista Koh Lantaan bussilla ja veneellä7 h€15
Phuketista Koh Lantaan taksilla5.5 h€120Varaa verkossa

Phuketista Koh Lantaan lautalla

Phuketista Koh Lantaan lautalla
Jos haluat mennä Koh Lantaan Phuketista lautalla, sinun on ensin pysähdyttävä Koh Phi Phissä

Aika – 4.5-5 tuntia
Hinta – €24
Mukavuus – 4/5

Katsokaa vain karttaa – valtava pätkä taivaansinistä Andamaanienmerta erottaa Phuketin Koh Lantasta. Mikä tahansa näiden kahden välinen suora viiva ylittää lähes 68 kilometriä vettä, joten lauttayhteys on ilmeinen valinta. Se on myös suosituin tapa hypätä saarelle, ja tuhannet matkustajat kilpailevat lipuista veneisiin vuosittain.

Normaalinopeuslauttoja liikennöivät Phi Phi Cruiser, Andaman Wave Master ja Aonang Travel Tour. Heillä on paljon lähtövaihtoehtoja sekä aamulla että iltapäivällä, mutta se johtuu pääasiassa siitä, että Phuketin Rassadan laiturilta lähtevät veneet ovat myös matkalla Phi Phi -saarille. Näiden suosio (kiitos, Leo DiCaprio ja The Beach!) tarkoittaa, että saat paljon lippuja. Valitettavasti Koh Lantaan matkaaville, se tarkoittaa myös, että sinun on vaihdettava alusta Koh Phi Phi Donissa matkan varrella.

Ao Tonsai Pier at Koh Phi Phi
Ao Tonsai laiturilla Koh Phi Phissä saattaa olla tungosta sesonkiaikana.

Phuketin ja Koh Lantan välillä kulkevalla lauttayhteydellä tapahtuu lautan vaihto kuuluisalla Koh Phi Phin bilesaarella.

Kaikki tämä lisää aikaa matkaan. Itse asiassa matkat normaaleilla lautoilla voivat kestää jopa viisi tuntia, mukaan lukien odotus Koh Phi Phin satamassa, jos jatkoyhteysveneet ovat myöhässä. Yksi bonus on, että näiden yhteyksien liput ovat yksi halvimmista tavoista matkustaa. Ne ovat vain murto-osa siitä, mitä maksaa esimerkiksi oman pikaveneen vuokraus, hinnat alkavat niinkin alhaalta kuin 20 euroa.

Älä ole yllättynyt, jos aloitat seikkailusi suurella veneellä, jossa on useita kansia, mutta päätät paljon pienemmällä aluksella. Suuremmat lautat kulkevat yleensä vain Phuketista Phi Phiin, ennen kuin vaihdetaan pienille aluksille, jotka lähtevät Phi Philtä Koh Lantaan. Saapuminen tapahtuu laiturilla Ban Saladanissa saaren pohjoispäässä. Taksilinkit sieltä hotelliin järjestetään helposti lippujen myyjiltä viimeisen etapin aluksella. Vaihtoehtoisesti voit varata käteviä yhdistelmälippuja veneille, lautoille ja kuljetuksille Phuketiin 12Go.asia-sivuston kautta.

Phuketista Koh Lantaan jaetulla pikaveneellä

Phuketista Koh Lantaan jaetulla pikaveneellä
Satun Pakbara Speed Boat Clubin moottoriveneet ovat turvallisia ja luotettavia

Aika – 1,5-2 tuntia (vain ylitys)
Hinta – €30-50
Mukavuus – 3/5

Jos sinulla on todella kiire jättää Phuketin hälinä ja heilua riippumattossa Kantiangin lahdella, pikavene on sinun valintasi. Nämä nopeat veden yli kiitävät kuljetukset vievät sinut laiturilta laiturille alle kahdessa tunnissa. Mutta ole varovainen: Ne eivät ole mukavin kyyti, eivätkä varmasti vaihtoehto, jos olet enemmän maakrapu kuin merimies.

Paljon pienempiä kuin lauttakumppaninsa, pikaveneisiin mahtuu enintään noin 40 matkustajaa ja ne on suunniteltu kiitämään Andamaanienmeren aaltojen yli. Satun Pakbara Speed Boat Club, Tigerline Travel ja Bundhaya Speed Boat liikennöivät reittejä, useimmat lähdöt Rassadan laiturilta joko klo 8, 8.30 tai 11 aamulla.

Kiidä Andamaanienmeren yli Koh Lantaan vain 1,5 tunnissa nopealla pikaveneellä.

Pikavenematkan valinnan haittapuolet ovat kaksiosaiset. Ensinnäkin, matka on kuoppainen. On todennäköisesti parempi olla suurempien lauttojen kannalla, jos olet altis merisairaudelle tai sinulla on paljon matkatavaroita mukana. Toiseksi, hinta: Maksat vähintään 33 euroa, kun lyhennät yhteytesi Koh Lantaan alle kahteen tuntiin.

Koska suurin osa pikaveneiden lähdöistä tapahtuu aamulla, Phuketin lentokentälle päivällä lentävät ihmiset eivät pääse niihin yhtä helposti. Yhdistelmäliput, jotka sisältävät noutoja mistä tahansa saaren lomakohteista ja paikoista, ovat kuitenkin varattavissa 12Go kautta, mikä tarkoittaa, että saatat saada jonkun odottamaan sinua saapuessasi, satamaan suuntava kyyti valmiina.

Phuketista Koh Lantaan bussilla ja veneellä

Phuketista Koh Lantaan bussilla ja veneellä
Halvin vaihtoehto on nousta paikallisbussiin Krabiin ja veneellä sieltä © Denis Costille / Shutterstock.com

Aika – 7 tuntia
Hinta – €15-18
Mukavuus – 2/5

Pidätkö mieluummin kuivasta maasta? Pidätkö ajomatkoista upeiden rannikkovuoristojen läpi? Innokas pitämään menot alhaisena? Linja-autojen ja veneiden yhdistelmä saattaa tuntua tarpeettomalta matka-ajan nostamiselta Phuketin ja Koh Lantan välisellä reitillä. Se tarkoittaa kuitenkin lyhyempiä lauttamatkoja ja alhaisempia hintoja.

Vaihe yksi: nappaa lippu paikallisbussiin Phuketista Krabiin. Ne vievät sinut pohjoiseen ja itään Phang Nga Bayn alueen ympäri. Se on noin 2,5 tunnin ajomatka. Vaihe kaksi: siirry Krabin lauttasatamaan, jossa hyppäät yhdelle säännöllisistä palveluista etelään Koh Lantaan. Toisin kuin Phuketista lähtevät suorat veneet, ne eivät pysähdy Phi Phisissa ja vievät vain kaksi tuntia.

Phuketista Koh Lantaan taksilla

Phuketista Koh Lantaan taksilla
Yksityinen siirto Andaman Taxis maksaa noin 120 euroa, ja sen voi varata osoitteesta 12Go.asia

Aika – 5,5 tuntia
Hinta – €120
Mukavuus – 5/5

Sekä Phuket että Koh Lanta ovat saaria. Mutta ne ovat myös molemmat yhteydessä Thaimaan mantereeseen sillalla tai tavallisilla autolautoilla. Tämä avaa mahdollisuuden taksikuljetuksiin näiden kahden välillä, mikä voi olla taloudellinen vaihtoehto, jos sinulla on tarpeeksi suuri matkaryhmä koko auton täyttämiseen.

Taksiyhteydet Phuketin ja Koh Lantan välillä ovat mahdollisia kiitos siltojen ja autolauttojen, jotka liittyvät näihin saariin mantereelle.

Odota maksavasi noin 120 euroa koko matkasta. Ovelta ovelle matka on noin viisi tuntia, joten hinta ei ole kohtuuton, varsinkin kun jaat kokonaismäärän yhdeksän ihmisen kesken (tila-auton ylin kapasiteetti). Lisämaksut ovat voimassa ryhmille, jotka haluavat mennä, kun mantereen ja Koh Lantan välinen autolautta ei ole toiminnassa (se kulkee yleensä klo 6–22).

Tietenkin yksi taksin valinnan eduista on nouto Phuketin puolelta. Olitpa matkalla Phuketin lentokentältä tai vain tulossa hotellilta Patongin rannalla, kyytinne tulee valitsemaanne aikaan. Saat myös toimituksen mihin tahansa Lantan puolella – upeita uutisia niille, jotka ovat matkalla Kantiangin lahden kuherruskuukausi paratiisiin etelään.

Koh Lanta on rakastettava saari. Hohtavat rannat, joita reunustavat männyt ja palmut, jatkuvat koko länsirannikon pituudelta. Klong Khongin kaltaisilla alueilla on juhlakaupunkeja, joissa on tulinäytöksiä. Long Beachillä on upeita auringonlaskuja. Ja tyylikkäitä hotelleja Kantiangissa. Lisäksi saarelle ja saarelle on helppo päästä, kaikkien edellä mainittujen vene-, lautta- ja taksivaihtoehtojen kanssa!


Phuketista Koh Lanta FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Phuketista Koh Lanta?

Kokeile ensin normaalia lauttaliikennettä, jotka lähtevät Rassadan laiturilta. On mahdollista, että niillä on todellisia tarjouksia valitsemillesi matkapäiville. Hinnat on myös erittäin helppo tarkistaa 12Go.asia-sivustolla. Vaihtoehtoisesti voit koota matkan käyttämällä paikallisia busseja Krabiin ja sitten lauttoja sieltä, mutta se saattaa säästää vain muutaman euron ja kestää jopa seitsemän tuntia alusta loppuun.

Mikä on nopein tapa päästä Phuketista Koh Lantaan?

Pikavene. Phuketista lantaan kulkevalla reitillä ne tekevät juuri nimensä mukaisesti. Itse asiassa ne voivat kiitää koko Phang Nga Bayn leveyden niin vähässä kuin 1.5 tunnissa. Ne ovat suurempi isku matkabudjetille, ja liput maksavat usein yli 45 euroa Lisäksi ne eivät todennäköisesti ole paras valinta, jos et erityisesti viihdy merillä.

Miten pääset Phuketista Koh Lantaan?

Lautat ovat tärkein liikennemuoto, joka yhdistää Thaimaan suurimman saaren Koh Lantan laiskoihin rantoihin ja lahtiin. Mutta voit myös valita kiitäviä pikaveneitä, takseja ja jopa bussi-vene-komboja. Onneksi 12Go.asia-sivuston kätevä hakutyökalu tekee vertailusta ja varaamisesta todella helppoa. Kirjoita vain matkapäivät ja katso, mitä on saatavilla.

Kuinka kauan lauttamatka Phuketista Koh Lantaan kestää?

Yleisesti ottaen Rassadan laiturilta lähdön ja ban Saladaniin Koh Lantaan saapumisen välillä on noin neljä tuntia. Siihen sisältyy tyypillisesti noin kolme tuntia varsinaista veneilyä, koska veneen vaihto tapahtuu Koh Phi Phissä matkan varrella. Pikaveneyhteydet rannikolta rannikolle puolestaan voivat hoitaa matkan selvästi alle kahdessa tunnissa.

Kuinka paljon lauttamatka Phuketista Koh Lantaan maksaa?

Lautojen kustannukset vaihtelevat yrityksestä toiseen ja jopa kaudesta toiseen. On kuitenkin normaalia maksaa matkastasi noin 24 euroa. Se on hieman enemmän, jos haluat saada siirron Phuketin lentokentältä satamaan. On myös aina hyvä hankkia liput mahdollisimman kauas etukäteen, koska veneet täyttyvät. Joten, etsi ja löydä sinulle sopiva lähtö 12Go.asia-sivustolta voittaaksesi väkijoukot.

Kuinka monta päivää tarvitset Koh Lantassa?

Voit viettää viikkoja nauttien pehmeistä hiekoista Relax Beachilla, Long Beachilla ja Kantiangin lahdella – kolme Lantan parasta – ja et kyllästy. Klong Khongin ympäristössä on kansallispuistoja, jotka ovat täynnä kookospähkinöitä, kuherruskuukausihotelleja ja upeita vesiputouksia jotka pitävät sinut kiireisenä. Jos sinulla on vähemmän aikaa vietettäväksi, muutama päivä riittää saaren arvostamiseen, mutta suosittelemme pysymään pohjoisessa, jonne pääset helposti Ban Saladanin lauttalaiturilta.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: