Miten mennä Koh Samuista Koh Taoon

Miten mennä Koh Samuista Koh Taoon

Nimetty merikilpikonnien mukaan, jotka uivat läpi kristallinkirkkaan Thaimaan lahden, Koh Tao on rento vaihtoehto tyylikkäälle Samuille ja hedonistiselle Phanganille. Se on noin 65 kilometriä sen Chumphonin saariston kumppaneista pohjoiseen, matkien autiosaarta kookospuisilla rantareunoillaan ja piilotetuilla poukamillaan, puhumattakaan maan parhaimmista sukelluspaikoista. Veneet ovat ilmeinen valinta Koh Samuin ja Koh Taon välillä matkustamiseen, ja valikossa on muutamia vaihtoehtoja, jotka vaihtelevat ajan, kustannusten ja yrityksen mukaan.

LiikennevälineAikaHintaLiput
Koh Samuista Koh Taoon katamaraanilla1.5 h15€Varaa verkossa
Koh Samuista Koh Taoon nopealla lautalla2 h15€Varaa verkossa
Koh Samuista Koh Taoon normaalilla lautalla ja pikalautalla Koh Phanganin kautta6 h16€Varaa verkossa
Koh Samuista Koh Taoon yksityisellä charter-pikaveneellä1.5 h820€Varaa verkossa

Koh Samuista Koh Taoon katamaraanilla

Koh Samuista Koh Taoon katamaraanilla
Mukavin vaihtoehto on Lomprayahin katamaraani © Maxim Tupikov / Shutterstock.com

Aika – 1,5 tuntia (vain venematka)
Hinta – 15€
Mukavuus – 5/5

Vaihda Samuin kylpylät ja lukuisat hotellit Koh Taon maalaismaisemiin ja bambuisiin rantabaareihin alle kahdessa tunnissa – se on mahdollista supernopealla katamaraanipalvelulla. Sitä operoi Lomprayah matkayhtiö, joka on yksi alueen parhaimmista. Ne tarjoavat nykyaikaisimmat veneet, tehokkaan lipunmyynnin (kaikki voidaan tehdä verkossa 12Go.asia-sivuston kautta), ja paketteja, jotka sisältävät siirron hotellin aulasta veneeseen.

Nopeimmat ja nykyaikaisimmat veneet ovat Lomprayah matkayhtiön tarjoamat katamaraanit.

Koska nämä ovat yleensä suosituin valinta reppureissaajille ja Thaimaanlahden ylittäville saaristomatkalaisille, siellä on useita kuljetuksia päivittäin. Sesonkikuukausina Lomprayahin veneet lähtevät klo 8 Pralanin laiturilta lähellä Maenamin hotelleja, ja ylimääräiset lähdöt ovat klo 12.30. Voit myös ottaa Lomprayahin katamaraanin klo 11.15 ja 17.30 (päivän viimeinen kuljetus) Nathonin laiturilta Koh Samuin länsirannikolta.

Lomprayah Catamaran - Seating Options
Pari istumapaikkaa saatavilla Lomprayahin katamaraanilla

Koh Samuin ja Koh Taon välillä kulkevat veneet ovat parhaita koko laivastossa. Niissä on istuimia sisätiloissa, sekä ilmastointi, laivalla oleva kauppa virvokkeita ja juomia varten sekä kaksi suurta kansialuetta, joilla voit katsella muita trooppisia saaria purjehduksen aikana. Saatavana saapumisjärjestyksessä, 3 euron lisämaksusta pääset VIP-alueelle yläkerrassa, jossa on enemmän ylellisiä istuimia, ja 6 euron hintaan pääset ylelliseen loungeen, jossa voit tehdä matkan nahkaistuimissa istuen.

Kuten useimmat lauttapalvelut, Lomprayahin vaihtoehto Taoon saapuu Mae Haadin laiturille. Taksin löytäminen sieltä määränpäähän saarella pitäisi olla helppoa tai valitse vain matkavaihtoehto, joka sisältää kuljetukset.

Koh Samuista Koh Taoon nopealla lautalla

Koh Samuista Koh Taoon nopealla lautalla
Seatran Discoveryn tarjoama nopea lautta antaa sinun ajaa sujuvasti Koh Taoon

Aika – 2-2,5 tuntia
Hinta – 15€
Mukavuus – 4/5

Matka Koh Samuista Koh Taoon voidaan tehdä yhdessä aamussa, jos valitset nopean lautan. Nimestä huolimatta nämä kyydit eivät kuitenkaan ole aivan yhtä nopeita kuin niiden katamaraanikumppaninsa. Silti ne vievät sinut pois yhdeltä saarelta ja pudottavat sinut toiselle siinä ajassa, joka kuluu tahmaisen mangoriisin syömiseen ja Thaimaanlahden näkymistä nauttimiseen, joka näkyy veneen oikealla puolella.

Matkan hidastaminen hieman on myös hyvä vaihtoehto matkustajille, jotka eivät ole tottuneet merimatkoihin. Nämä suuremmat, hieman hitaammat veneet eivät yleensä heilu ja kallistu niin paljon kuin katamaraanit vedessä ollessaan. Ne ovat parempia merisairauden torjumiseen. Ja ne ovat hitusen rentouttavampia – upeita uutisia, kun horisontissa ajelehtivat Koh Phanganin rannat ja Mu Koh Angthongin kansallispuiston viidakon peittämät huiput.

Nopeat lautat maksavat vain vähän vähemmän kuin katamaraanit, mutta tekevät matkasta rentouttavamman.

Kaksi pääyritystä liikennöi nopeilla lauttareiteillä. Ensinnäkin on Seatran Discovery. Heillä on nykyaikaisimmat alukset, joissa on pehmustetut istuimet ja suuret kannet. Ne ovat myös yleensä hintavampi vaihtoehto, mutta matka-aika on hieman lyhyempi, samoin kuin haluttu lähtöpiste Bangrurin laiturilla Samuin pohjoiskulmassa. Toisena vaihtoehtona on Songserm. He lähtevät Nathonin laiturilta lännessä ja niiltä kestää vain vähän kauemmin Mae Haadiin Koh Taossa.

Lahden kahden saaren välisellä nopealla lautalla on päivittäin noin kolme kuljetusta. Ne varataan nopeasti loppuun sesonkiaikoina marraskuusta maaliskuuhun, joten on aina viisasta varata omasi verkossa 12Go-sivustolla kauan ennen kuin lähdet koralliriutoille ja sukelluskohteille.

Koh Samuista Koh Taoon normaalilla lautalla ja pikalautalla Koh Phanganin kautta

Koh Samuista Koh Taoon normaalilla lautalla ja pikalautalla Koh Phanganin kautta
Raja Ferry on yleensä halvin (ja hitain) lautta Koh Phanganiin

Aika – 6-7 tuntia
Hinta – 15-30€
Mukavuus – 3/5

Vangitsivatko Thaimaan palmujen reunustamat saaret mielikuvituksesi? Haluatko tutkia kaikkia lahden tarjoamia paratiisimaisia kulmia? Miksi et kokoaisi omaa saarihyppelyreittiä? Se on mahdollista, koska tavalliset lautat yhdistävät Koh Samuin Koh Phanganiin ja jatkoyhteydet sieltä Koh Taon sukelluskeskukseen.

Voit pitää kustannukset alhaisina ja nauttia matkasta täysin rinnoin Raja Ferryn hidas-tempoisella veneellä. He lähtevät Lipa Noista saaren lounaisreunalta ja saapuvat Thon Salaan Phanganissa muutama tunti myöhemmin. Sinun on päätettävä, vietätkö yön Täydenkuun juhlien kotona (suosittelemme – ne pippalot ovat mahtavat!) vai vain päivän. Molemmat ovat mahdollisia, koska viimeinen lähtö Koh Taoon on klo 17 Seatran Discoveryn kanssa.

Thong Sala at Koh Phangan
Thong Sala on kaunis rantakaupunki Koh Phanganissa, joka on vierailun arvoinen, jos sinulla on aikaa

Tietysti saarivisiitin tekeminen tarkoittaa kuljetuksen lisäämistä, koko päivän matkustamista ja matkalaukkujen raahaamista mukanasi. Se ei ole ihanteellista, mutta antaa sinulle mahdollisuuden astua toiselle legendaariselle lomakohteelle Hymyjen maassa. Voit yksinkertaistaa asioita hieman varaamalla ja hallinnoimalla matkasi kaikkia yksittäisiä etappeja 12Go.asia-sivustolla.

Koh Samuista Koh Taoon yksityisellä charter-pikaveneellä

Koh Samuista Koh Taoon yksityisellä charter-pikaveneellä
Samui Boat Charter tarjoaa ylellisiä yksityisiä veneitä Thaimaanlahdella

Aika – 1,5 tuntia+, riippuen tekemistäsi välipysähdyksistä
Hinta – 820€+
Mukavuus – 5/5

Kutsutaan kaikkia A-listalaisia ja suihkuseurapiiriläisille, yksityiset charter-pikaveneet ovat tilaisuutesi matkustaa Koh Samuin ja Koh Taon välillä aidolla tyylillä. Kuten nimestä voi päätellä, ne on varattu sinulle ja vain sinulle. Tämä tarkoittaa, että melko tähtitieteellinen hinta voidaan jakaa kaikkien ryhmäsi jäsenten kesken (se perustuu yleensä vähintään neljään matkustajaan, lisämaksuja kaikista lisäominaisuuksista).

Bonuksiin sisältyy rannalta nouto aivan hotellisi viereltä missä tahansa saarella – tämän kanssa ei tarvita aamutaksia. Voit myös räätälöidä päivän reitin. Jep, tämä ei tarkoita vain pääsyä A:sta B:hen, koska hinta sisältää yleensä pysähdykset Instagramin arvoisella Nang Yuanin saarella ja snorklauspaikat Mango Bayssa. Se lupaa olla todellinen seikkailu Thaimaan lahdella, vaikkakin sinun täytyy maksaa siitä huvista!


Minkä tahansa tavan valitsetkin Koh Samuin ja Koh Taon välillä kulkemiseen, voit odottaa, että astut yhdelle Thaimaanlahden aidommista saarista. Se on kuuluisa sukelluspaikoistaan, mutta kohdattuasi riuttahait ja aivokorallit voit myös uppoutua vehreisiin metsiin, vaellusreitteihin ja vilkkaaseen yöelämään. Hyvää matkaa!


Koh Samuista Koh Taoon FAQ

Mikä on halvin tapa päästä Koh Samuista Koh Taoon?

Songsermin tarjoama nopea lauttayhteys Koh Samuin ja Koh Taon välillä on yleensä edullisin vaihtoehto. Sen vuoksi, koska se on hitaampi kahdesta nopeasta veneestä, vieden sinut rannasta rantaan noin 2,5 tunnissa. Voit helposti vertailla kaikkien tässä oppaassa mainittujen reittien kustannuksia 12Go.asia-sivustolla.

Mikä on nopein tapa päästä Koh Samuista Koh Taoon?

Jos et yksinkertaisesti voi odottaa, että saat sukelluspullot selkääsi ja voit alkaa nauttia korallipuutarhoista ja Koh Taon kallioisista rannoista, etsi Lomprayahin katamaraani. Ne tarjoavat nopeimman reitin saarelta saarelle, vieden vain yhteensä 1,5 tuntia. Tietysti sinun on otettava huomioon vähän ylimääräistä aikaa päästäksesi hotellille ja laiturille ja sieltä pois, mutta Taon pieni koko tarkoittaa, että se vie harvoin paljon aikaa.

Kuinka kauan kestää päästä Koh Samuista Koh Taoon?

Täydellä vauhdilla yksityisellä pikaveneellä, ilman välipysähdyksiä snorklaukseen matkan varrella, voit tehdä matkan noin tunnissa. Suurin osa matkustajista on kuitenkin lautalla, joista nopeimmat ovat Lomprayan katamaraanit. Ne suorittavat matkan 1,5 tunnissa, ja ne voidaan varata etukäteen verkossa 12Go.asia-sivuston kautta.

Kuinka pääset Koh Samuista Koh Taoon?

Veneellä – Sinulla on 65 kilometriä kimaltelevaa merta ylitettävänä, ennen kuin voit alkaa tutkia näitä loistavia koralliriuttoja! Ainoa asia, jonka sinun on päätettävä on se, mihin lautaan haluat mennä. Tutustu 12Go.asia-sivustoon nähdäksesi luettelon pikaveneistä ja katamaraanivaihtoehdoista useilta eri yrityksiltä.

Onko Koh Tao vierailun arvoinen?

Koh Tao on ollut vetonaula sukeltajille niin kauan kuin kukaan voi muistaa. Koralliriutat, siniset vajoamat, laivanhylyt ja haiden täyttämät lahdet huolehtivat siitä. Vedenalainen elämä on kuitenkin vain osa vetoa. Siellä on myös kullanvärisiä rantoja Sai Daengista Sai Nuaniin, sekä sumuisilla viidakoilla päällystettyjä vuoria sekä hektinen yöelämä, jossa on bambubaareja, jotka ovat auki auringonnousuun saakka. Siellä on jokaiselle jotakin. Vastaus: Kyllä!

Kuinka monta päivää tarvitset Koh Taossa?

Varaa vähintään viisi päivää Koh Taolla, jos aiot saada PADI-pätevyyden – sinun on suoritettava harjoitussukellukset ja muut harjoitukset, jotka voivat viedä jonkin aikaa. Jos ei, on silti hyvä idea olla ainakin kolme tai neljä päivää täällä. Snorklauksesta Shark Bayssä retkeilyyn Chalok Bayn kivillä, siellä on paljon tekemistä.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: