Hvordan man kommer fra Phuket til Krabi

Hvordan man kommer fra Phuket til Krabi
Restaurant Grotto på Railay beach, Krabi © fokke baarssen / Shutterstock.com

De her to højt elskede strandbyer står ansigt til ansigt, på hver sin ende af den kendte Phang Nga Bay. Det er ikke svært at forstå de er blandt de mest populære destinationer i Thailand. Hele regionen er spækket med øer hvor bomulds-farvede strande strejfer under rolige palmetræer og dramatiske bjerge titter fra lyseblå have. Til øst er der Krabi, med Ao Nangs luksus hoteller og klippe-klatring mecca af Railway. Til vest, stråler Phuket med det pumpende Patong og de villa-spækkede strande af Karon.

At klare de 60 kilometer der skiller de to ad skulle være en leg. Både, busser og taxier kører alle på ruten fra Phuket til Krabi, men en bred vifte af priser og komfort niveauer at tilbyde. Lad os se på det…

TransportTidPrisBilletter
Phuket til Krabi med normal færge8 h120 krBestil Online
Phuket til Krabi med speedbåd2.5 h230 krBestil Online
Phuket til Krabi med delt minivan3.5 h120 krBestil Online
Phuket til Krabi med privat taxi3 h520 krBestil Online
Phuket til Krabi med lokal bus3.5 h31 kr

Phuket til Krabi med normal færge

Phuket til Krabi med normal færge
En Chaokoh Travel Center Ferry krydser Andamanhavet

Tid – Op til 8 timer
Pris – 120 kr
Komfort – 4/5

Hvis du tegner en direkte linje fra Phuket til Krabi, vil den skære lige over Phag Nga Bay. Det er ruten færgerne tager og sikke et syn! Fra de talkum-hvide strande af Koh Yao Noi til de pure klipper på Phi Phi-ø, der er rigeligt til at holde begejstringen oppe og tage billeder hele vejen langs turen. Det er også gode nyheder, for rejsen kan tage op til otte timer i alt.

Grunden til den lange tur? Du vil skulle skifte båd i havnen på selve Koh Phi Phi. Færger sejler fra Rassada Pier på den sydøstlige side af Phuket om morgenen og ankommer i Phi Phi omkring middag. Du kan enten blive hængende på den lille mole, eller læne dig tilbage på Tonsai Beach der ligger lige ved siden af. Det er en super måde at skære den lange tur op i mindre bidder på, men betyder også at du vil betale 400 THB som entré til øen.

Tonsai Pier
Tonsai Pier, Koh Phi Phi © Siraj Ahmad / Shutterstock.com

Både er måske ikke den hurtigste måde at komme mellem Phuket og Krabi på, men de tilbyder med sikkerhed ufattelige udsigter af regionens øer og tropiske kyster.

Der er rigeligt af muligheder når det kommer til både der sejler fra selve phuket, til den første del af turen, men vi vil anbefale at holde dig til Chaokoh Travel Center. Det er muligt at bestille kombinerede billetter med dem på 12Go.asia , der vil tage dig hele vejen til Krabi. De sejler også med dobbeltdækker både, med åbent til himlen på toppen til at se på øerne som du sejler. Afgange til Krabi fra Phi Phi sejler kl. 13:30 og 15:30, hvilket vil sige at du kan forvente at kaste anker i Krabi Town ved sen eftermiddag, eller tidlig aften. Dit ankomst sted vil være Klong Jilad Pier. Der vil taxier, minivans og endda lokale songthaew busser tilbyde dig yderligere transfer til Krabi Town centrum. Alternativt kan du hoppe på færgen fra Phi Phi der går direkte til Ao Nang Beach – Krabis primære hotel resort.

Phuket til Krabi med speedbåd

Phuket til Krabi med speedbåd
Billetter til Koh Yao Sun Smile speedboats kan købes på 12Go.asia

Tid – 2.5 time
Pris – 230 kr
Komfort – 3/5

Menneskene hos Koh Yao Sun Smile sejler regelmæssigt med speedbåden der går direkte fra Phuket til Krabi. Den er blandt de hurtigste muligheder for at krydse havet på, med en rejsetid på omkring 2.5 timer fra havn til havn. Der er typisk en enkelt afgang hver dag. Den sejler kl. 9:30 om morgenen fra Bang Rong Pier på den nordvestlige side af Phuket-ø, hvilket er et super oplagt sted for dem der lander i den lokale lufthavn – terminalerne er en hurtig 25 minutters køretur derfra.

Speedbåde konkurrerer for at være den hurtigste tur over vandet fra Phuket til Krabi.

Selve turen er ikke den samme langsomme odysseen du kan forvente på de store både. Det er en højoktan, adrenalin-pumpende tur på speedbåden. Faktisk skulle rejsende der har let til søsyge, som har en masse bagage med, eller vil nyde udsigten som de sejler, styre udenom denne måde af transport. Der er ikke så meget plads ombord og turene er kendte for at være vilde.

Vi vil anbefale at du bestiller i god tid, hvis går efter at hoppe på speedbåden fra Phuket til Krabi. For de her hurtige ture kan ikke tage mange flere end 20-30 personer med ad gangen, det er vigtigt at sikre sig et sæde før de alle bliver nappet, især for feriedage mellem november og marts. For at gøre det, hop over på 12Go.asia og få bestilt. Bare vær klar på at betale en premium, hvis du sammenligner med de langsommere færger.

Phuket til Krabi med delt minivan

Phuket til Krabi med delt minivan

Tid – 3.5 til 4 timer
Pris – 120-150 kr
Komfort – 4/5

En hurtig og økonomisk måde at navigere rundt om den sydlige thailandske kyst fra Phuket til Krabi på, er at vælge en delt minivan. Som køres af Krabi Airport Shuttle og tager omkring 3.5-4 timer at komme igennem. Det almindelige opsamlingssted er ved Phuket lufthavn, hvilket er en fantastisk nyhed hvis du planlægger at ramme landingsbanens asfalt fra Bangkok og gå direkte efter Krabis strande. Hvis du rejser fra et hotel eller et resort, er det også muligt at bestille ture med transfer fra dit hotel i en enkel billet ved brug af 12Go.

Delte minivans kører hele vejen rundt om kysten til Krabi fra Phuket, det tager omtrent fire timer fra start til slut.

Den delte minivan fra Phuket til Krabi er et populært valg, fordi den tager meget mindre tid end færgerne. Der er ingen grund til at stoppe ved Phi Phi her, bare en enkeltvejs billet fra vest til øst. Vejene er godt vedligeholdt, fra start til slut. Først vil du følge 402 op i midten af Phuket ø og så krydse til fastlandet. Derfra svinger highway 4 gennem landsider af gummitræ plantager og jungle belagte karst bjerge hele vejen til Krabi.

Alle køretøjerne er med aircondition og kan have op til 9 passagerer med. En lille ulempe er at du sandsynligvis skal stoppe ved hotellet i Ao Nang eller Krabi Town, for at smide alle af når du er nået frem. På den anden side, vil det også betyde at du vil blive smidt af lige ved døren ved dit næste hotel.

Phuket til Krabi med privat taxi

Phuket til Krabi med privat taxi
En af BangkokTaxi24s privat transfer biler tilgængelig for bestilling på 12Go

Tid – Omkring 3 timer
Pris – 520+ kr
Komfort – 5/5

Du vil højst sandsynligt skulle punge ud med over 480 kr. for at køre fra de summende go-go barer til massage saloner ved stranden på Krabi på egen hånd. Det lyder måske af meget, men der er ting værd at huske. Først: Det er prisen for hele køretøjet. På en gruppe af fire, det er kun 120 kr. hver – det samme som en færge eller delt minivan koster pr. person. Anden: Private taxier tager komfort til nye højder. Ting som air conditioner, gratis vand og polstrede sæder er som regel standard.

Som en ekstra bonus er det også en frihed at blive hentet og sat af hvor end man vælger. Også værd at have med, er at taxier suser hurtigere igennem junglen og mangroveskovene for at komme til Krabi. Uden at skulle stoppe eller at skulle vente på andre rejsende, skulle det være muligt at komme fra A til B på under tre timer, afhængigt af trafikken. Der er strålende nyheder hvis du simpelthen er ivrig for at dyppe dine fødder i det krystalklare vand ved Railay Beach eller Ao Nang!

Phuket til Krabi med lokal bus

Phuket til Krabi med lokal bus
Lokal bus i Phuket © Nataliia Sokolovska / Shutterstock.com

Tid – 3.5 timer
Pris – 31 kr
Komfort – 3/5

Kør lokalt, og spar rigeligt – Det er den mantra der findes på ruten fra Phuket til Krabi. Hop i kø til de lokale busser, som kan sende dig fra Thailands største ø og putte dig i midten af det salt-duftende fiskemarked i Krabi, på så lidt som 3.5 time. De kører fra Phuket Bus Terminal 2, adskillige gange gennem dagen. Tidlige afgange starter omkring kl. 7 om morgenen, med den senest mulige afgang omkring kl. 22.

Du skal ikke forvente limousine niveau af komfort. Disse er delte busser, store busser der bruges af både Thai pendlere og internationale rejsende. Der er ofte kamp om pladsen, ikke den bedste air conditioner og sæderne er intet nær så plys bløde som de er i en privat taxi. Prisen kompenserer for disse minusser. Dette er uden tvivl den billigste måde at komme fra Phuket til Krabi på. Med en håndfuld euro, kan du få en billet i en af standene på stationen!


At tage fra Phuket til Krabi kan være et rigtigt eventyr. Tag bådene langs Koh Phi Phi og du vil få glimtet af de ikoniske øer i Andamanhavet, langs vejen med dens fløde-farvede strande og vakkelvorn solnedgangs barer. Gå til lands og du vil navigere gennem jungler, gummiplantager og vilde karst bjerge. Begejstret?


Phuket til Krabi OSS

Hvad er den billigste måde at komme fra Phuket til Krabi på?

Det kan kun være de lokale busser. De står klart i front som vindere med priser helt ned til 30 kr. hver tur. Udover det, forbliver rejsetiden nogenlunde det samme som med en minivan, med en total rejsetid på omkring tre timer. Den eneste ulempe er komforten. Disse er offentlige transport metoder, som kan blive fyldte og varme. Men stadigvæk, hvad gør det? Det forfriskende vand af Ao Nang Beach venter på dig, når du når frem.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra Phuket til Krabi på?

Gå til 12Go.asia og scor dig et sæde på en af de hurtige speedbåde, hvis du planlægger at tage fra Phuket til Krabi hurtigst muligt. Rejsetiden kan komme under 2.5 timer. Ruten sender dig direkte afsted over vandet til molen i Ao Nang og Krabi Town. Den sejler fra Bang Rong, kun en 25 minutters køretur fra Phuket lufthavn.

Hvordan kommer man fra Phuket til Krabi?

Valget er dit. En måde er at tage turen til søs. Det er et rigtigt eventyr, men det vil tage noget tid. Forvent at turen vil være en otte timer, hvor du triller forbi tropiske øer og for så at skifte båd ved Koh Phi Phi. Alternativt er der den hjerte-pumpende speedbåd, som koster lidt, men samtidig får dig frem på under 2.5 time. Hurtigere muligheder til lands inkluderer delt minivan og privat taxi. De følger hovedvejen rundt om toppen af Andamanhavet til Krabi. Begge kan bestilles i forvejen på 12Go.asia.

Hvordan kommer jeg fra Phuket lufthavn til Krabi?

Den bedste måde er ved at arrangere privat transfer ved brug af 12Go.asia og Andaman taxi vil have en chauffør klar og ventende på dig som du går igennem ankomsthallen. Nemt. For at gøre tingene lidt billigere, kunne du hoppe på en af de delte minivans og vælg en med opsamling i lufthavnen. Eller kom fra terminalerne til Phuket bus station og derfra hop på en lokal bus der kører mod Krabi.

Hvor lang er bådturen fra Phuket til Krabi?

De almindelige både mellem Phuket og Krabi har det med at sejle i ø-tid. Med andre ord – det er ikke de hurtigste! Faktisk kan turen fra mole til mole tage op til otte timer eller mere. Grunden til de mange timer, er ikke så meget tiden det tager at krydse Andamanhavet, men mere manglen på direkte færger. På den anden side, er der altid speedbåden. Den sejler en gang om dagen og klarer turen på under 2.5 time. Bare ikke forvent den mest behagelige tur.

Hvor meget koster bådturen fra Phuket til Krabi?

Priser kan variere fra selskab til selskab, men du vil normalt betale omkring 120 kr. for en billet med en normal-hastigheds færge fra Phuket til Krabi. Den bedste måde at bestille dem på er med 12Go.asia. Ved at gøre det sikre du dig, at du har alle de rigtige forbindelser til de rigtige færger når du passere Koh Phi Phi langs vejen. Det er også en god måde at komme før mængden til de bedste afgangstider i højsæsonen på. For en hurtigere rejse med speedbåd, vil det koste omkring 220 kr. eller mere pr. person hver vej.

Hvordan kommer jeg fra Phuket til Krabi med bus?

Du kan enten hoppe på din egen minivan i en delt bil, eller køre med de lokale busser. Den første garanterer lidt ekstra komfort og der vil ofte følge opsamling ved hvert ønsket sted på øen. Den anden er meget billigere (billetter kan fås til under 30 kr!). Dog vil det tage lidt længere og de vil kun køre fra Phuket bus terminal nær Phuket Town.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: